Şimdi Ara

Apple, M4 işlemcili Mac'leri test etmeye başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Apple, M4 işlemcili Mac'leri test etmeye başladı
    Bloomberg tarafından fark edilen geliştirici test günlüklerine göre, Apple üçüncü parti uygulamalarla uyumluluğu sağlamak için piyasaya sürülmemiş Mac modellerini test etmeye başladı. Test edilen Mac'ler "16,1", "16,2", "16,3" ve "16,10" olarak tanımlanıyor. Mac’lerin üçünde 10 çekirdekli CPU ve 10 çekirdekli GPU var. Dördüncü modelde 8 çekirdekli CPU ve 8 çekirdekli GPU bulunuyor ki bu, şimdiye kadar gördüğümüz bir M4 yapılandırması değil. Dört M4 işlemcili Mac’te de 16GB veya 32GB bellek var.

Ayrıca Bkz.macOS Sequoia, iOS 18 ile birlikte çıkacak

256 GB ve 512 GB iPad Pro modelinde kullanılan M4 çipte 9 çekirdekli CPU ve 10 çekirdekli GPU bulunurken, 1 TB ve 2 TB modellerinde kullanılan çipte 10 çekirdekli CPU ve 10 çekirdekli GPU bulunuyor. Mac modellerinde de bu çip bulunacak.

Gurman, üst düzey ‌Mac mini‌ ve 14 inç MacBook Pro modellerinin yanı sıra 16 inç MacBook Pro'da kullanılacak olan M4 Pro veya M4 Max çiplerinden bahsetmiyor. M4 Pro ve M4 Max çipleri daha fazla CPU ve GPU çekirdeğine ve daha fazla maksimum belleğe sahip olacak ancak şu anda test edilen modellerde temel M4 çipi bulunuyor.

Apple’ın bu yıl içinde muhtemelen Ekim ayında öncelikle MacBook Pro ve Mac mini’yi M4 çiple yenilemesi bekleniyor. iMac’i de bu sonbaharda görebiliriz ancak M4 MacBook Air, 2025’e kadar çıkmayacaktır.

Kaynak:https://www.macrumors.com/2024/08/23/apple-testing-four-m4-macs/

• Base modeller de 16 GB memory olsun artık.

• Eskiden Mac'ler 60hz'ydi. Bir gelişme var mı bu konuda?

• FısFısss kullanıcısına yanıt
    Pro'lar hariç hala öyle herhal.

• Apple M4 ile oyunculara hitap eden bir çıkış yaparsa baya baya iyi satar ama yok sadece ram ve frekans hızını yapay zeka ekledim derse sadece kendi kitlesine hitap eder. Ben M1 8gb kullanıyorum bütün işimi görüyor. neden M4 geçeceğim? ha başta yazdığım gibi oyun odaklı olursa o zaman geçeceğim.

• Bu arkadaşın araştırmadığı şeyleri ben yazayım;

M4 mac'ler wifi 7 ve daha hızlı ssd'ler ile gelecek.
    M4 12, M4 Pro 14, M4 Max 18 çekirdek işlemci ile gelecek.

• RichesMen kullanıcısına yanıt

hocam merhaba 2017 air den pro ya geçiş yapmayı planlıyorum ama bütçem m3 8 gb ye yetiyor kimisi de alma 8 gb diyor siz memnun musunuz gündelik yaşantıda.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • saltukc kullanıcısına yanıt

Merhaba, İmkan varsa tabi 16gb almak lazım ama benim işimi gündelikte yetiyor Adobe uygulamaları sorunsuz çalışıyor resim düzenleme,video düzenleme, excel, arada canım sıkılınca Nintendo Swich oyunu oynuyorum fifa24,ori,mario, mortal kombat11,Prince Of Persia The Lost Crown bu oyuna bayıldım..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saltukc kullanıcısına yanıt

Sakın ha 8gb alıp paranızı çöpe atmayın. Gerekirse 16gb ram li m2 işlemci bulun alın.

Pro ve 8gb ram kelimeleri dünyanın hiçbir yerinde hiçbir şekilde kullanılmamalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.