Şimdi Ara

Apple Mac Mini M4 16GB 256GB SSD kaç yıl kullanılabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar oyunsuz kullanım için cihaz kaç sene sıkıntı çıkarmadan kullanılabilir. Apple telefonlar gibi belli bir zaman sonra kullanılamaz duruma gelir mi?

• 512GB versiyonu alırsanız, bence 7-8 yıl götürür. 256GB bir noktadan sonra güncelleme almak için yeterli kapasite yok demeye başlar, dosyalarınızı harici diskte tutmanız gerekebilir, o yüzden 512 daha iyi bir seçenek sanki.

• Larre L kullanıcısına yanıt

kapasite meselesini nvme ile çözeriz. Önemli olan uzun süre kullanım sonrasında kullanım sınırlaması olur mu?

• Bendeki 2015 Macbook Pro 2023'den sonra güncelleme almayı bıraktı. Örneğin Office'in de güncel versiyonu, güncel MacOS istediğinden o da güncelleme almıyor. Fakat eski versiyonu (versiyonlar aynı aslında sadece ufak güncellemeleri farklı) çalışmaya devam ediyor. Bir de işlemci değişikliğinden dolayı destekleneyen bazı uygulamalar var ama, kullanım senaryosuna göre beni etkilememişti.

• Larre L kullanıcısına yanıt

Mini M4 alırsam 10 sene civarı kullanmayı düşünüyorum o yüzden sordum. Galiba pek sıkıntı olmayacak diye düşünüyorum.

• Mac mini m4 256gb kullanıyorum, 4 ayda 4.4tb yazmışım, 1tb harici nvme disk kullanıyorum depo olarak, haricinde ekstra yaptığım bir şey yok ve şu an disk sağlığı %100 gözüküyor. Muhtemelen 300tbw civarında bir şeydir minimum ömrü ve 10-15 yıl çok rahat götürür normal bir kullanıcıyı. Bir de içindeki nvme disk modüler, yani anakarta gömülü değil, 256gb'ı 2tb'a yükseltenler mevcut.

• eriemiva kullanıcısına yanıt

bende normal kullanıcıyım, oyun oynamayacağım, finansal işler ve günlük işler ve word excel vs bir de autocad vs

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O fiyata alabileceğin amacına yönelik daha iyi bir cihaz yok gibi zaten. Uzun yıllar kullanırsın, değiştirmek istersin en sonunda.

• Ekran olarak ne öneriyorsunuz peki? Klavye mouse aldık ekran kaldı en önemlisi 😅 Fazla pahalı olmayan p3 ve 120hz ne önerebilirsiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.