Şimdi Ara

Apple, Mac OS X: 10.6.4'ü geliştiricilere sundu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
6.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • acaba pclere iphone os kursak nasıl olur :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: caves

quote:

Orijinalden alıntı: xx_X_xx

gerçekten apple nette anlamsız fanatikliğe maaş falan mı veriyor? hadi mac üzerinde kullanılan bazı programları işi gereği kullanmak durumunda olan gider alır anlarım da normal bir kullanıcının işi ne mac le, akıl var mantık var piyasadaki her oyunu oynayabileceği nette bulabileceği nerdeyse milyonlarca programı kullanabileceği kısacası bilgisayar namına herşeyi yapabileceği sistem varken salak mı gidip bir de üstüne fazladan paralar verip mac alsın..

bu kadar mı dar görüşlü olunur anlamıyorum?

ayrıca salaklıkla suçlamak da cabası!

yani mac almak için vize mi gerekiyor.. illa özel bir program kullanmak için mac alınır.. breh breh!!!

belki tasarımı hoşuma gitti..
    belki 10 saat pil süresi...
    belki çöküntüsüz, virüssüz işetim sistemi...
    belki çoklu dokunmatik özellikleri...
    belki satın aldığımda uzun yıllar sorunsuz kullanabileceğimi bilmek içimi rahatlattı,
    belki taşınabilir cihazın yanında adaptör taşımayacak olmak...
    belki hafifliği, inceliği, sadeliği cezbetti beni,
    belki alttan aydınlatmalı klavyesi...
    belki ses kalitesi, belki sağlamlığı,
    belki de arsenik ve civa içermeyen LCD paneli..

yani özetle neyse ne?

belki de sadece arkasındaki ışıklı elma logosu için kullanıyorum kime ne?

Aynı saydığınız nedenlerden dolayı kullanıyorumÇokta memnunum

• o değil de amma saçmalamışım yav
  • parasi olan basar parayi alir mac'ini kime ne? milletin aldigi mac'lerin parasi baskalarini niye alakadar ediyor onu anlamadim. sizin cebinizden mi cikiyor? ha diyeceksiniz adam grafiker degil birsey degil sirf hava atmak icin mac aliyor. evet kardesim hava icin mac aldim, sizene ki bundan.

kisaca isteyen kisinin verecek parasi varsa alir, kimsenin de ''salakmisin? kazik yiyon haberin yok'' mesajini iceren laflar etmesine gerek yok. kedi uzanamadigi cigere mundar der.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycna -- 8 Ağustos 2010; 0:53:26 >
  • Hakarete varan mac eleştirilerine ben de çok kızıyorum. Bu arkadaşlar uzaklaştırılmalı hatta.

Mac'ler tasarım olarakta işletim sistemi olarak da çok güzeller.

Sadece bazı mühendislik programları(autocad, esri, bentley, leica vs) mac'e şu an destek vermiyor. İleride onlarında mac sürümleri çıksa belki milyonlar mac kullanacak.
  • ben şuan bilge adamda grafik tasarım kursuna gidiyorum doğal olarak mac var ben önyargılıydım mac e karşı ama tasarımın en rahat yapıldığı platform diyebilirim.Adobe programları kullanan bilirler mac te command tuşu yeterli her hareketi yapmak için windows daha karmaşık ve eziyet gibi geliyor.zaten mac e alışında windows klavyesindeki windows tuşuna el gidince o başlat menüsü yeterince sinirleri geren bir etken.Ben şuan hp laptop sahibiyim ama mac kalitesini görünce bu laptop mu dedim kendime. Zaten bir avrupa seyahatim olacak 2yıl kadar sonra .27inç imac i ve iphone 6 diye düşündüğüm o yıl çıkacak telefonu alıp gelicem program yetersiz diyen olabilir ama ben mac i tanıdığımdan beri msnden soğudum. Hiç kullanasım gelmiyor bile. Zaten oyun konusunda mac donanımsal anlamda güzel atılımlar yaptı. Eğer gereksinim duyarsam 2tb hardisk 500 gb windows 7 ye ayırırım yükler paşa paşa oynarım. yani mac e laf etmek bence biraz bilgisizlik. Bu arada ben Apple fanı değilim. Toshiba ve hp ye kaliteli diyen adam varsa onun pc bilgisinden şüphe duyarım!

• command tuşunun karşılığı win de control...
  • yorumlardan gördüğüm kadarıyla şöyle bir sonuca vardım : iş mac lere gelince millet savunmak için elinden geleni yapıyor ancak söz konusu windows vs linux için olsa, linux kullanıcıları veya diğer işletim sistemi kullanıcıları bu kadar üstüne gitmiyorlar. herkes kullandığı işletim sisteminin + ve - lerini söyler ve konu kapanır, isteyen istediğini alır kimse karışmaz. mac kullananlar her konuda windowstan iyi olduğunu bu kadar canla başla çalıştıklarına göre demek ki gerçekte mac ile araları pek iyi değil(veya işin içinde bir iş var). ben x bilgisayarını ve y işletim sistemini kullanıcam, sonra forumda bununla alakalı bir konu olacak da ben gidip saatlerce kullandığım sistemin en iyi olduğunu söylemeye çalışacam. kusura bakmayın da bu kadar saçma bir düşünce olamaz. tamam gidip ince veya bazı konularda windows tan ilerde veya ihtiyacınız olduğu için almış olabilirsiniz ama buna pişman olduysanız, bunu iyi gibi gösterip diğerlerini de aynı duruma düşürmeye hakkınız yok. şimdi gelelim konumuza : windows mac kopyası deniliyor. bu doğru ya da yanlış olabilir. mac bu kadar iyiyse windowsun bununla rekabet edememesi gerekirdi ve tüm dünyada sadece mac kullanılması lazımdı. windowsa istediğiniz kadar kötü diyebilirsiniz ama windowsta yapılacak bir çok şey mac os ta yapılamaz. 3d modelleme ve animasyon programlarının hiç biri mac os sürümüne sahip değil ve mac kullananlar da bu iş için windowsu yüklüyor. uçak, otomobil vs yapan firmalar workstation bilgisayarlar kullanıyor ve bunlarda windows yüklü. mac bilgisayarlarda nvidia quadro ekran kartını kullanan bir model de görmedim. kısacası durum bu. istediğiniz kadar mac i ya da diğer işletim sistemlerini övmeye çalışın ama tek bir işletim sistemiyle tüm işler yapılamaz. en çok iş yapılan da windows olduğu için bu hep böyle gidecek. kullanıcıların bir kısmının da kolay kullanımdan dolayı bunu tercih ettiğini de gözardı etmemek lazım. malum program yüklemeyi bilmeyen insanlar var napsın windowsu gider mac alır programı otomatik yükler...

• Öncelikle 1.5 senelik konuyu hortlattığın için eyvallah.

Diğer mevzuda son yazdığın 2-3 satır ile ilgili.

Tüm 3d ve animasyon programlarının mac sürümü mevcut, maya dan autocad e kadar. Pixar ın sahibi de apple sana bişey anımsatıyorsa. Hmm Pixar çok büyük bir animasyon şirketi, satın alan steve jobs amca, rahmetli. Neden aldı ki acaba, windows kurmuşlardır muhtemelen şirketteki tüm cihazlara, os x de 3D yapacak program yok ya hani... :)

Bunun dışında;

http://www.welovemacs.com/6613928.html
    http://www.nvidia.com/object/product_quadro_fx_4800_for_mac_us.html

Bu ekran kartlarını laf olsun diye yapmışlar zaten. Öyle ya sen görmemişin.

Şimdi yazdıklarından benim anladığım hayatında hiç mac ya da mac os x ya da üzerinde çalışan programları görmemişin. Çünkü görmüş olsan günümüz cahilinin bile yapmayacağı gereksiz yorumları konudan 1.5 sene sonra yapmassın.

Ha unutmadan bir de prorgam yükleme diyerek taş atmışın aklın sıra OS X'e. Evet gerçekten Windows tan kolaydır. App klasörüne kopyalarsın çalışır, çöpe atarsın silinir, öyle kıçında da 40 tane pislik bırakmaz windows gibi. :))

Neyse beni çok da ilgilendirmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 22 Kasım 2011; 20:43:44 >

• kullanıcıların istediği zaman istediği konuya yorum yazma hakkı var. bu apple kullananlarda zaten olaya tarafsız bakana rastlamadım. hani türk malı olsa, ne kadar da kötü olsa anlarım. sonuçta "yerli malı" denen durum var ama bir yazılımı ya da bir cihazı "tapılacak" düzeye çıkaranların bazı sorunları olduğu kesin. yanlış bişey demişsem düzeltir geçersin. bi ton yazı yazıp "beni ilgilendirmiyor" demek, daha ciddi psikolojik bir soruna işaret ediyor.

o kartlar heralde dizüstü bilgisayarlara takılmıyor? bana lazım olan, içerisinde quadro olan hani "workstation notebook" diyorlar ya onun macbook pro versiyonu.

zaten macbook, piyasadaki 100 programın 90ını çalıştırıyorsa, tüm programları çalıştırıyor demektir. animasyon sadece autodesk, 3dmax vs ile bitmiyor. bu konuda biraz da ben senin cehaletini gidereyim: Catia v5, abaqus, Ansys, fluent, matlab gibi programlar da var. demek ki bu konuda 3dmax türü programlardan başkasını bilen pek yok. zaten bunları ek bir yazılım olmadan direk çalıştıracak bir macbook pro tavsiyesi için forumda konu açtım bir tek cevap gelmedi. sebebi belli demek ki.

herkesin yaptığı gibi, yem atınca hemen oltaya gelip aceleyle iki tane link atıp, sonrada sırf savunmaya geçmek için bişeyler uydurmakla olmuyor. daha profesyonelce bir cevap beklerdim ama forumda öyle insanlar pek kalmamış demek ki.

son olarak; ne windows, ne pc ne mac ne de diğerleri benim firmam değil. hiç birinin de arkasında durmam. hangisi işime yarıyorsa gider onu alır, işim bitince de çöpe yollarım. yarın daha iyi bir şey çıkarsınlar, imkanım varsa gider onu alırım. adamlar gitsin kafayı çalıştırıp, ortaya ürün çıkarsın, bizim milletimiz de alıp hem onları zengin etsin, hem o ürüne taparcasına sahip çıksın, sonra da o ürün hakkında tek söz söyletmemek için birbirine düşsün. demek ki kapasite bu kadar. madem durum böyle oluyor, bari bende gideyim bi tane armut çıkarayım, hem ondan para kazanayım, hem de milletin bir armut yüzünden birbirine girmesini yukarıdan izleyeyim!

• sakin ol dostum kötü bir gün geçiriyorsun hepsi bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: enver328

kullanıcıların istediği zaman istediği konuya yorum yazma hakkı var. bu apple kullananlarda zaten olaya tarafsız bakana rastlamadım. hani türk malı olsa, ne kadar da kötü olsa anlarım. sonuçta "yerli malı" denen durum var ama bir yazılımı ya da bir cihazı "tapılacak" düzeye çıkaranların bazı sorunları olduğu kesin. yanlış bişey demişsem düzeltir geçersin. bi ton yazı yazıp "beni ilgilendirmiyor" demek, daha ciddi psikolojik bir soruna işaret ediyor.

o kartlar heralde dizüstü bilgisayarlara takılmıyor? bana lazım olan, içerisinde quadro olan hani "workstation notebook" diyorlar ya onun macbook pro versiyonu.

zaten macbook, piyasadaki 100 programın 90ını çalıştırıyorsa, tüm programları çalıştırıyor demektir. animasyon sadece autodesk, 3dmax vs ile bitmiyor. bu konuda biraz da ben senin cehaletini gidereyim: Catia v5, abaqus, Ansys, fluent, matlab gibi programlar da var. demek ki bu konuda 3dmax türü programlardan başkasını bilen pek yok. zaten bunları ek bir yazılım olmadan direk çalıştıracak bir macbook pro tavsiyesi için forumda konu açtım bir tek cevap gelmedi. sebebi belli demek ki.

herkesin yaptığı gibi, yem atınca hemen oltaya gelip aceleyle iki tane link atıp, sonrada sırf savunmaya geçmek için bişeyler uydurmakla olmuyor. daha profesyonelce bir cevap beklerdim ama forumda öyle insanlar pek kalmamış demek ki.

son olarak; ne windows, ne pc ne mac ne de diğerleri benim firmam değil. hiç birinin de arkasında durmam. hangisi işime yarıyorsa gider onu alır, işim bitince de çöpe yollarım. yarın daha iyi bir şey çıkarsınlar, imkanım varsa gider onu alırım. adamlar gitsin kafayı çalıştırıp, ortaya ürün çıkarsın, bizim milletimiz de alıp hem onları zengin etsin, hem o ürüne taparcasına sahip çıksın, sonra da o ürün hakkında tek söz söyletmemek için birbirine düşsün. demek ki kapasite bu kadar. madem durum böyle oluyor, bari bende gideyim bi tane armut çıkarayım, hem ondan para kazanayım, hem de milletin bir armut yüzünden birbirine girmesini yukarıdan izleyeyim!

Hani psikolojik sorun demişsin ya, bence asıl sen görünmelisin bir doktora. Bu olayı bu kadar abartmaya gerek yok. Dediğin gibi Mac bulamıyorsan özel dizayn laptoplar var. Alırsın bir tane, kurarsın Windows'u olur biter. Bu kadar gerginliğe gerek yok. Adama resmen ruh hastası demişsin ama ondan daha ateşli yorumlar yazmışsın. Apple fanları olduğu AntiApple cılarda var biliyorsun değilmi? Onlarda normal değil tıpkı Apple fanları gibi. Yani tencere dibin kara seninki benden kara durumu biraz.

• quote:

Orijinalden alıntı: enver328

kullanıcıların istediği zaman istediği konuya yorum yazma hakkı var. bu apple kullananlarda zaten olaya tarafsız bakana rastlamadım. hani türk malı olsa, ne kadar da kötü olsa anlarım. sonuçta "yerli malı" denen durum var ama bir yazılımı ya da bir cihazı "tapılacak" düzeye çıkaranların bazı sorunları olduğu kesin. yanlış bişey demişsem düzeltir geçersin. bi ton yazı yazıp "beni ilgilendirmiyor" demek, daha ciddi psikolojik bir soruna işaret ediyor.

Beni ilgilendirmeyen kısmı senin özel hayatında ne yaptığın. Hala da ilgilenmiyorum.

Şu var eğer anlatmak istediğin şeyi anlatamıyorsan bu senin sorunun. Ben mesajında 3d için MAC yazdığın gördüm, şimdi kıvırıp macbook diyorsun. Eğer 3d iş yapacaksan zaten ne işin var notebook ta. Uç noktadan bişey yakalayıp al işte apple bunu yapmıyor demek de ayrı bişey.

Neyse dediğim gibi beni ilgilendirmez, benim ne azyıp yazmayacağıma karar vermekte seni ilgilendirmez. Haddini bil yeter. Kimsenin ekmeğini sen vermyiorsun. Senden izin alacak değiliz ne kullanalım veya ne yazalım abi diye.. Terbiyesizliğin lüzumu yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: broodofqueen

Hani psikolojik sorun demişsin ya, bence asıl sen görünmelisin bir doktora. Bu olayı bu kadar abartmaya gerek yok. Dediğin gibi Mac bulamıyorsan özel dizayn laptoplar var. Alırsın bir tane, kurarsın Windows'u olur biter. Bu kadar gerginliğe gerek yok. Adama resmen ruh hastası demişsin ama ondan daha ateşli yorumlar yazmışsın. Apple fanları olduğu AntiApple cılarda var biliyorsun değilmi? Onlarda normal değil tıpkı Apple fanları gibi. Yani tencere dibin kara seninki benden kara durumu biraz.

Benim sorunum, ilk mesajıma verilen cevabın uslubu. Yazdığım şeyler yanlış olsa bile "cahil" terimi ve direkt olarak "rencide" etmeye çalışma durumları olmasaydı olay bu hale gelmezdi. sonuçta ben bir "makine" için yazdım o yorumu. bunun için beni kimsenin küçük düşürmeye çalışmaya hakkı yok.

quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

Beni ilgilendirmeyen kısmı senin özel hayatında ne yaptığın. Hala da ilgilenmiyorum.

Şu var eğer anlatmak istediğin şeyi anlatamıyorsan bu senin sorunun. Ben mesajında 3d için MAC yazdığın gördüm, şimdi kıvırıp macbook diyorsun. Eğer 3d iş yapacaksan zaten ne işin var notebook ta. Uç noktadan bişey yakalayıp al işte apple bunu yapmıyor demek de ayrı bişey.

Neyse dediğim gibi beni ilgilendirmez, benim ne azyıp yazmayacağıma karar vermekte seni ilgilendirmez. Haddini bil yeter. Kimsenin ekmeğini sen vermyiorsun. Senden izin alacak değiliz ne kullanalım veya ne yazalım abi diye.. Terbiyesizliğin lüzumu yok.

kim bana ne şekilde davranırsa, bende ona öyle davranırım(ortada kişisel bir durum yok). Söylediklerimin arkasındayım; apple ın ürettiği hiç bir ürün, benim kullandığım programları çalıştırmıyor. bu da demek oluyor ki, apple her şey için çözüm değil. bu yüzden ben windows kullanmak zorundayım. zaten genel olarak anlatmaya çalıştığım da bu. her yerde apple ın bir numara olduğundan bahsediliyor. öyle olsa bile, bu konuda fazla bilgisi olmayanlar "her işi yapar" düşüncesiyle hemen apple almaya çalışıyor. sonrada mesela oyun oynayacaksa oyunların yavaş çalıştığından yakınıyor. aynı durum benim için de geçerli. bootcamp vs. ile windows yüklemek de çözüm değil. ben bilgisayar alırken, detaylı araştırma yapmasaydım, bir çok yerde apple "en iyisi" denildiği için gider pc alacağım fiyata apple alır, sonra da işime yaramadığını görünce aldığıma pişman olurdum. en azından şimdiki bilgisayarım işimi görüyor ve performansından çok memnunum. ancak daha önce de söylediğim gibi eğer bu programların apple sürümü çıkarsa ve durumum uygun olursa düşünmeden gider alırım.

bir ürünü tanıtırken, artı ve eksilerinin bir arada verilmesi lazım. dünyada hiç bir şey dört dörtlük değildir. öyle gösteriliyorsa da için içinde bir iş vardır zaten. az kullanılan ya da az tercih edilen kullanım alanlarının göz ardı edilmemesi gerek. en azından page rankı çok yüksek olan bu sitede böyle olması gerek ama toplam üye sayısı yüz bini bile bulmayan bazı sitelerde buradakinden daha açıklayıcı ve bilgilendirici yorumlar görmem de işin diğer ilginç yanı...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.