Şimdi Ara

Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU] (1442. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: SwordLegend , Trakyacopy , rafy1453 Daha Az
3 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü3 Mobil1 iOS
5 sn
28.834
Cevap
971
Favori
1.977.862
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
97 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14381439144014411442
Sayfaya Git
Git
Giriş
    macbb (org uzantılı) foruma üye olup oradan güncel sürümlere ulaşabilirsiniz... normalde uygulamayı kurup, sip on aktivasyon scripti çalıştırılıyor bir kez, sequoia 15.2 ve sonrası in parallels 20 veya üstü gerekiyor, 19 sürümü çalışmıyor...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tech.man kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim.

• M3 macbook air için yazı yazılabilecek mat bir klavye koruyucu ve mat şeffaf kılıf arıyorum. Kullanıp memnun kalan varmı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zeze1 kullanıcısına yanıt

Açıkçası kılıf önermem, zaten fanı olmayan bir cihaz. Isınmasına kötü etkide bulunabilir. Klavye içinse mikro fiber bez ve solüsyon öneririm.

Kılıf için blueswan soft tpu (şeffaf mat siyah rengi de var). Bundan daha hafif ve daha incesi bulunamaz, sert kapaklara göre çok daha ince, hafif ve esnek, kalınlaştırmadan ağırlaştırmadan koruyor, kaymıyor ve parmak izi tutmuyor. Amazondan alınabiliyor sadece, yurtdışından gelecek, deneyip beğenmezseniz iade edebilirsiniz.

Klavye koruyucu ve ekran koruyucu tavsiye etmiyorum. Klavye koruyucunun ve ekran koruyucunun tak-kullan-sök aşamalarında ekrana zarar verme ihtimalinin, koruyucusuz kullanmaya göre daha yüksek olduğunu düşünüyorum, bir de ekran koruyucu görüntü kalitesini düşürecektir.

Hocam Türkiye'den tavsiye edeceğin ürün var mıdır acaba? Yurtdışını beklemek istemiyorum da pek.

• Macos Sequia 15.4 Beta 1 yükledim.

UYARI : Bu sürümden ve genel olarak Beta 1 sürümlerinden uzak durulması gerekiyor!

Bu sürüm aşırı sorunlu, özellikle M4 çipler için. Arka arkaya restartlar başladı, araştırdım, M4 macbooklar için bug olduğunu apple da belirtmiş.

Reset edip yeniden kurup time machine den yükleyim dedim, soft reset yaptım (erase all content and data) sistem ayarlarından, ancak işlem sonrası cihaz açılmadı, ünlemli siyah ekran çıktı, desteğe başvurun diye. Recovery mod ile açıp oradan ilerleyim dedim, recovery moda da girmiyor, loop halinde birkaç kez deneyip sonunda cihaz kendini kapatıyor. Cihaz brick olmuş yani.

İkinci bir mac cihazına USB kabloyla bağlayıp DFU modunda sistem aktarılması gerekiyor, prosedürü biliyorum, başka hiçbir yol yok M serisi mac cihazlar için eğer recovery mod girişi yapılamıyorsa.

Neyse bari Apple servis nasıl çalışıyor bir test edeyim dedim, destekten aradım, onlar da aynı şeyi söylediler, ikinci bir mac varmı, yoksa servise götürün diye. Servis listesini eposta ile gönderdiler. Armada Başarı servisi seçtim yakınlığı nedeniyle, götürüp durumu söyledim, aldılar ve 20 dakikada işlemi tamamlayıp geri verdiler. Servisten memnun kaldım açıkçası, götürebilirseniz hemen ilgileniyorlar.

M4 Pro çiplerde var mı bu sorun

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Yok açıkçası veya ben bulamadım... bu model haricindeki koruyucu kapaklar en az iki kat ağır ve en az iki kat daha kalın, air cihazınız kalınlık olarak proya dönüşür onlardan takarsanız. Veya kapaktan vazgeçip koruyucu çanta-sleeve bakabilirsiniz.

• bodysolid B kullanıcısına yanıt

Hayır, sorun çipte değil, zaten 15.3.1 sürümünde herşey normaldi.

15.4 Beta 1 macos sürümü sorunlu (yazılım sorunu), özellikle M4 cihazlara yüklenirse. Bu betayı yüklemek için developer olup beta kanalını açmanız gerekiyor zaten, herkese gönderilmiyor.

Teşekkürler cevabınız için
    Ben laptopu sadece evde kullanacağım. 16 inç MacBook Pro M4 ve m4 14 inç MacBook Pro M4 base model arasında gelip gidiyorum. Siz ev dışında da kullandığınız için mi 14 tercih yaptınız?
    Bana ne tavsiye dersiniz
    Nano texture ekleyip alacağım heralde bugunlerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bodysolid -- 24 Şubat 2025; 20:35:7 >
  • bodysolid B kullanıcısına yanıt

Benim 14" seçme nedenim şu :

16" ve 14" arasındaki fiyat farkına iyi bir monitör alınabiliyor. 16" daha iyi soğutma sistemi olduğu için biraz daha fazla performans verecek yük altında ama benim o ekstra performansa ihtiyacım yok, o nedenle 14" + monitör daha iyi bir seçim diye düşündüm. Evde 27" 4K mönitöre USB-C ile bağlı, monitör aynı zamanda gerektiğinde şarj ediyor cihazı, cihaza usb-c den tek bir kablo bağlıyorum yani. Dışarı çıkarken de 14" taşıması, otobüste, trende vs.. açıp kulanması çok daha kolay.

Evet haklısınız zaten evde monitör varsa en güzel seçim bu şekilde olacaktır.

• m3, m3 pro, m4, m4 pro modellerinde 14 inçlik model ile 16 inçlik model arasındaki farklar neler oluyor? ekran büyüklüğü, şarj süresi gibi farklar haricinde farklar var mı? mesela hoperlerdeki ses yüksekliği gibi? ekran kalitesi, çözünürlüğü gibi? ekstra farklar oluyor mu bunlarda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musisi51 -- 24 Şubat 2025; 22:53:27 >
  • 
Sayfa: önceki 14381439144014411442
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.