Şimdi Ara

Apple, Microsoft ve Google, Kodak'ın patentleri için yarışta (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
5.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

Google alırsa: Millete bedava kullandırır , herkes faydalanır.Microsoft alırsa: Bedava olmaz ama ufak bir lisans parasıyla herkes kullanır.Apple alırsa(A.K.): Kimseye kullandırtmaz, kullanmaya kalkanı mahkemeye verir..(A.K.)= (Allah Korusun)

Google alirsa: Herkese bedava verecek olsa niye alsin senin gibi ileri zekali mi?
    Microsoft alirsa: Microsoft un lisans ucretleri her zaman Apple'dan kat kat fazla oldu.

Kompleksli insanin hali baska oluyor

• Sonu Nokia ile çok benziyor.
  • Hey gidinin renkli, SB film üreticisi, fotoğraf devi yaşlı çınar Kodak... Sen devrildin de arkandan yeni yetme elmalar, arama motorları patentlerine akbabalar gibi saldırıyor... Yazık Kodak'a...

quote:

Kodak tam 131 yıllık bir marka. 1975 yılında ilk dijital fotoğraf makinesini icat ediyorlar fakat gelişen teknolojiyi yakalayamadılar. Ara ara Kodak ile ilgili olumsuz haberler her zaman kulaklara geldi. Dijital piyasadan çekildiği haberleri sık sık geliyordu, Dünya’ daki tek film üretici (fotoğraf makinesi filmi) olacağı söyleniyordu. Ama çoğu dedikodu olarak kaldı, Kodak önce filmden çekildi, sonra patentlerini satmaya başladı.

1960-1970 ‘lerde şimdinin Apple ‘ı veya Google ‘ı olarak adlandırılan Kodak ‘ın yanlış pazarlama stratejileri ve teknolojiye uyum sağlayamaması, belki yanlış alanlara yönelmesi (Yazıcılar gibi…) bu kaçınılmaz sonu onlara getirmiş oldu.

Fotoğraf dünyasından bir yıldız daha kaydı…

Milliyet gazetesinden alıntı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can-KSK -- 31 Temmuz 2012; 10:08:32 >

• quote:

Google alırsa: Millete bedava kullandırır , herkes faydalanır.
    Microsoft alırsa: Bedava olmaz ama ufak bir lisans parasıyla herkes kullanır.
    Apple alırsa(A.K.): Kimseye kullandırtmaz, kullanmaya kalkanı mahkemeye verir..

(A.K.)= (Allah Korusun)

• quote:

Orijinalden alıntı: Centauri
    Google alirsa: Herkese bedava verecek olsa niye alsin senin gibi ileri zekali mi?
    Microsoft alirsa: Microsoft un lisans ucretleri her zaman Apple'dan kat kat fazla oldu.
    Ne oldu ki? Zoruna mı gitti?

Herkes bilir ki Google zaten reklamlardan para kazanıyor. Apple gibi aç gözlü mü ki kimse faydalanmasın istesin?

Bir de utanmadan birisi şöyle demiş: "Apple'ın ana hedefi para kazanmak değil."
    Ağzımı bıraktım, başka yerlerimle güldüm.

Microsoft en azından yeni bir teknoloji çıktığı zaman "Kimse kullanmasın" demiyor, "Parasını verip lisans ücretini ödeyen bu teknolojiyi kullanabilir" diyor.

Apple gibi mızmız çocuklar gibi yapmıyor.

Bir laf vardır. Üzüm mü yiyeceksin yoksa bağcıyı mı döveceksin diye.

Apple, normal şekilde davranması gerektiği gibi davransa, kendi teknolojisini kullanan bir cihaz gördüğü zaman "Hopp, bu bizim lisanslı teknolojimiz, parasını öde bakalım" derdi.
    Oysa Apple öyle yapmıyor, direk mahkemeye verip yasaklatmak amacı güdüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: mnstrdnc

Kodakin batma sebebi en buyuk gelir kazancini kaybetmesi olmustur. Bu gelir ise hastanelerdeki rontgenlerin sonucunun artik filmde degilde digital ortama gecmesi . Dusunun sene tum dunyanin saglayicisi kodak ti adamin gelirlerinin yuzde 80 e yakini gidince mecburen iflas bayragini cektiler

Hey gidi kodak hey!
  • Ben o kadar abime dedim Kodak alma diye :( Kodak geçmişi senle başladı geleceği senle bitmeyecek yazık oldu Çakal Nikonla yarışmadın :(

• Apple compact yada dslr bir fotoğraf makinası yapsa nekadar ilginç olur, eminim farklı bir soluk gelir piyasaya.
  • apple yapsa sırf elma logosundan dolayı alan milyonlar olur emin olun.

• quote:

quote:

Ne oldu ki? Zoruna mı gitti?

Herkes bilir ki Google zaten reklamlardan para kazanıyor. Apple gibi aç gözlü mü ki kimse faydalanmasın istesin?

Bir de utanmadan birisi şöyle demiş: "Apple'ın ana hedefi para kazanmak değil."
    Ağzımı bıraktım, başka yerlerimle güldüm.

Microsoft en azından yeni bir teknoloji çıktığı zaman "Kimse kullanmasın" demiyor, "Parasını verip lisans ücretini ödeyen bu teknolojiyi kullanabilir" diyor.

Apple gibi mızmız çocuklar gibi yapmıyor.

Bir laf vardır. Üzüm mü yiyeceksin yoksa bağcıyı mı döveceksin diye.

Apple, normal şekilde davranması gerektiği gibi davransa, kendi teknolojisini kullanan bir cihaz gördüğü zaman "Hopp, bu bizim lisanslı teknolojimiz, parasını öde bakalım" derdi.
    Oysa Apple öyle yapmıyor, direk mahkemeye verip yasaklatmak amacı güdüyor.

Okudugunuzu anlamak konusunda ciddi sorunlariniz var.

Jonathan Ive demis ki, 'calisirken para kazanmayi hedeflemez, mukemmel urunler gelistirmeyi hedeflerseniz sonucta para zaten gelir. Okuyup bunu anlamaya calis bence. Mesela,
    - 2002 yilindan beri aklinz gelen her turlu tablet formunu piyasaya surmeyip gercekten kullanisli mukemmel hale gelene kadar beklemek.
    - Cok satmak icin 5,6,7,8,9 inc tabletler cikarmayip, sinirli sayida boyutu kullanisli 'en iyi' olarak karar vererek gelistirmek
    - Cesit cesit ucuz orta pahali boy boy telefonlar cikarmak yerine, bir tane ciarkip 'budur' demek.

Apple neden hala piyasaya TV surmedi? Neden tablet icin bu kadar bekled? Neden retina laptop icin bu kadar bekledi? 'Kullanisli, mukemmel' hale gelmesini bekledigi icin. Cunku KISA VADEDE para kazanmak amaciyla degil, iyi urunler cikarmak amaciyla harket ederseniz UZUN VADEDE bu hareketin DAHA KARLI oldugu stratejisini destekliyor, ve dunya uzerindeki butun sirketlerin amaci karliliktir.

Lisans konusuna gelince, Apple baslangicta Samsung'a gidip lisanlarini patentlemek istemis, Samsung kabul etmemis, bu bir. Ikincisi, Microsoft ta dava acti herkese, lisans parasi icin, satilan tum Android telefonlerdan para almak istiyor, Android ureticileri izin vermiyor. Ama tabi haberin yok, olmasi da beklenemez.

• Ya Centauri. Dostum. Bak. Ürettiği ürünlere diyecek bir şeyim yok. Ama Apple sanki bedava iş yapıyor, sanki dokunmatik ekranı kendisi icat etti.
    Bunlar komik şeyler. Bunları yapmasa, böyle davranmasa diyecek lafım olmaz zaten. Anlatabildim mi?
  • ben alırım hacı epila mikrosofta gogıla bırakmam kaç istiyolar bu patentlere
  • Uha, Thester misin nesin, biraz oku ogren.
    Sana cevap vermeyecegim, cahilligin dibine vurmussun, bilgisayarin ABC sinden baslamak lazim sana ogretmek icin, ugrasamayacagim.
  • quote:

Uha, Thester misin nesin, biraz oku ogren.
    Sana cevap vermeyecegim, cahilligin dibine vurmussun, bilgisayarin ABC sinden baslamak lazim sana ogretmek icin, ugrasamayacagim.

Neredeymiş cahilliğim söylede herkes öğrensin
  • quote:

Orijinalden alıntı: THESTER

quote:

Uha, Thester misin nesin, biraz oku ogren.

Neredeymiş cahilliğim söylede herkes öğrensin

Ogrenmek istedigini sanmiyorum, ama

- Macintosh'un ROM'larini Microsoft yapmadi, Apple yapti.
    - ilk iPad'i Microsoft yapmadi.
    - Microsoft Apple'a yatirimi Apple'in patent davasindan vazgecmesi karsiliginda yapti.
    - IBMin Microsoftun Apple in dunyaya getirdigi yenilikleri senden iyi biliyorum, isim, egitimim, ilgi alanim bu. Son kullanici duzeyinde Apple'in getirdigi yenilikler IBM+Microsoft toplamindan fazla
    - PC-Mac ayrimini tum endustri yapiyor, ikisi de PC de olsa, farkli makineler oldugu icin yapilan bir ayrim.

• quote:

Orijinalden alıntı: emmrree1990

paten ne arar la kodakda!!

Harbiden la kimse de dememiş ki kodakta paten ne arar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psydia -- 24 Ağustos 2012; 16:15:58 >
  • Son durum ne oldu peki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kodağa yazık olmuş ama inşallah Apple alırda droidçilere bir darbe daha yapar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • THESTER, sen de Homofobi var sanırım.
    Biraz araştırırsan, eşcinselliğe bu kadar tepki veren insanların homofobik olduklarını görürsün. Eşcinsellerden ve eşcinsellikten aşırı derecede korkarlar. En başlıca nedeni: kendisinin eşcinsel olduğundan şüphelenen ve bu durumdan endişelenen birey, bu korkusunu homofobi olarak dışa vurabilir.
    Biraz araştırmanı öneririm.

• google neden apple yakın duruyor anlamış değilim dünyanın en güzel android cihazlarını üreten samsung ve htc ile yakınlık kuracağına apple yaklaşıyor sanki ayrıca samsung olmasa android olmazdı bence apple samsung davasındada google hemen kendini savundu ben yerinde olsam samsunga destek olurdum.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.