Şimdi Ara

Apple, Microsoft ve Google, Kodak'ın patentleri için yarışta (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
5.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bir zamanların efsanesiydi Kodak ama gelişen teknolojiye yetişemedi en büyük gelirini kaybedip battı ben Kodak'i Nokia gibi görüyorum sadece Kodak daha çabuk batti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük ihtimal Apple alıcak ve kimse kullanmıycak benim gönlüm Google alsın

• quote:

Orijinalden alıntı: mnstrdnc

Kodakin batma sebebi en buyuk gelir kazancini kaybetmesi olmustur. Bu gelir ise hastanelerdeki rontgenlerin sonucunun artik filmde degilde digital ortama gecmesi . Dusunun sene tum dunyanin saglayicisi kodak ti adamin gelirlerinin yuzde 80 e yakini gidince mecburen iflas bayragini cektiler

verdiğin bu bilgilerin doğruluğunun kanıtını isttiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QoS -- 29 Ekim 2012; 10:52:54 >
  • - İlk dijital kamerayı 1976 yılında Kodak'ın icat ettiğini
    - Dünyanın ilk 1,4 milyon megapixellik kamerasını 1986 yılında yine Kodak'ın icat ettiğini,
    - 1986 ile 1994 yılları arasında Arge'ye 5,5 milyar dolar yatırdığını,
    - Dijital fotografçılık alanında binlerce patenti olduğunu ve yakın bir zamanda bazı patentlerinin ihlal davalarından dolayı Samgung'dan 550 milyon dolar, LG'den 400 milyon dolar kazandığını biliyor muydunuz?

• Kodak'ın iflas etmesine çok üzüldüm. Ürünleri çok kaliteliydi. Ürettiği en son ürünlerden biri de fotoğraf makinem olan z990'dı. Batan geminin malını kullanıyorum resmen ama canon ve nikon un aynı segmentte bulunan çoğu makinesinden iyidir.
    Kodak'ın iflas etmesinin nedeni ise Nokia gibi teknolojiyi yakından takip etmemesidir. Her iki marka da kendini lider görmüştür ve değişime karşı direnmiştir; bu direnişin sonucunu ise hepimiz görüyoruz zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amasseia -- 9 Ağustos 2013; 4:33:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

Google alırsa: Millete bedava kullandırır , herkes faydalanır.Microsoft alırsa: Bedava olmaz ama ufak bir lisans parasıyla herkes kullanır.Apple alırsa(A.K.): Kimseye kullandırtmaz, kullanmaya kalkanı mahkemeye verir..(A.K.)= (Allah Korusun)

Bu yoruma gülünür.Microsoftun almasını istiyordum ama bu yorumdan sonra inşallah google satın alırda sende şu Millete bedava kullandırır , herkes faydalanır.(!) sözünü yutmuş olursun :)

• yazik olmus canon ve nikon un karsisinda tutunamadi

• apple ve microosft a karşı diğerleri. bence kimin patentleri alacağı ortada
  • quote:

Orijinalden alıntı: Centauri

quote:

Orijinalden alıntı: THESTER

quote:

Uha, Thester misin nesin, biraz oku ogren.
    Sana cevap vermeyecegim, cahilligin dibine vurmussun, bilgisayarin ABC sinden baslamak lazim sana ogretmek icin, ugrasamayacagim.

Neredeymiş cahilliğim söylede herkes öğrensin

Ogrenmek istedigini sanmiyorum, ama

- Macintosh'un ROM'larini Microsoft yapmadi, Apple yapti.
    - ilk iPad'i Microsoft yapmadi.
    - Microsoft Apple'a yatirimi Apple'in patent davasindan vazgecmesi karsiliginda yapti.
    - IBMin Microsoftun Apple in dunyaya getirdigi yenilikleri senden iyi biliyorum, isim, egitimim, ilgi alanim bu. Son kullanici duzeyinde Apple'in getirdigi yenilikler IBM+Microsoft toplamindan fazla
    - PC-Mac ayrimini tum endustri yapiyor, ikisi de PC de olsa, farkli makineler oldugu icin yapilan bir ayrim.

kardeş microsoft tüm android telefonlardan para alıyor hatta yıllık kazancı 5 milyar dolar ki windows phone lardan kazandığı paradan fazla bu.

ayrıca gerçekten işlevselleşmesini falan beklemediler marka değeri yarattılar ikisi birbirinden farklı şeyler.
    insanlar aaa bunlar 4-5-6-7-8-9-10-12 " cihazlar çıkarmış hepsinden birer tane alayım demiyor hangisi işine yarıyorsa onu alıyor.
    iphone, ipad ise sadece belli insanların işine yarıyor.

ayrıca tükürdüğünü yalaman gibi olmasın ama mini tablet formunun ikinci neslini tanıttılar bu yıl içinde de iphone dan büyük iki farklı boyutta telefon modeli tanıtacaklar

şimdi apple ın ortaya koyduğu kalite ortada bunu inkar eden anlamıyordur bu işten ama tablet formfaktörünün eğer tam olarak işlevsel hale gelmesini bekleyen bir firma varsa oda microsofttur ki windows 8 tabletler daha ilk jenerasyonlarında ipad karşısında işlev olarak çok çok üst seviyelere çıktılar.
    ios un androide karşı kozu stabil olmasıydı şimdi windows hem ios un stabilitesini hemde androidin işlevselliğini birleştirdi windowsphoneu ortaya koydu. üstelik her ihtiyacı karşılayacak şekilde boy boy...

240milyar dolarlık bir sermayenin bir sektöre girip geride kalacağını beklemek ahmaklık olur.

• Üzüldüm. 2008 de aldığım Kodak z1485 dijital fotoğraf makinesi halen bir çok markanın şu an çıkardığı makinelerden daha kaliteli çekimler yapıyor.

• Herhangi bir patent dosyasını elimize alsak hiçbir şey anlamayız. Kim bilir hangi donanımın kaçıncı derece işlevi ile ilgili bir ayrıntıyı kapsayan patentler. Ama mucidi Kodak. ve 6 binden fazla. Belki de Türkiye'nin teknolojiden sahip olduğu toplam patent sayısından bile çok.

Bir dünyanın sonu mesajı da vereyim. Bu patent savaşları 3. dünya savaşı sebebi olabilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

quote:

Google alirsa: Herkese bedava verecek olsa niye alsin senin gibi ileri zekali mi?
    Microsoft alirsa: Microsoft un lisans ucretleri her zaman Apple'dan kat kat fazla oldu.
    Kompleksli insanin hali baska oluyor
    Ne oldu ki? Zoruna mı gitti?

Herkes bilir ki Google zaten reklamlardan para kazanıyor. Apple gibi aç gözlü mü ki kimse faydalanmasın istesin?

Bir de utanmadan birisi şöyle demiş: "Apple'ın ana hedefi para kazanmak değil."
    Ağzımı bıraktım, başka yerlerimle güldüm.

Microsoft en azından yeni bir teknoloji çıktığı zaman "Kimse kullanmasın" demiyor, "Parasını verip lisans ücretini ödeyen bu teknolojiyi kullanabilir" diyor.

Apple gibi mızmız çocuklar gibi yapmıyor.

Bir laf vardır. Üzüm mü yiyeceksin yoksa bağcıyı mı döveceksin diye.

Apple, normal şekilde davranması gerektiği gibi davransa, kendi teknolojisini kullanan bir cihaz gördüğü zaman "Hopp, bu bizim lisanslı teknolojimiz, parasını öde bakalım" derdi.
    Oysa Apple öyle yapmıyor, direk mahkemeye verip yasaklatmak amacı güdüyor.

Okudugunuzu anlamak konusunda ciddi sorunlariniz var.

Jonathan Ive demis ki, 'calisirken para kazanmayi hedeflemez, mukemmel urunler gelistirmeyi hedeflerseniz sonucta para zaten gelir. Okuyup bunu anlamaya calis bence. Mesela,
    - 2002 yilindan beri aklinz gelen her turlu tablet formunu piyasaya surmeyip gercekten kullanisli mukemmel hale gelene kadar beklemek.
    - Cok satmak icin 5,6,7,8,9 inc tabletler cikarmayip, sinirli sayida boyutu kullanisli 'en iyi' olarak karar vererek gelistirmek
    - Cesit cesit ucuz orta pahali boy boy telefonlar cikarmak yerine, bir tane ciarkip 'budur' demek.

Apple neden hala piyasaya TV surmedi? Neden tablet icin bu kadar bekled? Neden retina laptop icin bu kadar bekledi? 'Kullanisli, mukemmel' hale gelmesini bekledigi icin. Cunku KISA VADEDE para kazanmak amaciyla degil, iyi urunler cikarmak amaciyla harket ederseniz UZUN VADEDE bu hareketin DAHA KARLI oldugu stratejisini destekliyor, ve dunya uzerindeki butun sirketlerin amaci karliliktir.

Lisans konusuna gelince, Apple baslangicta Samsung'a gidip lisanlarini patentlemek istemis, Samsung kabul etmemis, bu bir. Ikincisi, Microsoft ta dava acti herkese, lisans parasi icin, satilan tum Android telefonlerdan para almak istiyor, Android ureticileri izin vermiyor. Ama tabi haberin yok, olmasi da beklenemez.

La fifiminko (İtalyancadır) şimdi ne oldu? Hani ekran boyutu retina tablet vs yazmışsın ipad pro? 6-6Plus? Ekran boyutlarına ne oldu birden e hani diyordunuz apple kullanım kolaylığı mükemmeliyet sunuyor felan ? İos ve mac in son durumuna baktın mı hiç?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 3. Dünya Savaşı sebebi ÇIN olabilirmiş.

Patent diyorum. Gerisini anla artık.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.