çok fazla türkçe şarkı çıkıyor. türkçe şarkıları hiç göstermesin gibi bir seçenek var mı? mesela Spotify da günün hitlerine girince hep yabancı müzik oluyor. apple müzikte yarısı türkçe müzik oluyor. bunu nasıl düzeltirim? |
Apple Music [ANA KONU] ÜCRETSİZ HI-FI KAYIPSIZ SES VE DOLBY ATMOS GELDİ (S.S.S, Video İnceleme) (154. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: ResurrectionnDostlar spotify dan listemi apple music e aktardım. Bu listedeki şarkıların tamamını parçalar kısmında nasıl göreceğiz ?
İlla indirmemiz mı lazım parçaları ?
Spotify dan listeyi nasıl apple müzik e aktarıyorsunuz?
-
Google yazarsanız bir çok seçenek çıkıyor hocam.
Şimdi hatırlamıyorum hangisini kullandım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ResurrectionnGoogle yazarsanız bir çok seçenek çıkıyor hocam.
Şimdi hatırlamıyorum hangisini kullandım.
Ücretli bir uygulama mı kullandınız? Yoksa bedava uygulama bu işi yapabiliyor mu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
quote:
Orijinalden alıntı: azenginTeşekkür ederim
ayarlarda ve app store'da profil resmi değiştirebiliyorken Müzik uygulamasında bir türlü değişmiyor.
aile'deydim ondan mıdır herhalde diyerek çıktım, yine resmin değişebileceği bir yer yok. nasıl değiştireceğim bunu.
-
-
Telefonlarımız iphone 11 ve üzeri dolby atmos destekliyor şimdi apple müzikte haziran ayından itibaren bu deneyimi dinlemek için heyecanlandım doğrusu
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu Dolby Atmos'u nasil dinleyebilirz kulaklikla?
Sadece kayıpsız ses değil, Dolby Atmos ve Spatial Audio'yu da getiriyorlar ve hepsini ücretsiz olarak sunacaklar. Hala aklım almıyor.
-
Youtube dolby kanalına girdim hoparlörü test etmek için bir sinema video fragmanı açtım gerçekten muazzam bir ses veriyor gerçekten tav oldum hocam hoparlöre
Dolby Atmos ,spayla audio kayıpsız müzik değildir.Müzik için bir artısı yok.Sadece sesi anlamsız derinlik vermesi anlamına gelir.Müzik 2.1 kalitesi üzerinde He-Res vermesinin anlamı vardır.Katalok bu anlamda 500 anca görür.Sony bunun kaynağını sağlamaktadır.Dolly Amos ses Tidal dezeer bulunuyor.Kayıpsız müzik 24/192 Audiofile kulağı için anlam taşır.Doğrudan Dac desteği olmalı.Dezeer gibi Dac desteği olmazsa hiç bir anlamı yok.Haziranda bunu görmeden hiç bir yorumun anlamı yok.Bakalım kalite 24/192 ,16 bits / 44 dü Dac üzerinden sağlayacakmı.Bence sağlamayacak çünkü AirPod yüksek çözünürlüğü bu boyutta veremez.Umarım dezeer gibi hayal kırıklığı yaratmaz.Qobuz saymıyorum o ayrı bir boyut audiofile için.Tidal kadar arşivi geniş olacakmı zamanla görünecek birşey.Hüsranlı bir sonuç olmamasını diliyorum.Apple hiç bir ürünü Dac desteği yok.Şu bir gerçek Qobuz ve tidal dinlemeyen kişiye yüksek kalite gelebilir.He-Res kayıpsız 24bits/192 apayrı bir boyut.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 17 Mayıs 2021; 23:42:21 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mmertkk
Youtube dolby kanalına girdim hoparlörü test etmek için bir sinema video fragmanı açtım gerçekten muazzam bir ses veriyor gerçekten tav oldum hocam hoparlöreTabiri caizse ufacık bir telefondan bile muazzam bir ses geliyor. Siz bir de imkanınız olursa 2019 MacBook Pro 16 inç'te deneyin.
Cihazda 6 adet hoparlör, 2 adet titreşim önleyici bass woofer ve Dolby ATMOS desteği var. Bir laptoptan böylesine yüksek ve kaliteli bir ses çıkmasına hayret edersiniz.
-
Apple bu he-res kaliteyi verecek ise Dac desteği olmalı.Dac desteği olmadan hiçbir anlam ifade etmez.Kulaklı konusuna gelirsek 24 bits/192 için Dac gerekli ve kulaklığı beslemeli.Balans armatür özellikli kulak içi kulaklı ve kuak üstü kulaklıkta 300 ohm hiçbir mobil donanım tek balına veremez.DAP hariç içinde Dac/amp barındırır.Ve daha enteresan bir durum var lightling çıkış 16bşts /44 bile veremez.Apple dahili ses işlemcisi bunu desteklemez.Başka garip olan Bluetooth kulaklık bağlantısı kayıpsız olamaz.Bu detaylar garip. Apple Lossless Audio Codec 16 bits destekliyor.Bir çok acayip durum var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 17 Mayıs 2021; 23:39:58 >
Hocam bu nasil bir Turkce, nasil bir cumle kurma, inanin okurken matematik problemi cozuyor gibi hissettim, lütfen dilimize biraz dikkat edelim, ozenli kullanalim.
Ayrıca siz konuyu çok yanlış anlamışsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hattat. -- 18 Mayıs 2021; 3:11:23 > -
Ben gramer olarak Almanca konuşup yazıyorum.Ha problem görüyorsanız rahatsız hissediyorsanız direk pas geçersiniz.Teknik detay olayını kaçırdım diyorsanız onu hiç bilemiyorum.Ben sadece boşlukta olan teknik detaydan bahsettim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 17 Mayıs 2021; 23:46:27 >
quote:
Orijinalden alıntı: QRocKfire
Dolby Atmos ,spayla audio kayıpsız müzik değildir.Müzik için bir artısı yok.Sadece sesi anlamsız derinlik vermesi anlamına gelir.Müzik 2.1 kalitesi üzerinde He-Res vermesinin anlamı vardır.Katalok bu anlamda 500 anca görür.Sony bunun kaynağını sağlamaktadır.Dolly Amos ses Tidal dezeer bulunuyor.Kayıpsız müzik 24/192 Audiofile kulağı için anlam taşır.Doğrudan Dac desteği olmalı.Dezeer gibi Dac desteği olmazsa hiç bir anlamı yok.Haziranda bunu görmeden hiç bir yorumun anlamı yok.Bakalım kalite 24/192 ,16 bits / 44 dü Dac üzerinden sağlayacakmı.Bence sağlamayacak çünkü AirPod yüksek çözünürlüğü bu boyutta veremez.Umarım dezeer gibi hayal kırıklığı yaratmaz.Qobuz saymıyorum o ayrı bir boyut audiofile için.Tidal kadar arşivi geniş olacakmı zamanla görünecek birşey.Hüsranlı bir sonuç olmamasını diliyorum.Apple hiç bir ürünü Dac desteği yok.Şu bir gerçek Qobuz ve tidal dinlemeyen kişiye yüksek kalite gelebilir.He-Res kayıpsız 24bits/192 apayrı bir boyut.Mesajımın hiçbir yerinde Dolby Atmos'un kayıpsız sesle aynı veya birbirini destekleyen şeyler olduğuna dair bir şey geçmemekte. Mesaja neden öyle başladığınızı hiçbir şekilde anlayamadım öncelikle.
Birbirinden bağımsız teknolojiler ve yazıda zaten paragraflara ayrılarak anlatıldı.
Bunun haricinde açıkçası cümlelerinizin çoğunu anlamakta zorluk çektim. Daha anlaşılır bir Türkçe ile yazarsanız belki daha rahat bir şekilde yorumlarımı sunabilirim.
Yazım, Apple'ın söylediği ve belirttiği sözlere dayanarak yazılmış bir yazı. Kesin bir şey konuşmuyoruz. Apple, 75 milyonluk şarkı kataloğunun tamamının losless formatına dönüşeceğini söylüyor. Ben de bunu belirtiyorum. Zamanla bunu göreceğiz zaten. Eğer Apple'ın belirttiği şey doğru çıkarsa TIDAL'ı hayli hayli sollamış olacak.
AirPod konusuna neden girdiğinizi ise açıkçası hiç anlayamadım. Mesajımın sonundaki Not: ile başlayan paragrafı okumanızı öneririm. AirPod'un kayıpsız sesi verebilmesi zaten mümkün değil.
DAC konusuna gelirsek, Apple, DAC desteğini Fiio veya diğer markaların ürünleriyle sunuyor. DAC desteği yok diye bir şey yok. Eğer telefonlardan bahsediyorsanız 3.5 mm kulaklık jakı olan tüm Apple cihazlarda yerleşik DAC mevcut. Kulaklık jak girişi olmayan Apple cihazlarda bulunmayan DAC eksiğini, kulaklıkların içine yerleştirdikleri çip ve mini DAC'lar ile kapattılar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: QRocKfire
Apple bu he-res kaliteyi verecek ise Dac desteği olmalı.Dac desteği olmadan hiçbir anlam ifade etmez.Kulaklı konusuna gelirsek 24 bits/192 için Dac gerekli ve kulaklığı beslemeli.Balans armatür özellikli kulak içi kulaklı ve kuak üstü kulaklıkta 300 ohm hiçbir mobil donanım tek balına veremez.DAP hariç içinde Dac/amp barındırır.Ve daha enteresan bir durum var lightling çıkış 16bşts /44 bile veremez.Apple dahili ses işlemcisi bunu desteklemez.Başka garip olan Bluetooth kulaklık bağlantısı kayıpsız olamaz.Bu detaylar garip. Apple Lossless Audio Codec 16 bits destekliyor.Bir çok acayip durum var.Siz konuları birbiriyle karıştırıyorsunuz. Ya da yanlış anladığınız bir şeyler var. Sizin mantıkla TIDAL'daki Hi-Fi desteğinin de hiçbir yararı yok. DAC desteği veya kulaklığın ilgili sesi sağlayıp sağlayamayacağı konusu müzik servisini bağlamaz. Birbirinden farklı nüanslar bunlar. Müzik servisi ilgili içeriği size sağlar. DAC ve ilgili sesi sağlayabilecek kulaklığı, ürünü temin etmek ise tüketicinin yükümlülüğünde olan bir şey.
Sizin karıştırdığınız yeri şu an anladım. Bluetooth kulaklıklar veya iPhone'un yerleşik DAC konusuna neden giriyorsunuz anlamıyorum. Apple size iPhone'da Beats kulaklık ile kablosuz kayıpsız ses vereceğim demiyor. Dolby Atmos'u ve Spatial Audio'yu vereceğim diyor. Yazının hiçbir yerinde kayıpsız sesin kablosuz bir şekilde herhangi bir DAC veya ürün gerektirmeden sunulabileceği yazmıyor. Ki böyle bir şey zaten şu anki teknolojiyle mümkün değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 17 Mayıs 2021; 23:53:19 >
-
Ben bu tekniği kaliteyi işim gereği anlayan biriyim.22 senedir Audifile ekipmanlarla streaming ( Qobuz ) DSD dinleyen biri olarak çok saçma detayları gördüğüm için müdehale etmiş oldum.Dünya standartında kayıpsız müzik 24/192 Dac desteksiz hiç bir anlam ifade etmediğini , Bluetooth üzerinde. AirPod 16bits /44 verecek bir halde olmadığını biliyor.Bu destek hiç bir Bluetooth kulaklıkta yok.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X