Şimdi Ara

Apple Music [ANA KONU] ÜCRETSİZ HI-FI KAYIPSIZ SES VE DOLBY ATMOS GELDİ (S.S.S, Video İnceleme) (156. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.667
Cevap
86
Favori
133.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 154155156157158
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bana Apple DAC gösterirmişsiniz.Apple donanımına DAC ürünü satıyor.Piyasa yan sanayi bile donanım var.Haziranı bekleyin.DAC ve kaliteli eklipmana sayip biri APPLE MUSİC kullanıyor.Sesin en kalitelisini Apple Music ile yaşanmasından anlaşılıyor .
    Bu çok uzadı. Haziranda Apple Music harici DAC desteği ile gelecek diyorsunuz.
    Uzatmanın hiç anlamı yok.Başlayınca göreceğiz.
    İyi geceler..
    Not:
    Yanlız bu yazdığınız mesajları silmeyin.O gün gelince ben öyle bişi idda etmedim demiyesiniz diye..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 18 Mayıs 2021; 0:49:12 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ben bir seneden fazladır kullanıyorum bilgisayarda windows sürekli şarkıyı kendi kendine değiştiriyor. bir çözümünü bulamadım internette ayrıca windows sürümünün arayüzü çok kötü yol mu bi yenileme ihtimali falan appleın

• quote:

Orijinalden alıntı: Kurtçu Restrop

ben bir seneden fazladır kullanıyorum bilgisayarda windows sürekli şarkıyı kendi kendine değiştiriyor. bir çözümünü bulamadım internette ayrıca windows sürümünün arayüzü çok kötü yol mu bi yenileme ihtimali falan appleın

Merhaba, Windows uygulaması biraz problemli çalışıyordu bazı bilgisayarlarda. Bazılarında ise hiç sorun çıkartmıyordu. Mesela ben Windows kullandığım dönemde dizüstü bilgisayarımda problem çıkarırken masaüstünde çıkarmamaktaydı. Ancak sorunu biraz araştırmayla çözmüştüm zamanında. İlgili konuyu şimdi tekrar buldum. Buradaki adımları uygularsanız sorununuz çözülecektir. Ben böyle çözmüştüm.

https://discussions.apple.com/thread/251218962

Windows arayüzü eski tasarım evet. Ne zaman Apple cihazlarındaki arayüze geçilir açıkçası bilemiyorum. Apple Music [ANA KONU] ÜCRETSİZ HI-FI KAYIPSIZ SES VE DOLBY ATMOS GELDİ (S.S.S, Video İnceleme) 

• QRocKfire kullanıcısına yanıt
    Apple Music [ANA KONU] ÜCRETSİZ HI-FI KAYIPSIZ SES VE DOLBY ATMOS GELDİ (S.S.S, Video İnceleme)

• quote:

Orijinalden alıntı: NomadCRY

Size üç ayrı ekran görüntüsü attım, aynı şeyleri binbir farklı çeşitte anlattım. Ama yok, hala konuşuyorsunuz. Ayıptır be ayıp. Diğer üyelere ayıp. İnsanları salak yerine koymaya mı çalışıyorsunuz? Rol kesmeyin burada.

Sizin yerinize ben utandım gerçekten. Bir insan kendini bu kadar komik duruma düşürmemeli. Mesajları okurken gerçekten kendinize gülmüyor musunuz ben ne saçmalamışım diye? Ama takdir ettim sizin kadar anlamamazlıktan gelip böylesine rol kesen bir forum üyesini uzun zamandır görmemiştim.

Gerçekten konuştukça daha da komik duruma düşüyorsunuz. Bakın artık hepsini geçtim sizi düşünerek iyiliğiniz için diyorum bunu.

Alıntıları Göster

@NomadCRY Hocam yemin ederim peygamber sabrı var sizde. Apple Music [ANA KONU] ÜCRETSİZ HI-FI KAYIPSIZ SES VE DOLBY ATMOS GELDİ (S.S.S, Video İnceleme) Bu kadar süre sinirlenmeden nasıl aynı şeyleri tekrar tekrar yazabildiniz? Helal olsun. Apple Music [ANA KONU] ÜCRETSİZ HI-FI KAYIPSIZ SES VE DOLBY ATMOS GELDİ (S.S.S, Video İnceleme) 

Öteki arkadaşa ise akıl fikir diliyorum başka da bir şey demiyorum. Apple Music [ANA KONU] ÜCRETSİZ HI-FI KAYIPSIZ SES VE DOLBY ATMOS GELDİ (S.S.S, Video İnceleme) Hayretler içinde okudum mesajları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2573B355F -- 18 Mayıs 2021; 2:3:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: iDoctor

Hahaha QRockFire nickli arkadaşın mesajları okurken aynen böyleydim vallahi. Apple Music [ANA KONU] ÜCRETSİZ HI-FI KAYIPSIZ SES VE DOLBY ATMOS GELDİ (S.S.S, Video İnceleme)  Ben burada utançtan kıpkırmızı oldum. Apple Music [ANA KONU] ÜCRETSİZ HI-FI KAYIPSIZ SES VE DOLBY ATMOS GELDİ (S.S.S, Video İnceleme) 

• quote:

Orijinalden alıntı: iDoctor

Apple Music [ANA KONU] ÜCRETSİZ HI-FI KAYIPSIZ SES VE DOLBY ATMOS GELDİ (S.S.S, Video İnceleme)  resmen tek gorselle ozetlediniz tum olayi ya. Bosuna dil doktuk o kadar biz. Bir de sakın silmeyin mesajlari demis en son, orada resmen anirarak kahkaha attim. Apple Music [ANA KONU] ÜCRETSİZ HI-FI KAYIPSIZ SES VE DOLBY ATMOS GELDİ (S.S.S, Video İnceleme) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hattat. -- 18 Mayıs 2021; 2:9:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2573B355F

@NomadCRY Hocam yemin ederim peygamber sabrı var sizde.  Bu kadar süre sinirlenmeden nasıl aynı şeyleri tekrar tekrar yazabildiniz? Helal olsun.  

Öteki arkadaşa ise akıl fikir diliyorum başka da bir şey demiyorum.  Hayretler içinde okudum mesajları.

Alıntıları Göster
    Valla açıkçası ben de kendime şaşırdım. Bir ara gerçekten çıldırma noktasına geldim ama tuttum kendimi.

Neyse ki siz ve diğerleri gibi üyeler, mesajları okuduğunda kimin ne olduğunu anlıyor, görüyor.

“İnsanlara ekstra bilgi paylaşımı yapmış oldum durduk yere en azından.” gözüyle bakıyorum şu an olaya zaten.

Bir yandan da eğlenmeye başladık konuda, fena mı oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 18 Mayıs 2021; 2:22:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: QRocKfire

Apple bu he-res kaliteyi verecek ise Dac desteği olmalı.Dac desteği olmadan hiçbir anlam ifade etmez.Kulaklı konusuna gelirsek 24 bits/192 için Dac gerekli ve kulaklığı beslemeli.Balans armatür özellikli kulak içi kulaklı ve kuak üstü kulaklıkta 300 ohm hiçbir mobil donanım tek balına veremez.DAP hariç içinde Dac/amp barındırır.Ve daha enteresan bir durum var lightling çıkış 16bşts /44 bile veremez.Apple dahili ses işlemcisi bunu desteklemez.Başka garip olan Bluetooth kulaklık bağlantısı kayıpsız olamaz.Bu detaylar garip. Apple Lossless Audio Codec 16 bits destekliyor.Bir çok acayip durum var.

Hocam 16/44 doğru demişsiniz ben böyle tekniği çok iyi anlamam ses konusunda fakat verilerle aram iyidir. 16/44 iTunes programında da seçebiliyoruz ve otomatik bu seçili diye biliyorum, Ben Windows kullanıyorum kasaya iPhone 6s kablolu kulaklığını taksam bile ses güzel geliyor. Mesela bu değerleri artırmayı denedim ses kalitesi yükselir mi diye. 2013 te yapılan remix bir albüm parçası bozuldu bu değerleri yükseltince, yeni 2020 bazı parçalar seçeneklerdeki ses dengesi yükseltince daha iyi hale geldi. Ayrıca Samsung telefonda Apple musicte en iyi sesi Apple kulaklık veriyor. Bu adamlar kendi ses algoritmalarıyla kendi iletim teknolojisini üretmişler. Benim anladığım bu. Şimdi ben size soruyorum iPhone 6s in kaç yıllık kulaklığının üstüne kaç yıl geçmiş, yeni işletim sistemlerine bu teknolojiyi getiremezler mi ? Getirirler ve ona göre cihaz üretirler benim buradan anladığım bu. Bir de iTunes Windows ta kullanırken 320 kbps veya daha iyi ses kalitesiyle 7.1 kulaklıkla nasıl dinlerim bunu da bilmiyorum bilen varsa aydınlatırsa sevinirim. Açıkçası yazdıklarınız bilmeyen insanların araştırması içinde teşvik olmuş. Burası forum ortamı özledik sizin gibileri :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dün gece müzik dinleyebilirken bu sabah açtığımda apple music çökmeye başladı. direkt kapanıyor. hard reset uygulamayı silip yüklemek telefonu güncellemek falan hepsini denedim hiç biri işe yaramadı telefon iphone altı

• Ramuli kullanıcısına yanıt
    itunes zaten müzik market bölümünde 16/44 vermektedir.Yaklaşık bir yıldırda Apple Lossless Audio albümlere sayiptir.Apple bunu ilk satın aldığımız albümlerde test etti.Yani Apple bir gece bunu oluşturmuyor zaten veriyor. Lossless Audio kalitesini merak içinde olanlar için itunes üzerinden bir albüm satın alımı yapmaları yeterlidir.

Lossless Audio kalitesi 16bits /44 şekilde itunes üzerinde veriliyor.24 bits/192 seslerde yazılım servis playerleri ( itunes , Apple Music ) direk Dac için BitPerfect desteği sunmalı.Windows üzerinden wasabi ve asio kalıpları ile donanımın ses sürücüsünden direk Dac iletme özelliği sunmalı.Bunu deneyip yorumları yapacağız

Haziran ayında AirPod yeni versiyonu satışı ve iOS 14.6 yazılım desteği ile Apple Music gelecek.

Apple zaten yıllardır yüksek kalite verebilen bir özelliği yok sayıyor.Dahili dual dac ve MQA desteği veren bir çok telefon modeli yıllardır var.3,5 jack kaldırıp lightling dönüştürmesi ile dahada tepki çekti.
    Sizin için iPhone 6s ve kulaklığının ses kalitesi çok iyi gelebilir kişisel tercihtir ona bir yorum yapamam.Heleki PC üzerinde Apple en alt sekmen kulaklığı en iyi ses gibi geliyorsa sözüm olamaz.Zevkler renkler kişiye kalmıştır.DSD kalitesine kadar müzik dinleyen kişi için ne yazıkki ne kulaklı nede ses çıkışı iPhone 6s için iyi değildir.Apple iPhone 11 ve sonrasında sesi çıkışına önem vermeye başlamıştır.Bende iPhone 12 pro max kullanıyorum.

Ben her zaman he-Res müzik streaming servislerinin çoğalıp rekabet oluşturmasını bekliyorum .Qobuz ,HRM ( DSD destekli tek streaming servisi ) Türkiye’de 25 dolar Euro sınırında olması müzik tutkunlarını engelleyen bir handikap.Apple Hİ Fİ katmanını 13,99 TL getirmesi ile değişmiş olacak.Tek istisna Tidal Master katmanı 19.99 TL ile Türk dinliyicilerine özel fiyat sunması desteği. Bu gün ses kalitesi 320 kbs geçmeyen bir çok servis 14 TL dayanmasıda ayrı bir ironi.

7.1 kulak üstü ( genelde bu türü yayıngındır )veya kulak için olanlar Game kulvarı içindir.Zaten PC sound kartı
    Bu desteği sunar.Ses kalitesini 2.1 çevirme desteğine sayip olmalıdır.2.1 normal kulaklıklara göre daha iyi ses alabilirsiniz.Normalde müzik içeriğine özel sürücülere sayip kulaklıklar tercih edilmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 18 Mayıs 2021; 10:36:57 >

• quote:

Bana Apple DAC gösterirmişsiniz.Apple donanımına DAC ürünü satıyor.Piyasa yan sanayi bile donanım var.Haziranı bekleyin.DAC ve kaliteli eklipmana sayip biri APPLE MUSİC kullanıyor.Sesin en kalitelisini Apple Music ile yaşanmasından anlaşılıyor .
    Bu çok uzadı. Haziranda Apple Music harici DAC desteği ile gelecek diyorsunuz.
    Uzatmanın hiç anlamı yok.Başlayınca göreceğiz.
    İyi geceler..
    Not:
    Yanlız bu yazdığınız mesajları silmeyin.O gün gelince ben öyle bişi idda etmedim demiyesiniz diye..

Siz bu cümleden ne anlıyorsunuz hocam?

1. "Due to the large file sizes and bandwidth needed for Lossless and Hi-Res Lossless Audio, subscribers will need to opt in to the experience. Hi-Res Lossless also requires external equipment, such as a USB digital-to-analog converter (DAC)"

Apple aptal mı, harici DAC desteği vermeden, kayıpsız dinlemek istiyorsanız DAC satın almalısınız yazacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LazerBülbül -- 18 Mayıs 2021; 10:36:54 >

• LazerBülbül kullanıcısına yanıt
    Hiç bir streaming servisi size dac almalısınız demez demeside gerekmez.Zaten kullanırken bu sesi 24bits / 192 veya MQA ise yardım destek bölümünde bu kaliteyi almak için şartları sayar.Tabiki sizin seçiminiz.İtunes üzerinden ses bölümünde doğrusal DAC desteğini ayarı barındırması yeter.Qobuz,HRG ,Tidal servisi açtığınızda DAC algılar ve sesi doğrusal DAC aktarma bölümünde yönlendirir Asio veya Wasabi kaliteyi bile seçersiniz.İtunes bu varmı yok.
    Zaten bunu Hİ Fİ katmanı başlayınca canlı canlı göreceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 18 Mayıs 2021; 10:45:13 >
  • quote:

Hiç bir streaming servisi size dac almalısınız demez demeside gerekmez.Zaten kullanırken bu sesi 24bits / 192 veya MQA ise yardım destek bölümünde bu kaliteyi almak için şartları sayar.Tabiki sizin seçiminiz.İtunes üzerinden ses bölümünde doğrusal DAC desteğini ayarı barındırması yeter.Qobuz,HRG ,Tidal servisi açtığınızda DAC algılar ve sesi doğrusal DAC aktarma bölümünde yönlendirir Asio veya Wasabi kaliteyi bile seçersiniz.İtunes bu varmı yok.
    Zaten bunu Hİ Fİ katmanı başlayınca canlı canlı göreceğiz.

Yahu beni ilgilendirmez iTunes'da olup olmaması. Bu adamların dün yayınladığı AppleMusic haberinde yazan cümle. Ben demiyorum adamlar diyor demişsiniz ya yukarıda birkaç kez. Aynı şekilde, bunu ben demiyorum. Kendi açıklamarı.

Gayet de net. Lafı eğip bükmeye gerek yok. Kayıpsız istiyorsanız DAC kullanacaksınız diyor.

Bluetooth ile vereceği teknolojiler sadece Spatial Audio ve Dolby Atmos olacak, zaten bunlar da mümkün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LazerBülbül -- 18 Mayıs 2021; 10:44:14 >

• LazerBülbül kullanıcısına yanıt
    İtunes olup olmaması ilgilendirir çünkü Apple ses kaynağını bağımsız kullandırmaz.itunes , Apple müzik veya Apple TV müzik kısmını kullanmadan streaming yapamazsınız.Yüksek çözünürlüklü bir servise abone olup sadece telefondan dinleyen birinin seçimi olmaz.Bunu PC , müzik sistemi ve Apple TV yararlanmayı ister.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 18 Mayıs 2021; 10:49:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LazerBülbül

Yahu beni ilgilendirmez iTunes'da olup olmaması. Bu adamların dün yayınladığı AppleMusic haberinde yazan cümle. Ben demiyorum adamlar diyor demişsiniz ya yukarıda birkaç kez. Aynı şekilde, bunu ben demiyorum. Kendi açıklamarı.

Gayet de net. Lafı eğip bükmeye gerek yok. Kayıpsız istiyorsanız DAC kullanacaksınız diyor.

Bluetooth ile vereceği teknolojiler sadece Spatial Audio ve Dolby Atmos olacak, zaten bunlar da mümkün.

Alıntıları Göster

Hocam hiç boşa laf anlatmaya çalışmayın. Dün 3 farklı kişi aynı şeyleri 1.5 saat boyunca bin farklı şekilde yazdı ama yok. Anlamamazlıktan geliyor. Gerçekten uğraştığınıza değmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 18 Mayıs 2021; 10:48:50 >

• Zaten Haziran ortalarında itibari ile Hİ Fİ katmanı ile göreceğiz.O şartlarda yorum daha sağlıklı olur değilmi?
    DH forumda her görüş veya eleştiri yapma hakkı herkesindir.İyi yorum olması rahatsız etmez beğenilirken eleştiriyi görünce yok ben eleştireni istemem demesiyle ne yazıkki kabul görmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 18 Mayıs 2021; 10:55:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramuli

Hocam 16/44 doğru demişsiniz ben böyle tekniği çok iyi anlamam ses konusunda fakat verilerle aram iyidir. 16/44 iTunes programında da seçebiliyoruz ve otomatik bu seçili diye biliyorum, Ben Windows kullanıyorum kasaya iPhone 6s kablolu kulaklığını taksam bile ses güzel geliyor. Mesela bu değerleri artırmayı denedim ses kalitesi yükselir mi diye. 2013 te yapılan remix bir albüm parçası bozuldu bu değerleri yükseltince, yeni 2020 bazı parçalar seçeneklerdeki ses dengesi yükseltince daha iyi hale geldi. Ayrıca Samsung telefonda Apple musicte en iyi sesi Apple kulaklık veriyor. Bu adamlar kendi ses algoritmalarıyla kendi iletim teknolojisini üretmişler. Benim anladığım bu. Şimdi ben size soruyorum iPhone 6s in kaç yıllık kulaklığının üstüne kaç yıl geçmiş, yeni işletim sistemlerine bu teknolojiyi getiremezler mi ? Getirirler ve ona göre cihaz üretirler benim buradan anladığım bu. Bir de iTunes Windows ta kullanırken 320 kbps veya daha iyi ses kalitesiyle 7.1 kulaklıkla nasıl dinlerim bunu da bilmiyorum bilen varsa aydınlatırsa sevinirim. Açıkçası yazdıklarınız bilmeyen insanların araştırması içinde teşvik olmuş. Burası forum ortamı özledik sizin gibileri :)

Alıntıları Göster

Ben size konudaki diğer mesajları okumanızı tavsiye ederim. Anladığım kadarıyla okumamışsınız sadece bir mesajı görüp direkt cevap yazmışsınız. Apple Music [ANA KONU] ÜCRETSİZ HI-FI KAYIPSIZ SES VE DOLBY ATMOS GELDİ (S.S.S, Video İnceleme)  Arkadaş maalesef sesle ilgili teknik konularda doğru şeyler söylese de Apple'ı bağlayan konular hakkında doğru şeyler aktaramıyor.

Cok kısaca son sorunuza cevap vermem gerekirse, ilgili teknolojinin bir kısmı zaten halihazırdaki mevcut cihazlarla destekleniyor (Dolby ATMOS ve Spatial Audio). Bir kısmı ise bu sesi verebilecek ekipmanlarla (DAC, uygun kulaklık vb.) sağlanıyor (Losless Audio)

7.1 kulaklıklar müzik dinleme amacıyla üretilmiş ürünler değildir.

• Apple Music Dolby Atmos Android Apple Music'e gelecek mi?

• Red Alert kullanıcısına yanıt
    Dolby almos destekliyen cihazlara gelir diye düşünüyorum iphone cephesinde 11 ve üstü cihazlar destekliyor android cephesinde destekleyen varsa calısır gibi hocam

• 
Sayfa: önceki 154155156157158
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.