Şimdi Ara

Apple Music [ANA KONU] ÜCRETSİZ HI-FI KAYIPSIZ SES VE DOLBY ATMOS GELDİ (S.S.S, Video İnceleme) (158. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.667
Cevap
86
Favori
133.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 156157158159160
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ramuli

Sizin konuşmalarınızı okudum hocam. Açıkcası bu tarz acık oturum gibi birbirlerine verilen cevaplar bilgisi olmayan insanlarında bilgi sahibi olması açısından önemlidir. Siz biraz gerilmişsiniz ama iki insanda bilgi sahibi olunca anlık hatalı veya doğru mesajlar bizi de bilgilendiriyor. Bu amaçla söyledim bende müzik dinlemeyi ve müziği kaliteli dinlemeyi zamanında flac albümler indirmeyi seviyordum, hayat yoğunluğu olunca çok ayrıntısına gidemiyoruz. Verdiğiniz bilgiler cevaplar için teşekkür ederim.

Hocam araya girmek gibi olacak bana yazmadiniz farkindayim ama ben dun geceden beri tum konusmalari takip ediyorum. Arkadas nesnel olan ve elestiri yapılamayacak bilgileri carpitarak yanlis bilgi veriyor. Öbür kesim (geri kalan herkes aslinda) ise ayni seyleri defalarca kez anlatiyor. Bahsi gecen arkadas yazilanlari anlamamazliktan gelerek kendini ovup durarak milleti kiskirtti. Bir de bize gelmis kendi dogrunuzu kabul ettirmeyin falan diyor. Yahu ortada konusulan sey nesnel bir yargi. Dogrusu yanlisi yok.

22 yildir bilmem ne mesleğini yaptigindan bahsediyor. Burada liseli çocuklar gibi meslek mi yaristiracagiz? bakın okuyun mesajlari kac farkli kisi laf anlatmaya calisti. Yok olmuyor ama halen aynı. Hatali yonlendirme yapiyor. Apacik yazan basit seyleri anlamamazlıktan geliyor. Ve ben boyle seylere hic gelemem. Hele ki anlamamis ayagına yatip israrla ayni seyleri yazanlar hiç yazmasa daha iyi. Bu bilgi paylasimi falan degil cunku, insanlari yanlıs yonlendirmektir. Yanlis bilgiye, ve bilerek yapılan aymazliga gram tahammülüm yok. Akli selim birisi mesajlari okudugunda kimin ne oldugunu pekala anlayabilir. Bu kadar insan yanlis da bir o mu akilli. İnsanlarin akliyla dalga gecmeye, milletin sinirini bozmaya kimsenin hakki yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hattat. -- 18 Mayıs 2021; 13:30:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• NomadCRY kullanıcısına yanıt

Aptx den bahsetmiyorum. Aptx HD den bahsediyorum. 500-600 kbps. AAC 256 dan düşük performans vereceğini zannetmiyorum.

Kabloluda da hifi alamazsın kablosuzda da hifi alamazsın. 3.5mm çevirisinin içinde hifi DAC yongası olması gerekiyor kablolu için.

Öyle demeyin bu telefonların ilk nesilleri iphone ve Samsung zamanında wolfson DAC ciplerini kullandı. İsteyince istediğin DAC çipini kullanırsın. Herşeyi üreticiye bağlı. LG nasıl kullandiysa bu firmalar da kullanır.

Son olarak deezer ve Spotify telefon uretmedigi için dillere düşmedi. Ama Apple telefon ürettiği için. Hifi özelliği getiriyor ama hiç bir şekilde telefonda desteklemiyor.

• Hattat. kullanıcısına yanıt

O konuda doğru haklısınız. Nesnel olan şeyler hakkında doğru yanlış diye bir düşünce olabilir mi evet ama bu zaten koskoca şirketin duyurusu ve bir yeniliği. Bu yenilik olmayacak olsa duyurmazlardı  açıkcası 20 yıllık tecrübeli olan insanda benden büyüktür ve bilgilidir bende kendi tecrübelerimden soru yöneltir tarzında kendisine yazdım. Fakat nomad hocamız çok takılmış cevaplara kendini yormuş açıkcası 10 sene önceki ortamı hatırladım mesajları okuyunca. Spotify tidal Apple hangisi f/p iyiyse onu kullanırız gerisi genel kültür olur açıkçası 

• Ramuli kullanıcısına yanıt

Karşılıklı cevaplar tabi ki herkes için bilgi demektir, ancak sürekli yanlış yazılan şeyler yanlış bilgiyi doğurur. Sağlıklı bir ortam oluşmaz ortada. Tek tek saydım ben hariç 6 farklı kişi arkadaşa aynı şeyleri anlatmaya çalışmış, ama arkadaş halen aynı şeyleri yazmaya devam etti. Açıkçası evet gerildim ancak her zaman sakinliğimi ve üslubumu korudum. Açıkçası başkası olsa çok daha farklı konuşurdu, bundan eminim. Birine bir şey kırk kere anlatılmaz. Zaten her zaman ben bilmem kaç yıldır bu işi yapıyorum diyenden korkacaksın.  

Bir insanın yanlışını kabul etmesi bu kadar zor olmamalı. Kimse yanlış bilgi vermişsin haha diye dalga geçmeyecekti burada sonuçta. Tam tersine kendi kendini komik duruma düşürdü. Yapılan şey ayıptır yani. Bana değil, siz ve sizin gibi üyelere ayıptır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 18 Mayıs 2021; 13:48:29 >

• Hocam Apple telefonlara da DAC koyabilirlerdi evet belki o konuda haklısınız ama gerçekten kayıpsız sesle müzik dinlemek isteyen birisi zaten telefondaki DAC'ı kullanmaz neden kullansın. Harici DAC alıp kullanırsınız. Benim yaptığım gibi. Zaten konuda daha önce belirtildiği gibi gereken DAC ekipmanını kendiniz sağlamak durumundasınız diyor Apple. Dımdızlak telefonla Loseless alacaksın demiyor. Bunları zaten önceki mesajımda da belirtmiştim.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2573B355F -- 18 Mayıs 2021; 14:14:29 >
  • Harici DAC diye birşey yok. DAP den bahsediyorsun sanırım.

• Harici DAC diye bir şey yok derken hocam? DAP digital audio player'dır. DAC ise digital analog converter'dır. İkisi farklı şeyler. Harici DAC tabi ki var olan bir şey. Anlam veremedim yazdığınıza.

• Haricî DAC örnek verebilir misin? Ürün olarak.

Çeviricileri bahsetmiyorsundur umarım. Ya da ses kartını.

DAP içinde zaten DAC var. DAC başka bir şekilde kullanamazsin.

• Ben kayıpsız ses dinleyeceğim zaman telefondan değil FiiO M15 üzerinden dinliyorum. Telefonumda ise eğer üşenmezsem harici DAC / AMP olarak FiiO i1 kullanıyorum. NAU88L25 codec/DAC çipi kullanıyor. Ürün FiiO tarafından harici DAC / AMP adıyla satılıyor.

Tabi ki 80 GB'lık ilk jenerasyon iPod'lardaki ve iPod Nano'laradaki meşhur Wolfson DAC'ının yanından geçemez. Farklı ve daha kaliteli seçenekler de tabi ki mevcut. Astell & Kern XB10 da bunlardan birisi.

Ancak dediğim gibi, gerçekten müzik dinleyeceğim zaman FiiO M15 kullanıyorum. Ancak harici DAC diye bir şey yok demeniz nedir, açıkçası inanın dediklerinizi anlayamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2573B355F -- 18 Mayıs 2021; 14:42:4 >
  • Piyasanin en uygun mobil Dac biraz bahsedeyim..

Bugune ait incelemem degildir.DH icinde bahsettigim kendi konu basliklarinda bulunmaktadir..

CHORD MOJO MOBILER DAC

Yüksek çözünürlük He-Res müzik dinlerken ses konusunda yükselten çözünürlük ve derinlik hissini yaşatan kulak üstü ve kulak içi armetürlü kulaklıklarına sürülümü kolay hale getiren DAC bahsetmemek olmaz.Çoğu müzik tutkunu yanında DAP. veya telefonundan Üst kalite müziği yaşamak için bulundurmaktadır.Dac boyutu küçük olması rahatça yolculuk etmeye dolaşmaya olanak tanımalıdır.Bende Dac iyi seviyelerde ses veren Chord Mojo merak edenlere özetle bahsetmek istiyorum.Kişsel kullanıma dayanan yorumlarımı içerir ....

Mojo küçük boyutta, hafif kalın ve ağır bir cihaz. Dahili bataryası var, 2 kulaklık çıkışı var ve ikisinden aynı anda müzik dinlenebiliyor. AMP katı oldukça güçlü, IEM lerle veya kafaüstülerle uyumu iyi. Mobil olarak ufak boyutlarıyla rahatça yanınızda taşınabilir.IOS ve android donanlara direk uyumlu.Yanlız iPhone de kullanmak için ayrıca kablo satın alınması gerekli.Dahili bataryası sayesinde telefonunuz bataryasını sömürme olayı ortadan kalmış oluyor.

SAHNE:

Mojo'yu dinlemeye başlandığında ilk dikkat çeken konu sahnenin durumuydu. Bariz bir şekilde enlemesine dar, yakın konumlandırılmış sahnenin ortasında sanatçı ve grubun yanında dinliyormuş havası veriyor.

TON:

Sıcak bir ses tonuna sahip olan Mojo, normalde alışık olduğunuz ses tonuna göre biraz kalın çalıyor. Bu kalınlık zaten kalın ve dolu dolu duyulması gereken yerlerde etkileyici olurken, ince, narin olması gereken yerlerde biraz doğallıktan uzak kaçıyor.

DETAYLAR, ÇÖZÜNÜRLÜK:

Detay ve enstrüman ayrımı konusunda başarılı olmasına rağmen yine eleştirmeden kaçamıyacagım detaylarda yüze yakın sunum sebebiyle adı üzerinde detay olarak kalmaları gerekecekken yakın duyuluyor .

BAS:

Mojo bas şiddeti, hızı ve derinliği konusunda başarılı. Ancak Mojo'nun bas konusundaki durumu biraz değişik subbass bölgesini çok vurgulamayan Mojo daha çok midbass bölgesinde çalıyor.

MİD:

Mojo nun en başarılı olduğu bölge bence Mid bölgesi. Yüze yakın sahnenin içinden dinliyor havasını bu alanda çok başarılı bir şekilde veren Mojo yu bu şekilde bir sunum sevenler oldukça sevecektir.

TİZ:

Mojo'nun genelde kalın tonlu çalması bence tizleri de etkiliyor tizler konusunda çok başarılı değilmiş izlenimi vermekte.

Genel değerlendirmemin özeti.Mobil kullanımda birçok Dac göre kaliteli derin detaylı ses özelliği ile dikkat çekiyor.Dac konusunda Mojo piyasanın lideri.

Maliyet fiyat konusunda 500 euro seviyelerinde dolaşmakta.Fiyatına deyecek bir ürün . Kullanıcıyı üzmeyecek teknik yapıda.Teknik destek çok iyi.

TEKNİK ÖZELLİKLER:

Giriş :

1x Micro USB 768kHz/ 32-bit Yetenekli Giriş 1x 3.5mm Jack Coaksiyel 768kHz/ 32-bit Yetenekli Giriş 1x Optik TOSLINK 96kHz/ 24-bit Yetenekli Giriş 1x 1amp Mikro USB ŞARJ Port Girişi

Çıkış :

2x 3.5mm Kulaklık Jakları

Çıkış Gücü :

@1kHz – 600Ohm 35mW @1kHz – 8Ohm 720mW

Çıkış Empedansı :

75mOhms

Dinamik Aralık :

125dB

Thd :

@3v: 0.00017%

Ağırlık :

180g (0.4lbs)

Boyutlar :

82mm X 60mm x 22m

• quote:

Orijinalden alıntı: NomadCRY

Gerçekten kanser olmak üzereyim.  

Şu an dördüncü kez aynı şeyi yazıyorum: Apple ben sana iPhone'da 1000 liralık dandik Beats kulaklık ile kablosuz bir şekilde kayıpsız ses vereceğim demiyor. W1 ve H1 çipi ile Dolby Atmos'u ve Spatial Audio'yu vereceğim diyor. Ben sana o çiple Losless sesi vereceğim DEMİYOR.

Ve iki kez DAC desteğinin olduğunu, bizzat kendim Apple cihazlarımda Fiio DAC kullandığımı iki kez söyledim. Sizin mesajları okuduğunuz yok. Yazdığınız her şeye elli farklı şekilde cevap verdim. Tekrar tekrar aynı şeyleri yazıyorsunuz. İyi akşamlar dilerim.  

Alıntıları Göster

dac kullanımı çok fark ediyor mu?

• QRocKfire kullanıcısına yanıt

• QRocKfire kullanıcısına yanıt

Bu konunun yeri burası mı yahu. Bunun için ilgili kategoride konu başlığınızı açarsınız, bi kendi profilinizin reklamını yapmadığınız kalmıştı. Konuyu zaten nereden nereye getirdiniz. Halen daha konuşuyorsunuz. Forumdaki üyelere azıcık saygınız varsa bence artık yazmazsınız. Hareketleriniz tam bir suçlu psikolojisi örneği. Kendinizi komik duruma düşürmeyin.  

• Fiyatlar türkiyeye özel fiyatlandırma yapmadığı sürece yt music ve yt premium karşısında şansı yok. Aile üyeliği ile aylık 4.5 tl ye geliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

Fiyatlar türkiyeye özel fiyatlandırma yapmadığı sürece yt music ve yt premium karşısında şansı yok. Aile üyeliği ile aylık 4.5 tl ye geliyor.

Hocam apple music daha ucuz yalnız. Hep de böyleydi zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

Fiyatlar türkiyeye özel fiyatlandırma yapmadığı sürece yt music ve yt premium karşısında şansı yok. Aile üyeliği ile aylık 4.5 tl ye geliyor.
    Apple Music yıllardır Türkiye'de mevcut. 6 yıl olmak üzere. 6 yıldır da fiyatlama politikası zaten aynıydı. Özel fiyatlandırmaydı. Fiyatlandırmayla alakalı yeni gelen bir şey yok ki ortada. Ve bu ek hizmetleri de ek hiçbir ücret olmadan sunacaklar. Olay burada. Değişen hiçbir şey yok ki Youtube'un karşısındaki şansı yok olsun. Bu arada Apple zaten aşağı yukarı tüm ürünlerinde ülkeye özel fiyatlandırma yapıyor.

Son olarak,
    Youtube Premium aile aylık 25,99 TL.
    Apple Music Premium aylık 20,99 TL. Daha ucuz zaten. Ve Youtube Premium açıkçası farklı bir portal. Spotify, TIDAL, Apple Music gibi platformlarla karşılaştırılmaması gerekiyor bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 18 Mayıs 2021; 18:11:7 >

• Oğuzhan/ kullanıcısına yanıt
    Kaliteli bir DAC tek başına yeterli değil. Eğer dinleyeceğiniz parça da kaliteli bir formatta ise, ve kullanılan kulaklık da kaliteli bir ürün ise, inanılmaz farklar yaratabilmektedir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ~Lion King~ kullanıcısına yanıt
    Türkiye'ye fazla bile bu fiyatlandırma, bence zorlamayın :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NomadCRY

Apple Music, sadece Apple cihazlara özel bir hizmet olmadığı için Apple Music kurulabilen her cihaz aynı özellikleri almış olacak.  

Ancak Apple'a ait cihazlarda Dolby Atmos ve Spatial Audio gibi özellikler içindeki W1 veya H1 çipler nedeni ile herhangi bir ayara ihtiyaç duyulmadan otomatik olarak aktif halde gelecek. Android tarafında nasıl olacak görmek lazım. Apple tarafında ilk zamanlarda daha efektif çalışacak olabilir. Bunu zamanla göreceğiz.

Alıntıları Göster

Hocam ben de bu şekilde düşünüyordum ama şurada sayfanın en altındaki 5. soruyu inceler misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: LazerBülbül

Hocam ben de bu şekilde düşünüyordum ama şurada sayfanın en altındaki 5. soruyu inceler misiniz?

Alıntıları Göster

Hocam eke bir görsel vs. mi koydunuz bilmiyorum ama nereyi kastettiğinizi anlamadım. Mesajınızda bir görsel varsa ben göremiyorum şu an.

• 
Sayfa: önceki 156157158159160
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.