-YENİ BİLGİLER -
iPhone, iPad, Mac ve Apple TV’de Apple Music’in en yeni sürümünü kullanan tüm Apple Music aboneleri, istedikleri kulaklıkla binlerce parçayı Dolby Atmos formatında dinleyebilirler. Uyumlu bir Apple veya Beats kulaklıkla dinlediğinizde Dolby Atmos sürümü olan parçalar otomatik olarak çalmaya başlar. Diğer kulaklıklarda ise Ayarlar > Müzik > Ses kısmına gelerek Dolby Atmos’u Hep Açık olarak ayarlayabilir ve müzikleri Dolby Atmos formatında dinleyebilirsiniz. iPhone, iPad veya MacBook Pro’daki yerleşik hoparlörleri kullanarak veya Apple TV 4K’nızı uyumlu bir ses ve görüntü alıcısına bağlayarak da bu olağanüstü deneyimi yaşamanız mümkün.
Kayıpsız ses sıkıştırma, bir şarkının orijinal dosya boyutunu küçültürken verinin tamamını mükemmel bir biçimde korur. Apple Music’in 75 milyondan fazla şarkı içeren kataloğu farklı çözünürlüklerde kayıpsız ses formatında da sunulacak. Apple Music’te “Kayıpsız” ifadesi 48 kHz’e kadar kayıpsız ses ve “Yüksek Çözünürlüklü Kayıpsız” ifadesi ise 48 kHz ile 192 kHz arası kayıpsız ses anlamına gelir. Kayıpsız ve Yüksek Çözünürlüklü Kayıpsız dosyalar çok büyük boyutludur ve standart AAC dosyalarına göre daha fazla bant genişliği ve depolama alanı kullanır. Not: Başlangıçta 20 milyon şarkı, yıl sonuna kadar ise 75 milyon şarkının tamamı kayıpsız ses formatında sunulacaktır.
Kayıpsız ses formatındaki içerikleri iPhone, iPad, Mac veya Apple TV’deki en yeni Apple Music uygulamasından dinleyebilirsiniz. Kayıpsız ses özelliğini Ayarlar > Müzik > Ses Kalitesi’nden açabilirsiniz. Hücresel ağ veya Wi-Fi bağlantıları için Kayıpsız veya Yüksek Çözünürlüklü Kayıpsız seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz. Yüksek Çözünürlüklü Kayıpsız formatı için USB dijital - analog dönüştürücü gibi harici bir ekipman gerekir. |
Apple Music [ANA KONU] ÜCRETSİZ HI-FI KAYIPSIZ SES VE DOLBY ATMOS GELDİ (S.S.S, Video İnceleme) (160. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mmertkk
İyi bari 11 kullandığım için yırttım faydalanabilicemApple'ın sayfasını detaylı olarak incelediğimize şöyle bir ibare görüyoruz.
Alıntı
metni:En yeni iOS sürümü yüklü iPhone 7 veya daha yeni iPhone modelleri, en yeni iPadOS sürümü yüklü 12.9 inç iPad Pro (3. nesil veya daha yeni modeller), 11 inç iPad Pro, iPad (6. nesil veya daha yeni modeller), iPad Air (3. nesil veya daha yeni modeller) ve iPad mini (5. nesil) ve MacBook Pro (2018 veya daha yeni modeller) ile çalışır. Normalde bugüne kadarki süreçte, Macbook'larda sadece 2019 model Pro modelinde; iPhone'larda ise, iPhone 11 ve sonraki modellerde Dolby Atmos desteği vardı. Şimdi iPhone 7'ye kadar getirmişler Dolby Atmos'u.
Cakal Apple.
Böyle bir hareket beklemezdim açıkçası helal olsun. Bir Apple Music nelere kadir, 5 yıllık cihazlara Dolby Atmos koydular.
-
Öyle valla hocam ama 11 serisi ve üstü cihazlar gibi performans vericeğini düşünmüyorum diğer iphone cihazların
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
@LazerBülbül Apple'ın sayfasındaki açıklamaları eklemek için sayfayı açtım, sakin kafayla düzgünce tüm ufak tefek notları da okuya okuya ilerlediğimde, yeni gelecek özelliklerin hiçbirinin Android'e gelmediğini görüyorum.
İlgili notları az yukarıdaki mesajımda belirttim. İlk basın duyurusunda hiç böyle uyarılar yoktu halbuki. Cok açık bir şekilde Apple Music kullanan tüm aboneler kullanabilecek yazıyordu. Aslında biraz yanıltıcı bir ifade olmuş.
Neyse, böylece Apple Music'in Apple - Android eşitliği de buraya kadarmış diyoruz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mmertkk
Öyle valla hocam ama 11 serisi ve üstü cihazlar gibi performans vericeğini düşünmüyorum diğer iphone cihazlarınTabi ki, orası su götürmez bi gerçek zaten.
Hoparlörler arasında dev farklar var.
-
Neyse artik hocam. Android kullananlar dusunsun. 😊
quote:
Orijinalden alıntı: ~Lion King~
Hocam şöyle ki yt music’te en eski bulunması zor şarkılar bile rahatça bulunabiliyor. Biliyorsunuz youtube senelerdir ünlü veya amatör şarkı deposu haline geldi.
Bir de türk telekom ve vodafone’da youtube paketi alındığında youtube ile beraber youtube music’te kotadan yemiyor. Böyle avantajları var. Eskiden bende apple musicteydim ama reklamlardan bezdiğim için paket halinde 2’li çözüm oldu resmen. Dediğim gibi herkes mutlu olduğu uygulamayı kullansın.
Alıntıları GösterAnladım şimdi hocam ben sizin dediğinizi, bizim sizle kullanım tarzlarımız farklı. Ben düzenci biri olduğum için müzik dinlemek için Youtube'daki karmaşaya katlanamam. Bir de özellikler çok cılız. Ses kalitesi de bariz fark ediliyor. Ama olaya salt arşiv olarak bakarsak Youtube'u kimse geçemez tabi.
-
-
verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim
-
Hocam elinize sağlık, bir WH1000xM3 kullanıcısı olarak katılıyorum yazdıklarınıa kelimesi kelimesine. Yalnız tek bir hususta farklı düşünüyorum. Xm3'ün içindeki QN1 DAC (Xm2'de S-master HX bulunuyor), Xm3'ün çok önünde bir DAC bence. Hatta ben Xm3'e dahil olmak üzere tüm WH serisinde Sony'nin biraz hakkının altında sürücüler kullandığını düşünüyorum, QN1 kulaklığı olması gereken noktaya yükseltiyor. Bana kalırsa Sony, QN1'i çok daha kaliteli sürücülerde de rahatlıkla kullanabilir. Hatta Sony keşke referans seviye için de ürün yelpazesini genişletse, biraz masraflı olur ama QN1 gibi dahili DAC bulundururlarsa pazar payı elde edebileceklerini düşünüyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşımızın WH1000xM3 kullandığını Apple Music Hi Fi için yeterli olup olmadığında emin olamaması ve kuşkusunu yersiz olduğunu belirtirken biraz olsun detaylara yüzeysel değinmiş oldum.Siz WH serisini deneyimleme süreniz uzun bir süre olmasından dolayı dahili DAC daha doğru yorumlamış oluyorsunuz.Eksik noktaları kullanan deneyimleyen biri olarak tamamlmış oldunuz.
Ben çok üst segment open air kulaklıklar kullanıyorum deneyimleme sürelerim çok uzun.Siz in air kapalı kulaklık deneyiminiz daha fazla olduğu için tam konunun can alıcı yerine parmak bastınız .Deneyimleme en iyi referanstır.
Teşekkürler..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 19 Mayıs 2021; 22:11:18 >
Ben teşekkür ederim hocam.
Açık tip kulaklığım hiç olmadı ancak Sennheiser HD650'yi deneyimleme fırsatım olmuştu, yine Sennheiser HDV 820 ve Astell&Kern DAP ile. Elbette kapalı tipe nazaran çok daha iyi bir deneyimdi ama itiraf etmem lazım, öyle dünyam değişmedi daha doğru bir ifadeyle bu setup o dönem kabaca 10 bin EUR civarı ediyordu. Bu paraya değer miydi, bence değmezdi. Tabii burada ben en zayıf halkanın HD650 olduğunu düşünüyorum. Daha iyi bir kulaklıkla da denemek gerekirdi. Hoş bu bütçelere çıkacak olsam sanırım kulaklıktan ziyade hoparlör tercih ederim sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 19 Mayıs 2021; 22:51:50 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
3 yılı geçti Tidal kullanıyorum ve çok memnunum. Apple music in çok iyi oldu kayıpsızı getirmesi. Bu arada Tidal da şarkı sözleri görünmeye başladı, yani alt tarafta şarkı sözü butonu çıkıyor kayboluyor. Apple music kayıpsızı çıkarınca onlarda sanırım bunu devreye sokacak.
Bose QC35 II ile Hi-Fi kalitesinde Apple Music kullanabilirmiyim?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bose QC35 II çok parlak sıcak ses renk skalasında yerini alan klasik Bose çizgisini koruyan bir kafa üstü kulaklık.
LDac ,aptX ve Bluetooth üzerinden daha yüksek kaliteli akış için aptXHD desteğine sahip olsa da, QC 35 II kulaklıklarda bunlardan hiçbirini sağlıklı vermez.Müzigin ses rengine müdehale eden yapısından dolayıdır. ANC kulaklıkları en yeni seçeneklere ayak uydurıyor.Çünkü ANC konusunda çok başarılı bir markadır.Ses yalıtımı üst seviyededir.Ergonomi yapı olarak sağlam rahat bir kafa bandı özelliğine sahiptir.
Kablolu ve Bluetooth olarak kullanıma açıktır.Bose iOS ekosistemine güvenen tamamlayan yanı ön plandadır. Dolby Atmos sınırlıda olsa destekler.Ama çok bişide beklenmemeli.Çünkü üretim tarihi olarak Bose QC35 II DD önplanda üretilmiştir.Bu tarihten sonraki modellerde tam Dolby Atmos desteği bulunur.
Müzikte elektronik , pop ve RnB tarzlarına uyum sağlar.Bass çok ön planda olduğu için hedef kitlesi 25 yaş ve altı dır.Sesi kendi çizgisiyle yorumladığı için de Rock , Metal , Blues ,Jazz gibi özelleşmiş kişileşmiş müzik dinleyen kişilere hitap etmez.
Apple Music zaten içeriğinin ön planda popüler müzik olduğu için uyum sağlar.Hi Fi ses çizgisini hedeflemez.Bu şunu ifade etmez Apple Music Hi Fi kullanılmaz.Kablolu ve DAC kullanırsa biraz toparlar.Tabiki kullanılan müzik kaynağı DAC kişisel olarak sınırlamıyorsa.Örnek olarak bu gün Dezeer H Fi müzik bile kapalı kaynaklı yazılımı ve 16/44 olma özelliği barındırsada DAC sesi işlemez ama amp görevi görür ve ses çok yükselir derinlik detay vermez.He-Res müzikte hiç bir anlamı olmaz.Dezeer DAC desteği yazılımla içerigi işlemesini sınırlanmıştır.Bu yüzden DAC desteği yoktur.Bu DAC bağlamaz anlamına gelmez işlevsizdir.He-Res için bir anlam ifade etmez.24/192 kalite bile olsa 16/44 ses olarak vermiş olduğu için He-Res ne yazıkki olmaz.Kalite 16/44 gibi hissedilmez.Umuyorım ki Apple Music Hİ Fİ de bu yolu seçmez.Hi Fi müzikte Bluetooth hiç bir anlamı yoktur ve hangi model kulaklık olursa olsun Hi Fi sesi alamazsınız ve .320 kbits gezer. Şimdiki LDAC ve apxHD destekleyen android ses kalitesini 320 kbits çok üstüne çıkarıyor olsada tavsiye etmem kayıplı oluyor.IOS da ise 256 ACC seviyesinde kalır.
Bose QC35 II ses rengi olarak abartmayı sevmesi ve müzikteki enstrüman ve detayı bastirip vokali ön plana çıkarırken Bass olayını çok abartır.
Peki kulaklık seğmentinde yeri nerede diye sorarsanız çok garip bir yerdedir .Giriş , orta ve üst seğment olarak ayrılan kafa üstü kulaklık çizgisinde giriş seviyesinin hemen altındadır.Hi Fİ detay ve renk konusunda iddası yoktur.
Dikkat ederseniz ANC özelliğinden başka bir detaya girmedim.ACC Bluetooth bağlantıda en iyiler arasında bulunur.
Kişisel görüşüm şu , Bose QC35 II Apple Music sizi üzmez ama Hi Fi bir iddası olmayan tekniği var.Kablolu bağlantıda daha iyi bir ses sound uyum sağlar.Ben pop,elektronik,RnB ve Rap dinlerken bass olayına önem veririm diyene uyar.
Bose kalitesi ve kulaklık dünyasında yeri çok güçlüdür.Amaç eğlence ve sıcak renk ses ve bass önem veren kitleyi kucaklar.
Bose , beats ve apple airpods aynı kulvar kulaklıklardır.Hi Fi amaçlamaz iddasında yoktur bu üç markanın.Bana Apple Music ve Hİ Fİ için önerirmisiniz derseniz Bose , beats ve apple airpods kullanan seven için öneririm.Fakat giriş seviyesinin hemen altında olduğu için ( Hi Fİ kullanım da) en düşük sınırdır.Hi Fi amacı hiç gütmez.DD + sizi üzmez.
Ama ben Hi Fi dinlemek istiyorum ve bu kulaklıktan başka imkanım yok diyene bunun en düşük noktası olduğunu hatırlatırım.
Benim bütçem var yeni bir kulaklık alabilirim derseniz Asla Bose önermem.Not olarak şunu belirteyim amaç He-Res kayıpsız müzik dinlemeyi hedefleyen Kişiler için önermiyor.Normal kullanım 320 kbits yeter diyen içinde üst markadır.Bose yılların deneyimine sahip akustik olayında lider konumda yer alan üç markadan biridir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 20 Mayıs 2021; 12:7:46 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Bu kadar denli bilgiler icin ayriyetten cok tesekkür ederim.
Suan elimde BOSE QC35 II zaten var. Ve bildigim kadariyla Airpods Max bile desteklemiyormus tamamen Apple Music'de sunulacak olan hizmeti.
Genel olarak cok memnunum. Bilmek istedigim aslinda suan ki dinleme kalitesinde bir tik üste cikarmi ve ben bunu anlarmiyim?!
Neyse test edip görecegiz, daha dogrusu duyacagiz artik.
Tekrar tesekkür ederim...
Zaten Bluetooth bağlantı ile bağlanan her kulaklık için geçerli.AirPods Max Pro buna dahil Tabiki .Hi Fi kablolu bağlantı olmadan He-Res kalite veremez.Elinizdeki kulaklık Hi Fi sesi kablo desteği ile seste biraz daha hacimli ayrıntılı derinlik duyacaksınız.Ama Hi Fi ses için özel tasarlamış kafa üstü kulaklığının sesi ile yarışamaz.Burda başka bir durumda var sizin için kalite farkı ile benim için ayrıntı kalite farkı çok farklıdır.Belki sizin beklentinizin çok üstünde ses aldığınız farkedebilirsiniz.Şuan için Kimse Apple Music Hi Fi kullanmadı.Sadece iTunes üzerinden satılan Apple yüksek kalite ses barındıran Albüm sesini bir yıldır deneyimleme şansım oldu.iTunes performansı hayal kırıklığı veriyor.Sesi sınırlayıp DAC üzerine direk ulaştırmıyor ve DAC amp görevi görüyor.16/44 ses sınırını aşmıyor.Apple bir alışkanlığı var verdiği hizmete uygun illa bir donanım tasarlamadan piyasaya sürmez.Apple Music Hi Fi başlangıcında bir model kulaklıkla bu yüksek ses destekleyen model çıkarmayı hedefler.Ve bizi bir süpriz bekliyor demektir.Hi Fi kulaklık piyasası büyüktür bundan pay almadan es geçmez.Bakalım başlayınca yazılım ile engel kalkmış olacakmı.Kalkmazsa hüsran olur.DAC sadece amp olur ve Hi Fi streaming servisleri arasında Deezer Hi Fi nin veliahtı olmaktan öteye gidemez.
Ben teşekkür ederim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 20 Mayıs 2021; 15:20:18 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Demi Lovato is Bipolar
Bu mesaj silindi.
Alıntıları GösteriOS kullanıcıları ile aynı ücreti verip; Spatial Audio, Dolby Atmos ve Lossles Music'den faydalanamayacak olmanı.
-
3 gündür açılan şarkılar önce kısık sesle başlar oldu. Ses seviyesi sonra artıyor. Android kullanıcısıyım. Bu sorunu yaşayan var mı?
Komik olan şu Apple Music Hi Fi başlamadan hiç bir özellikten (Lossless Audio) Android kullanamıyacak demeci vermekte güzel ironi😉
Koskoca Apple android için Apple Music uygulaması yayınlıyor.Tüm yüksek çözünürlük DAB playerları es geçecek.( Yüksek çözünürlüklü playerlerin tümü istisnasız Android ilken ) 😂
Bu piyasayı es geçip gidecek …
Apple Music Hİ Fİ den Lossless Audio kalite Azer Bülbül dinleyemiyeceğiz 😉
Neyseki Qobuz de ve Tidal üzerinde Azer Bülbül albümleri var..
24 / 192 Qobuz : Azer Bülbül ( ‘’Ceylanım ,, Abümü )
24 / 192 MQA Master : Azer Bülbül ( ‘’Yine düştün aklıma yar ,, Albümü )
https://tidal.com/album/182001583
Haziran da görüşürüz ..
İphone 12 pro max ve Sony NW-WM1A 128GB Premium ( andiroid Hi Fi player ) sayibiyim ..
Bir atasözü var hatırlatayım ‘’Son gülen iyi Güler ,,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 21 Mayıs 2021; 22:27:36 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X