Çok özür diliyorum, linki koymayı unutmuşum hocam. Buyrun: https://www.apple.com/tr/apple-music// |
Apple Music [ANA KONU] ÜCRETSİZ HI-FI KAYIPSIZ SES VE DOLBY ATMOS GELDİ (S.S.S, Video İnceleme) (159. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Estağfurullah.
Şimdi okudum. Sonrasında yabancı sayfadaki ilk duyuru yazısınıda da tekrar okudum. İlginçtir ki yabancı duyuru sayfasında böyle bir şey belirtilmemiş. Apple cihazlarda Dolby otomatik olarak açık gelecek, diğer cihazlarda manuel seçim yapacaksınız diyordu. Apple’a eklenen detaylı landing page’de ise bu yeni açıklamalar var.
Yazıdan anlaşılan şey çok açık: Dolby Atmos sadece Apple cihazlarda kullanılabilecek. Android cihazlar ise Dolby Atmos olmasa da kayıpsız sesi kullanabilecek en azından. Böyle bir ayrım var. Bu Apple sayfasındaki detayları da ilk mesaja eklerim müsait olunca.
Apple her şeyi çok detaylı ve açık bir şekilde anlatmış. DAC mevzusuna da güzelce tekrardan değinmişler. Belki okur birileri.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Dolby atmosun ayarlardan müzikten ayarı olacakmıs diye okudumda hocam öyle mi olur sence
Sennheiser kullandigim icin en üst seviye bir kulakiliktan giris yapip uygun fiyatil örneklerimde olacak...
He-Res müzik için en önemli unsurlardan biri olan kafa üstü kulaklık olan Sennheiser HD 820 bahsetmek istiyorum. Hi-Res kulvarında en üst seviye modellerden biri.Fiyat bazında bakıldığında 2000 Euro ile Türkiye için pahal bir kafa üstü kulaklık.Alman menşeyli bir ürün.He-Res müptelası kişilerin ortak zevkine dayanarak liderligini koruyan marka Sennheiser.Kişisel kullanımda elimde olan ve en sevdiğim ses çizgisine sayip bir kafa üstü kulaklık.
Kutusu gerçekten büyük, hd650 nin kutusundan daha şık.(hd650nin kutusu da çok kaliteli ve güzeldir) Kutunun içi polyester kumaş kaplı. Sanki mücevher koymuşlar sanırsınız içine. İçinde herhangi bir adaptör falan çıkmıyor. Malzeme olarak plastik ağırlıklı. Sürücülerin üst kısımlarında aliminyum kullanılmış. Bant kısmı da inanılmaz sert ve sağlam, burada da metal kullanılmış. Padleri şu ana kadar kullandığım kulaklıklar arasında açık ara en rahatı. Alkantara adı verilen bir kumaştan yapılmış. Kadifemsi bir hissi var, asla iz falan bırakmıyor, bezle sildiğinizde hemen temizleniyor, cilde de zararı yokmuş.. Zaten bu kumaşı lüks arabalarda falan kullanıyorlarmış. M2 si 160 dolar civarı bir kumaş.
Kulaklık gerçekten ağır. 350 gram, tabi kablosuz. Resmen kafanızda, 'buradayım diyor' . Düzgün oturtmazsanız, baskısını daha da hissediyorsunuz. Burada ki baskı yanlardan kulaklara olan baskı değil, ağırlık anlamında. Yoksa bunun dışında çok rahat, ferah bir kulaklık. HD 650 nin yanlardan yaptığı baskıdan sonra bu çok rahat geliyor. 6-51khz gibi bir aralığı var. 300 ohm. 102 db. Harmonik bozulma 0.02den az. 3 metre kevlar destekli ofc bakır kablosu var.
BAS SESLER
Açıkcası hd800s de bas miktarı çok fazla değil. Bir hd650 nin bası yok. Ama bas kalitesi gerçekten iyi, sıkı, ayrıntılı ve hızlı basları var. Vurdumu kulağınız inlemiyor ama yeteri seviyede.
TİZ SESLER
Tizler heralde bu kulaklığı klasik sennheiser sesinden ayırıyor. Artık klasikleşmiş karanlık, geriye itilmiş(laidback) yada geride olan herneyse, tizler gitmiş, yerine gradovari tizler gelmiş. Heralde sennheiser da sıkıldı yorumlardan. Sibilans olayı bazı durumlarda oluyor ama okadar rahatsız etmedi .
MİD SESLER
İşte kulaklığın en güçlü olduğu yerkerden biri. Midler şu ana kadar dinlediğim en iyileri diyebilirim. Tıpkı tizler gibi transparan ve açıklar. Vokaller ki özellikle erkek vokaller çok hoşuma gitti. Gövdeli ve nötr geliyorlar. Tizlerdeki ufak renklendirmeyi, midlerde görmüyorum. Sanki karşınızda oturmuş şarkı söyleniyor gibi.
Sadece sizin için ..Özellikle değinmek istediğim nokta sahnesi... Sahne bence bu kulaklığın en güçlü yanı. Hiç bu kadar geniş, güzel, derinliği olan bir sahne duymamıştım. Sanki bir konser salonundasınız ve orkestra sizin için çalıyor. Sanatçı da tam karşınızda ve sizin için okuyor. Gözlerimi kapıyorum, gitar şurada evet, piyano hemen onun yanında, üflemeliler sağda sanırsam, o solumdan gelen ses te ne, bu davul olmalı. Gevurların imaging dediği olay bu. Ses o kadar genişki , o kadar tane tane ve anlaşılır ki neyin nerede olduğunu anlıyor ve kendinizi bir orkestra ile çevrilmiş sanıyorsunuz. Kesinlikle tatmanız gereken bir duygu. Etrafınızda dönen birbirinden değişik seslerle insan transa geçiyor. Çok eğlenceli bir deneyim yaşatıyor insana. Hiç bir ses diğerini örtmüyor, engellemiyor. bence fiyatının üstünde performans veren bir kafa üstü .Kulaklık kapları çok geniş, tüm kulağı çok rahat içine alıyor. Zaten driverları da 56 mm ki çoğu sürücüden büyük. Bence sennheiser bu sefer tam bir referans kulaklık yapmış. Her kesime bir yönüyle hitap edebilir.
Özetle fiyatını hak eden muhteşem bir kafa üstü kulaklık.
Uygun ölcekli audofile orta ve alt sengmet önerilerim
Sennheiser HD 650 V2 Kulak Üstü High End Kulaklık
Sennheiser HD 600 Hi Fi Kulaklık
-
He-Res kayıpsız Apple Music bahsedilen bir konuda dac veya ekipman paylaşılamazmı? E peki dac LDAC konularını sorup cevap veren kim,konu içinde geçen kişiler değilmi? E peki bunları soran ve cevap veren arkadaşımıza da bu konu ile ilgili değil Dac Kulaklık konu başlığı açın diye yazıyormusunuz? Hayır.
Ozaman şöyle bir üste bakın 😉
Bir konu başlığına yorum ve yazıp yazmayacağıma ben karar veririm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 18 Mayıs 2021; 20:31:31 >
s.a arkadaşlar bende linkteki sony kulaklıktan var apple müziğin yeni çıkaracağı sistemde işe yarar mı?
https://www.amazon.com.tr/Sony-WH-1000XM3-Kablosuz-Bluetooth-Kulakl%C4%B1k/dp/B07GDR2PH9?th=1
-
telefonun iphone 11 ve üstü ise dolby atmos desteğini rahatça kullanırsın
DAC nedir?
Yüksek çözünürlüklü ses için sadece bilgisayarınızın veya telefonunuzun dahili 3.5 mm jack girişine güvenmeyiz. Bir USB veya masaüstü DAC bilgisayarınızda veya akıllı telefonunuzda depolanan (ses devreleri ses kalitesi için optimize edilmemiş olan) yüksek çözünürlüklü dosyalardan mükemmel ses kalitesi elde etmenin iyi bir yoludur. Anında sonik bir destek için kaynağınız ve kulaklıklar arasına takılır.Dac tamamen dijital-analog dönüştürücü görevi sağlayan donanımdır…
DAC neden ihtiyaç duyarız ?
He-Res müziğin derinliğini detaylarını ve sahne genişliğini en iyi şekilde duymamız için DAC ihtiyaç duyarız ..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 18 Mayıs 2021; 21:0:28 >
Dostum youtube aile paketi 25.99 tl demişsin de yalnız 5 kişi için toplam fiyat 25.99 tl. Yani aylık kişi başı 5 lira civarıquote:
Orijinalden alıntı: NomadCRY
Apple Music yıllardır Türkiye'de mevcut. 6 yıl olmak üzere. 6 yıldır da fiyatlama politikası zaten aynıydı. Özel fiyatlandırmaydı. Fiyatlandırmayla alakalı yeni gelen bir şey yok ki ortada. Ve bu ek hizmetleri de ek hiçbir ücret olmadan sunacaklar. Olay burada. Değişen hiçbir şey yok ki Youtube'un karşısındaki şansı yok olsun.Bu arada Apple zaten aşağı yukarı tüm ürünlerinde ülkeye özel fiyatlandırma yapıyor.
Son olarak,
Youtube Premium aile aylık 25,99 TL.
Apple Music Premium aylık 20,99 TL. Daha ucuz zaten.Ve Youtube Premium açıkçası farklı bir portal. Spotify, TIDAL, Apple Music gibi platformlarla karşılaştırılmaması gerekiyor bence.
Alıntıları Göster
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam nasıl daha ucuz ya bana izahını yapar mısınız? 12 ay için yt music ve premiuma aile üyeliğinde 55 tl mi ne verdim.quote:
Orijinalden alıntı: Guest-2573B355FHocam apple music daha ucuz yalnız. Hep de böyleydi zaten.
Alıntıları Göster
İzahını yapın daha uygunsa ona geçelim. Gerçi yt premiumdan konforundan vazgeçmem ama cidden merak ettim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Neden zorlamayalım yahu pahalısından keyif mi alıyorumquote:
Orijinalden alıntı: iDoctor
Türkiye'ye fazla bile bu fiyatlandırma, bence zorlamayın :)senelik aile üyeliğine 55 tl verdim. Apple music çok daha uygunsa geçelim. Herkes niye tepki gösterdi onu anlamadım yani pahalıysa pahalıdır işte
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yahu Apple Music Aile 21 lira. 6 kişi olabiliyor bir aile. Kişi başı 3.5 lira yapıyor. Neyi tartışıyoruz daha burada cidden anlamıyorum.quote:
Orijinalden alıntı: ~Lion King~
Dostum youtube aile paketi 25.99 tl demişsin de yalnız 5 kişi için toplam fiyat 25.99 tl. Yani aylık kişi başı 5 lira civarı
Alıntıları Göster
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Durum bir üstteki mesajımda anlattığım gibi gözüküyor. Dolby Atmos sadece uyumlu Apple cihazlarda çalışacak. Android cihazlara sadece kayıpsız ses desteği verilecek.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mmertkk
telefonun iphone 11 ve üstü ise dolby atmos desteğini rahatça kullanırsınEn yeni iOS sürümü yüklü iPhone 7 veya daha yeni iPhone modelleri, en yeni iPadOS sürümü yüklü 12.9 inç iPad Pro (3. nesil veya daha yeni modeller), 11 inç iPad Pro, iPad (6. nesil veya daha yeni modeller), iPad Air (3. nesil veya daha yeni modeller) ve iPad mini (5. nesil) ve MacBook Pro (2018 veya daha yeni modeller) Dolby Atmos desteği sunacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 18 Mayıs 2021; 22:0:38 > -
quote:
Hocam nasıl daha ucuz ya bana izahını yapar mısınız? 12 ay için yt music ve premiuma aile üyeliğinde 55 tl mi ne verdim.
İzahını yapın daha uygunsa ona geçelim. Gerçi yt premiumdan konforundan vazgeçmem ama cidden merak ettim
Alıntıları GösterHocam Apple da bir aileye 6 kişi eklenebiliyor. Bir kişi için 42 lira yapıyor. Daha ucuz.
Ki ben Youtube Music'i müzik dinleme platformu olarak göremem bile açıkçası. Sadece müzik dinlemek ve aradığını şak diye bulmak isteyen birisi için pek uygun bir platform değil. Bir yandan Youtube Premium da kullanıyorum ama sadece reklam olmaması ve video indirmek için. Kimse de müzik dinleme platformundan saymıyor zaten Youtube Music'i.
-
Bende onun derdindeyim sen 3.5 lira ver apple music kullan ben 5 lira vereyim yt music ve premium kullanayım iki tarafta mutlu sonuçta uzatmanın alemi yokquote:
Orijinalden alıntı: NomadCRY
Yahu Apple Music Aile 21 lira. 6 kişi olabiliyor bir aile. Kişi başı 3.5 lira yapıyor. Neyi tartışıyoruz daha burada cidden anlamıyorum.
Alıntıları Göster
-
quote:
Bende onun derdindeyim sen 3.5 lira ver apple music kullan ben 5 lira vereyim yt music ve premium kullanayım iki tarafta mutlu sonuçta uzatmanın alemi yok
Alıntıları GösterValla hocam ben sizi hala anlamadım, siz en başta Youtube daha ucuz dediniz ama halbuki değil. Bu yüzden herkes aynı anda size patladı.
Yukarıdaki arkadaş da hesabı yapmış zaten. Cümlelerinizi anlamadım.
Neyse sallayın onu da herkes istediği platformu kullanmakta özgür tabi, ama ben şahsen müzik dinlemek için asla Youtube'u kullanmazdım. Ossessione'ın dediği gibi kimse adamdan bile saymıyor Youtube Music'i.
-
Hocam şöyle ki yt music’te en eski bulunması zor şarkılar bile rahatça bulunabiliyor. Biliyorsunuz youtube senelerdir ünlü veya amatör şarkı deposu haline geldi.quote:
Orijinalden alıntı: Guest-2573B355FHocam Apple da bir aileye 6 kişi eklenebiliyor. Bir kişi için 42 lira yapıyor. Daha ucuz.
Ki ben Youtube Music'i müzik dinleme platformu olarak göremem bile açıkçası. Sadece müzik dinlemek ve aradığını şak diye bulmak isteyen birisi için pek uygun bir platform değil. Bir yandan Youtube Premium da kullanıyorum ama sadece reklam olmaması ve video indirmek için. Kimse de müzik dinleme platformundan saymıyor zaten Youtube Music'i.
Alıntıları Göster
Bir de türk telekom ve vodafone’da youtube paketi alındığında youtube ile beraber youtube music’te kotadan yemiyor. Böyle avantajları var. Eskiden bende apple musicteydim ama reklamlardan bezdiğim için paket halinde 2’li çözüm oldu resmen. Dediğim gibi herkes mutlu olduğu uygulamayı kullansın.
-
Tamamdır hocam biz farklı frekanslardayız. Aklımda G2 konusunda tanıdığım gibi kalquote:
Orijinalden alıntı: NomadCRYValla hocam ben sizi hala anlamadım, siz en başta Youtube daha ucuz dediniz ama halbuki değil. Bu yüzden herkes aynı anda size patladı.
Yukarıdaki arkadaş da hesabı yapmış zaten. Cümlelerinizi anlamadım.
Neyse sallayın onu da herkes istediği platformu kullanmakta özgür tabi, ama ben şahsen müzik dinlemek için asla Youtube'u kullanmazdım. Ossessione'ın dediği gibi kimse adamdan bile saymıyor Youtube Music'i.
Alıntıları Göster
-
İyi bari 11 kullandığım için yırttım faydalanabilicem
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X