Tabi ki herkes yorum yapma hakkına sahip ancak sen dünden beri insanların yazdıklarını anlamamazlıktan gelip milleti yanlış yönlendiriyorsun. Ayrıca yaptığın şey eleştiri değil, kimse sana eleştiri yapıyorsun diye kalkışmadı. Olmayan şeyleri tekrar tekrar yazmak ve sana yazılan şeyleri yok saymak. İşin komiği burada kabul görmeyen sensin, o kadar kişi yazdı, sen halen daha konuşuyorsun, gerçekten düşünce yapın çok garip. |
Apple Music [ANA KONU] ÜCRETSİZ HI-FI KAYIPSIZ SES VE DOLBY ATMOS GELDİ (S.S.S, Video İnceleme) (157. sayfa)
-
-
Dolby Atmos Spatial Audio tamam da Hi-fi audio işi teknik olarak zor bir iş telefonun ses çipi DAC kısmı hifi desteklenmesi lazım birde kulaklık şu an hiçbir AirPod kulaklık Apple’ın kullanıldığı AirPods kablosuz kulaklıkları desteklemiyor seneye çıkacak iPhone 13 ile AirPods’un yeni çıkacak kulaklıkları ile hi-fi müzik dinlenilebilir diye düşünüyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ya hocam gozunuzu seveyim dunden beri insanlara salak muamelesi yapiyorsunuz burada. Cocuk yok karsinizda. Siz gorus veya elestiri falan yapmiyorsunuz.
Hatanizi anladiginizda kusura bakmayın ben yanlis anlamisim deseniz bitecek gidecekti konu, halen daha usteliyorsunuz. Kabak tadi verdiniz artık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hattat. -- 18 Mayıs 2021; 11:41:18 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Red AlertApple Music Dolby Atmos Android Apple Music'e gelecek mi?
Apple Music, sadece Apple cihazlara özel bir hizmet olmadığı için Apple Music kurulabilen her cihaz aynı özellikleri almış olacak.
Ancak Apple'a ait cihazlarda Dolby Atmos ve Spatial Audio gibi özellikler içindeki W1 veya H1 çipler nedeni ile herhangi bir ayara ihtiyaç duyulmadan otomatik olarak aktif halde gelecek. Android tarafında nasıl olacak görmek lazım. Apple tarafında ilk zamanlarda daha efektif çalışacak olabilir. Bunu zamanla göreceğiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 18 Mayıs 2021; 11:48:41 > -
quote:
Orijinalden alıntı: seyhmus21
Dolby Atmos Spatial Audio tamam da Hi-fi audio işi teknik olarak zor bir iş telefonun ses çipi DAC kısmı hifi desteklenmesi lazım birde kulaklık şu an hiçbir AirPod kulaklık Apple’ın kullanıldığı AirPods kablosuz kulaklıkları desteklemiyor seneye çıkacak iPhone 13 ile AirPods’un yeni çıkacak kulaklıkları ile hi-fi müzik dinlenilebilir diye düşünüyorumŞehmus Bey konudaki mesajları okumanızı tavsiye ederim. Veya ilk sayfadaki ilgili yazıyı tekrar okursanız o da yeterli olacaktır. Şu an kablosuz bağlantıda kayıpsız ses iletimi zaten mevcut teknolojide mümkün değil. Apple'ın kablosuz bir şekilde AirPods'ta vereceğim dediği şey kayıpsız ses değil. Dolby Atmos ve Spatial Audio. Kayıpsız sesi kablosuz vereceğim demiyor. Teknik olarak mümkün değil zaten. Kimsenin de böyle bir iddiası yok.
-
Apple'ın kulaklıklarında LDAC desteklemesi gerekiyor.
quote:
Orijinalden alıntı: eagleoneyeApple'ın kulaklıklarında LDAC desteklemesi gerekiyor.
Bunu sanırım kayıpsız sesin kablosuz iletilebilmesi için yazdınız. Ben de açıkçası LDAC desteğinin gelmesini isterim.
Ancak LDAC, sanıldığı gibi bir codec değil. Coğu premium marka kulaklıklarında halen LDAC desteği sunmuyor bile.
Neden derseniz;
- LDAC, kayıpsız içeriği hiç değiştirmeden kaynaktan geçiremez ve kablolu 24/96 değerlerinin çok gerisinde kalır.
- 990 ve 660kbps bit hızları yaklaşık olarak CD kalitesi kadar iyidir, ancak 20kHz'nin üzerinde detaylar LDAC'te bozulmaya uğrar.
- Akıllı telefonlar, LDAC ekipmanına bağlanırken çok nadiren 990kbps seçeneğini seçer. Genelde 330kbps bit hızı seçilir.
- İyi kalite ve oldukça kararlı bir bağlantı için AAC, aptX ve hatta SBC bile, LDAC 330kbps'den daha iyi seçimlerdir.
- LDAC, 990 kbps bit hızını kaynak cihazla çıkış cihazı birbirine aşırı yakın olduğu durumlarda, çevrede hiçbir bozunum sebebi yokken ancak verebilir.
- Özellikle yüksek frekanslarda LDAC çok büyük bozunuma uğruyor.
Bu liste uzar gider tabi, internette yabancı kaynaklarda daha fazla bilgiyi bulabilirsiniz.
Kayıpsız sesi eksiksiz bir şekilde kablosuz iletebilen bir teknoloji halen mevcut değil. Ne LDAC ne başka bir şey. LDAC, halen daha kablolu 24/96'nın çok gerisinde. Yolumuz var bu konuda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 18 Mayıs 2021; 12:0:59 >
-
Siz ilk bir hitap kullandığınız kelimeler dikkat ederseniz güzel olacak. ‘’ eşşek gibi ,, ,’salak muhammelesi,, ‘’ kabak tadı ‘’ gibi yanlış üslupları bırakın..Ettiğiniz kelimeler her okuyana gidiyor.
İkinci duruma gelelim.Burası DH forum.Konu için iyi veya kötü yorumlara açık bir yer.Beğendiğiniz olumlu şeylerde tek kelime etmezken eleştiren biri olunca illa sizin doğrunuzu kabul ettirme sevdanız var.Çok fazla rahatsız iseniz benim yorumlarımı kapaya bilir görmeme durumuna sayip olursunuz.
İnsanların kendi görüşünüzle bir olmasını isteyemezsiniz.Sizin için kendi görüşünüzden olmayana benim doğrumu kabul diyemezsiniz.sorulan soruya cevap vermeme lüksüm yok.Her insanın görüşü aynı olmaz.Hayatta sizin görüşünüzün tersini söyleyen kendi doğruları olan insanlarla karşılaşmama şansınız olmamıştır.Forum ortamında zıt görüşler olabilir.
Bunu Haziran ayında Apple yanıtlamış olacak.Zaten benmi hatalıyım yoksa tersini söyleyenlermi.
Lütfen bana direk mesaj yazmazsanız sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 18 Mayıs 2021; 12:13:26 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Burada milletin akliyla dalga gecen ve kiskirtan, cileden cikartan sizsiniz. Kalkip da benim uslubumu sorgulayamazsiniz. Bakin dunden beri herhalde 6 farklı kisi size karsi seyler yaziyor, bu kadar insan yalan soyluyor da bi siz mi akillisiniz? Kendi mesajlarinizi ve digerlerinin mesajlarini okudugunuzda hic utanmiyor musunuz anlamıyorum. Halen daha dalga gecer gibi ayni seyleri soyluyorsunuz. Kimse size dogrusunu kabul ettirmeye calismiyor, siz apacik yazan seyleri carpitiyorsunuz.
Ortada eleştirilecek veya karsit gorus verilebilecek bir sey yok. Karsit gorusu, öznelleştirilebilir konularda yaparsin. Nesnel bir konuda nasıl karsit gorus yapıyorsunuz?
Siz nasil ki burada dunden beri konusuyorsaniz ben de istedigim kadar size yanit verebilirim. Size direkt mesaj yazip yazmayacagima siz karar veremezsiniz. Cok rahatsizsaniz beni bloklayabilirsiniz. Siz burada milletin kafasını bulandirmaya devam ettiginiz surece surece ben size usenmeden cevap verecegim.
-
Deezer da hifi var ama cihaz ve ses sistemi desteklemeyince hifi sesin bir anlamı kalmıyor Deezer hifi ile hifi destekleyen kablosuz Bowers Wilkins ses sistemi kullandım baya fark ediyor kablosuz olarak kayıpsız ses sistemleri destekleniyor ama Apple şu an için buna hazırlıksız
Konumuz zaten kablosuz kulaklık.
Kablolu kulakliklarda, çok iyi kulakliklarda ve hifi destekleyen kulaklıklar 3.5mm jackli
Apple telefonlarında 3.5mm girişi yok. Lightning to 3.5mm çeviri kullandığın zaman telefonun içindeki DAC'ı kullanamiyorsun. Telefonun içinde 32bit hifi destekleyen DAC olsa bile kullanamadiktan sonra bir işe yaramaz.
LDAC geçtim. Lisansı qualcommda olan aptx HD codec bile kullanmıyor sanırım Apple kulaklıklarında.
Ama diğer yönden orta seviye ve yüksek seviye (premium) bir android DAP ile Apple müzik güzel olur.
Öncelikle günümüz kablosuz teknolojisinde kayıpsız (Losless) sesin eksiksiz bir şekilde iletilemeyeceğini bilmenizi isterim. Böyle bir teknoloji mevcut değil. Hi-Fi, kayıpsız ses demek değildir. Yani siz B&W kulaklığınızla kablosuz bir şekilde kayıpsız sesi alamıyorsunuz.quote:
Orijinalden alıntı: seyhmus21Deezer da hifi var ama cihaz ve ses sistemi desteklemeyince hifi sesin bir anlamı kalmıyor Deezer hifi ile hifi destekleyen kablosuz Bowers Wilkins ses sistemi kullandım baya fark ediyor kablosuz olarak kayıpsız ses sistemleri destekleniyor ama Apple şu an için buna hazırlıksız
İkinci olarak, Deezer Hi-Fi aldığınızda Deezer size DAC ve Bowers Wilkins kulaklık mı hediye ediyor? Hayır. Apple’ın hazırlıksız olduğu konu nedir anlam veremiyorum. İkisi de online müzik dinleme platformu. Sadece içeriği sağlıyor. İçeriği kaldırabilecek ekipmanı almak bizim işimiz ve online müzik dinleme platformu ile ilgisi yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 18 Mayıs 2021; 13:8:43 >
-
Apple’ın AAC codec’i 256 kbps’de aptx 320 kbps’den aynı veya daha iyi performans veriyor. Bununla ilgili teknik makaleler internette fazlasıyla mevcut. Örneğin Soundguy veya Head-Fi sitelerinde teknik bilgilere erişebilirsiniz.quote:
Orijinalden alıntı: eagleoneyeKonumuz zaten kablosuz kulaklık.
Kablolu kulakliklarda, çok iyi kulakliklarda ve hifi destekleyen kulaklıklar 3.5mm jackli
Apple telefonlarında 3.5mm girişi yok. Lightning to 3.5mm çeviri kullandığın zaman telefonun içindeki DAC'ı kullanamiyorsun. Telefonun içinde 32bit hifi destekleyen DAC olsa bile kullanamadiktan sonra bir işe yaramaz.
LDAC geçtim. Lisansı qualcommda olan aptx HD codec bile kullanmıyor sanırım Apple kulaklıklarında.
Ama diğer yönden orta seviye ve yüksek seviye (premium) bir android DAP ile Apple müzik güzel olur.
Konumuz kablosuz kulaklık değil. Çünkü kimse kablosuz kulaklıkta kayıpsız ses vereceğim diye bir iddiada bulunmuyor. Aynı şeyleri tekrar tekrar yazmanın bir faydası yok.
Son olarak da telefonun içindeki DAC ile kayıpsız sesi ne kadar alabileceğinizi düşünüyorsunuz o ayrı bir konu zaten. Kayıpsız sesi verecek DAC ve ekipmanı satın almak tüketicinin sorumluluğudur. Apple’ın, Deezer’ın veya Spotify’ın değil.
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: eagleoneyeKonumuz zaten kablosuz kulaklık.
Hocam kayıpsız ses olaylarından anlayan ve ilgi duyan hiç kimsenin telefonun içindeki kıytırık DAC ile yetineceğini sanmıyorum. Bunu konuşmak bile çok yersiz.
Apple zaten kayıpsız sesi almak istiyorsan ilgili malzemeleri sen kendine sağlayacaksın diye açık açık belirtmiş. Kablo ihtiyacın var demiş apaçık. Bu diğer müzik programları için de geçerli zaten. Kimse farklı bir şey söylemiyor. Apple’ın ekstra bir iddiası yok ortada.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2573B355F -- 18 Mayıs 2021; 12:43:20 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Zaten ekstra bir ücret alınmayacağı için hazırlıklı da olsa hazırlıksız da olsa farketmez.
Şu an Spotify'dan daha ucuza Hi-Fi, Dolby desteği verecekler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: iDoctor
Zaten ekstra bir ücret alınmayacağı için hazırlıklı da olsa hazırlıksız da olsa farketmez.
Şu an Spotify'dan daha ucuza Hi-Fi, Dolby desteği verecekler.Hocam zaten hazırlıksız olup olunmamalık bir durum bile yok ortada. Millet kafayı yemiş. Sanki adamlar kablosuz Airpods’una kayıpsız ses vereceğim dedi anasını satayım.
Bu konu sayesinde bir kez daha anladım ki Türk insanı okuduğunu anlamıyor. Dünden beri aynı konunun dönmesi komedi. Yani konu sahibine, size ve diğer arkadaşlara cidden Allah’tan sabır diliyorum başka da bir şey demiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2573B355F -- 18 Mayıs 2021; 12:40:7 >
Apple’ın yazısında her şey çok açık bir şekilde belirtilmesine rağmen insanlar kendi dilini bile anlayamadığı için, hem haberi duyurduğum mesajıma, hem de konudaki ilgili bölüme gerekli açıklamayı ta dün akşam ekledim. Kayıpsız ses için ekipman gerektiğini açık açık belirttim. Apple’ın kablosuz olarak sadece Dolby ve Spatial’ı sağlayabileceğini belirttim. Ama yok arkadaş anlamıyorlar.quote:
Orijinalden alıntı: iDoctor
Şu an Spotify'dan daha ucuza Hi-Fi, Dolby desteği verecekler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sizin konuşmalarınızı okudum hocam. Açıkcası bu tarz acık oturum gibi birbirlerine verilen cevaplar bilgisi olmayan insanlarında bilgi sahibi olması açısından önemlidir. Siz biraz gerilmişsiniz ama iki insanda bilgi sahibi olunca anlık hatalı veya doğru mesajlar bizi de bilgilendiriyor. Bu amaçla söyledim bende müzik dinlemeyi ve müziği kaliteli dinlemeyi zamanında flac albümler indirmeyi seviyordum, hayat yoğunluğu olunca çok ayrıntısına gidemiyoruz. Verdiğiniz bilgiler cevaplar için teşekkür ederim.
Hocam ayrıntılı değerli bilgiler için teşekkürler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X