Şimdi Ara

Apple Music vs. Spotify (40 dk Videolu Karşılaştırma, Detaylı İnceleme, Kim daha iyi?) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
2
Favori
3.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

quote:

Orijinalden alıntı: NomadCRY

quote:

Orijinalden alıntı: adını nick koydum

Apple Music in ses kalitesini Deezer a benzettim biraz. Spotify devam.

Yukarıda da yazdım. Ses kalitesi olarak aralarında bir fark yok / Apple Music daha önde. Spotify önce arşivinin yüzde 40'ını 320 kbit yapsın. Ayarlarda güya 320 kbit seçeneği var ama 29 milyon şarkının yüzde 40'ı 320 kbit değil. Ve hiçbir geliştirme de yapmıyorlar yıllardır. Ve ayrıca bin liralık sağlam bir kulaklık olmadığı sürece iki program arasında bariz bir ses kalitesi farkını kimse fark edemez. Karşılaştırma falan yapamazsınız çünkü zaten kulağın fark edebileceği bir fark yok arada. Psikolojik tamamen sizinki.

Apple, m4a ses formatını kullanıyor ve teknoloji olarak mp3'ten daha iyi bir sistem. Teknik olarak da daha iyi.

Böyle bir kanıtın var mı dostum? 320 olmadığını nereden biliyorsun? Premium üyeliğim var ses kalitesinden gayet memnunum. Şayet öyleyse geçelim Apple Music'e biz de.

Dostum zaten ses kalitesinden herkes memnundur illa ki, iki program arasındaki farkı kolay kolay ayırt edemezsiniz ama dediğim şey kesinlikle doğru. Google'da ufak bir araştırmayla pek çok habere ulaşabilirsin. Spotify bile gelen tepkiler üzerine durumu kabul etmişti ve bunu halledeceğini söyledi ancak 2 yıl içinde en ufak bir ilerleme kaydetmedi. Bu benim çok uzun süredir takip ettiğim bir olay zira çok uzun süredir Spotify kulanıyordum. Özellikle eski şarkılarda Apple Music'in ses kalitesi belli oluyor. Mesela Jay Z'nin eski albümlerinde Spotify'da cidden kötü bir ses kalitesi var, bunun gibi nüanslar Apple Music'in farkını gösteriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Makale_Helvetia

nick zaten buram buram hiphop kokuyordu nitekim doğru da çıktı :) siteni de inceleyeceğim.

tarz olarak bana west coast daha yakın geliyor,bilmiyorum neden ama. east de'de saygı duyulacak agalar mevcut tabi,örneğin Nas,Dmx,Wu-Tang Clan,Run DMC gibi

batıda da Ice cube, Nwa,Bad Azz,Cypress Hill ve büyük üstad Dr.Dre'yi saymadan geçemem :)

valla bende memnun oldum hiphop kültürü ile bu kadar içli dışlı bir arkadaş ile karşılaştığıma. yazılarını vs okuyacağım hepsini. attım fava

Benim belli bir coast ayrımım yok aslında ama rap açısından baktığımda East daha iyi, adamlar daha lirikal, west biraz gangsta'lık, delivery üzerine yoğunlaşmış bir yaka. Zaten bunu eminim siz de kabul ediyorsunuzdur :) Lirikalliğe çok önem verdiğimden East benim için daha ağır basıyor hocam.

Midwest'te de çok sevdiğim rapçiler var, en sevdiklerim de Eminem ve Tech N9ne uzun süredir. Tech N9ne ile ilgili yazması 2 hafta süren bir yazı yazmıştım zamanında. Beklemediğim kadar fazla ilgi görmüştü ve cidden o yazı sonrasında Türkiye'deki fan sayısı uçuşa geçti adamın. Yine sitede yer almakta o yazı.

Genel anlamda favori rapçilerim çok fazla. Rakim, Nas, Wu-Tang Clan, Kool G Rap, KRS-One, Masta Ace, Eminem, Tech N9ne, Pharoahe Monch, Xzibit, DMX, AZ, A Tribe Called Quest, Bone Thugs N Harmony vs vs derken saymakla bitmez bir liste çıkıyor ortaya. Çok geniş bir kültür.

Apple Music'ten de bahsedeyim bari, mesela Nas dinliyorsunuz beğendiniz dayıyor size Das EFX'i. Bu kadar aklınızı okuyor işte program.

• NomadCRY kullanıcısına yanıt
    elbette, west biraz daha çete ve drug temalı ama east'in de cümbüşü 10 numara, döner jantlı navigator'ler vs :)

techn9ne bende severim en iyi flex atanlardan biri, busta rhymes da iyidir, ikisi de kavga eder gibi söylüyor adeta. mystikal da vardı ama uzun süredir ortada yok. ''tarantula'' şarkısı efsanedir :)

abd hesabımla apple music kullanmıştım parça önerileri gayet iyidi evet. şimdi yıllık spotify kullanıyorum ama diğer türk hesabımla tekrar 3 aylık apple music deneyeceğim. bu şarkı kaldırmaları umarım yabancı arşivi etkilemez.
  • Ben Anroid'de oynatabiliyorum offline hocam.
  • Ya açık ara demeyin bari bu kadar olmaz. Videoyu izleyin onu yapamayacaksanız yorumları okuyun lütfen. Açık ara önde olduğu falan yok. Yanıltmayın insanları. 1.5-2 yıldır Spotify kullanıyorum. Arşivinin yüzde 40'ı 320 kbit olmayan bir sistemden bahsediyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eagle Claw

Bende ikisi de var emin olun Apple Music daha iyi kalitede ses veriyor. Kulaklık ile şarkıları karşılaştırın. Her ikisinde denedim Apple yapmış diyorsunuz. Tek eksiği Türkçe içeriğin az olması onu da zamanla göreceğiz.

Son cümle yanlış olmuş. Spotify'ın en eksikliği türkçe arşiv zaten. Apple Music'e herhangi bir Türk sanatçının albümü şarkısı anında ekleniyor. Zaten anlaşmalar tamam. Tüm sanatçılar albümlerini iTunes'a çıktığı gibi koyuyor. Spotify daha yeni yeni geliştiriyor türkçe müzik arşivini ama hala çok yetersiz. Özellikle yeni şarkılar birkaç gün sonra anca ekleniyor veya hiç eklenmeyebiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

Hocam selamlar. Emeğinize sağlık. Artıyı hak eden bir konu.

Konu veya video ile ilgili olumsuz izlenimlerimi söylemek yerine ben şahsım adına ne beklediğimi yazayım. Talebimi mantıklı görüp üzerine düşmek isterseniz memnun olurum.

3-5 dakika uzunluğunda ve sadece Apple Music ile ilgili gerekli temel bilgileri alabileceğimiz bir video hazırlamayı düşünür müsünüz, ışığın daha iyi olduğu ve yatay çekilen?

Çünkü ben spotify kullanmadım, bilgim yok, ikisinin kıyası da anlamsız kalıyor dolayısıyla. Ama Apple Music hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum.
    Mesela bir kere dinlenilen müzik telefonda yer kaplıyor mu önbellekte vs, arzu edilen müzik ücretsiz olarak telefona indirilebiliyor mu, indiriliyorsa ücretsiz deneme süresi sona erince bu müzikler silinir mi, dinlenilmeye devam eder mi gibi inceliklerin yanında kullanım ile ilgili liste oluşturma vs gibi standart bilgilere kısa süre değinebileceğiniz bir incelemeden bahsediyorum.
    Bu ve benzer hususlara videonuzda belki değinmiş olma ihtimaliniz de var tabi ama çok üzerine düşmediğim ve aşırı ilgimi çekmeyen bu ücretli müzik uygulaması için kırk dakikalık video izlemek fazla geldi.

Video çekmek şu bu uğraşmak istemiyorsanız (ki gereksiz olabilir) o halde değindiğim hususlar ve sizin ekleyebileceğiniz benzer durumlar ile ilgili konunun ilk mesajına 1-2 paragraf yazı ekleyebilirseniz sevinirim Apple Music kullanımıyla ilgili bilinmesi gerekenler/incelikler gibi.

Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Olumsuz gördüğünüz bir yan varsa tabi ki bunları da yazabilirsiniz.

Şu an Apple Music ana konusunu devralmak için yönetimle görüşmekteyim. Olursa dedikleriniz ve daha fazlasını yapacağımdan emin olabilirsiniz. Ha olmazsa bir şekil yine hallederiz buraya ekleriz bir şeyler buluruz.

Videoyu boş bir vaktinizde mutlaka izlemenizi öneririm yalnız

Bir kere dinlenilen müzik yer kaplamıyor Spotify gibi. Bir artısı da bu. Konuya eklemeliyim.
    İstediğiniz müziği indirebilirsiniz. Üyeliğiniz sonlanana kadar istediğiniz müziği dinleyip indirebilirsiniz. Üyeliğiniz bittiğinde dinleyemezsiniz.

• ShaG kullanıcısına yanıt
    çok garip o zaman, ben oynat tuşuna bastığımda play simgesi dönüp duruyor offline modda. Telefonun modeli nedir hocam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whiskeyislife

çok garip o zaman, ben oynat tuşuna bastığımda play simgesi dönüp duruyor offline modda. Telefonun modeli nedir hocam

Moto X Pure.
  • Açık ara mı bak bunu alın bunu burdan alın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheWhiteGandalf -- 6 Şubat 2016; 18:52:28 >
  • Zevkler tartışılmaz doğrudur ama göz var nizam var. İos da (android i bilmem) spotify ın arayüzü daha iyi apple music e göre diyenler ya taraflıdır ya da android kullanıyordur. Yav soldan saçma sapan bir yeri kaydırıyorsun müziklerin geliyor gözat geliyor bilmem ne! Müzikler kısmında çalma listesi albümler falan ne kadar basit yapılmış sanki insanların programda en az kullandığı bölümmüş gibi öyle yok demesinler diye yapmışlar sanki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheWhiteGandalf -- 6 Şubat 2016; 18:59:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

quote:

Orijinalden alıntı: NomadCRY

quote:

Orijinalden alıntı: adını nick koydum

Apple Music in ses kalitesini Deezer a benzettim biraz. Spotify devam.

Yukarıda da yazdım. Ses kalitesi olarak aralarında bir fark yok / Apple Music daha önde. Spotify önce arşivinin yüzde 40'ını 320 kbit yapsın. Ayarlarda güya 320 kbit seçeneği var ama 29 milyon şarkının yüzde 40'ı 320 kbit değil. Ve hiçbir geliştirme de yapmıyorlar yıllardır. Ve ayrıca bin liralık sağlam bir kulaklık olmadığı sürece iki program arasında bariz bir ses kalitesi farkını kimse fark edemez. Karşılaştırma falan yapamazsınız çünkü zaten kulağın fark edebileceği bir fark yok arada. Psikolojik tamamen sizinki.

Apple, m4a ses formatını kullanıyor ve teknoloji olarak mp3'ten daha iyi bir sistem. Teknik olarak da daha iyi.

Böyle bir kanıtın var mı dostum? 320 olmadığını nereden biliyorsun? Premium üyeliğim var ses kalitesinden gayet memnunum. Şayet öyleyse geçelim Apple Music'e biz de.

http://www.cnet.com/news/apple-music-vs-spotify-is-there-a-difference-in-sound-quality/

• quote:

Orijinalden alıntı: TheWhiteGandalf

Zevkler tartışılmaz doğrudur ama göz var nizam var. İos da (android i bilmem) spotify ın arayüzü daha iyi apple music e göre diyenler ya taraflıdır ya da android kullanıyordur. Yav soldan saçma sapan bir yeri kaydırıyorsun müziklerin geliyor gözat geliyor bilmem ne! Müzikler kısmında çalma listesi albümler falan ne kadar basit yapılmış sanki insanların programda en az kullandığı bölümmüş gibi öyle yok demesinler diye yapmışlar sanki

Bir de gelip bana yanlı davrandığımı söyleyen bir iki kişi var, amaçları emek baltalamaktan başka bir şey değil.
  • Yıllar sonra ilk inceleme videosu Hemde NomadCRY imzalı, hemen izliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dexter61

Yıllar sonra ilk inceleme videosu Hemde NomadCRY imzalı, hemen izliyorum

Eyvallah kardeşim sağolasın.
  • NomadCRY kullanıcısına yanıt
    Spotify de olan yeni albümler şuan Apple Music de yok. Türkçe içerik olarak Spotify daha başarılı.

• quote:

Orijinalden alıntı: TedMosby

Biraz yanlı bir değerlendirme olmuş bence bende ikisini birden aktif kullanıyorum şuan, eski bir spotify kullanıcısıyım bana göre:

Apple music görüntü ve dizayn olarak hoş değil , ben beğenmedim
    Müzik arşivi olarak ikiside çok güzel benim için eksik yanları yok o konuda
    Ses kalitesi olarak spotify sanki daha iyi geliyor bana çok net karşılaştırma yapmasamda
    Şuan için tam oturmamış apple music 3 ay bedava dememe sürecinde tam anlamıyla karar verilebilir ama spotify dan yanayım şuan listelerimi tekrardan oluşturmakla uğraşmama değecek bir fark yok aralarında

Spotify müzik listenizi olduğu gibi Apple Music'e aktarabilirsiniz.http://goo.gl/4el5Hr

• Apple music, spotify gibi reklamlı seçeneğe sahip mi ?
  • qx5 kullanıcısına yanıt
    hayır,satın alıp kullanıyorsun,almazsan da hiç kullanamıyorsun, sistem bu :)
  • Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt
    Hımm, bizim buralarda pek tutunamaz o zaman :)
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.