Şimdi Ara

Apple resmen duyurdu: İşte iPhone 12 tanıtım tarihi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
236
Cevap
2
Favori
14.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: besttrr

Araba icin kismen dogru, ancak ev icin dogru degil. Turkiyede evler yurtdisina gore gayet uygun fiyatli.

Yine abd yi baz alalim, 225 bin ortalama ev fiyatiykrn turkiyede ortalama ev fiyati 40 bin dolar yani amerikanin 6-7 kati daha ucuz turkiyede evler.

Arabaya gelince yine amerikayi baz alalim, akilli davranip %50-45lik otvye dahil olan yerli arabalsra yonelirsen (civic corolla i20 megane clio vs) bunlarin amerikadaki muadillerine gore turkiyede 30 falan daha pahali.

Ama iphone 2 kat daha pahali ve iphone ev ve araba gibi birincil bir ihtiyacimiz olmamali. Oncelik ev sonra da araba olmali, paramizi iphone a baglamanin hic bir anlami olamaz.

40,000 dolar dediğin pars ABD için geçerli. İnsanlar Türkiye'de TL ile maaş alıyor dolar ile değil. Yani burada yaşayan birisi için de ev pahalı. Ortalama 500,000 TL denebilir hatta benim yaşadığım yerde 900,000 TL'den başlıyor. Ortalama 1,5 milyon TL.

• Stand Alone kullanıcısına yanıt

Heralde yani. Amerikada kisi basi milli gelir 50 bin dolarin uzerinde. Sen turkiye olarak 10 bin dolarin altindasin ya ne olacakti?

Ama bu iphoneun reel olarak 2 kat pahaliyken evlerinde yine reel olarak 5-6 kat (ortalama resmi rakam) daha ucuz oldugu gercegini degistirmiyor. Ki boyle bakarsan bi amerikaliyla bi turkun ev satin almaya ulasiminin asagi yukari ayni oldugunu bile soylenebilir (ceteris paribus).

Zaten oranlara baktiginda abd de ev sahibi orani %65, turkiyede de %60. Kaldiki abd de 30 yil kredi imkani var bizde bu 10 yil ve yuksek faiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • besttrr kullanıcısına yanıt
    Bir ürünün değerini para ile değil, zaman ile ölçün.

Kim neyi almak için kaç gününü kaç saatini veriyor, önemli olan bu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPhone 12 256 GB 10000

iPhone 12 Max 256 GB 13000

iPhone 12 Pro 512 GB 16000

iPhone 12 Pro Max 512 GB 19999

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Jeopol kullanıcısına yanıt

Sen onceki yazdiklarimi ya okumamissin yada anlamamissin. Zaten yaptigim olcum bu. Hem nominal hem reel sekilde olcumleri yapip ortaya koydum ama anlayabilene tabi.

• besttrr kullanıcısına yanıt
    Ev fiyatlarını yanlış hesaplıyorsun.

Türkiye'de evler dolar olarak ucuz olabilir ama zaman olarak çok daha pahalıdır.

• Şey 7.49 TL
    Öbür şey 8.87 TL
    Acayip şey 24.48 TL
    Gram şey 468 TL
    Çeyrek şey 764 TL
    Tam şey 3.000 TL
    Asgari şey 2.324 TL
    Yoksulluk şeyi 7.765 TL
    Anca tanıtımını şey ederiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 10 Eylül 2020; 12:44:10 >
  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    Şu yorumdan anladığım zengin birinin çocuğusun. Çocuk diyorum çünkü bu yorumu ancak çocuk yapar.

• Osiris34 kullanıcısına yanıt

Berkecanla böyle konuşamazsın

• İphone 12 tanıtılmayacak ipad ve watch tanıtılacak

• quote:

Orijinalden alıntı: Osiris34

Şu yorumdan anladığım zengin birinin çocuğusun. Çocuk diyorum çünkü bu yorumu ancak çocuk yapar.
    Su iphone ne ilginc telefon. En cok kullanmayanlarin cenesini yoruyor. 🤣

Aynen hocam sorma ya baksana 5 sayfadır amerikayla burayı kıyaslıyor takıntılı bi şahıs

Yav bu kadar yazıcağına gidip alsın bi tane iPhone sussun valla ben alıcam hediyem olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galaxyg -- 10 Eylül 2020; 14:59:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-37F4B34B4

11 Pro’nun yaninda 6 Plus kullanıyorum. Pili %82 ve cihaza dokunulmamis bugune kadar. İster inanın, ister inanmayın donanımı hala çok güçlü ve yeterli. Pili, hızı, uygulama açma aşamaları hatasız. Yorumumdan sonra 6 Plus hangi yıla aitti, bakarsınız:)

Apple elektroniklerinin dayanım gücü tartışmaya kapalı bir konudur. Uzunca süredir bu cihazlarla ilgileniyorum

bende de var

şarjı 6 saat gittikten sonra dediklerinin hiçbir kıymeti kalmıyor

• Ne yazıkki 15 eylül'de olacak olan tanıtım iPhone 12 tanıtımı olmayacak arkadaşlar. Güvenilir 5G bileşen tedarik zincirlerinden sızan bilgiye göre yeni iPhone'lar ekimde cikacak

@scanh

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-37F4B34B4 -- 10 Eylül 2020; 16:15:0 >
  • Bırak hocam bunlara hiçbir şey anlatamazsın. Büyük pil büyük pil diye ağladılar, iPhone 11 serisine büyük pil koydu Apple, sonra da takoz telefon yaptı diye ağladılar. bi istekleri diğeriyle çakışıp duruyor. Size de bna da Apple fanboyu derler. Çünkü ne istediklerini bilmiyorlar.

• Mânâlùx Râpérâ M kullanıcısına yanıt
    Hocam hiç güncelleme yaptın mı yoksa ilk zamanki güncellemeyi mi kullanıyorsun?

• skorpitx07 S kullanıcısına yanıt
    13.5.1 yukluymus ara sira guncelliyorum.

• Apple Watch Series 6 da tabi ki de Google Pay olmayacak ve her zamanki gibi Türkiye'de apple saatler ile temassız ödeme yapılamayacak. Apple Pay, Samsung Pay dayatması şu pandemi sürecinde insanları bıktırmış durumda.

Pandemiden sonra NFC + Google Pay olmayan saatler bir anda değersizleşti. Bir çok insan NFC ve Google Pay olmayan bir akıllı saati neden almalıyım ki diye sorgulamaya başladı.

NFC + Google Pay ile saatinizi pos makinesine yaklaştırarak Türkiye'de ki her bankanın kredi kartı ile temassız ödeme yapabiliyorsunuz. Hijyen ve konfor bir arada daha ne olsun.

Maalesef, Samsung, Apple, Garmin gibi markalarda NFC olmasına rağmen Google Pay kullanılamıyor. Çünkü bu markalar kendi ödeme sistemlerini dayatmaya çalışıyorlar. Sonuç; Türkiye'de hiç bir banka bu ödeme sistemleri ile çalışmıyor. ABD'de ki bankalarının bile bazısı destekliyor bazısı desteklemiyor.

NFC + Google Pay olmadığı zaman akıllı saat son derece kullanışsız hale geliyor. Çünkü, Google Pay ile dünyanın her yerinde, her banka ile temassız ödeme yapabiliyorsunuz. Google Pay özgürlük, Samsung Pay, Apple Pay, Garmin Pay gibi saçmalıklarla ve kısıtlamalarla dolu değil.

Temassız ödeme her zamankinden daha çok önem kazandı. Saatinizi POS makinesine yaklaştırmanız ile marketten ayrılmanız bir oluyor. Bu saatten sonra tercih edeceğiniz akıllı saatte NFC+Google Pay olmasına dikkat edin. Hatta, şu pandemi sürecinde dikkat etmeniz gereken konuların en başında geliyor.

Benim zerre umrumda değil de isterse nokia kullansın. Sizin gibi başkalarını kıskanarak hayatlarını geçirenlere acıyorum.

• RedManetics kullanıcısına yanıt

Pelinsu ile ona mutluluklar

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.