Şimdi Ara

Apple resmen duyurdu: İşte iPhone 12 tanıtım tarihi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
236
Cevap
2
Favori
14.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: veysel_lowe

6s kullanıyorum bende sizin gibi 12 max e göz diktim.. umarım iyi bi fiyattan çıkar.. lidar falan çok ilgilendiğim bişey değil iphone 11 almamamın en temel sebebi biraz kaba ekran çerceve ve lcd düşük çözünürlükte ekran kullanmasıydı... 12 max bunları gidermiş bi sürüm olacak benim için...

Alıntıları Göster

aynen hocam. bende 11 serisinde düz 11 düşünüyordum. 3. kamera benim için hiç önemli değil. telefon kameraları bence sadece anı kaydetmek için. profesyonel çekim isteyen kesinlikle gerçek bir kamera edinmeli. ekran lcd olması pro ile karşılaştırınca beni muallakta bırakan olaydı. 12 de bunu çözmüşler. kısmet olursa 2021 başı gibi ülkemize gelirse artık değiştiricem.

umarım 12 de 6s kadar uzun süre işimi görür. şu an 6s ile her işimi çözüyorum. güncel os ve güvenlik yazılımı hala güncel. şarj olayı bazen problem oluyor ama onu da iş yerimde masamda %50 altına düşünce şarja takarak gideriyorum. araçta zaten carplay yüzünden sürekli kablo takılı. bu esnada şarjda oluyor. 5 senedir kullanıyorum ve pil dahil telefonumda değişen hiç bir parça yok.

6s alana kadar, 1997 senesinden itibaren (ilk telefonumu aldığım yıl) çoğu kişi gibi bende onlarca android, blackberry ve symbian telefon kullandım. hep bir süre sonra değiştirme ihtiyacı duydum. nexus ve torch9100 en uzun süreli olanlar. onlarıda en fazla 1 veya 1 buçuk sene kullanmışımdır. ama bunu 5 senedir kullanıyorum ve memnunum. tabi iki çocuk sahibi olmakta bazı şeyleri alırken birkaç defa düşünmeye sebep oluyor o ayrı :)

• Beyler neyi tartışıyorsunuz anlamıyorum önceden daha ucuz diye android telefon alırdık şimdi bakıyorum Samsung ile apple aynı fiyata gelmiş.Bu durumda ben neden gidip samsung alayım?Veya neden samsung almalıyım?Bir samsung kullanıcısı olarak bunu söylüyorum.Ben note 9 telefonumu aldığımda o paraya iphone 7 plus alınıyordu kaç yıl önce çıkmış telefon.Şimdi arada fark kalmadı samsungun en son çıkan amiral gemisiyle applenin çıkardıgı amiral gemisi telefon neredeyse aynı fiyata çıkıyor.Bu durumda ben tercihimi appleden yana kullanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ceo-tr

aynen hocam. bende 11 serisinde düz 11 düşünüyordum. 3. kamera benim için hiç önemli değil. telefon kameraları bence sadece anı kaydetmek için. profesyonel çekim isteyen kesinlikle gerçek bir kamera edinmeli. ekran lcd olması pro ile karşılaştırınca beni muallakta bırakan olaydı. 12 de bunu çözmüşler. kısmet olursa 2021 başı gibi ülkemize gelirse artık değiştiricem.

umarım 12 de 6s kadar uzun süre işimi görür. şu an 6s ile her işimi çözüyorum. güncel os ve güvenlik yazılımı hala güncel. şarj olayı bazen problem oluyor ama onu da iş yerimde masamda %50 altına düşünce şarja takarak gideriyorum. araçta zaten carplay yüzünden sürekli kablo takılı. bu esnada şarjda oluyor. 5 senedir kullanıyorum ve pil dahil telefonumda değişen hiç bir parça yok.

6s alana kadar, 1997 senesinden itibaren (ilk telefonumu aldığım yıl) çoğu kişi gibi bende onlarca android, blackberry ve symbian telefon kullandım. hep bir süre sonra değiştirme ihtiyacı duydum. nexus ve torch9100 en uzun süreli olanlar. onlarıda en fazla 1 veya 1 buçuk sene kullanmışımdır. ama bunu 5 senedir kullanıyorum ve memnunum. tabi iki çocuk sahibi olmakta bazı şeyleri alırken birkaç defa düşünmeye sebep oluyor o ayrı :)

Alıntıları Göster

aynen öyle 

6s gerçekten hala da iş görüyor 5-6 sene önceki telefon satsam 1500 e gideri var bu güzel bişey ...

benim için ekran gerçekten önemli samsung s9+ var arkadaşta ekranına bayıldım ki eski bi telefon ..apple çözünürlük ve ekranı düzeltmiş gözüküyor 12 serisinde benim için kibar olması ekranın iyi olması önemli.. 11 aldım ama sattım çünkü gerçekten ekranını beğenmedim ve kabaydı çerçeveleri falan... öyle lidar kamera 1100x zoom falan benim işim değil veya paslanmaz çelik gövde olmuş önemli değil... 12 max canlı görmedik daha ama sunduğu özellikler tam bana göre çoğu telefon artık 8-9 k androidler de uçtu ... fiyat biraz insaflı olursa 5 sene götürür bizi ip12 max  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veysel_lowe -- 9 Eylül 2020; 11:13:8 >

• Aga tamam bizde de para var bizde alırız ama şöyle düşünüyorum.en az 10 bin olsa iphone 12.
    O paraya en iyi markalardan bulaşık makinesi+çamaşır makinesi+buzdolabı+oyun konsolu alınıyor rahat rahat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • apple yakın zamanda batar. fiyatları abd için bile çok pahalı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hala kendinizi kandırıyorsunuz... android tarafıunda işlemciye yüklenen marka yok diye işlemcisini güçlü sanıyorlar... android üreticilerinin kriterilerine baksalar anlarlar... kâr etmek...

• Arkadaşlar john pressor iphone tanıtılmayacak diyor herkes iphone sırasına girdi. Apple için iphone çok önemlidir yüzyüze etkinlik olmadan tanıtırmı bilemem.

Birde apple samsung gibi 5g gelişmesi olmayan ülkelerde 5g modemi koymayacağını söyleniyor. Çünkü maliyet çok yükseliyormuş. Fikri olan var mı?

Birde 6 gb ram konusunda çekincelerim var. Apple kolay kolay ram artırmaz. iphone 11 pro da kesin 6gb ram var diyorlardı sonra 4 gb olduğu ortaya çıkınca 2 gb kamera için ayrılmış diye söylenti bile çıkardılar :)

• 11 pro eskidi mikrofonu simdiden arizalandi acil ciksinda pre order basayim

• Tüm cihazların oled ekranla gelmesi ve minumum kapasitenin 128 Gb olması sevindirici.

• Galaxy s8 gibi oldukça güçlü cihazlar bile çöp gibi kenara atılırken, 6s gibi 5 yıllık cihazın 6. senesine girerken hala güncelleme alması ve hala bir gram kasmaması bile apple almak için yeterli bir sebep.

Garanti servis kalitesi konusuna girmiyorum bile.

• Herkes bir telefona o kadar para verilir mi diye eleştirmiş ama kesinlikle katılmıyorum. Herkesin maaşı, parası kendine ister kredi çeker alır ister evini arabasını satar alır kimseyi ilgilendirmez. Bir telefona 10’da verilebilir 15’de verilebilir bana göre.

Fakat benim anlayamadığım nokta telefon çalıştığı ve bir sorunu olmadığı halde sürekli bir üst modele geçme isteği. Adam i11 alıyor, 6 ay sonra 12 çıkıyor onu almak istiyor. 1 sene sonra 13 çıkıyor ona geçmek istiyor. Elindeki telefon çalışıyor, her türlü ihtiyacını görüyor ve bir eksikliği yoksa neden değiştirme ihtiyacı hissedilir ki?

Yanlış anlaşılmasın eleştirmiyorum sadece sebebini merak ediyorum. Elindeki telefon her işini görürken sürekli bir üst modele geçmeye gerek var mı?

Aralık 2014 ten beri iphone 6 kullanıyorum. 6 sene olmak üzere yani. Hâlâ sağlam telefon. Fakat çok yavaşladı. Ram yetersiz gelmeye başladı telefon donuyor, uygulama arası geçişlerde sıkıntı oluyor. Bu yüzden 12 max’ı takipteyim kısmetse ona geçip bir 6-7 senede onu kullanmayı düşünüyorum.

• MaXiLoPeZ kullanıcısına yanıt

İlk cümlelerinizde kendimi gördüm. Apple'a ilgim var diye bugune kadar tüm iPhone'ları aldım. Bu sanırım alışkanlık oldu. Saplantıya da dönüşebilir. 1 ay önce 11 Pro aldım vatandan, şimdi 12 Pro veya max için satılığa koydum.

bu benim icin bir zevk kaynağı olduğu için düşünülemez paralar harcıyorum. Umarım artık bu durumu normale çekebilirim. Bana iPhone 6 bile yeter aslinda. Bu işten para da kazanmıyorum. Hadi kazansam tüm cihazları kullanabilirim.. telefona telefon gibi bakamıyoruz ki

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Umarım gider. Samsung gibi 10'dan 20'ye atlamasınlar da.

• formgonder2055 kullanıcısına yanıt
    Bahse girerim ki yakın zamanda batmaz. Hatta önümüzdeki 20 yıl içinde iflas etmesini imkansız görüyorum.

• Paetzold kullanıcısına yanıt
    iPhone 12'yi ben de almayı düşünüyorum ama her zaman olduğu gibi tek çekim alırım eğer alırsam. Herkes bahsettiğin gibi değil.

• 2007den beri her yıl yeni iPhone piyasaya çıkmıştır. Bilmeden yorum yapmayalım. Ayrıca bu durum sadece Apple için geçerli değil. Diğer markalar da 2-3 yılda 1 telefon çıkarmazdı.

• Celeste kullanıcısına yanıt
    Bence olacak.

• la tasarımı farklı olsun bare

• galaxyg kullanıcısına yanıt

Araç bi zorunluluk benim için tabi var o yuzden. Ayrica aracimi alirken de gerizekali gidip yuzde 80,100,200 gibi vergi oranlarindaki araclardan almadim. Gittim %45,50 otvli olandan aldim.

Ayrica boyle bir fark her arabada yok, mesela honda civigin avrupa fiyatina bak bakalim, yada toyoto corollanin veya golfun. Boyle bir ucurum yok arada. Iphone resmen iki katina satiliyor amerikanin ama %50 otvli bi araba atiyorum hollandanin %15-20 uzerinde satiliyor.

Bahse konu degerlendirmemi yuksek otv diliminden arac alanlar icin de genelleyebilirim. Hollanda da golf alan adamin aylik geliri 3000euro iken burada golf almaya calisan adamin geliri yeri geliyo 600 euro oluyo, adam gidiyo 5 yil kredi cekiyo golf alabilmek icin hem de ikinci elini falan.

• Olethros kullanıcısına yanıt

Hic de normal degil, iphonun ulke gelirine ve ulkedeki vergi kosullarina gore pahali kaldigi her ulkede iphone alma orani yerlerde geziyor. Turkiye icin de durum cok farkli degil zaten. Ancak halen memlekette 3 kurus kazanip ben apple kullanmazsam olmaz kafasinda bi ton gorgusuz var. Mesela plazada calisip 4-5 bin hadi 6-7 bin tl kazanip 1.5-2 maasini bu telefona yatiranlar var.

Tabiki telefon ihtiyacimiz, alacagiz ama isini gorecek 2-3 binlik telefonlar varken gidip 10-15 binlik iphoneu almak tek kelimeyle ozentilik ve hava atmaktir. Kimsenin o apple ozelliklerine ihtiyaci yok, kendi kendinizi kandirmayin.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.