Şimdi Ara

Apple, Samsung’un delil sızdırması nedeniyle davanın hükmen kendi lehine sonuçlandırılması talep etti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
3.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3000 dolara iPadi altın kaplatırım aslan, hangi iPad 3000 dolarmış, göster bakayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: atillagoguslu

Şu Samsung kadar gereksiz bir firma görmedim arkadaş. Teknolojiye hiçbir faydası olmayan bir firma.

Apple ekranları kime yaptırıyor?
    Boş boş mesaj yazmayın...

• Apple in ekranlari konusundaki bilgi eksikligini tamamlamak isterim ki hic kimse yazmamis. Ozellikle yeni nesil cihazlardaki retina ekran patentleri apple ait ve muhendislik tasarimlari da apple kendi teknolojisi. Sharp ve lg sadece hacimli uretimini yapiyor. Apple muhendislik cizim ve verilerini teymin ettikten sonra taseron firmalara onlara sadece uretmesi kaliyor.

Samsung teknolojik gelisimde rolu olan bir firma hic suphesiz ama kimse cikip suna dikkat etmiyor, amoled panel uretim haklarina sahip olan samsung bir sure pazardaki hic bir t.v ve telefona amoled ekran kullandirmadi. Apple yada bir baska firma da cirkeflik yapmadi. Amoled ekran isteyen pasa pasa samsunga gitti. Samsung sanki sutten cikmis ak kasik gibi tavir takinanlar bir kac yil suren ekran savasinda samsung hem sony'i hem de sharp gibi tv ureticilerini solladi ve tvleri yuksek fiyattan satti.

• Burada gerçekten yorum yapamamak kötü bir durum aslında insanlar ne dese yanlış, yalan olur.. Burada iki firmayıda içten bilen kimse olmadığı için ancak söylenenlere inanıyoruz, bakalım sonuç ne olucak inşallah Samsung lehine sonuçlanır...

• quote:

Orijinalden alıntı: This Time

quote:

Orijinalden alıntı: u.r.k.

quote:

Şu Samsung kadar gereksiz bir firma görmedim arkadaş. Teknolojiye hiçbir faydası olmayan bir firma.

samsung olmasa şu an retina ekranlı ayfon 2g kullanıyor olurdun. 3g den 4g den haberin olmazdı.

iPhone 2007 yilinda cikmasaydi Android denen birsey gelmezdi.

Samsung Galaxy olmazdi

iphone çıkmadan önce android vardı. google şirketi 2005 te satın aldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: homeedition88

Apple in ekranlari konusundaki bilgi eksikligini tamamlamak isterim ki hic kimse yazmamis. Ozellikle yeni nesil cihazlardaki retina ekran patentleri apple ait ve muhendislik tasarimlari da apple kendi teknolojisi. Sharp ve lg sadece hacimli uretimini yapiyor. Apple muhendislik cizim ve verilerini teymin ettikten sonra taseron firmalara onlara sadece uretmesi kaliyor.

Samsung teknolojik gelisimde rolu olan bir firma hic suphesiz ama kimse cikip suna dikkat etmiyor, amoled panel uretim haklarina sahip olan samsung bir sure pazardaki hic bir t.v ve telefona amoled ekran kullandirmadi. Apple yada bir baska firma da cirkeflik yapmadi. Amoled ekran isteyen pasa pasa samsunga gitti. Samsung sanki sutten cikmis ak kasik gibi tavir takinanlar bir kac yil suren ekran savasinda samsung hem sony'i hem de sharp gibi tv ureticilerini solladi ve tvleri yuksek fiyattan satti.

lcd panel uretimi hakkinda ne biliyorsun. sivi kristal ekranlarin (liquid crystal display - lcd ) calisma prensibleri hakkinda en ufak fikrin varmi. sivi kristal icinden gecen isigin polerizasyonunun degistirilerek isigin nasil kesildigi yada iletildigini biliyormusun. hic bir sey bilmedigin ortada.

ekran tasarimi tamamen kimya, malzeme bilimi ve uretim teknikleri uzerine. daha yuksek cozunurluklu ekran nasil yaparsin, daha yuksek ozellikli kimyasallar, malzemeler bulursun, elektirigi daha iyi ileten daha transparan malzemeler ornegin, daha ileri uretim teknikleri gelistirip daha yogun polerize filtreler ve pixeller uretirsin. peki apple in bir kimya laboratuvari var mi? malzemelerin ozellikleri uzerine bir argesi mevcut mu? uretim tekniklerini ilerlettigi bir panel uretim hatti var mi? bu durumda apple retina ekranin patentineve uretim tekniklerine nasil sahip olabilir. yani apple 640 x 960 cozunurlugunun varligi kesfedip, bunu akil edemiyen lg ye ne yapacaginimi soyledi diyorsunuz. guldurmeyin.

apple sadece tasarim ve yazilim firmasidir daha fazlasi degil. donanim gelisimi adina yapabilcegi tek sey sharp in fabrikasina para yatirarak kendisi icin ekran tasarlamasini ve uretmesini istemek olabilir. ha islemci gelistiriyor diyeceksiniz. islemcininde yazilim kismini tasariliyor. aslinda tam tasarliyorda denemez. arm patenterini alip ihtiyaclarina gore modifiye ediyor. islemcinin fiziksel tasarimi ve argesi tamamen farkli sey. islemcide 45nm den 28nm ye gecis intel, samsung, tsmc gibi islemciyi ureten firmalarin yaptigi atilimlar ve teknolojik gelisimler. silikonu saflastirip, kristallestirmek applein bilgisinin ve ilgisinin cok disindadir. bu nedenden apple in uretim ve donanim uzerine bir patentini goremezsiniz. bu nedenle acilan tum bu davalar tasarim ve still uzerinedir. ekran cercevesinin sekli, menulerde kayan dugmenin yeri vs...

amoled ekrana gelirsek, oled teknolojisi samsungun tekelinde olan bir sey degil. sony ve lg ninde oled ekranlari var. ama anlasilan rekabetci ticari uretimi sadece samsung yapabiliyor. burda samsungu amoledi vermemekle suclamaniz cok cocukca. hele bunu menulerin konumlarini patentleyip baskalarinin kullanmamasi icin her turlu davayi acan bir firmayi savunmak icin soylemeniz dahada cocukca. dediginiz, volkswagen'i rakibi toyatoya kendi motorlarindan niye vermiyor diye suclamakla ayni sey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 4 Ağustos 2012; 0:25:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

o sızdırılan evraklar delil olarak kabul edilmemişti ki. madem delil değiller samsungun bunları sızdırıp derdini dinleyen birilerine anlatmaya çalışmasında bir anormallik görmüyorum.

aha... haklı bir misafir... Allah Allah... :)
  • Yeni yapilan bir aciklamaya gore apple samsungtan kulaginin arkasinida istemis.

• Valla bu dava apple ın lehine olursa milletin elindeki ayfonları elinden alıp kırarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaansam

quote:

Apple ekranları kime yaptırıyor?
    Boş boş mesaj yazmayın...

"Sharp"a yaptırıyor dostum. Evet bence de boş boş konuşmayın... Ha dersen ki diğer donanım parçaları Samsung'a ait, tamam...
  • Saçmalamakta bir "düşünce özgürlüğüdür" umarım birgün şu hayali DH Misafirleride medeni cesaretlerini ADAM gibi toplar saçmalamak pahasına kendi gerçek kimlikleriyle fikirlerini aktarırlar!

• quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

appledanda samsungdanda bıktım yeter Allah aşkına işinize hangisi geliyorsa onu kullanın baydı artık

ben anlamıyorum sizi bayan nedir size ne insanlar tartışıp en iyisini bulmaya çalışıyolar sizi ilgilendiren birşey varmı insanlar tartışmak istiyorsa tartışır sizi ilgilendirmez

• apple sadece bir pazarlama firmasıdır. başka söze gerek yok :D

• quote:

Orijinalden alıntı: sticer12

quote:

appledanda samsungdanda bıktım yeter Allah aşkına işinize hangisi geliyorsa onu kullanın baydı artık

ben anlamıyorum sizi bayan nedir size ne insanlar tartışıp en iyisini bulmaya çalışıyolar sizi ilgilendiren birşey varmı insanlar tartışmak istiyorsa tartışır sizi ilgilendirmez

Siz tartıştığınızı mı sanıyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • APple yenilikleri getirir diğer firmalar da çalar.
    Multitouch Apple buldu ilk Samsung çaldı
    Accelerometer de aynı sekilde
    Gyroscope getirdi Apple hemen samsung gene kopyaladı.
    Siri iCloud tarzı yazılımların da çakmalarını çıkardılar.
    Lan bu Apple olmasa diğer firmalar ne yenilik koyamazlar bu kadar basit.
    Aha buraya yazıyorum iPhone 5 çıktığında yeni bı özellikle gelecek hemen ardından samsung s4 çıkartır o özelliğin de çakmasını koyar.

• bu belgelerin delil sayilmasi icin Samsung avukati bi yerlerini yirtmisti da, hakimi ikna edememisti.
    Yani hakim bunlarin delil olmayacagina hukmetmisti.
    Simdi noldu da birden delil sayilmayan belgeler, "delillerin sizdirilmasi" kapsamina aliniyor.

Apple iyice sirazeden cikti.
  • ben dava samsung iphonedan 1 sene önce ürettiği protiplerin resimlerini gördüm. apple savuz hırsız ev sahibini bastırırmışı oynuyor. bu savunmadan net bir şekilde apple dizaynı çaldığı gözüküyor. ayrıca kendi aralarında yazışmlarında kendi prototiplerinin sonyle aynı oldgunu direkte itiraf etmişler aplle çalışanları.

• quote:

Orijinalden alıntı: darkaura

quote:

Orijinalden alıntı: This is it

Herkese soruyorum arkadaşlar; Samsungun bir ekmek fırınından ne farkı var ?

bende soruyorum, siz kac tane teknoloji uretebilen 200milyar dolarlik firin gordunuz.

tabi telefon satin alarak teknolojiyi takip ettiginizi sanirsaniz, ekmek firiniyla teknoloji devini bir tutmaniz normal.

abartmiyorum, su haliyle samsung turk firmasi olsa turkiyeyi dunyanin ilk 10 ekonomisi arasina sokar. yanlizca maddi gucuyle degil, uretim kapasitesi, teknolojisi ve know how'iyla. samsung sadece islemci, ekran paneli uretimi ve argesi yapmiyor, super tanker insasindan (dunyanin en buyuk ikinci tersanesine sahip), savunma saniyene her alanda calisan ar-ge yapan, teknoloji ureten bir dev. turkiyenin t-155 firtina obusleri mesela, samsung teknolojisi. samsungun K-9 thunder modeline dayaniyor.

applein marka degeri ve gelirleri kesinlikle daha yuksek ama hayatimiza giren temel teknolojilerden kacini apple gelistiriyor. siz hala lg nin tasarliyip urettigi, aslinda sadece cozunurlugu artirilmis lcd den ibaret retina ekrani apple in teknolojiye katisi oldugunu sana durun. samsung esnek amoled gibi tamamen temelden yeni teknolojilerinin arastirma gelistirmesini yapiyor.

noldu gençler sustunuz.

• Darkaura kanirtmis elmacilara ders olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: kaganiskowf42

quote:

Orijinalden alıntı: sticer12

quote:

Siz tartıştığınızı mı sanıyorsunuz?

Dövüşsek bile ne değişirki insanların tercihi bu bunu engellemek yanlış olur

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.