Şimdi Ara

Apple, Samsung’un delil sızdırması nedeniyle davanın hükmen kendi lehine sonuçlandırılması talep etti (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
3.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Lee-on!

quote:

Orijinalden alıntı: kaansam

quote:

Orijinalden alıntı: atillagoguslu

Şu Samsung kadar gereksiz bir firma görmedim arkadaş. Teknolojiye hiçbir faydası olmayan bir firma.

Apple ekranları kime yaptırıyor?
    Boş boş mesaj yazmayın...

"Sharp"a yaptırıyor dostum. Evet bence de boş boş konuşmayın... Ha dersen ki diğer donanım parçaları Samsung'a ait, tamam...

quote:

Orijinalden alıntı: homeedition88

Apple in ekranlari konusundaki bilgi eksikligini tamamlamak isterim ki hic kimse yazmamis. Ozellikle yeni nesil cihazlardaki retina ekran patentleri apple ait ve muhendislik tasarimlari da apple kendi teknolojisi. Sharp ve lg sadece hacimli uretimini yapiyor. Apple muhendislik cizim ve verilerini teymin ettikten sonra taseron firmalara onlara sadece uretmesi kaliyor.

Samsung teknolojik gelisimde rolu olan bir firma hic suphesiz ama kimse cikip suna dikkat etmiyor, amoled panel uretim haklarina sahip olan samsung bir sure pazardaki hic bir t.v ve telefona amoled ekran kullandirmadi. Apple yada bir baska firma da cirkeflik yapmadi. Amoled ekran isteyen pasa pasa samsunga gitti. Samsung sanki sutten cikmis ak kasik gibi tavir takinanlar bir kac yil suren ekran savasinda samsung hem sony'i hem de sharp gibi tv ureticilerini solladi ve tvleri yuksek fiyattan satti.

Apple'ın yeni iPad'inin ekranlarının tedarikçisi Samsung Electronics Co. olacak. LG Display Co. ve Sharp Corp. ise Apple'ın kalite standartlarını karşılayamadı.

Apple'ın iSuppli biriminin kıdemli yöneticilerinden Vinita Jakhanwal, dünyanın en büyük düz ekran üreticisi Samsung'un şu anda 9.7 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekranın tek satıcısı olduğunu söyledi. Yeni tablet 16 Mart'ta pazardaki yerini alacak.

Arz anlaşması, Apple'ın, halihazırda iPhone ve iPad'lerin çiplerini üreten Samsung ile ortaklık bağlarını, aralarındaki patent davalarına rağmen, derinleştiriyor. Apple, geçtiğimiz hafta, Samsung'un Galaxy Tab'ının rekabetini karşılamak için çok daha net bir görüntü kalitesi ve daha hızlı işlemciye sahip olan yeni iPad'i tanıttı.

Apple, Samsung, LG Display ve Sharp'ın Seul'daki sözcüleri yorum yapmayı reddetti.

Yeni iPad'lerin ekran özelliklerinin, yüksek çözünürkük bakımından çok talepkar olduğunu belirten Jakhanwal, güç tüketimi, ışık ve Apple'ın kalite standartlarından feda etmeden bu çözünülürlüüe ulaşmanın LG Display ve Sharp'ı zorlamış olduğunu söyledi.

Samsung'un hisseleri dün yüzde 2.7 değerlenerek 1,254,000 wona çıktı.

Kaynak : bloomberg

Peki bu alıntıladığım haberin başlığı nedir?

Apple yine kürkçü dükkanı, Samsung'a döndü

Gidin kumda oynayın...

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

o sızdırılan evraklar delil olarak kabul edilmemişti ki. madem delil değiller samsungun bunları sızdırıp derdini dinleyen birilerine anlatmaya çalışmasında bir anormallik görmüyorum.

Apple ın nasıl pislik yaptığını ve mahkemenin nasıl taraflı davrandığını gösterdiği için bu kadar sorun oldu bu olay
  • quote:

Orijinalden alıntı: infernox

APple yenilikleri getirir diğer firmalar da çalar.
    Multitouch Apple buldu ilk Samsung çaldı
    Accelerometer de aynı sekilde
    Gyroscope getirdi Apple hemen samsung gene kopyaladı.
    Siri iCloud tarzı yazılımların da çakmalarını çıkardılar.
    Lan bu Apple olmasa diğer firmalar ne yenilik koyamazlar bu kadar basit.
    Aha buraya yazıyorum iPhone 5 çıktığında yeni bı özellikle gelecek hemen ardından samsung s4 çıkartır o özelliğin de çakmasını koyar.

Bu tür teknolojiler 3 günde üretiliyor ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: addidas_85

quote:

Aha buraya yazıyorum iPhone 5 çıktığında yeni bı özellikle gelecek hemen ardından samsung s4 çıkartır o özelliğin de çakmasını koyar.

Bu tür teknolojiler 3 günde üretiliyor ya

Ne alakası var. Bu tür teknolojiler üretim süresince gizli tutulur. Ancak teknoloji hazır hale geldikten sonra üretim bandından çıkması çok hızlı olur. Önemli olan düşünüp tasarlayıp argesini yapıp üretime hazır hale getirmek. Apple bunu yapıyor, yaptırıyor. Üretimi de Foxconn Samsung Sharp gibi firmalara bırakıyor. Samsung'un bu noktada önemli bir rolu yok. Samsung üretmese başka bir firma üretir. Ama önemli olan o üretilecek teknolojiyi üretmeye hazır hale getirmek. Arkadaşın da dediği gibi multitouch ekran teknolojisini Apple ortaya çıkarmadan önce piyasa da var mıydı cep telefonlarında? Ben hatırlamıyorum varsa yanlışım düzeltin. Veya siri veya jiroskop... Hatta multitouchı geçtim iPhone öncesinde çoğu dokunmatik denilen! telefonlarda resesitif ekran vardı... Kapasitifler sonradan meydana çıktı... Yanlışım varsa düzeltin. Yiğidi öldürün ama hakkını yemeyin. Apple'ın kasasında 120 milyar dolar nakit varsa sadece! özenti insanların almasından dolayı var değil. Mutlaka alınası bir şeyler yapmış ki ilk olarak tercih sebebi sonrasında ise tavsiye sebebi olmuş... Yorumum biraz genel oldu kusura bakmayın...

ekleme: @kaansam; dostum verdiğin haber taa mart ayının haberi... Daha geçen haftalarda Sharp iPhone 5 için anlaşma yapıldığını ve üretime başlandığını açıkladı. Lütfen yanıltıcı olmayalım... Şu an ki bütün kaynaklar da bu yönde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lee-on! -- 5 Ağustos 2012; 18:47:54 >

• quote:

3g üzerinden görüntülü görüşme olabilir mesela. 2 saat işte apple sizi 3g üzerinden görüntülü görüştürecek diye bir sürü laf kalabalığı yaptırır millette vay be apple a bak yine yaptı yapacağını der. Pardon ya bunu ios 6 tanıtımında yapmıştı. nokiadan samsungtan yıllar sonra bu özelliği kullanmaya başlamıştı pardon unuttum.

• Komık bunlar
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.