Şimdi Ara

Apple, Twitter'la görüşüyor; satın alım ya da milyarlık yatırım yolda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Apple, Twitter'la görüşüyor; satın alım ya da milyarlık yatırım yolda

117,2 milyar dolarlık nakit varlığı ile teknoloji dünyasının ekonomik açıdan en refah şirketlerinin başında gelen Apple, küçük bazlı firmaları satın alarak yatırıma devam ediyor. Ancak NYT'ın ortaya attığı son yatırım iddiası ise ses getirecek cinsten; Apple, Twitter ile ilgileniyor.

İos 5 ve OS X ML ile Twitter'a resmi olarak destek vermeye başlayan Apple, iddiaya göre Twitter ile yaklaşık bir senedir görüşmeler yapıyor. Görüşmelerin temel noktasının büyük bir pay alımı ya da yatırım desteği olduğunu belirten New York Times, Apple'ın yaklaşık 1 senedir Twitter için yüzlerce milyon dolarlık yatırım yapmayı planladığını ifade ediyor. NYT'ın kaynakları, her iki ismin de karşılıklı görüşmelerinin teklif içermediğini ve kesin bir anlaşmaya varılacağı anlamını taşımadığını söylerken; ilk görüşmelerin sıkı bir iş ortaklığının habercisi olduğunu belirtiyor.

New York Times'ın bu iddiasından kısa bir süre sonra ise The Wall Street Journal'ın kaynakları ise her iki firma arasındaki yaklaşık 1 sene önce kısa mesaj servisi üzerine stratejik bir iş birliği için görüşmeler yapıldığını ancak şimdilik bir satın alım ya da resmi yatırım görüşmesinin söz konusu olmadığını dile getirdi.

2008 yılından sonra yaşanan küresel krize rağmen ekonomik açıdan kendisini sürekli geliştiren Apple, son çeyrekte 8,8 milyar dolar kar açıklayarak birçok teknoloji firmasını geride bırakmayı başarmış; devletlerin rezervlerini geride bırakan nakit varlığı ise 117,2 milyar dolara yükselmişti.

• "Herşeye rağmen Apple" diyen misafirin kafasını yaşamak istiyorum

• Satın alım mı? Bu Apple neyin kafasını yaşıyor? Jack'de hemen satıcaktı zaten Twitter'ı.Apple Iphone kopyası çıkartmaya devam etsin.
  • Sosyal medyada platform kısıtlamasını çok doğru bulmuyorum. Bana göre sosyal medya herkese her platforma açık olmalı.

Tabi herkesin kendine göre hesabı var ama tekele her zaman karşıyım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ElysionMaster

Satın alım mı? Bu Apple neyin kafasını yaşıyor? Jackde hemen satıcaktı zaten Twitterı.Apple Iphone kopyası çıkartmaya devam etsin.

Hemen satacak diye birşey yok elbette zararına. Ancak Twitter gibi bir uygulamayı satın alacak bir firma varsa o da apple'dir.

• quote:

Satın alım mı? Bu Apple neyin kafasını yaşıyor? Jack'de hemen satıcaktı zaten Twitter'ı.Apple Iphone kopyası çıkartmaya devam etsin.

Tim Cook eminim ki sözünü dinleyecektir.
  • google+ ya bir darbe daha geliyor. telefonumun her noktasında g+ yla ilgili paylaşım,mesajlaşma veya bir uygulama var. sırf bu yüzden g+ dışındaki tüm oluşumları destekliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Satın alım mı? Bu Apple neyin kafasını yaşıyor? Jack'de hemen satıcaktı zaten Twitter'ı.Apple Iphone kopyası çıkartmaya devam etsin.

herşeyin bir fiyatı vardır.. hayatta tecrübe edindikçe bunu daha iyi anlayacaksınız.. para dünyasında yaşıyoruz, paranın açamayacağı kapı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: piehchingsheng

Jackde hemen satıcaktı zaten Twitterı.Apple Iphone kopyası çıkartmaya devam etsin.
    />

117,7 Milyar dolar nakit varlığı ne demek haberin var mı senin ? Senin ülkenin hazinesinde ki nakit paranın kaç katı haberin var mı ? Türkiyede ki ilk 100 şirketi altalta topla bir Apple yapmaz nakit rezervi olarak. Elbette satın alır istese ama büyük masraf.

• Google'da Facebook'ı alsın, Microsoft'da Google+'ı satın alsın böylece kardeş payı olsun

• Başlığa göre yorum yapmamak lazım. İçerikte; Apple'ın Twitter ile 1 senedir görüştüğü, bu görüşmelerin büyük bir pay alımı ya da yatırım desteği olduğu söyleniyor. Bence Apple-Twitter ortaklığı olmalı. Twitter gün geçtikçe büyüyen bir sosyal platform. Apple kesinlikle buraya da açılmalı.
  • paralari var ve bunu kendi gelistirdikleri yeterince doyuma ulasmis sistemlerindne cikartip biraz da pek ortaya cikmamis ama ilerisi icin iyi isler yapabilecek firmalari satin alarak kullaniyorlar twitter bunlardna biri degil ama yatirimlarindaki en taninmis pay olabilir düsünüyorum 117 milyor dolarim olsa ne yaparim diye gercekten ben bulamiyorum yapilacak birsey :) ama bu firma varligini sürdürmek icin daha fazla kazanmak icin var gücüyle devam ediyor yola üstelik ne fabrika kapatiyor ne isci cikariyor. gerci üretimlerinin cogu cin dne ama olsun gene de takdir edilmeyecek gibi degil.

• Türkiyede ki ilk 100 şirketi altalta topla bir Apple yapmaz nakit rezervi olarak. Elbette satın alır istese ama büyük masraf.

• apple akar samsung bakar ;))
  • alıyormu napıyor bilmemde oturup bi konuşsun şu ipad app'ine bi el atsınlar tamam güzel program ama ne kullanıcı resimlerini ne bağlantılarda seni tap eden son kişileri ne yapılan RT sayısını görebiliyorsun gündemde bi şeye tıklıyorsun altında popüler tweet yazıyor ama kaç kişi RT etmiş göremiyosun böle bi saçmalık olabilir mi
  • Apple gün gelecek sende çökeceksin!

Bill reise tekelci diyenler elmacılara selam olsun.
  • Apple'da çöküm yakındır. Bekleyin ve görün.
  • Şu yeni güncelleme iPhone için iyi güzelde via web falan yok. O olsa hiçbir sorunum olmayacak zaten gündeme TweetBot'dan bakıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burning Desire -- 29 Temmuz 2012; 0:24:51 >
  • Twitterdan da sogutuldum ya lan apple onceden ne guzel sempatim vardi sana gittin can yoldasim android e saldirdin gozumde bir pirinc kadar degerin kalmadi.

• Bir hisse senedi şirket payı satın alımı olabilir yada başka bir ortaklık ama sanmıyorum Twitter'ın pat diye Apple'a gideceğini..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.