Şimdi Ara

Apple, ürünlerini EPEAT uyumluluk kayıtlarında çıkarma kararından geri döndü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Apple, ürünlerini EPEAT uyumluluk kayıtlarında çıkarma kararından geri döndü

6 Temmuz günü bir açıklama yaparak EPEAT yeşil sertifika programını bıraktığını açıklayan Apple bu kararından geri döndü. 

Apple'ın Donanım Mühendisliğinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Bob Mansfield, Apple'ın web sitesi üzerinde yayınladığı bir açıklama ile EPEAT sertifikasının şirketin 39 ürününden kaldırma kararında bir hata olduğunu ve bu hamlenin birçok müşteriyi hayal kırıklığına uğrattığını belirtti. Mühendislik ekiplerinin ürünlerini daha fazla çevre dostu olması için yıllardır sıkı bir şekilde çalıştığının altını çizen Mansfield, çalışmalarının çoğunun EPEAT tarafından ölçülmeyen alanlarda kaydedildiğini de dile getirdi. Apple'ın her bir ürünü için sera gazı salınım oranlarını açıklayan tek şirket olduğunun ve her bir ürünün devlet tarafından standart olarak kabul edilen 5.2 Energy Star puanını geçtiği de açıklamada yer aldı.

Ayrıca, tüm elverişli cihazlarını tekrar EPEAT sertifikası kapsamına dahil etmek isteyen Apple'ın bundan sonraki çalışmalarında da daha çevreci cihazlar üreterek, çevreyi ve doğayı korumak için çalışacağı da belirtildi.

• EPEAT, Elektronik Ürün Çevresel Değerlendirme Aracı’nın kısaltması niteliği taşıyor ve müşterilerin bir ürünün çevreye olan etkilerini değerlendirme konusunda fikir sahibi olmasına olanak sağlıyordu. Henüz bu olay yürürlüğe girdi diye biliyorum ben ama genede kesinleşir kanısındayım.

Şu arkadaşın blog'una da göz atmakta fayda var;
    http://www.stuffaboutthings.com/2012/07/recycling-apple-products/
  • İşte ben de bu haberi görür görmez girer ve : "Dönek" lafını şapppadanak yapıştırırım...

• Bilerek yapıyorlar.Maksat reklam.
  • Forum mu appstore mu belli değil.
  • Senelerce dünyanın içine et. Sonra yok doğa dostu ürün yok şu yok bu diye ürünler çıkar. Bütün markalar böyle.
  • apple bazılarında hazımsızlık problemi yaratmış
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Valla sayenizde apple'in cevreci anlayisi mi var yoksa yok mu anlayamiyoruz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

İşte ben de bu haberi görür görmez girer ve : "Dönek" lafını şapppadanak yapıştırırım...

Cevremizi kirletsinler ama sozunun eri olsunlar

• Ne oldu Apple çevreci değil diyenler? Utandınız mı kızardınız mı? Gerçi hiç sanmıyorum ama neyse :)))

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

Ne oldu Apple çevreci değil diyenler? Utandınız mı kızardınız mı? Gerçi hiç sanmıyorum ama neyse :)))

Siz değil miydiniz Apple kararını alınca helal olsun Apple'a diyen? Şimdi de çıkmış ne oldu diyorsunuz. Kusura bakmayın ama Apple'dan daha fazla döneksiniz. Apple'dan fazla Apple'cısınız. Adamlar bile hata yaptık diyor, (bizim yorumumuz değil, haberde aynen böyle yazıyor) siz vazgeçmiyorsunuz bir türlü. İçimden neler geçiriyorum size karşı bir bilseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 14 Temmuz 2012; 22:44:58 >
  • Orta ve uzun vadede zararlı çıkacaklarını geçte olsa fark etti şabalaklar.

• quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

İşte ben de bu haberi görür görmez girer ve : Dönek lafını şapppadanak yapıştırırım...

Haklısın ama dönek dehil de "dötü yemedi" desek daha mı doğru olur acaba.

• Yav adamlar ne yapsa suç oluyor yav.Tamam işte hata ettik vazgeçtik demişler.Forum mu appstore mu diyede bis sey yok.Neyin haberi cıkarsa o konulur.Yorumlardaki hem apple tarftarlarının hemde android taraftarlarının kinlerinden bıktım artık.

• anlaşılan elinize eskisi gibi ekran kartları anakartlar gelmiyor

• Yani böylesine profesyonel, büyük yani bildiğin Apple işte, dünya devi.. Bu tür ikilemeler, kararsızlıklar, bir şeyi idda edip kısa bir süre sonra zıttını söyliyerek açıklama yapmalar gerçekten gülünç durumlar ortaya koyuyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri Ne oldu Apple çevreci değil diyenler? Utandınız mı kızardınız mı? Gerçi hiç sanmıyorum ama neyse :)))
    Siz değil miydiniz Apple kararını alınca helal olsun Applea diyen? Şimdi de çıkmış ne oldu diyorsunuz. Kusura bakmayın ama Appledan daha fazla döneksiniz. Appledan fazla Applecısınız. Adamlar bile hata yaptık diyor, (bizim yorumumuz değil, haberde aynen böyle yazıyor) siz vazgeçmiyorsunuz bir türlü. İçimden neler geçiriyorum size karşı bir bilseniz.

hocam heralde aynı şeyleri içimizden geçiriyoruz :D

• kim ne derse desin iPhone :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lady Gagalayan -- 15 Temmuz 2012; 7:49:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: isyankar_emre

Yani böylesine profesyonel, büyük yani bildiğin Apple işte, dünya devi.. Bu tür ikilemeler, kararsızlıklar, bir şeyi idda edip kısa bir süre sonra zıttını söyliyerek açıklama yapmalar gerçekten gülünç durumlar ortaya koyuyor..

Apple tanısaydın bu cümleleri sarf edeceğini sanmıyorum, çünkü Apple ilk iphone hazırlayıp üretime hazır hale getirip SJ un bunu aslında beğenmiyorum demesiyle son anda vazgeçip yeni bir tasarım hazırlayıp üretime hazırlayan bir firmadır. Bu olaylar hemen hemen her nesil iphone da böyle olmuştur. Şaşılacak birşey yok ortada kültür devam ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: B-veritas

quote:

Orijinalden alıntı: isyankar_emre

Yani böylesine profesyonel, büyük yani bildiğin Apple işte, dünya devi.. Bu tür ikilemeler, kararsızlıklar, bir şeyi idda edip kısa bir süre sonra zıttını söyliyerek açıklama yapmalar gerçekten gülünç durumlar ortaya koyuyor..

Apple tanısaydın bu cümleleri sarf edeceğini sanmıyorum, çünkü Apple ilk iphone hazırlayıp üretime hazır hale getirip SJ un bunu aslında beğenmiyorum demesiyle son anda vazgeçip yeni bir tasarım hazırlayıp üretime hazırlayan bir firmadır. Bu olaylar hemen hemen her nesil iphone da böyle olmuştur. Şaşılacak birşey yok ortada kültür devam ediyor.

Ohooo, ona kadar neler var. Apple 1980 li yıllarda çıkarttığı bir Machintosh bilgisayarın üzerine Apple logosunu ters basmıştı.

Bunun nedeni sorulduğunda da "Kullanan kişi için önemli. Kapağı açarken ve kapattıktan sonra Apple logosunu ters görmemesi önemli" demişlerdi.

Fakat kapağı açıp bir yerde oturunca karşı taraftan bakan kişi logoyu ters görüyordu. Sonra Apple birkaç yıl sonra hooop yine döndü ve logoyu bugünkü gibi
    düz olacak şekilde değiştirdi.

http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/20625521.asp

Tıpkı bu güne kadar iPhone'un 3.5 inç ekranına "Kullanıcının tek elle kullanabilmesi için 3.5 inçten fazla olmamalı" diyen Apple'ın yeni çıkacak iPhone u 4 inç veya o civarda yapacağı gibi.
    O zaman da şu an Apple'ı savunan Fanları "Aaaa Apple 4 inç diyorsa doğrusu o olmalıdır" diyecekler. Onlara göre Apple ne derse doğrudur...

Ne oldu Apple. 3-4 senede insanların elleri mi büyüdü o kadar çok?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.