Şimdi Ara

Apple ve Samsung'a eski telefonlarını yavaşlattıkları için rekor ceza geldi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
1
Favori
5.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2014 te aldığım Note 4 e , 3.pilimi de aldım canavar gibi oldu alet tekrar, hiç problemsiz kullanıyorum.
    Samsung ne zaman kenar hatları yuvarlatılmamış Note serisi çıkartır , o zaman değiştireceğim.

iphone mu ? , bir daha ? Asla...!!!

• Ceza komik olmuş. Leblebi çekirdek parası...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr20mouse

S6 serisi öncesi sorunlu dedim hocam bende s6lardan sonra Samsung düzeldi.
    Ahahaha çok pardon hocam yağmuru yiyince bugün okuduğumu anlamamışım. Kusuruma bakmayın lütfen.
  • Samsung için başka bir şey var, bence (Apple nedeniyle) danışıklı dövüş söz konusu olabilir. İlk çıkan S3'lerden kullanıyorum, üstelik yeni çıkan Gear Sport saati de aldım, çekinerek ama S Health'in yeni sürümü (eski sürümü de saati görmüyor) hariç şu an çalıştırmadığı herhangi bir yazılım yok. Saatle de mükemmel bir şekilde çalışıyor.

• para paradır, dişin kovuğunu tutmaz ama ekonomiye destek destektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: WmGMD

5 milyon euro da çok koymuştu apple ile samsung a. Adam gibi caydırıcı vereceksin cezayı yada verme . Ama italyaya da para lazım bu ara.
    Türkiye'nin tam iki katı, 1,935 trilyon dolar GDP'ye sahip olan ülkeye de 5 milyon dolar çok lazımdı zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle doğru hocam,

Hatta Note7'nin yokluğunu Note5 (ve S7 serisi) ile gideren bir üreticiden bahsediyoruz burada.

Neyse ki Note5 yine ideal bir 7.0'da kaldı. Şaştım kaldım bu işe. Nasıl bu telefon kasım kasım kasılmıyor diye.

Ayrıca 16:9 ekran tipine sahip (+Edge kıvrımsız) bir Note çıkana kadar 5'e devam. Hala bu tasarıma sahip bir Note gelmedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok sevindim bu habere umarım 2 firma daha çok ceza alır.

• Parayı zaten Türkiye’de buldular iyice gtleri kalktı bunlarında

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 5 Milyon ne abi :), Apple, Samsung gibi firmaların o parayı bilonçoları kolay okunsun diye yuvarlarlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: MaSSive

Samsung u bilmem ama, iphone satılan,iphone girmiş bütün Ülkeler de ,Apple a ceza kesil se yeridir.

Elindeki modelin 2 üst versiyonu çıktıktan sonra,4 sene günceleme desteği vermesi bile hikaye olan,

Güncelleme adı altında ,cihazları downclock yaparak yavaşlatan,eskimeyen telefonu eskiten,müşterisini aptal yerine koyan Apple ,İphone 6 plus telefonumun dan sonra benim için bitmişti zaten.

Apple ,Samsung vb hangi marka yapmıyor ki ,Apple kadar olmasa da,android tarafında zaten bir cihazın maximum gideri ,ama hevesin gidiyor ,başka modele gözün kayıyor ,ama şişiyor vs vs bilmem ne piyasa sı 2 sene zaten. Ki devreydi,iletkenlik vb telefonun için deki donanımların ömrü ,garantisi zaten teknik olarak 2 sene.2 sene den sonra ,yeni ,özel romlarla veya temiz rom ile 4- 5-6 yıl istisna kullandığın modelin parasını sonuna kadar çıkarmışsın demektir zaten.

Ancak Apple tarafında durum farklı, hem sen android den daha stabil OS a sahibim diyeceksin,hem modellerinin piyasa değerini bu eko sistemin yüzünden fiyatını yüksek tutacaksın.,Sonra bu yavaşlatma olayının dibine vuracaksın.

Kİ İphone 6 serisindeki ayyuka çıkan yavaşlatma olayından önceleri de bal gibi yapıyordu bunu Apple.

Emoji vb görsel kullanıcı arayüzü dışında 3-4 senelik cihazlara güncelleme olayı tamamen göz boyamaktan ve cihazı hantallaştırmaktan başka birşey değil.Ki artık yurt dışındaki kullanıcıların birçoğu, eskisi gibi her yayınlanan güncellemeyi 2-3 senelik cihazına indirmiyor.Apple ın yayınladığı,güncelleme alan cihaz, download yapan kullanıcı sayılarından bile bu bariz şekil de anlaşılıyor.

Elimde ki ipad 4 bile hâlâ ios 9 bilmem kaç ile hâlâ daha stabil kullanıyorken,bana 4 sene güncelleme versen ne vermesen ne.

Telefon segmentin de Apple benim için uzun süredir bitmiş durumda.Yeni telefonum Mi8, Mis gibi telefon.

Geçen sene veya ondan önceki sene ,amiral gemisi olan modeli donanım olarak kırpıp, iphone 8 modeli fiyatına bana, hesaplı iphone diye XR modeli satmaya çalışmak ,

Yine müşteriyi aptal yerine koymak dan başka birşey değil.

Gerçekten hem onca para veriyorsun ,sonra aptal yerine koyuyor seni.

Bahsettiğim gibi Apple'ın son downclock olayı benim için son noktay dı.

Şarj tutma kapasitesi %70-80 e düşmüş eskiyen batarya nın neden olduğu ,açılıp kapanma sorunun dan ötürü ,gelen şikayetler den dolayı, biz müşterimizi düşündüğümüz için ,güncelleme ile telefonları yavaşlattık diyecek kadar yüzsüz örneği göstermiştir Apple.

Yaptıkları ,yurr dışındaki bilinçli kullanıcıların birçoğu tarafından ortaya çıkıp afişe olunca, açıklanıp dava edilince, bu downclock, olayını eline yüzüne bulaştırdığı halde,işlemci hızını yavaşlatma olayını matah bir şeymiş ,kullanıcının yararınaymış gibi menü ye işlemcinin hızını yavaşlatan sekme butonu olarak koydular.Komedi resmen.

Yok bionic bilmem ne şöyle teknoloji ile üretildi ,şöyle randımanlı,şöyle hızlı dediği chipleri ,hız performans diye o kadar para verip alıcam,koyduğu batarya 1 sene veya 400 şarj deşarj dan sonra ,batarya cortlamaya başladıktan sonra cihaz arada cortlamasın diye ,kendi elimle yavaşlatacağım.Mantığa bakarmısın.O hızlı diye aldığın chipi ,işlemciyi kendi elinle yavaşlatacaksın ki,eskiyen batarya dan dolayı telefon göçmesin.Ya da ,,, eskimeye başlayan batarya yı 1 sene veya minimun 400 şarj deşarj dan sonra şarj tutma döngüsü azalmış ,eskisi gibi ilk günkü amperi değerlerin de o hızdaki işlemciyi destekleyemeyince değiştireceksin.

4 sene yazılım desteği vereceğine, sen önce bana her sene geliştirdiğin chipi ,işlemciyi en az 2 sene sorunsuz destekleyen batarya koy.

Nasıl olsa ,Apple iphone fanatikleri her sene bir üst modele geçiyor,durumu çakmaz.D
    Geçmeyenleri de gıdım gıdım zorlayıp sözde güncellemelerle stabil telefonunun içine ediyor.

Özellikle Apple kullananlar, aldıkları ,kullandıkları modelin 2 üst versiyonu çıktıktan sonra gelen güncellemeleri ,yüklemesin.
    Eliniz deki stabilite açısından daha uzun ömürlü olur.
    apple da guncelleme yapmazsan yeni uygulamalari calsitiramazsin android de guncelleme keyfe kederdir ister yap ister yapma yine de yeni programlar kitkat da bile calisir

yani apple alirim da guncellemem gibi bir olay yok guncellemeyi yapacaksin yoksa hicbir yazilimin yeni surumunu kullanamazsin

ben iphone bes s den beri apple cihaz kullanmiyorum son telefonum mate 9 bir yildir kullaniyorum ve cok memnunum iphone devri bitti artik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 26 Ekim 2018; 15:42:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Demi Lovato is Bipolar

Bu mesaj silindi.
    en son 5s de 10 ay filan kullandıktan sonra (sıfır almıştım) ekranda tıklama problemi oluşmuştu. böyle ekrana basınca tık tık ses yapıyordu. ekranın üzerine yapıştırılan dokunmatik tabakanın yapışkanı bıraktı kısacası (kronik problem) kalite olayına bu yüzden katılmıyorum
  • Ceza değerini Euro cinsinden verip parantez içinde dolar olarak vermek ne demektir,Türk lirası olarak vermeniz gerekmezmiydi .Tabi biz zaten Euro kullanıyoruz o da olmazsa dolar .Türk lirası olmaz bizde veya hep dolar kullandığımız için Türk lirası hesabı bizi ilgilendirmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zultaran -- 26 Ekim 2018; 16:07:45 >
  • iyi olmuş benim iphone 6 artık hiç açılmıyor yavaşlıktan
  • Apple'da güncelleme kritik. Güncellemediğiniz zaman yakanıza yapışır güncelle yoksa şu uygulamayı yükletmem diye. Ama Android'de böyle bir zorlama yok, zaten olamaz da mantıken. Android'de bugün 4.4'te bile olsanız çoğu uygulamayı kullanabilirsiniz. Bu yanı gerçekten çok iyi. Windows'taki sisteme benzer. Ayrıca Android telefon üreticileri güvenlik güncellemelerini özellik güncellemelerinden bağımsız olarak verseler çok daha iyi olur. Özellik güncellemesi hayati öneme sahip değil, olmasa da olur. Apple'a gelirsek kişisel görüşüm, madem yavaşlatacak, hiç vermesin kabul ederim ama kısıt koymayacak. Ipad Air'i ne hale getirdiler, iOS 8'den sonra cihaz toparlanamadı bir daha. Çok kötü durumda değil ancak o zamanki halinden eser yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 26 Ekim 2018; 16:29:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • biraz ucuzlasında yenisiyle değiştirelim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.