Şimdi Ara

Apple ve Samsung'a eski telefonlarını yavaşlattıkları için rekor ceza geldi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
1
Favori
5.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xtreme4495

apple da guncelleme yapmazsan yeni uygulamalari calsitiramazsin android de guncelleme keyfe kederdir ister yap ister yapma yine de yeni programlar kitkat da bile calisir

yani apple alirim da guncellemem gibi bir olay yok guncellemeyi yapacaksin yoksa hicbir yazilimin yeni surumunu kullanamazsin

ben iphone bes s den beri apple cihaz kullanmiyorum son telefonum mate 9 bir yildir kullaniyorum ve cok memnunum iphone devri bitti artik

Alıntıları Göster
    Bahsettiğin doğru ancak,bir süre sonra 2 elin parmağını geçmeyen ,işlem yapmayan kullanıcı profili ile telefonu,tableti kullanınca,böyle elzem olmayan programlarla karşılaşmak imkansız gibi bir şey birçoğu için. İphone 3gs sen beri iphone kullanırım.İpad 4 de bile ios 9 da hâlâ kullanıyorum.İllaha ios 11-12 yüklemen lazım vb uygulamalarla nadirde olsa ksrşılaştım ancak işim olmaz.Bu programın yeni sürümünü kullanman için,ios bilmem kaçı yüklemen gerek diyen programı direkt eliyorum zaten.Alternatifi varsa da onu kullanırım.

Zaten oyun ile de işim olmaz.Artı bahsettiğin olay Android tarafında da var yok değil.Direkt Android sürümümün den dolayı,gerek cihazın modelin den dolayı.yükleyemediğin abidik gubidik çok uygulama var.

Kaldı ki bu tür sürekli güncelleme gerektiren programlara da şüpheyle yaklaşmışımdır hep.Kişisel bilgi veri toplamak çoğunun derdi.

Tamam hangi biri yapmıyor ki, en azından elzem olmayanlar dan uzak durmak kişinin kendi tercihi.
    En azılı kişisel bilgi hırsızı ,Facebook dahil.Facebook uygulaması yoktur ben de mesela.Hemen hemen her hafta güncellememi olur arkadaş.İnternet den girerim girersem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 26 Ekim 2018; 18:4:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aslında temel uygulamaları bir sineye çekmek gerek, bir kaç senede sırf bir kaç özellik eklendi diye 10 kat fazla yer kaplaması kepazelik. Zaten bir çok uygulama verileri internetten çekiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: MaSSive

Bahsettiğin doğru ancak,bir süre sonra 2 elin parmağını geçmeyen ,işlem yapmayan kullanıcı profili ile telefonu,tableti kullanınca,böyle elzem olmayan programlarla karşılaşmak imkansız gibi bir şey birçoğu için. İphone 3gs sen beri iphone kullanırım.İpad 4 de bile ios 9 da hâlâ kullanıyorum.İllaha ios 11-12 yüklemen lazım vb uygulamalarla nadirde olsa ksrşılaştım ancak işim olmaz.Bu programın yeni sürümünü kullanman için,ios bilmem kaçı yüklemen gerek diyen programı direkt eliyorum zaten.Alternatifi varsa da onu kullanırım.

Zaten oyun ile de işim olmaz.Artı bahsettiğin olay Android tarafında da var yok değil.Direkt Android sürümümün den dolayı,gerek cihazın modelin den dolayı.yükleyemediğin abidik gubidik çok uygulama var.

Kaldı ki bu tür sürekli güncelleme gerektiren programlara da şüpheyle yaklaşmışımdır hep.Kişisel bilgi veri toplamak çoğunun derdi.

Tamam hangi biri yapmıyor ki, en azından elzem olmayanlar dan uzak durmak kişinin kendi tercihi.
    En azılı kişisel bilgi hırsızı ,Facebook dahil.Facebook uygulaması yoktur ben de mesela.Hemen hemen her hafta güncellememi olur arkadaş.İnternet den girerim girersem.

Alıntıları Göster
    benim hatirladigim kadariyla apple appstore a uygulamanin eski versiyonunu indirme secenegi eklemisti ama cok sonradan gelmisti.

android de soyledigin olay nadiren oluyor. kitkat tablet kullaniyorum ismi asus me176cx program sikintisi cekmiyorum.

apple mac os isletim sistemini de yillarca kullandim onda da mesela sl kullanmak isterdim ama calisan yazilim bulamazdim calisanlar da eski surum olurdu apple in stratejisi o guncellemek zorunda birakmak

bu arada bana yaygin uygulama destekleyen cihaz lazim cunku pc yi cok nadiren kullaniyorum torrent indirme usb den otg ile flash takip dosya atarak medya oynaticida film izleme dahil telefondan maks yararlaniyorum kisisel ve gunluk amacli isler icin mecbur kalmadikca pc kullanmiyorum maclerimi de sattim zaten evde kasasi aluminyum sacdan kendi imalatim olan toplama pc var artik onu da sirf mod calismasi icin topladim kullanacagimdan degil su an elimde bir tane apple cihaz var o da ipod shuffle

iphone aslinda bu guncelleme isi boyle olmasa bile artik gitmez bana iphone u iphone 4 ve samsung galaxy s3 zamanlarinda duzgun alternatif olmadigi icin mecbur tercih ediyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 26 Ekim 2018; 19:24:39 >

• ama ayfonun rami azda olsa uygulamaları çok optimize çalışırdı nasıl olabilirki böyle birşey hayretler olsun vallahide billahiii

• Umarım bizimkilerin kulağına gider de Rekabet Kurumu benzer bir şey yapar. Bize de döviz lazım malum. Gerçi o kadar aciz hale geldik ki bu markalar belki de hadi len oradan deyip ülke pazarından çıkabilirler (parlak kafalı troller atlamasın şaka)

İşin garibi kabak niye Samsung'un başına patladı Apple gibi bir durumları ortaya çıkmış mıydı yoksa ben mi gözden kaçırdım?

Bana Apple'ın bahanesinde doğruluk payı var gibi geliyor ama bu durumu ar-ge yaparken ölçmüşsündür, şarj döngüsünü ve bunun etkisini biliyorsun, o zaman bu ortaya çıkmadan adam akıllı diyeceksin ki ben bu durumdan dolayı tüm kullanıcılara ücretsiz 1 veya 2 kez pil değiştirme hakkı veriyorum, ayrıca pil sekmesinde çok detaylı verileri de açık hale getireceksin, işlemci hızını ayarlama veya otomatik düşürme fonksiyonunu kapatma/özelleştirme yetkisi vereceksin.

Ama tabii ki bunu sonuna kadar saklamak işlerine geldi. Biz dediğimizde komplocu yaftası yiyorduk al işte kabak gibi planlı eskitme örneği. Şimdi o fanboylar nerede ağlıyorlar merak ediyorum.

• Tabiki yavaşlatıyorlar
    Ceza da alsalar yavaşlatmaya devam edecekler
    Bu iş matematik işi
    Kazançlarına bakarlar
    Marka imaj falan hak getire
    Onlarla gerçek anlamda başa baş rekabet etmeye yakın firmalar gelsin
    Bu onların da sonu olacaktır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Note 3 kullaniyorum. Nazar degmesin. 5 yildir çok iyi. Böyle giderse bozulana kadar kullanicam artik. Herhangi bir şekilde yavaşlama, donma yok. Bundan sonraki telefonumda büyük ihtimalle note serisi olacak.

Not : Telefonum güncel.

• 1.5 Trilyon Dolara giden firmaya 5 milyon Dolar ceza.
    Uff sinek mi ısırdı ne be..

• Telefon değil her üründe planlı eskitme var yoksa şirketler batardı

• Sembolik bir ceza olmuş. Yoksa arkadaşlar in daha önce belirttiği gibi bu ölçekte firmalar için komik bir rakam.

• @macromedia21 Başlık "Apple ve Samsung'a eski telefonlarını yavaşlattıkları için rekor ceza geldi". Cezalara bakıyorsun 5 milyon €, 10 milyon €. Bu mu rekor ceza?

• quote:

Orijinalden alıntı: Infinitum

Umarım bizimkilerin kulağına gider de Rekabet Kurumu benzer bir şey yapar. Bize de döviz lazım malum. Gerçi o kadar aciz hale geldik ki bu markalar belki de hadi len oradan deyip ülke pazarından çıkabilirler (parlak kafalı troller atlamasın şaka)

İşin garibi kabak niye Samsung'un başına patladı Apple gibi bir durumları ortaya çıkmış mıydı yoksa ben mi gözden kaçırdım?

Bana Apple'ın bahanesinde doğruluk payı var gibi geliyor ama bu durumu ar-ge yaparken ölçmüşsündür, şarj döngüsünü ve bunun etkisini biliyorsun, o zaman bu ortaya çıkmadan adam akıllı diyeceksin ki ben bu durumdan dolayı tüm kullanıcılara ücretsiz 1 veya 2 kez pil değiştirme hakkı veriyorum, ayrıca pil sekmesinde çok detaylı verileri de açık hale getireceksin, işlemci hızını ayarlama veya otomatik düşürme fonksiyonunu kapatma/özelleştirme yetkisi vereceksin.

Ama tabii ki bunu sonuna kadar saklamak işlerine geldi. Biz dediğimizde komplocu yaftası yiyorduk al işte kabak gibi planlı eskitme örneği. Şimdi o fanboylar nerede ağlıyorlar merak ediyorum.
    senden sonra asagiya aglamislar planli eskitme ile apple bizi kaziklamasaydi iflas ederdi yazmislar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 27 Ekim 2018; 15:11:19 >

• Apple ve karalama takımnın eseri... SAMSUNG'un yavaşlattığına dair tek kanıt yokken...
  • quote:

Orijinalden alıntı: baltalı-katil

Apple ve karalama takımnın eseri... SAMSUNG'un yavaşlattığına dair tek kanıt yokken...
    samsungun yavaslatmasina gerek yok cunku onda touchwiz vardi hala var mi bilmiyorum kutudan ciktigi anda planli eskitme yapilmis olarak geliyordu :D

• Ceza çokmuş Tim Cook ve Koh Dong Jin istifa edecekmiş .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung yavaşlatmıyor ama batarya yı bitiriyor bu gerçek güvenlik güncellemelerini sakın yüklemeyin samsung ta Ağustos güncellemesi verdi 8 saatlik ekran süresi alan telefon 5 saati zor görmeye başladı always one display eskiden pil tüketmezdi şimdi 8 silindirli araba gibi pil tüketiyor

• Xiaomi alırım keyfime bakarım Samsung a göre aynı donanım a sahip telefon hemen hemen yarı yarıya daha ucuz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • telefonu yavaşlatan samsung değil, Google. Daha düne kadar fazla gelen 4GB ram bugün son demlerini yaşıyor. Bellek yönetimini boz, 10-20MB kullanan uygulamaları 70-100MB tüketecek hale getir, arkada sürekli bilmem ne servislerini çalıştır. Sonuç? Kendi çıkardığı en yeni telefonu Pixel 3-Pixel 3 XL uygulamaları ramde tutamasın, sürekli tekrar açsın. Samsung'un kendi romu temiz iken gayet güzel çalışıyor ama ne zaman ki uygulamalar kurulmaya başlıyor, pil tüketimi fırlıyor, ram tüketimi uçuşa geçiyor.

Sorun uygulamalarda, telefonun yazılımında değil. Google uygulama geliştiricilere kalite standardı getirmeden de bu sorun çözülmez. Uygulama geliştiriciler kolay oluyor diye Fragment yerine Activity kullanıyor o da her activity için bir kat daha arttırıyor ram tüketimini.Mesela 40MB ise 1 activity, 2 activity 70-80MB, 3 activity 100-130MB... Uygulamalar bazı şeyleri ortak havuzdan çekmeli, bu da sistem ile entegrasyonla olur. Ama onu Google uygulamaları bile yapmıyor çoğu yerde.

• Aynen öyle İos9 ile aldığım Memnuniyeti diğerlerinde bulamadım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vazmı geçecekler yooo

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.