Şimdi Ara

Apple Watch Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 1 yıldır sorunsuz bir şekilde kullandığım Apple watch 3 serisi cihazım sebebini bilmediğim bir durumdan dolayı saat üzerinden yaptığım görüşmelerde karşı tarafa sesimin geç gitmesi problemi ile karşı karşıyayım.
    Karşı tarafın sesi bana olması gerektiği gibi anlık olarak geliyor fakat benim sesim gecikmeli olarak gidiyor.

Yazılımsal bir sorun olabileceği ihtimaline karşı saatimi sıfırladım, hatta gece yarısından önce güncelleme gelmişti onu da yaptım fakat nafile.
    Örneğin arama yapıyorum düzgün çalışıyor, sonra bir anda farklı bir arama yaptığımda mikrofona üflüyorum veya konuşuyorum 2-3 saniye sonra diğer kişi beni duyup cevap veriyor. Veya sesim kesik kesik gidiyor gibi bir durumla karşı karşıya kalıyorum.
    Bu şekilde kesinlikle karşı tarafla anlaşamıyorum. Bu konu hakkında bilgi sahibi olan varsa ve yardımcı olursa sevinirim. Aksi durumda zaten randevu alıp Akasya'nın yolunu tutacağım.

iPhone 11 kullanıyorum.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknode -- 14 Aralık 2019; 1:8:32 >

• Çözüldü :

Problem Turkcell Wifi Arama'yla ilgili o özelliği kapattım. Modem ve kullandığım Unifi wireless access point üzerinde bulunan sip alg adlı özellikleri de devre dışı bıraktım problem düzeldi.(Sip alg ile ilgili test yapmadım ama ses paketlerinin ona takılması büyük olasılık) Çünkü bu problemi wifi ağlarına bağlı olduğum yerlerde yaşıyordum. Sonuçta telefon wifi'a bağlandığında saatim de otomatik bağlanıyor ve wifi arama özelliği ile aramaları yapıyordum. Bu da ses paketlerinde sıkıntıya sebep oluyor.

Tabi bunun belli başlı sebepleri olabilir. İhtimaller :

Turkcell'de birkaç gündür altyapıda yaşanan (gsm çekim gücü ve internet olarak düşünmeyin) problemler (fiber metro internet vb Cuma günü problemler yaşandı)
    Turk Telekom ve Superonline arasındaki rekabet
    Turk Telekom Switchlerindeki konfigürasyonlar
    Kullanılan modemdeki sip alg ses paketleri ile ilgili ayarlar
    Kullanılan varsa ekstra access point onun içeriğindeki ayarlarda bulunan sip alg ayarları
    Ve bir ihtimal yine wifi arama özelliğini kısıtlayabilecek ve ses paketlerini etkileyip kesik kesik gelmesine sebep olabilecek firewall etkinliği.

Uğraştım ve az önce çözdüm. Bu problemi arayan başına gelen olursa en azından bu şekilde çözüm bulabilir.

Kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Apple watch yurtdışı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.