Şimdi Ara

Apple, WWDC etkinliğinde Android cihazları çirkin göstermek için elinden geleni yaptı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

"Az bile yapmışlar" Elimdeki telefonun çerçeve kalınlığına bakıyorum, birde sözde firmanın en yeni modeline. Yan yana koyunca 5 yıl öncesinin tasarımını andırıyor bu sözde firmanın çentiği. Bunu yapmaya fırsatımda oldu zaten. Boşuna kendinizi avutmayınız. Aplleın yaptığından çok daha cesaretli girişimler bulunuyor ama, tabi size göre onlarıda apple yaptığından teker teker sayıp kendimi yormayacağım. Ama yinede gelecek bazı yenilikler hakkında yazmadan edemeyeceğim.

- Bugün giriş seviyesi android telefonlara bile 120hz amoled ekran gelmişken, bu firmanın bir sonraki seride getireceği 120hz ekranlarındada olacağı gibi.

- Ekran altı kamera teknolojisi geliştiren/geliştirmeye çalışan ekran üreticilerinin çabalarıda muhtemelen kendilerine mâl edilmeyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 9 Haziran 2021; 12:51:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmetkaraci kullanıcısına yanıt

Ancak hakaret ederek üste çıkmaya çalışırsın zavallı kıskanç. Git ötede ağla üzerinden prim yapıp beğeni kasmaya çalışan boş üye. Kimin beyinli olup olmadığına sen mi karar veriyorsun? Egoya bak sokakta görsem selam vermeyeceğim tipler klavye başında artistlik yapıyor.

Blok  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 9 Haziran 2021; 14:50:19 >
  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

Ben olayı öncelik açısından yazmıştım. Tabi ki Android dünyasında çok iyi cihazlar da var. Ama çentik mevzusu ve yüz tanıma gibi özellikler Apple'dan sonra popüler oldu.

• Şaka maka en leş tasarımlı bir Android cihazı bulup oraya koymak hakikaten maharet ister. Nerden bulmuşlar o garabeti.  

• Apple iyi güzel hızlı vs. Geliştirdiği yazılımların ve donanımların seviyesini herkes biliyor. Ancak 2 husus benim canımı sıkıyor.

1. Youtube Apple Rossman diye aratın. Tamam güzel cihazlar geliştiriyor ancak o güzel ve pahalı cihazlarda öyle ucuz "maliyet düşürme" çabaları var ki akıl almıyor
    2. Apple sizi bir kalıbı sokmaya çalışıyor. bu kalıp tamamen kendi cihazlarından oluşan bir kalıp. farklı cihazları veya farklı uygulamaları bu kalıbın içine katiyen sokmuyor. bu nedenle diğer sistemlerde oldukça basit olan işlemler çok daha karmaşık olmaya başlıyor. tabii ki apple'in kendi sisteminde avantajlı olan yöntemler, uygulamalar da yok değil. burada bir artılar eksiler kıyaslaması yapmak lazım
    3. Apple müşterisini sağmal inek gibi sağıyor ve bunu hiç gizlemeden gayet açık bir şekilde yapıyor. adamların mantığı şu, apple dünyasına dahil oldu isen ve bu lüks, üstün, güzel sistemin nimetlerinden faydalanıyorsan bana kat kat fazla para vereceksin. diğer sistemlerde ücretsiz bile olsa bende kat kat pahalı olduğu halde vereceksin.
    4. Apple kullanıyorsan cihazı benden başkasına servise götüremezsin. Bu bizim ülkemizde kötü karşılanmayabilir, en nihayetinde gerek özel gerek yetkili servislerin ne seviyede olduğunu biliyoruz. ancak kişilerin özgürlüklerine müdahale bu. yani sen cihazı almışsın. cihaz senin. istediğin servisi seçmek senin temel hakkın sen bu hakkı kısıtlayamazsın. ha tabii bunu direk söylemiyor. yedek parça sağlayıcılarına talimat veriyor ve özel servislere yedek parça satışını kısıtlıyor, yani özel servis istese de parça bulamadığı için apple cihazları tamir edemez.

Bütün bunlar şirket politikası. Bu politika olduğu müddetçe Apple cihaz almam. açık ve net. çünkü ödeyeceğim fiyat karşılığı alacağım kalite, kaliteden bir miktar ödün verek ödeyeceğim bedelden kat kat fazla. ki günümüzde Android, Linux olsun Apple'ı aratmayacak kadar gelişti.

Ha tabii Apple'ın hakkını da yememek lazım geliştirdikleri işletim sistemi, işlemciler vs. gerçekten güzel. ancak dediğim gibi ben Apple'in politikaları beni geren kısım

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.