Şimdi Ara

Apple yapay zekâ modellerini eğitmek için YouTube videolarını izinsiz kullanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Apple yapay zekâ modellerini eğitmek için YouTube videolarını izinsiz kullanıyor
    Microsoft’un geçtiğimiz haftalarda internette paylaşılan kullanıcı içeriklerini özgürce kullanabileceklerini açıklaması, yapay zekâ yarışının nasıl hoyratça suiistimal edildiğini gözler önüne seriyor. Maalesef konu sadece Microsoft değil.

Apple da suiistimal yarışına katılıyor

Kullanıcı verilerinin gizliliği konusunda her daim hassas olduğunu belirten ve Meta gibi devleri karşısına almaktan çekinmeyen Apple, konu kendi menfaatleri olunca her nedense bu hassasiyeti unutuveriyor.

Ayrıca Bkz.Microsoft Notepad 40 yılın ardından yazım kontrol özelliği kazandı

Gelen bilgilere göre YouTube üzerinde yaklaşık 170 bin videonun altyazıları çekilerek yapay zekâ modellerinin eğitimi için kullanılmış. Bu videolar arasında Jimmy Kimmel, MrBeast, pewDiePie gibi fenomenlerin de videoları bulunuyor.

Bu işlemi yapan ise EleutherAI girişimi. Girişim aslında eğitim ve akademik amaçlı bu verileri topluyor. Firmalar da akademik araştırma bahanesiyle bu verileri kendi modellerinde kullanıyor.

Nvidia ve Salesforce gibi dev firmaların haricinde Apple’ın da bundan faydalandığı belirtiliyor. Daha önce OpenAI, Meta, Google gibi firmalar da benzer bir konu için eleştirilmişti. Yani izin alarak kullanıcı verilerini kullanan bir firma yok gibi görünüyor.

Kaynak:https://wccftech.com/apple-trained-its-ai-models-from-youtube-videos/

• Kim kullanmıyor bu sanal zekalar nasıl bilgi depolamadan yapacaklar bunca şeyi ,hepsi yapıyor sadece Apple has bir durum olamaz.

• videolar herkese açık zaten haliyle izin mi gerekli ?

• O kadar "premium al, reklamı geç" diye zırladın google. Ben de parasını verip premium aldıysam, ister kendimi eğitirim ister yapay zekamı eğitirim. Sonunda Apple'ı savundurttunuz bana.

• blackkugu61 B kullanıcısına yanıt
    Herkese açık olmaları onları istediğiniz şekilde kullanabileceğiniz manasını taşımıyor. İçerik üreticilerin hak talebi iletme hakkı var en basiti.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alaz1903 kullanıcısına yanıt
    Yapamazsın. O parayı, verilerini şirketlerin istediği şekilde kullanmasını sağlamak için vermiyorsun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    İyi de premium hizmetinin kapsamı bu değil. Videoların haklarını satın almış olmuyorsun sonuçta.

• Youtube ücretsiz bir platform. Ha diyorsan premium al yapay zekanı öyle eğit. Onu da yapıyorlardır zaten. Boş yapmışlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt

Videoyu izledikten sonra aldığımı yapacağım beni ilgilendirir. İster komşuma anlatırım ister köpeğimi eğitirim. Video yine onun olsun.

Spotify daki parçaları alıp mixlemek gibi birşey bu. Şahsi olarak yaparsın ama ticari kullanımda yasal dayanağı olmayabilir diyorum. Kullanım sözleşmesine aykırı olabilir.

• birileri tarafından içeriklerin analiz için kullanıldığını bilemezsin ki. buradaki yazışmalarımız bile kimbilir birileri tarafından analiz ediliyor. Etik tarafı içeriğini kullandım al şu kadar ücret yoksa haberiniz olmaz. Yapay zeka için dünyaca data setleri oluşturuldu para mı verdiler yada izin mi aldılar hiç sanmam beleşe toplayıp eğittiler. :) uzun işin elbette etik tarafı var ama açıksa herkese birileri tarafından kullanılmaması imkansızdır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.