Şimdi Ara

Apple, yeni bir pil sisteminin patentini aldı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
5.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Amedra

quote:

Orijinalden alıntı: Gurkαn

iPhone un tek sorunu batarya.. 3000 mAh uzeri olsa super olurdu artik bilerek mi yapmiyor yoksa yapamiyor mu tartisilir..

İnceliğe önem verip 2000 amper altı batarya kişinin gözünü şu anda doyuruyor. Genel telefon kullananlar açısından söyledim ve böylesi bir durumda arttırılabilir piller ile insanların ihtiyaçlarını bir süre gideriyorlar. Bir gün bir firma bu konuda atağa geçecek ama ne zaman geçecek orası muamma. iPhone yaparsa iyi olur hani ilk olsun filan demiyorum sadece artık pil konusunda telefon şirketleri kendilerini geliştirseler gerçekten büyük bir sorun çözülmüş olacak gibi.

Bencede birisi batarya konusunda ataga gecse apple da alasini yapar hersey yavas yavas oluyor aslinda normal olanda bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şimdi ayvayı yedik pili çıkartılıp takılabilen her cihaz üreticisine de şimdiden geçmiş olsun!Şaka bir yana abd patent dairesi ya gerizekalı yada gerizekalı yerine konuluyor!

• quote:

Orijinalden alıntı: Serkan.s

quote:

Orijinalden alıntı: brshrappleın yaptığı her şeyi sanki piyasada yokmuşta icat edilmiş gibi algılayan arkadaşlar var. Bir teknoloji sitesinde bu kadar teknoloji fakiri adam nasıl olur hayret yani. Etraf şarj edilebilir pil dolu. bunun dikdörtgen yapsan ne olur yapmasan ne olur. Patentini alsan ne olur almasan ne olur. Evrensel bir çıkarılabilir pil sistemi patenti imiş peh. Laf söyledi bal kabağa koy tabağa ye sabaha. Bu ne. Bırakın allah aşkına ya.
    Değil mi ama ya, iPhonedan önce de dokunmatik ekranlı bir sürü telefon vardı mesela sony ericcson p900, tabletler iPadden yıllar önce çıkmıştı, retina ekran diye kakaladıkları ekranlar da piyasada cirit atıyordu. iPod desen micro HDDye sahip mp3 çalarlar cirit atıyordu piyasada. Mobil ve sabit platformdlara uygulama mağazacılığınıda çaldılar. MacBook air diye saçma sapan bir bilgisayar yaptılar bir işe yaramayan ki diğer firmalar 4 yıl sonra benzerini yapmaya tenezzül etti. iTunesdan çok önceleri Sonynin online müzik marketi vardı... Bu kadar boş beleş bir firma utunmadan bir de bilgisayarlarında eklemesiz aluminyum gövde kullanıyor göz boyamak için. Boş bir firma bu Apple. Hepsi şişirme balon, batsın gitsinde tüm Apple ürünlerini yakalım. P900ümüze geri dönelim. Bal kabağı ne de olsa.

adam ortalıgın tozunu attırmış. Helal

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞahinAbi

quote:

Orijinalden alıntı: emre_virüs

hep baskalarını taklıt edıyor apple :(

Apple mi baskalarini taklit ediyor :D
    Daha gecen samsung mahkemede apple a kaybetti. Apple i taklit ediyor diye :)

Provokasyon amaçlı yapılan mesajalr işte Şahin

Bir zamanlar az konu içeriği değişmiyordu, hatta artık üyelikten yazmak yerine Misafir üyelikten yazanlar oluyordu. Yav he he deyip geçiyorum bende bunlara. Halbuki bende bir hTC kullanıcısıyım ama bazı fanboy dediğimiz kesimler böyle şeylere objektif bakamıyorlar onlara üzülüyorum.

• ..........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ezio Auditoré -- 20 Eylül 2012; 20:18:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bıktım artık haber editörlerini blockluyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

bıktım artık haber editörlerini blockluyorum

• Hayır haberi nasıl okuyor bu kadar insan anlayamıyorum. Mesele pilin çıkarılabilmesi değil, pilin parçalara bölünüp çıkarılabiliyor olması ve cihaza ihtiyaç duymadan şarj edilebilmesi. Yani; cihazınızda 2 eşit parçalı pil varsa %50yi görünce biten kısmını çıkartacak, şarja takacak fakat bir kablo yüzünden telefonunuz sabit kalmayacak, mobil olmaya devam edecek. Ayrıca bunun belli bir şarj sayısından sonra ömrü azalan pilin ömrüne katkısı olduğundan bahsediyorlar. Allah aşkına kötü bir fikir mi bu şimdi?
    Sırf eleştirmek, Apple ve patent kelimeleri yan yana geçti diye laf sokmak için yorumlar. Keşke diğer firmaların da benzer çalışmaları olsa da patent yüzünden kullanamama durumları olmasa, alacağımız her markada bu özelliği görebilsek.

• quote:

Orijinalden alıntı: alaz1903

apple pili icat etti sandım. gerçi ürünün mucidi apple kadar ekmek yiyemez icat ettiği şeyden. çıkarılıp takılabilir pili ben buldum, herkes bana patent ödeyecek. mantık bu! afferin sana iyi yoldasın(!)
  • Galiba bataryalı cihazların hepsi artık potansiyel olarak tehlikede

• Aslında bakıldığında biraz geç yapılmış bir atılım ama daha iyi bir şekilde sunulmasıda güzel..

• apple yeni pilini tahminen 100$ fiyata satar üzerinde elma resmi var diye bilyon kişi satın alır. "I'm rich" demek için iphone 5'e 2500TL yatırır lafa gelince de fakir edebiyatı yapar. sanki 10 yıl kullanacak gibi "ucuz alacak kadar zengin değilim" der. yakışır TÜRKİYEM.

Not: Apple kullanıcısıyım açıkça söylüyorum hava için aldım. ama uygulamada kullanıyorum ve oyunda oynuyorum.

• yandık beyler

• quote:

Orijinalden alıntı: Kirk Lee

çıkarılabilir evrensel şarjlı pil!! çok büyük bir yenilik!

bir an bana şarjlı AA pilleri hatırlattı ama onları şarj etmek için MAC bilgisayara ihtiyaç yok sanırsam. :D

lityum-polimerden kesilmiş eşit boyutlardaki çıkarılabilir piller şimdikinden daha uzun bir ömre sahip olabilecekken, daha kullanılabilir bir çekirdeğe sahip olacak. Ayrıca, bu piller şarj olmak için cihaza ihtiyaç duymayacak bağımsız olarak bilgisayar üzerinden şarj edilebilecek.

Üstekini bir daha okursan daha iyi anlamış olacaksın.

AA pilleri ne zamandan beri cihaza ihtiyaç duymadan şarj edilebiliniyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mareşal_T® -- 20 Eylül 2012; 21:45:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

İşte Apple farkı, diğerlerine kapak olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3000 mAh lık Li-İon bataryanin patenti mi olurmuş. Öyle düşünüyorsanız Motorola çoktan aldı patenti. Nasıl bir mantık anlamadım ki. Ben yarın gidip 2001 mAh batarya cikartayim yarın sen git 2002 mAh batarya çıkart patent al. Aynı mantık. Liion dan başka tür getirsin öyle patent alırsın

Ayrıca ilk çıkartılan batarya nokia da falan mı var bilmiyorum dava açsın. Yıl olmuş 2013 bunun patentini alıyorlar. Hadi onu geçtim kendi telefonunda kullanmaz bile ama sırf başkaları gelistirmesin diye pisligine alır.

• Şimdi bu icat ettiği! piller muhtemelen sadece ap. cihazlarını çalıştırır (başka cihazlarda çalışmama özelliğini de yenilik olarak duyurur)
    Hatta ap. manavından uygulama şarj etmek için uygulama satar. Ücretsiz bi rsürüm yayınlar ki bu sürüm % 30 şarj eder. Pilin tamamını doldurmak için tam sürüm uygulama alınmasını şart koşar. Dalgasını geçmek bile artık mide kaldırmıyor bu ... firmanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mareşal_T®

quote:

Orijinalden alıntı: Kirk Lee

çıkarılabilir evrensel şarjlı pil!! çok büyük bir yenilik!

bir an bana şarjlı AA pilleri hatırlattı ama onları şarj etmek için MAC bilgisayara ihtiyaç yok sanırsam. :D

lityum-polimerden kesilmiş eşit boyutlardaki çıkarılabilir piller şimdikinden daha uzun bir ömre sahip olabilecekken, daha kullanılabilir bir çekirdeğe sahip olacak. Ayrıca, bu piller şarj olmak için cihaza ihtiyaç duymayacak bağımsız olarak bilgisayar üzerinden şarj edilebilecek.

Üstekini bir daha okursan daha iyi anlamış olacaksın.

AA pilleri ne zamandan beri cihaza ihtiyaç duymadan şarj edilebiliniyor?

yazımda AA pillerin şarj için cihaza ihtiyaç duyulmadığını söylemedim. bu mantıksız çarpıtmayı nasıl akıl ettin çok merak ediyorum.

sadece bu pillerin şarj için 2000$ ile 3500$ arasında fiyata sahip MAC bilgisayara ihtiyacı olmadığını yazdım. onun dışında elbette şarj aletine ihtiyaç var. bu aletleri 10TL ile 100TL arasında bir ürün yelpazesinden seçebilirsin.

ayrıca lityum-polimerden kesilmiş eşit boyutlardaki çıkarılabilir piller zaten piyasada birçok cihazda kullanılıyor. uzun ömürlü olmasını istiyorsan yüksek amperli olanları tercih edersin olur biter.

Apple li-polimer pilleri baştan icat etmiyor Amacı sadece kendi cihazlarıyla uyumlu bir arayüz sağlayarak cihazlarında kullanılan AA veya AAA ebatındaki pillerin kullanımını engellemek. böylece kullanıcıları kendine bağımlı kılıp sadece kendi ürünlerini satın almayı sağlayacaklar ve daha çok kâr edecekler.

Aşağıdaki cihazı aradan çıkaracaklar yani:

quote:

cihazın yanında zaten bu pillerden verecekler zaten "diyeceksin tabiki"

bu matıkla bunu nasıl yapacaklar onu da akıl edemeyebilirsin, ondan açıklayayım. klavye ve farenin yanında sadece 1 tane pil verecekler o da bitince bilgisayarı kontrol edemeyeceksin (dokunmatik ekran yok şuan imac'lerde) bunun için ya işini yarıda kesip pillerin şarj olmasını bekleyeceksin yada yedek bir pil satın alıp işine devam edeceksin. tabi bu yedek pillerin fiyatları da apple tasarımlarının güzelliğiyle doğru orantılı olacaktır. hatta apple yan sanayi pillerin çalışmasını engellemek için bir takım önlemlerde alacaktır (çip v.b) (bunu daha önce 3.nesil ipod shuffle'ın kulaklık olayında gördük, orjinal olmayan lisanssız veya ara aparatsız sıkıntılı bir kullanımı vardı)

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kirk Lee -- 20 Eylül 2012; 23:04:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dyhh..

quote:

Orijinalden alıntı: Burn in Hell bakalim samsung buna benzeyen hangi patenti alacak. Patent alma gibi bir aliskanliklari yok ama...
    Belkide kendisine has birseyi olmadigi icindir The bomb has been planted

Yemin ediyorum ben de şimdi "Samsung'tan çalmıştır" deyip altına da

The Bomb has been planted yazacaktım. Benden fazla yaşayacaksın valla.

Şimdi şöyle bir açıklama gelirmiş:

- Esasında bataryayı biz icat ettik. Artık patentini de aldık. Savulun bre. Yeminimi bozdum uleeeen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 20 Eylül 2012; 23:12:53 >

• msj yazıyoruz oda siliniyor nasıl iştir bu arkadaş :)))

bakıyorumda donanımhaberin herşeyi apple olmuş tamamen apple yandaşı aradasırada ayıp olmasın diğer girenleri unutmayalım diye android mesajları serpiştiriyorlar.. :)

Neyse konu oda değil sözde teknoloji formu ama sadece apple ve android görüyoruz buda fanboyları burda topluyor site yetkilisi arkadaşım teknoloji sadece appple mı yada sadece bir androidmi?

Kameralar çıkıyor değişik aletler geliştiriliyor farklı farklı işler yapılıyor niye onlarıda konu etmiyosun hep apple hep android anlamadım ben bu işi...

Ki siten doğru düzgün çalışmıyor artık saldırımı yiyosunuz, neresiyle uğraşıyorsunuz millet php kullanıyor arkadaşların parası yokmuş gibi hala asp kullanıyor 1 aydır doğru düzgün siteye girilmiyor.... önce bi bu sorun için bi açıklama yap günde 10 bin lerce insan giriyor buraya ....

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.