Şimdi Ara

Appstore uygulamaları yabancı dilde indiriyor ? (ülke : Türkiye)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
16.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Açıklama için 7 Ekim 2014 saat 20:32:40'daki mesajıma bakabilirsiniz.

Merhaba,

Başlıkta yazdığım gibi, Iphone 5 ve 7.0.3 ile telefon üzerinden Appstore'dan indirdiğim uygulamaların dili İtalyanca oluyor.

Yapmayı denediklerim :
    - Hem Iphone üzerinden hem PC'den iTunes ile hesabımda seçilen ülkenin Türkiye olduğunu kontrol ettim, tekrar Türkiye seçip güncelle dedim.
    - Iphone -> Ayarlar'dan ülkenin Türkiye ve dilin Türkiye olduğunu kontrol ettim.

Bu şekilde Appstore Türkçe, ama indirdiğim uygulamaların dili İtalyanca olarak açılıyor. Acaba gözden kaçırdığım bir ülke seçimi mi var ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 7 Ekim 2014; 20:33:28 >

• Hangi uygulamalar?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tek hakkın VAR..!

Hangi uygulamalar?

Skype, Logmein gibi.

Şimdi düşününce bu uygulamalar normalde İngilizce ama, neden Türkçe'den sonra İngilizce değil de İtalyanca oluyorlar. Eskiden aynı şekilde İngilizce iniyordu.

Bu arada, çok eski bir zamanda sadece En İyi Uygulamalar nelermiş diye ülkeyi İtalya olarak seçtiğimi hatırlıyorum ama onu değiştirip Türkiye yapmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 13 Kasım 2013; 12:41:03 >
  • Bende iphone 5 var annemde iphone 4 ikimizde de aynı apple store hesabı kullanıyoruz.iphone 5 e skype indirdim türkçe iphone 4 de indirdim portekizce nerde bir enayilik var bilemedim sonunda elzem olmadığı için ip4 de ki skype sildim.
  • signore kullanıcısına yanıt
    iPhone da App store'a girin : Öne çıkanlar bölümünde sayfanın en altında : Apple kimliği yazan kutucuğa tıklayın açılan pencereden çıkış yapı seçip çıkın.Sonra tekrar giriş yapın.

Daha sonra bilgisayarınızdan :www.apple.com 'a girin Support bölümüne gidin ya da direk bu linke tıklayın :https://appleid.apple.com/cgi-bin/WebObjects/MyAppleId.woa/ manage my apple id kutucuğuna taklayın.Çıkan menüde aşağıda : Language and Contact Preferences bölümüne girin tercih ettiğiniz dili sağdaki kutucuktan seçin ve alttaki save changes bölümüne tıklayıp çıkın.

Şimdi iPhone dan tekrar App store'a kimliğiniz ile giriş yapın problemnizin çözlmüş olması lazım. @signore

• quote:

Orijinalden alıntı: Vipracing
    Daha sonra bilgisayarınızdan :www.apple.com 'a girin Support bölümüne gidin ya da direk bu linke tıklayın :https://appleid.apple.com/cgi-bin/WebObjects/MyAppleId.woa/ manage my apple id kutucuğuna taklayın.Çıkan menüde aşağıda : Language and Contact Preferences bölümüne girin tercih ettiğiniz dili sağdaki kutucuktan seçin ve alttaki save changes bölümüne tıklayıp çıkın.

Olay buymuş, teşekkürler.

Bu sayfada tercih edilen dilin İtalyanca olarak kalmış, düzelttim.
    Ben böyle bir sayfada özellikle ayar yapmamıştım ama, belki bir ara iTunes içinden ülke olarak seçince İtalyanca kalmış olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 13 Kasım 2013; 13:43:45 >

İşinize yaradığına sevindim

Apple nedense hiç 'Apple vari' olmayan bir şekilde biraz gizlemiş bu opsiyonları.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

İşinize yaradığına sevindim

Apple nedense hiç 'Apple vari' olmayan bir şekilde biraz gizlemiş bu opsiyonları.

Ben biraz erken sevindim galiba, ya da değişikliklerin uygulanması biraz zaman alıyor olabilir.

Çünkü tercih edilen dili Türkçe yaptıktan sonra, Iphone ile tekrar Appstore'a giriş yaptım ve Skype ile Logmein yine İtalyanca indi.
    Aynı programları denediğim için önceden cihazın hafızasında kalan bir tercih ayarı da olabilir.

Yine denemeler yaparım, ama söylediğiniz yerde ayar İtalyanca çıktığı için (şimdi Türkçe tabi) eninde sonunda çözülecek olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 13 Kasım 2013; 14:14:09 >

Uyarı mailleri İtalyanca vb gelmiyorsa seçtiğiniz dil de geliyor ise sorun yoktur.Eğer bahsi geçen programları bulut üstünden indirirseniz eski seçiminizi hatırlıyor olması kuvvet ile muhtemel.Komple store dan silin ve öyle yükleyin.(Hesabınızdan çıkıp tekrar girin)
  • Bir güncelleme yapayım. Hesap ayarlarımı değiştirmiş ve Iphone ile Appstore'dan çıkıp ve tekrar giriş yapmama rağmen, hala uygulamalar İngilizce değil İtalyanca açılıyor.

Ama şöyle bir durum var. Daha önce hiç indirmemiş olduğum yeni bir uygulama Iphone'da 7.0.4 ile ile İtalyanca açılıyor; Ipad Air ile 7.0.4'te ise İngilizce açılıyor. Iphone kurulumunda dil veya ülke olarak İtalyanca seçmediğime eminim.

Olmadı Apple destek hattıyla görüşeyim.
    Çok ilginç hiç karşılaşmadım bu kadar uç noktadaki bir durum ile piyango size vurmuş.Telefon İtalyadan alınma değil değilmi? Olmadı fabrika ayarlarına geri dön ile ufak bir deneme yapın oda olmaz ise restore opsiyonu ile kurun diyeceğim zira aklıma başka bir şey gelmedi .
  • Son güncelleme : Apple da bu işin içinden çıkamadı.

Sanıyorum iTunes yedeğimin içinde bir bug oluştu ve sonradan dil seçimini ne kadar değiştirirsem değiştireyim, bir tarihte yaptığım İtalyanca tercihi değişmiyor. Apple destek hattı ile telefonda tekrar tüm ayarlarından üzerinden geçtik ama (zaten onlar da aynı şeyleri yaptırdı), sonuçta İtalyancası olan uygulamalar İtalyanca açılıyor.

Ben artık mecburen telefonu restore edip, yeni bir iphone olarak kuracağım. Bu şekilde çözüleceğini umuyorum.
    İnşallah çözülür aklım almadı :) Konu dışı : Tavsiyeniz olan House of cards'ı bir nefeste bitirdim mükemmel diziymiş teşekkürler.
  • quote:

İnşallah çözülür aklım almadı :) Konu dışı : Tavsiyeniz olan House of cards'ı bir nefeste bitirdim mükemmel diziymiş teşekkürler.

Diziyi beğenmenize sevindim. 2.sezonun da tüm bölümleri (13 bölüm) 14 Şubat'ta aynı anda Netflix'te yayınlanacak.
    2.sezon fragmanına bakınca, çok fena bir sezon bizi bekliyor !

Ben de sorunumunu sıfırdan kurulum ve iTunes yedeğini kullanmamak ile çözdüm.
    Sanıyorum bir yerde iTunes yedeğimin içinde dil tercihi İtalyanca olarak kalmıştı ve değişmiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 1 Ocak 2014; 11:29:15 >
    Sonunda çözüldüğüne sevindim :) Evet bende merak ile bekliyorum yeni sezonu (İOS de TV Forecast programını kullanmadı iseniz tavsiye ederim)
    hocam itunes hesabını nasıl sıfırladın aynı sorun bende de var ispanyolca iniyor bende de
  • quote:

Orijinalden alıntı: Krznys

hocam itunes hesabını nasıl sıfırladın aynı sorun bende de var ispanyolca iniyor bende de

Aslında benim yaptığım, iPhone'ı sıfırlamak ve iTunes yedeğinden geri yükleme yapmamak, ilk bağlantıda yeni bir iphone olarak ayarlamak oldu. Ayrıca daha önce indirdiğim tüm uygulamaları sildim ve hepsini yeniden indirdim. Çünkü bu sorundan kökten kurtulmam ve risk almamam gerekiyordu.

Ancak böyle bir durumda normalde benim yaptığımın yapılmasına gerek olmaması lazım.
    Normalde yapılması gereken, iTunes hesabınızda ülke, şehir vb. Türkiye/Türkçe olarak seçmek.
    Eğer bir bana canlı yardım etsin derseniz, sabit hattan ücretsiz Apple Türkiye destek hattını arayabilirsiniz. 00 800 448 829 873

Yapılması gerekenlerden aklımda kalanlar :
    - iTunes açıp, hesabımı görüntüle deyip, ülke bilgilerini kontrol etmek gerekiyor,
    - Bu sayfada Apple hesabınıza giriş yapıp, dil tercihini Türkçe olarak seçmek gerekiyor.
    - Bu ayarları yaptıktan sonra uygulamayı silip tekrar Appstore'dan indirmek gerekiyor.

teşekkür ederim bende de restore edince düzeldi sayenizde
  • Aynı sorunu ben de yaşamaktaydım çözüm şu linkte ve oldukça kolay.http://www.iphoneturkey...l-sorunu-ve-cozumu.html
  • sadece bir öneri TELEFONUN dilini önce ingilizce yapın ve sonra tekrar türkçe yapın ...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.