Şimdi Ara

AQ online

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bildiğiniz üzere piyasada bir çok online oyun var fakat çoğumuz yabancı dil olması , oyuncuların çok ilerlemesi v.s. sebeplerden dolayı aradığımız oyunu bulamıyoruz .Bende oyun arıyordum şansıma AQ (Antin Quntin) Online kapalı betaya başlıyormuş . İlk günden girdim ilk başta başka bir oyunu andırdı sizde birebir aynısı diyebilirsiniz fakat öyle değil . Başta GM ler ilgili facebook üzerinden sorulara yanıt veriyolar oyuncular ile sohbet ediyolar oyun içi odalara girip oyuncularla tanışıyorlar ve etkinlikler yapıyorlar . 2 ağustosta açık beta başladı şu an devam ediyor daha kimse çok ilerleyemedi . Bende benim durumumda olan (Online oyun arayan ) arkadaşlara öneri amacıyla bu konuyu açtım dilerseniz anlatıma geçeyim .

1- Öncelikle Oyunun orjinal adı Final Combattır. GameTürk bünyesinde Türkçeleştirilmiş ve Antin Quntin Online olarak online oyun sektöründe yerini almıştır .

2- Oyun Türü :
    Oyun FPS (First Person Shooter ) tarzıdır .

oyun içi bir ekran görüntüsü :

AQ online

3- Oyun içi Karakterler:

Oyunda 6 farklı karakter bulunuyor.

A- Rocco :

Rocco karakteri Roketatar silah ile düşmanlarına ağır hasar verebilen orta menzilde daha ağır hasar verebilen bir karakterdir .

+ yönleri : bazı karakterlere tek atabiliyor eğer ölmezse kolaylıkla rakibini alt edebilir , CP (canı) si yüksek
    - yönleri : yakın mesafedeki düşmanlara karşı fazla bir avantajı yok , kendine hasar verebilir , verdiği hasarın yanında mermi yenileme süreside diğer karakterlere göre biraz daha uzun
    Rocco karakterinin oyun içi görüntüsü :

AQ online

B- Dozer :

Adındanda tahmin edebileceğiniz üzere kendisi biraz tombul bir karakterdir . Minigun diye tabir ettiğimiz ağır makinalı silahı ve yüksek CP (can ) değeri ile tam bir tank karakteri.

+ yönleri : CP değeri yüksek , orta menzildeki rakiplere ağır hasar verebilir.
    - yönleri : Hareket hızındaki fark edilir düşüş en büyük dezavantajı , Jokerler yakaladığı zaman kolay kolay bırakmaz ve genellikle dozerin sonu olur.

Dozer karakterinin oyun içi görüntüsü :

AQ online

C- Soteci :

Soteci sniper dediğimiz keskin nişancı bir hanım kızımız .Bilmeyenler için anlatayım sniper uzak mesafeden dürbünlü tüfek ile pusuya yatar karşısına çıkanı tereddütsüz vurur . Genellikle tek vuruşta rakibini indirir .

+ yönleri : Uzaktan tek mermi ile rakibini öldürür .
    - yönleri : yakın mesafede oldukça savunmasız bir karakter .

Soteci karakterinin oyun içi görüntüsü :

AQ online

ve zoom yaptığında :

AQ online

D- Sayko :

Sayko karakteri makinalı tüfek kullanan bir karakter fazla bir şey anlatmaya gerek yok bildiğimiz makinalı tüfek, halk arasında taramalı kullanan bir karakter .

+ yönleri : her türlü menzilde rakibini alt edebilir , kafaya yapılan vuruşlar çok ciddi hasarlar verir .
    - yönleri : mermi değiştirirken oldukça savunmasız oluyor , namlu hareketli kafaya nişan almak sanıldığı kadar kolay değil .

Sayko karakterinin oyun içi görüntüsü :

AQ online

E- Joker :

Joker yakın mesafede en ölümcül karakterdir . Yanına yaklaştığı düşmanı öldürmeden bırakmaz . Alev Silahı ile karşısındaki rakibe ağır hasar verdiği gibi kritik vuruşlarda rakip ne olduğunu anlamadan hemen ölür . en güzel yanı ise yakındaki düşmanı öldüremeyip az can bıraktığınız zaman alev etki gösterip onu yavaş yavaş öldürür . Tabi bu etki diğer jokerler tarafından mause un sağ tuşu ile kaldırılabilir . Jokerler birbirine hasar verdikten sonra Ateş jokerleri yakmaz .

+ yönleri : yakın mesafede en etkili karakterdir , öldükten sonra bile yakma etkisi sayesinde rakibini öldürebilir , kritik vuruşları rakibi saniyler içinde yok eder .
    - yönleri : CP değerinin az olması , uzak ve orta menzilli rakiplerden kaçmasının zor olması .

Joker karakterinin oyun içi görüntüsü :

AQ online

F - Ciciş

Ciciş kızımız CP değerimizi arttırır hasar alındığında iyileştirir. kısacası şaman , şifacı diyebiliriz. taşıdığı silahla rakiplerini vurabilirse karşısındaki karaktere bağlı olarak çok ağır hasar verir ( joker , ciciş , soteci gibi karakterlere tek atabiliyor fakat tutturması oldukça zor )

+ yönleri : bir dostunun CP değerini arttırarak onun arkasında durup asist alabilir , taşıdığı silah ile tek atabilir.
    - yönleri : Savunmasının düşük olması , silahı kullanmasının biraz uzmanlık gerektirmesi ,mermi yenileme hızı , iyi oynayan arkadaşı yoksa kullanışsız olması .

Ciciş karakterinin oyun içi görüntüsü :

AQ online

Karakterler bu kadardı şimdi arayüze geçelim .

4-Arayüz , Haritalar , Modlar

Sizi sıkmamak için bu kısmı videolu anlattım video içerisinde gerekli bilgileri sohbet bölümünden yazdım .

Oyunun arayüzü ilk bakışta karışık gelebilir fakat 1 saat oynadıktan sonra karışık olmadığı kolayca anlaşılabilir .

Oyunun arayüzünü , modlarını , haritalarını anlatan videolar çektim iyi seyirler : (videolar takılırsa ileri sarın )

ilk olarak oyunun temellerinden başlıyalım :

bu videoda da modlar ve haritalar .

modlara ve haritalara devam .

son videoda en sevdiğim mod olan araç modunu ve boss modunu anlatıyorum .

oyundaki nickim : sahinsins

AQ Online resmi web sitesi : http://www.gameturk.com/portal/aqonline/
    AQ Online resmi Facebook sayfası :
    AQ Online resmi YouTube kanalı :https://www.youtube.com/AntinQuntinFPS
    AQ Online resmi Twitter hesabı : https://twitter.com/AntinQuntinFPS

• Yapay Zekanın Yanıtı

AQ Online Hakkında Bilgi:

AQ Online, 2007-2013 yılları arasında hizmet veren, çok oyunculu bir çevrimiçi rol yapma oyunuydu (MMORPG). Level Up Games tarafından yayınlanan oyun, orta çağ fantezisi ortamında geçiyordu. Oyuncular, savaşçı, büyücü veya haydut olarak oynayabilir ve görevleri tamamlayarak, canavarlarla savaşarak ve loncalara katılarak ilerleme kaydedebilirlerdi.

AQ Online Neden Kapandı?

AQ Online, 2013 yılında kapatıldı. Kapatılmasının birkaç nedeni olduğu düşünülmektedir:

• Azalan oyuncu sayısı: Oyunun popülaritesi zamanla azaldı ve oyuncular daha yeni ve yenilikçi MMORPG'lere geçtiler.
    • Teknik sorunlar: Oyun, teknik sorunlar ve hatalar nedeniyle eleştirildi. Bu sorunlar, oyuncuların oyun deneyimini olumsuz etkiledi.
    • Rekabet: WoW ve Guild Wars 2 gibi diğer popüler MMORPG'ler, AQ Online'ın pazar payını azalttı.

AQOnline'ın Mirası:

AQ Online, kapatılmasına rağmen bazı oyuncular arasında hala popüler bir oyundur. Oyunun basit oynanışı, etkileyici hikayesi ve aktif topluluğu, önemli bir oyuncu kitlesinin sadakatini kazanmasına yardımcı oldu.

Sonuç:

AQ Online, bir zamanlar popüler bir MMORPG idi, ancak azalan oyuncu sayısı, teknik sorunlar ve artan rekabet nedeniyle 2013 yılında kapatıldı. Yine de oyun, bazı oyuncular arasında nostaljik bir hatıra olarak kalmaya devam ediyor.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Her şeyi TF2'den çalmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: Finkster

Her şeyi TF2'den çalmış

Aynen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adını söylemese TF2 diycektim, direk oyunu almış değiştirmiş.
  • evet tf2 e benziyor fakat birebir aynısı değil ben bu oyundan önce tf2 oynuyodum buraya geçince tf2 ye girmez oldum şimdi bana oyun ekibinden diyebilirsiniz ama hayır sadece oyuncuyum . ama heskesin zevki farklıdır bana burası daha eğlenceli geldi . zaten konuda belirmiştim '' İlk günden girdim ilk başta başka bir oyunu andırdı sizde birebir aynısı diyebilirsiniz fakat öyle değil ...''
  • silahlar haric grafiğe kadar herşey tf2 bu kadarda olunmaz en azından scoreboardı değiştirselerdi
  • Bu tip oyunları nedense hiç sevmiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SilkRoad Online SS
    19 yıl önce açıldı
    GTA 5 Online hileciler
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar herkes tf2 ye çok benziyor demiş haksızda bulmuyorum fakat bazı yanlışları var.

1- grafikler benziyor fakat grafiklerin benzemesi ile oyun özenti olmuş olmaz mesela WoW ve Allods benzerliği var WoW piyasada diye başka mmorpg de mi olmasın ?

2- burdaki joker sınıfı tf2 deki pyro dan daha kullanışlı tf2 de pyro alan çok kişi olmuyor fakat burda çok .

3- burdaki sayko karakteri alışılmış fps oyunlarını oynayan oyuncular için oldukça iyi bir karakter . tf 2 de böyle bir seçenek mevcut değil. ha tf 2 de daha fazla var orası ayrı karakter olarak tek + sı engineer ve scout .

4- burdaki haritalar tf 2 deki kadar büyük değil çatışmalar daha hızlı.

5- herkesin sevdiği ölüm oyunu burdada var 1 oyun atıp çıkayım diyenlere oldukça ideal .

yine sizin kararınız ben deneyin derim .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.