Şimdi Ara

ara belleğe alınıyor ne demek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
11.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir videoyu açmak istediğim ara belleğe alınıyor kaydediliyor derken onu seyrettik ama pc ye indirmedik yine pc de kayıdı olurmu..ccleaner ve revo uni.sildiğimiz internet geçmişi neyi siliyor.geride iz kalıyormu.izlenen vidoalar kalıyormu.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ara Belleğe Alınıyor Nedir?

Ara belleğe alma, bilgisayar sistemlerinde sık kullanılan bir tekniktir. Bilgisayar belleği, "arabelleğe alınıyor" mesajıyla karşılaştığında, şu ana kadar yaptığın işlemleri geçici bir alana kaydeder. Bu sayede, aynı işlemi tekrar yaptığında, bilgisayar daha hızlı yanıt verir.

Arabelleğe alınmış bellek, yaygın olarak şu alanlarda kullanılır:

• Web tarayıcıları: Son ziyaret ettiğin web sayfalarını aralar. Böylece, sayfaları yeniden yüklemek zorunda kalmadan hızlı bir şekilde ziyaret edebilirsin.
    • Veritabanı yönetim sistemleri: Sıklıkla kullanılan verileri aralar, bu da veri erişimini hızlandırır.
    • İşletim sistemleri: Sık kullanılan dosyaları ve uygulamaları aralar, böylece bunları daha hızlı açabilirsin.

Ara belleğe alınıyor mesajını gördüğünde, bilgisayarının geçici bir alana veri kaydettiğini ve bu verileri sonraki kullanım için kullandığını bilmelisin. Bu teknik, bilgisayarının performansını ve verimliliğini artırmaya yardımcı olur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yok kalmaz arkadaşım kalsaydı her izlediğin video bilgisayarında yer edinirdi

Arabellekleme işlemi bir içeriğin okunmaya başlanıp yayınlandığı zaman ise (örn:int video izlemek) tarayıcı tarafından karşı taraftan bilgiler alınıp geçici olarak hard diske indirilerek daha kolay okunması sağlanır

Siz tarayıcıyı kapattığınız anda ise video bellekten silinir
  • tşk ederim.güzel bir iblgilendirme....
  • temporary internet filesa bakmanı tavsiye edebilirim.
  • tşk ederim.
  • video neydi aga ?
  • video sırlar dünyasının geçmiş bölümünü izledim.ama ara belleğe alınıyor deyince acaba kayıtmı ediyor dedim.
  • Bağlantı video'yu kesintisiz bi şekilde oynatamayacağı zamanlarda başta video'nun birazı ara belleğe alınır , sonra video oynatılmaya başlanır. Bu sayede video kesintisiz izlenirken , biz videonun başlarını izlerken , ilerki kısımları bilgisayara download edilmesi sağlanır. Video kapatıldıktan sonra da video silinir.. Bir nevi havuz gibi düşünebilirsiniz. Önce havuz doldurulur , sonra o havuzdan stabil bi şekilde su akışı sağlanır. Havuzun ne kadar düzensiz dolduğunun önemi yoktur bu sırada..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.