Şimdi Ara

Ara sokakta kaza.. Era vs Dacia Solenza.. Solenza da çok az hasar var ama benim kapı göçtü :( (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: hakanbaran

Bir anlık dikkatsizlik kazaya sebep oldu.. Her zaman çıktığım yokuşu çıkmak için araç güçten kesilmesin diye 3'e aldım.. (1.4 team) Hızım max. olsun 50 falan.. Bir sokakta aslında tedbirli olup duraklamak lazımdı.. Yandan gelen de benim gibi yolda kimsenin olmayacağını düşünmüş olmalı ki birbirimizi farkettiğimizde çok geçti, o fren yaptı ben sola kırdım ama kurtaramadım. Sağ ön kapı alt tarafı göçtü sağ arka kapı çizildi.. Karşı taraf mutedil biriymiş, iki tarafında sigortası var tutanak tuttuk. Daciadaki hasar benimkine göre çok az.. Tampon boyansa bile yeter..

sorular:
    1)Kazadaki kusur oranı tahminen nasıl çıkar? Benim sigortam onunkini, onunkisi benim hasar mı öder?
    2)Tahminen benim araçtaki hasar ne çıkar? Sağ ön kapıyı değiştirmeden düzeltip boyayarak kurtarmak mümkün olabilir mi?

Verilmiş sadakamız varmış. Allah daha fenasından sakındırsın diyorum ama bu era bana hiç güven vermiyor.. Muhtemelen en kısa zamanda elden çıkarırım..

Ara sokakta kaza.. Era vs Dacia Solenza.. Solenza da çok az hasar var ama benim kapı göçtü :(
     Ara sokakta kaza.. Era vs Dacia Solenza.. Solenza da çok az hasar var ama benim kapı göçtü :(

Çok geçmiş olsun. Yalnız size çarpan araç Dacia Solenza değil. Dacia Logan.

• logana bişi olmaması bence normal siz kapıdan sürterek gitmişsiniz
  • Geçmiş Olsun Hocam.
  • Arkadaşlar bugün ustaya gittim.. 1000 TL haşırt.. Onlar da benim kusurlu bulunacağımı belirttiler.. :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: WaRToX

Dacia nın yanında fotoğraf çeken don juan kim? Siz değilsinizdir umarım?

Biri daha merak etmişti.. Amca Loganın sahibi, benim eraya çarpan..
  • quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

quote:

Orijinalden alinti: zobcuuuk

fransiz araçlarina ve dacia ya laf edenler görsün

Çarpma açisi aracin avantajina burada. Yandan girerseniz hasar almazsiniz. Bana IIHS testinden olumlu not almis bir fransiz arabasi gösterebilir misin? NCAP degil ama. IIHS testi. IIHS daha zor çünkü.

Ya da soruyu söyle sorayim. IIHS testine girmis fransiz arabasi gösterebilir misiniz?

Kolaylik olsun. Link de burada:http://www.iihs.org/iihs/ratings

Harbi yav.. pejo sitroen veya reno aradı gözlerim o testlerde :)

• fotoda dacia suclu gozüküyor..
  • Yollar eşitse (sokağa sokak gibi), dur levhası yoksa sağdan gelene yol verilir.
    Yani Era yol verecekti. Ancak Tüm suçu era'ya yazmıyorlar. %20 Dacia'ya kontrolsüz çıktığı için verecekler %80 Era'ya yol vermediği için verecekler.
    1 ay önce aynı kazayı şirketin aracı yaptı. Aynı yol şekli. Yandan Transporter girdi. Fluence'ye teneke diyoruz ama sağlam çıktı umduğumdan.

Herneyse geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue spirit

yol hakkı karşı tarafınmış fakat şöyle de birşey var tam tersi de olabilirdi siz o aracın sağında olabilirdiniz bu sefer suç onun mu olacaktı yani.

kesişen yolda adam ne bilsin sağdan mı gelecek soldan mı gelecek.

muhtemelen suç bundan kesilir fakat kesişme noktalarında durup beklemeniz gerekiyor asıl suç unsuru budur.

Bildiğim kadarıyla eğer dur levhası yoksa durmanız değil kavşağa yaklaştığınız için hızınızı azaltarak kontrollü geçmeniz gerekir. Dacia sürücüsü kavşağı kontrol edip solundan gelenin yol vereceği kabulüyle (teorik olarak) hareket etmiş olarak kabul edilebilir. Pratikte iki aracın da kontrolsüz bir biçimde kavaşağa girdiğini biliyoruz tabi ki. Burası Türkiye sonuçta.
  • solanza gibi bi teneke nasıl çökertti dedim loganmış
  • karşı tarafınkini sizin sigortanız öder. çok fazla tutmuyorsa sigortaya da bildirmeyin, sanayide ücreti siz ödeyin. sonra gelecek senelerde saçma sapan sigorta fiyatları çıkıyormuş, öyle duydum, bu konuda emin değilim.
    ancak siz kendi hasarınızı cebinizden yaptırmak durumundasınız (kaskonuz yoksa)
  • Loganıma laf yok, solenzaymış

Loganın bu tarz kazalarda en sağlam yerleri, tamponların sağ ve sol uçları. Bir arabanın komple sol tarafını yırttım ve sadece tamponun tırnağı kırılmıştı. Boyatmama bile gerek kalmamıştı. Ama düz girmiş olsaydı, logan darma dağın olurdu.
  • eğer işaret ile belirtilmiyorsa sokaklarda yol önceliği her zaman sağdaki aracındır kavşaklarda.
  • Geçmiş olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.