Şimdi Ara

!....Araba Almak İsteyenlere Para BİRİKTİRME Tavsiyesi....!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
8
Favori
34.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • araba bir fark yaratacaksa, mutlaka alın. Ben de riske girmeyeyim dedim geç aldım ama keşke üniye ilk başladığım yıl alsaymışım. Arabasızlık, 2 yıl boyunca her gün ömrümden 2şer saat yedi. Ayrıca arabanın getirdiği özgürlük, pek çok fırsatı değerlendirmenize de imkan verebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Para biriktirebilmek karakter meselesi.. Karakterde varsa kendiliğinden birikir, yoksa zorlamakla olmaz..
    Sorduğun sorunun detaylarını görmezden gelip kendi hikayemi anlatayım sana..

Daha küçücük bir çocukken bayram paralarımı biriktirirdim.. Herkes parayı füzeye, çatapata, kızkaçırana yatırırdı.. Ben onları uzaktan izlerdim..
    1994 yılında gayrettepedeki bir döviz bürosundan hayatımın ilk amerikan dolarını aldım.. 20 dolar mıydı neydi.. Sanki amerikanın tapusunu almış gibi zengin hissettim kendimi..
    Yıllar geçtikçe elime geçen her kuruşu dövize çevirmeye başladım.. O zaman enflasyon yılları olduğu için aldığım dolarlar Türk parası karşısında habire değerleniyordu.. Bu da beni fena halde gaza getiriyordu..
    97'de ehliyet aldım.. Babamın 20 yaşındaki renosuyla gezmeye başladım..
    Kızları pek etkileyemiyordum ama olsun.. Araba gidiyordu işte, masrafa gerek yoktu..
    2000-2003-2005 derken ben anlamadan hayatımın en güzel çağı fazlasıyla "mütevazi" geçti..
    Cukka sağlamdı ama bu sağlamlık günlük hayatıma zerre kadar yansımıyordu..

Sonra, sene oldu 2010..
    Ve benim o koca kollarıyla dünyaları taşıyan, vurdu mu duvarları yıkan, anahtara asıldı mı somunları vidaları kopartan babam kanser denen illet yüzünden yok olup gidiverdi..
    Dedim "dünyada ölüm varmış.. Pintilik yapma, git yeni bir araba al.."
    Ama bu yaştan sonra gelen araba da emin ol beni hiç mutlu etmedi..
    Şimdi bir yandan ix35 istiyorum, diğer yandan eski renaultu toplamak.. Ama onlar ne kadar mutlu edecek ki? Gençlikteki o heves artık yok içimde..

Gençlik hayalim Renault Flash idi..
    Keşke alsaydım.. Param da olmasa farketmez.. Borç harç alıp o günleri güzel geçirseydim..

Sonuç olarak, az çok demeden para biriktirmeye çalışın..
    Ama "paranız arttıkça, kalan günlerinizin azaldığını" unutmayın.. Kumbarayı kırmak için çok da geç kalmayın..

Tebrik ederim çok samimi olmuş.
    Bende sıfır bir araç almıştım.O zamana göre memur biri için fazla sayılabilecek bir araçtı.Önüne gelen ev al ev al ne yapacaksın bukadar para bağlanır mı arabaya diyordu.Sizin babanız gibi babam kansere yakalandı vefat etti.
    Bende annem'in ev hayalini gerçekleştirmek için aracımı satıp birazda destekle anneme ev aldım.Hala kredi ödüyorum.
    Çok uzun süredir iki kira ödeyen biriydim.Şimdi kira bire indi.Ev ile araba arasında gidip geliyorum.İşin kötü tarafı aracı alsanızda rahat bırakmıyorlar.Bu kadar para verilir mi?
    ev al dendikçe morali bozuluyor insanın.Fakat diyorum elli yaşında arabadan ne anlayacam.Annem bile dedi.Herşey yaşında bu saaten sonra sadece kiradan kurtuldum diyor insan.Başka bir sevinç olmuyor diyor:)
    Konuyu açan arkadaşa tavsiyem.Alacağın araca göre değişir.
    Sıfır alacaksan ne kadar biriktirirsen biriktir yetişemezsin.Hep zarardasın.Maaşa yapılan zamla araca yapılan zam arasında uçurum var.Kredi daha mantıklı...
    2. el alacaksan.Küllü borçla alma.Sonuçya her keseye göre araç var.Kolay satabileceğin her tamircinin anlayacağı dilden olsun.Araca bindikçe hevesin artar daha yüksek modele bakarsın.Onun içinde ya daha fazla çalışırsın.Ya da daha fazla sıkarsın elini:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

quote:

Orijinalden alıntı: thebatuhanking

quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Sen para biriktir. 10bin civari bir birikimin olunca mantikli bir karar verirsin. En iyi birikimlerden biri su anda bireysel emeklilik. Aylik 100 koyup 25 de devletten 10 sene sonra belin bukulmeden 14-15 bin tln olur. Ondan sonra ister o parayla evlen ister ev esyasi al araba lazimsa araba al.

Bak paran varsa borcu olan bir adamdan cok guzel arabalari ucuza alabilirsin, paran varsa ekonomik krizlerden karli cikabilirsin paran varsa sıkısik bir muteahitten ev bile alabilirsin.

Araban varsa anca masraf vergi otopark oder gezersin

Çok haklısınız her ne kadar konuyla ilgili pek alakası olmasa da Acıbadem'de 450 bin tl'lik evi adam sıkıştığı için 300 bin tl ye kadar iniyor. O kadar paramız olmadığı için değerlendiremiyoruz. Ama çok mantıklı işler yapılabiliyor. Al evi sat 350-400 bine para olduğu zaman sermaye olduğu zaman para kazanmak daha kolay oluyor

Ben 550 bin tl lik evi 325 bine aldim. Su anda canim istese 450 ye satar farkiyla da en kralindan araba alirim.

Bu şekilde cebinizde para olunca para kazanmak kolaylaşıyor kısa sürede 125 bin tl kazanabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Evliyim 1 çocuğum var, eşim çalışmıyor
    Aileden kalma evde kira ödemeden aylık 1.846 lira maaşla sürünen 657 ye tabi köleyim
    Her ay ortalama 1200 TL kredi kartı borcu öderken Masraf olur diye öğlen yemeği yemiyorum ama her ay 130 lira servise ödemek acayip zoruma gidiyor
    Abla hediyesi Honda Jazz kullanıyorum ama işe giderim diye dizel araç bakıyorum babadan kalan 5 bin liralık mirasa güvenip üzerine kredi çekerek üstelik.
    Bugün dizel bakmaya galeriye gittim ama istediğim dizel otomatik vitesi bulamadığım için 53 bin liralık benzinli otomatik araca aklım kaydı
    Arada iş yerinin çatısına çıkıp kendimi boşluğa bırakmak gibi bir düşünce alıyor....

53 bin liralık arabaya bakıyorsun ve köleyim diyorsun ilginç... 800 liraya çalışanlar bu yazdıgını görmesin....

• aralıkta atandım memur oldum, 2500TL maaşım var, 600 kiraya veriyorum, borcum yok. yalnız yaşıyorum. arabasız duramayanlardan, evliliğe karşı olanlardanım ;) aylık 900TL civarı kredi ödeyebilirim. 0 ile 2. el arasında seçim yapmaya çalışıyorum. size danışmak istediğim konu burda başlıyor. 33000TL lik 0 km araç kredisi çekersem toplam ödemem 45000 civarı oluyor, 33000TL'lik 2. el taşıt kredisi çektiğimde ise ödemem 51000 civarı oluyor(her iki ödeme de 5 yıllık). 0 km'ye girmek daha mantıklı duruyor fakat aracın değer kaybını hesaplamakta problem yaşıyorum. 35000TL'ye alacağım 2. el honda civic 5 yıl sonra değer olarak ne kadar olur veya 35000TL'ye alacağım 0 km cruze 5 yıl sonra değer olarak ne kadar olur. kredi geri ödemeleri arasındaki 6000TL'lik değer farkı korunur mu. daha açık bir dille 5 yıl sonra civic'in değeri yine 35000 iken cruze'un değeri 29000 olursa 0 km ve 2. el kredi ödemeleri arasındaki toplam tutar bu şekilde kapanmış oluyor. 2. el taşıt kredisi almakla 0 km taşıt kredisi almak arasında bir fark olmamış oluyor. anlatabilmişimdir umarım, yorumunuz??

• genç adam yatırım yapamıyor kendimden biliyorum bankadan kredi çektim aracı aldım. smdi öyle yada böyle ödüyorum
  • Güzel konu olmuş,bende Üniversite öğrencisiyim ve az çok birikim yapmaya çalışıyorum Benim tavsiyelerim ise;

1)Mutlaka ama mutlaka BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNE giriş yapılmalı

2)Kredi alınacaksa eğer oranı ve vadesi ne kadar az tutulur ise o kadar karlı çıkılır bu işten

3)En ufak zamanı bile değerlendirmek lazım gençlik yıllarında çalışmak için çünkü ailenizle yaşıyorsunuz ve bir çok temel ihtiyacınızı onlar görüyor siz ise bu zamanlarda çalışarak kenara para koyabilirsiniz.En aktif olunan yıllar vücut kolay kolay yorulmak nedir bilmiyor.

4)Aile kurmaya dek iyi para biriktirilmeli bence çünkü evlilik demek birçok masrafı beraberinde getiriyor,bunlara hazırlık olmalı ama bugünün dünyasında otomobil olmazsa olmaz gibi uygun fiyatlı, havalara uçmadan otomobil alınmalı,ihtiyaçlar çok iyi bilinmeli eğer evlilik öncesi iyi bir birikim ve araç olursa ne ala olur.

5)Ticaret kafasını geliştirmek çok önemli bir şeyi alıp satmaktan para kazanmayı başarabilirseniz hiç bir zaman parasız kalmazsınız.

Belirteyim hergün kocaeli-ist gidip geliyorum günümün 6 saati yolda geçiyor 4 vesayit gidiş-4 vesayit geliş olarak.Yoruluyor muyum hemde nasıl ama az bir dinlenme ile geçiyor.Ev tutayım desem bi ton para yurtların durumu ortada(herşeyiyle),devlet yurdunda maşallah adamlar bmw 1 serisi ile geziyorlar(anlaşıldı sanırım durum)
    bende gidip geliyorum paramıda biriktiriyorum zor oluyor ama oluyor....

Son söz olarak SIKINTI ÇEKMEDEN HİÇ BİR GÜZELLİĞİ DOYASIYA YAŞAMAZSINIZ...

Edit:Ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rdiesel -- 17 Mart 2013; 12:51:14 >

• quote:

Para biriktirebilmek karakter meselesi.. Karakterde varsa kendiliğinden birikir, yoksa zorlamakla olmaz..

Daha küçücük bir çocukken bayram paralarımı biriktirirdim.. Herkes parayı füzeye, çatapata, kızkaçırana yatırırdı.. Ben onları uzaktan izlerdim..
    1994 yılında gayrettepedeki bir döviz bürosundan hayatımın ilk amerikan dolarını aldım.. 20 dolar mıydı neydi.. Sanki amerikanın tapusunu almış gibi zengin hissettim kendimi..
    Yıllar geçtikçe elime geçen her kuruşu dövize çevirmeye başladım.. O zaman enflasyon yılları olduğu için aldığım dolarlar Türk parası karşısında habire değerleniyordu.. Bu da beni fena halde gaza getiriyordu..
    Kızları pek etkileyemiyordum ama olsun.. Araba gidiyordu işte, masrafa gerek yoktu..
    2000-2003-2005 derken ben anlamadan hayatımın en güzel çağı fazlasıyla "mütevazi" geçti..

Sonra, sene oldu 2010..
    Ve benim o koca kollarıyla dünyaları taşıyan, vurdu mu duvarları yıkan, anahtara asıldı mı somunları vidaları kopartan babam kanser denen illet yüzünden yok olup gidiverdi..
    Şimdi bir yandan ix35 istiyorum, diğer yandan eski renaultu toplamak.. Ama onlar ne kadar mutlu edecek ki? Gençlikteki o heves artık yok içimde..

Keşke alsaydım.. Param da olmasa farketmez.. Borç harç alıp o günleri güzel geçirseydim..

Ama "paranız arttıkça, kalan günlerinizin azaldığını" unutmayın.. Kumbarayı kırmak için çok da geç kalmayın..

Dostum eline sağlık, konunun en güzel mesajını yazmışsın.

Küçük bir ekleme yapayım ben de altına:http://www.olumvarabi.com/

• quote:

Sonra, sene oldu 2010..

süper anlatmışsın ağzına sağlık

• Bu bireysel emeklilik sistemini bir kaç cümleyle özet geçebilecek var mı acaba?

Hiç yoktan aklıma soktunuz

Not:Cevabı alıntı yaparak verirseniz memnun olurum.
  • quote:

Sonra, sene oldu 2010..

Çok güzel bir yazı olmuş.Özellikle koyu kısımlar...

• bende düşünüyorum araba almayı. ama 2015ten önce olmaz. neden derseniz 7 ay sonra borçlarım bitiyor. 1500 TL maaşım var. bunun 1000 TL sini biriktirebilecek düzeye erişiyorum. 15 bin TL biriktirmeyi düşünüyorum. en azından 3te 1 oranda elimde para olmalı. sonra arabasına göre kredi düşünüyorum.
  • quote:

Sonra, sene oldu 2010..

• parayı kredi ile biriktireceksen bulaşma krediye derim.Ödeyince keşke almasaydım diyorsun.
    Bence evlen barklan sonra alırsın durumuna göre ufak tefek bişeyle başla.Ondanda önce gençsin maaşa geçince gez dolaş keyfni çıkar evlenınce yapamayacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SystemEnable

Merhaba abilerim. Araba Almak İsteyenlere Para BİRİKTİRME Tavsiyesinde bulunur musunuz ?

Bekar işe yeni başlamış bir erkek için nasıl tavsiyelerde bulunursunuz ? ( Bunu genel olarak yazdım kendim için değil )

Aşağıdaki Sorularımı ( 800 - 1500 / 1500 - 3000 TL CİVARINDA 2 TİP MAAŞ ALAN KİŞİYE GÖRE CEVAPLARSANIZ DAHA FAYDALI OLUR. ÇÜNKÜ GENELDE İŞE İLK BAŞLAYAN GENÇLER BU İKİ ARALIKTA BAŞLIYOR. ÖZEL / KAMUDA )

. Hangi aşamadan sonra araba alınmalı ? ( Ev, evlilik, çocuk v.b değerlendirme )

. Araba almak için birikimli olmak illaha şart mı ?

. Alırken en çok neye dikkat edilmeli ?

. Birikim yapılacaksa Türk parası mı yoksa Döviz mi almalı ? Yani birikim en kısa yoldan nasıl yapılmalı ?

. Banka kredi vadeleri en fazla kaç ay olmalı yada ne kadar süreyi geçerse sıkıntı oluşturur ?

. Öğrencilik yıllarında hem araba hemde diğer büyük ihtiyaçlar için para biriktirmeye ufaktan başlanmalı mı yoksa işe girene kadar günübirlik hayatı mı yaşamalı ? ( bazı insanların bu tip düşüncesi var o yüzden sordum )

FAYDALI BİR KONU OLACAKTIR BİZ GENÇLER İÇİN. YORUM YAZANLARA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

Ben bir üniversite öğrencisiyim size bir kaç tavsiyem şu yönde olabilir.

-KYK kredilerinden uzak durun
    -Kredi kartı limitiniz 250-300 lirayı geçmesin
    -Kumbara fonu veya kartını kırdığınız bir mevduat hesabı kullanın
    -Akşam çıkmalarında kontrolünüzü kaybetmeyin
    -İleride eşiniz olacak insanı çalışan veya çalışacak bir insan olarak seçin
    -Birikim yapıyorsunuz paranız var ama o parayı unutmazsanız erir gider
    -Özel ders verin kârlı bir iştir
    -Mümkün olduğunca toplu taşıma kullanın
    -İşe girdiğinizde önceliğiniz birikim değil yatırım olsun ileriki yılları veya doğacak çocuğunuzu garantiye alın
    -Hayatınızı tam olarak yoluna koymadan asla evlenmeyin
    -Yükselemeyeceğiniz bir işte tecrübe edinmek dışında çalışmayın
    -Asla ama asla o gün ölseniz çocuğunuzu en azından 10 yıl rahat ettirecek bir birikiminiz olmadan çocuk yapmayın
    -Önceliğiniz lüks değil devamlı giderlerinizi azaltmak olsun

Bunların çok büyük bir kısmını uyguluyorum diğerlerini gelecek planlarım olarak bekletiyorum. Para ancak para kazanarak biriktirilir kısa yoldan köşe dönmek size hayat garantisi sağlamaz. Araba gibi devamlı bir külfet de hayat garantisi olmadan lüks bir araçtır.

Hayatta başarılar dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: chncnyhn

quote:

Orijinalden alıntı: SystemEnable

Merhaba abilerim. Araba Almak İsteyenlere Para BİRİKTİRME Tavsiyesinde bulunur musunuz ?

Bekar işe yeni başlamış bir erkek için nasıl tavsiyelerde bulunursunuz ? ( Bunu genel olarak yazdım kendim için değil )

Aşağıdaki Sorularımı ( 800 - 1500 / 1500 - 3000 TL CİVARINDA 2 TİP MAAŞ ALAN KİŞİYE GÖRE CEVAPLARSANIZ DAHA FAYDALI OLUR. ÇÜNKÜ GENELDE İŞE İLK BAŞLAYAN GENÇLER BU İKİ ARALIKTA BAŞLIYOR. ÖZEL / KAMUDA )

. Hangi aşamadan sonra araba alınmalı ? ( Ev, evlilik, çocuk v.b değerlendirme )

. Araba almak için birikimli olmak illaha şart mı ?

. Alırken en çok neye dikkat edilmeli ?

. Birikim yapılacaksa Türk parası mı yoksa Döviz mi almalı ? Yani birikim en kısa yoldan nasıl yapılmalı ?

. Banka kredi vadeleri en fazla kaç ay olmalı yada ne kadar süreyi geçerse sıkıntı oluşturur ?

. Öğrencilik yıllarında hem araba hemde diğer büyük ihtiyaçlar için para biriktirmeye ufaktan başlanmalı mı yoksa işe girene kadar günübirlik hayatı mı yaşamalı ? ( bazı insanların bu tip düşüncesi var o yüzden sordum )

FAYDALI BİR KONU OLACAKTIR BİZ GENÇLER İÇİN. YORUM YAZANLARA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

Ben bir üniversite öğrencisiyim size bir kaç tavsiyem şu yönde olabilir.

-KYK kredilerinden uzak durun
    -Kredi kartı limitiniz 250-300 lirayı geçmesin
    -Kumbara fonu veya kartını kırdığınız bir mevduat hesabı kullanın
    -Akşam çıkmalarında kontrolünüzü kaybetmeyin
    -İleride eşiniz olacak insanı çalışan veya çalışacak bir insan olarak seçin
    -Birikim yapıyorsunuz paranız var ama o parayı unutmazsanız erir gider
    -Özel ders verin kârlı bir iştir
    -Mümkün olduğunca toplu taşıma kullanın
    -İşe girdiğinizde önceliğiniz birikim değil yatırım olsun ileriki yılları veya doğacak çocuğunuzu garantiye alın
    -Hayatınızı tam olarak yoluna koymadan asla evlenmeyin
    -Yükselemeyeceğiniz bir işte tecrübe edinmek dışında çalışmayın
    -Asla ama asla o gün ölseniz çocuğunuzu en azından 10 yıl rahat ettirecek bir birikiminiz olmadan çocuk yapmayın
    -Önceliğiniz lüks değil devamlı giderlerinizi azaltmak olsun

Bunların çok büyük bir kısmını uyguluyorum diğerlerini gelecek planlarım olarak bekletiyorum. Para ancak para kazanarak biriktirilir kısa yoldan köşe dönmek size hayat garantisi sağlamaz. Araba gibi devamlı bir külfet de hayat garantisi olmadan lüks bir araçtır.

Hayatta başarılar dilerim.

teşekkürler bilgi paylaşımınız için

• Okul için hiç mi masrafın olmuyor. Eğitim için paranızı harcamanızı tavsiye ederim. Aile ile ortak borca girip araba almak bence mantıklı değil.
    Eğitim yaşınız bir daha gelmeyecek. Araba herzaman olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigara içiyorsan bırak, içmiyorsan günde 10 TL'lik sigara içiyor gibi günlük para ayır. Ama bu iş için İRADE lazım. Ayda yaptımı 300 TL. Üzerine de biraz sen koyarsın.
    Sonrada birikimlerini ister faiz, ister altın, ister hisse senedinde değerlendir.
    Zaten paran arttıkça, piyasaları takip edersin, piyasaları takip ettikçe kendine uyan yatırım aracını bulursun...
  • kamu personeliyim.
    ilk başlarda 3 yıl şahinle gezdim.
    Askere gittim uzun dönem astegmen olarak.
    Evlendim Jetta aldım.

5-6 bin liralık şahin broadway al.
    başka birşey için tasalanma...
  • bence 1500-2000 civarında geliri olanlar sıfır arabaya para gömmemeli
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.