Şimdi Ara

Araba Boyatmak konusunda yardım lütfen (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
3.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • O araca kaplama yaptıramazsın yapmazlar. unut önce bunu..
    En güzeli madem bir iş yapacaksın, Fırın boya o araba için en güzel yapacağın iş olur.
    ilerde pişman olmazsın.
  • Ya arkadaşlar kaporta kapağını boyamak diye birşey yok mu literatürde?
    Güneş yanığı var. Boyattırıcam ucuz yollu bir çözüm arıyorum...
    Dünyamı karartmayı bırakın da olurunu söyleyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihbarut

Ya arkadaşlar kaporta kapağını boyamak diye birşey yok mu literatürde?
    Güneş yanığı var. Boyattırıcam ucuz yollu bir çözüm arıyorum...
    Dünyamı karartmayı bırakın da olurunu söyleyin.

evet var. lokal boya yaptırabilirsiniz. sanırım ben yanlış anladım komple boya gibi anladım. tabii ki lokal boya da yaptırabilirsiniz. sadece bir parçayı mesela kaput, çamurluk, tavan...vs boyayabilirsiniz. 100-150 tl civarında halledecek kişiler vardır bence sanayide bunu. biraz gezersiniz kaportacıları. birkaç yerden fiyat alırsınız. piyasını bilmiyorum. sadece tahmin yürüttüm. bence ucuz hallederler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekorasyonankara -- 12 Temmuz 2011; 22:20:17 >
  • teşekkür ederim.
    Peki servisi bu konuda nasıldır?
    Az pahalı ise servisine gideyim şanzumandaki bir problem yüzünden dışardaki ustalardan birinin eline düştüm de, 1350 tl ve şanzumanda hala benzer problemlerle anca kurtuldum.
  • Adam ederi maksimum 8-10 bin lira olan bir aracı boyatmaktan sözediyor folya kaplamadan tutun fırın boyaya kadar alternatif sunuyor ve 500 liralık boyanın iyi olmayacagını iddia ediyorsunuz.
    Bu araç klasik degil ki binlerce lira revizyon işçiligi ödeyip tadilat yapılsın, folyo kaplama maliyeti ortalama 2000 liradır, araçtsa çürük ve darbelerden ötürü dalgalı satıhlar varsa rakam katlanarak artacaktır, folyo aracın kaportasındaki tüm kusurları açıga çıkarır boyayla farkedilmeyen tüm düzeltmeler ve çekiç izleri folyo uygulaması sonrası görünecektir. Fırın boya ben izmir'de 2000 liranın altında yapan yer bilmiyorum.
    Ucuz araçları 500-600 liraya boyayan üstelik de o parayı gerçekten hakeden bir çok atölye biliyorum, araçta çürük doğrultma işçiliği gereken yerler varsa mutlaka gözden geçirilmelidir, baştan savma yapılan boya işlemi ancak geçici çözümdür.
    Boya için 500 lira'da harcasanız 3000 lirayı da gözden çıkarsanız ustanın maliyeti aşagı yukarı aynıdır, ödeyeceginiz paranın çok büyük bir kısmı işçiligew gider.

• Arkadaşlar sanırım kaportayı boyatıcam. Bir kaç yere de macun çektirip aynı şekilde sprey boya ile görünmez olmalarını sağlıycam...
    Benim arabaya bu gider gibi geliyor.
    Yalnız bu işin piyasası nedir Ankara'da. En fazla kaç para vereyim. İki katı ödemeyelim.
  • Ustaya kefil olmam da benzer hesap iş yerinde şöför arkadaş ucuza tanıdıkla renault9 aracını boyattı. Baktığın zaman ben 2. kalite boyalıyım diyor. Çok rezil bence ama sorsan iyi boyadı der. Evet paranın çoğu işçiliğe gidiyor ama az para alan ustada işi sallama yapıyor. Hele hele komple boyatmak mı. İnanın berbat görünüyor. Sanayide arkadaşlarım var. Arabamın 1-2 yerini boyattım ama hem para olarak ucuza kaçmadım hem de zaman olarak asla acele ettirmedim yine de 10 üzerinden 8 oldu diyebilirim. Beklentiniz yüksek değil ise sorun değil götürün bir-iki yere sorun hangi şartlarla kaça olur. Görmeden kimse şu kadara olur diyemez.
  • Teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.