Şimdi Ara

Araba çiziği danışması... Ne yapmam lazım? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bir şey olmamış çocuktur diyenleri anlayamıyorum. Ben de çocuk oldum ama kimsenin aracına bir zarar vermedim bugüne kadar ki her gördüğüm yeni araca “vay be çok güzelmiş” diyen biriydim. Ailem memurdu. Tek seferlik bir darbeye benzemiyor üstelik, bilerek iki ya da üç defa geçmiş yanından. (kaza durumu yok yani)

Adam emek vererek sıfır araç almış sonuçta. gökten inmemiş bu araç. Pasta cila çiziği daha az görünür hale getirir ama bu gibi çiziklerde tecrübeli bir yere gidin derim. Vw araçlar için ayrıca araç koduna göre rötuş boyası satılmakta, onu da yanınızda götürüsünüz uyum sorunu yaşamamak adına.

Kırmızı araçlara bu şekilde bir zarar verilmesi daha çok olmakta. Sırf bu yüzden yeni aldığım ve uzun süre bineceğim araçlara parayı kıyıp poliüretan film kaplaması yaptırıyorum. İki defa çizikten / zarar gelmesinden kurtardı beni ve tüm darbeyi film aldı. Kuş pislikleri & ağaç reçinelerinin umrumda bile olmaması da cabası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• blueways B kullanıcısına yanıt

aracı şeffaf film ile kaplattınız sanırım. deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? kaç yılda bir yenilemek gerekiyor ve sökülürken diğer kaplamalar gibi boyayı alıyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt

Hocam çeşitli kalite ve markalara göre ürünler olsa da gördüğüm kadarı ile temelde iki adet kaplama türü malzemesi var;

1) PVC

2) Poliüretan

Bu ikisi arasında tavsiye edeceğim ve benim de kullandığım kaplama malzemesi 2. olan tip. Bir defa kendim sökmek zorunda kaldım (çamurluktaki filme sürtüp zarar verdiler ama çamurlukta sorun olmadı) ve beklediğimden çok daha kolay bir şekilde sökebildim asılınca. Kaplama öncesi seramik yaptırmanın da bunda faydası olduğunu düşünüyorum (boya yüzeyinden film rahat çıkıyor böylelikle).

Kullandığım malzeme için konuşacak olursak: bir kez yaptırdığım zaman filme herhangi bir zarar gelmedikçe bir daha yenilemiyorum. Zamanla yıkamaya vb. bağlı olarak üzerinde bir sürü kılcal çizik olduğunda filme pasta cila yaptırabiliyorsunuz (3-4 sene sonra) ama bu benim için bir sorun olmuyor. Sararma durumu da gözlemlemedim öte yandan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueways -- 18 Şubat 2021; 18:25:30 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.