< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Araba çiziği danışması... Ne yapmam lazım? (3. sayfa)
-
-
aracı şeffaf film ile kaplattınız sanırım. deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? kaç yılda bir yenilemek gerekiyor ve sökülürken diğer kaplamalar gibi boyayı alıyor mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam çeşitli kalite ve markalara göre ürünler olsa da gördüğüm kadarı ile temelde iki adet kaplama türü malzemesi var;
1) PVC
2) Poliüretan
Bu ikisi arasında tavsiye edeceğim ve benim de kullandığım kaplama malzemesi 2. olan tip. Bir defa kendim sökmek zorunda kaldım (çamurluktaki filme sürtüp zarar verdiler ama çamurlukta sorun olmadı) ve beklediğimden çok daha kolay bir şekilde sökebildim asılınca. Kaplama öncesi seramik yaptırmanın da bunda faydası olduğunu düşünüyorum (boya yüzeyinden film rahat çıkıyor böylelikle).
Kullandığım malzeme için konuşacak olursak: bir kez yaptırdığım zaman filme herhangi bir zarar gelmedikçe bir daha yenilemiyorum. Zamanla yıkamaya vb. bağlı olarak üzerinde bir sürü kılcal çizik olduğunda filme pasta cila yaptırabiliyorsunuz (3-4 sene sonra) ama bu benim için bir sorun olmuyor. Sararma durumu da gözlemlemedim öte yandan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueways -- 18 Şubat 2021; 18:25:30 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X