Şimdi Ara

Araba çiziği danışması... Ne yapmam lazım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilerek yapılmadıysa şu kadarcık çizik için çocuğun babasıyla konuşmazdım bile

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkesin çocuğu var olmuş bir kaza geçmiş olsun bunun için uğraşılmaz kasko falan ufak bir rotuş zımpara ve pasta hallolur bu iş

• şu kadar çiziğe yaptırın demeye utanırdım yok kompile boyayalım üstüne değiştirelim bide 10bin bakımı hediye edelim
    komşu şuan içinden diyordur ki ne pinti adamdır 5liralık zarara 1000 lira para istiyo

• tüm troc sahipleri böyle herhalde. geçenlerde forumda garip ve değişik bir troc konusu vardı. yakın zaman bilen bilir. troc mu çekiyo böylelerini acaba merak ettiğim bir mevzudur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne lincler dönmüş be :)
    Hocam öncelikle bence nazarlık olarak kalsın. Neden?
    Çünkü bugün yaptirirsiniz pasta cila attirirsiniz, ertesi gün gelir birisi anahtar atar, gene uğraşırsınız.
    Bu şekilde kalsın, baktınız çizikler arttı götürür tek seferde rutus + pasta + cila yaptirirsiniz. Hem senede bir kez yaptırmak görünüş açısından faydalı..
    Ayrica,
    Öyle iyi komsulariniz var ki, bence yamuk yapmayi düşünmeyin. ( Kaskodan fiyat alip, adamdan almak yaptirmamak gibi) sonuçta bir kaza! Çocuk bilerek, isteyerek yapmamış canı sağolsun.
    Bence adamla denk geldiğiniz de canı sağolsun çocuğunuzun diyin ki yarın bir gün, birşey olur emin olun o komşular arkanızda duracaktır. Komşu komşunun külüne de muhtaçtır.

• Birkaç parçaya geçmesi kötü olmuş ama hallolmayacak bir şey olmadığını düşünüyorum. Dodikler pasta ile çıkar bence. Diğer yerlere de kendiniz rötuş boyası uygulayıp üstüne pasta cila çektirebilirsiniz. Birkaç defa pasta cila yapıldıktan sonra boya oraya kaynaşır diye düşünüyorum. Geçmiş olsun.

• İstanbuldaysanız
    Tokyo garaj salih abiye gidin elinden geleni yapar. Kasaplarla uğraşmayın.

• bennett.antony B kullanıcısına yanıt

Bilim bilmeden neden boş boş konuşuyorsunuz anlamıyorum. Kendileri teklif etti israr etti bana kimseden bişey istemedim. Kendiniz kurup oynuyosunuz senaryoyu. +Burda bana bu ithamları yapanlarin 5 kuruşluk malına zarar gelse acaba nasıl davranırlar çok merak ediyorum.

• smyrna kullanıcısına yanıt

degisik olan durum nedir belirtir misiniz?

• Yani ancak fırsat bulup okuyorum da gerçekten insan kendi gibi biliyor herkesi demek ki...ne diyim bilemiyorum  

Ama sevindim bir yandan da. Demek ki bu ülkede herkes böyle minnoş ve humanist, sevgi ve saygı pıtırcığı. Ama o zaman kedi nerde misali, hergün karşılaştıklarımız kimler? Yoksa bir simülasyonda mıyız diye meraklanıyor insan xddDDD:DDD

• orss kullanıcısına yanıt

Hocam boşverin böylelerini. Hem çocuk hem komşunuz bilinçli olduğundan sizi bulup hasarı karşılamak istemiş. Aynısı başıma gelse ya boyatmaz öyle devam eder komşumla da dostluğuma devam ederdim. Ya da tekrar tekliflerini reddedip kaskodan mini onarım ile yaptırırdım. Sonuçta her halükarda komşumdan parasını almazdım sırf kendileri gelmelerinden dolayı.

boyatmayı düşünürseniz tam olarak ne kadarını boyarlar bilmiyorum ama lokal boya yaparken daha geniş alan boyanıyordu. Renk sorunu olmaması için. Tabi bu durum sizin araç içinde olurmu bilmiyorum.

• sml_akyz S kullanıcısına yanıt

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orss -- 3 Ekim 2021; 20:17:22 >
  • orss kullanıcısına yanıt

Anlıyorum sizi hocam. Bazen avuç içi kadar boya için 30 cm lik alan boyanması gerekebiliyor. YouTube den isterseniz lokal boya aşamalarına bakın çünkü renk tutturabilmek için geniş alan boyanması gerekirse bunu isteyip istememe durumu. Şahsen ben boyatmazdım.

• Komşu çocuğu arabasını çizmiş. Çocuğun babası da gelip zararın neyse ödeyelim demiş. Bu da konu açmış. Sonra ters yorum gelince ana mesajından çocukla olan hikayesini silmiş. Ben ise silindikten sonra okudum ve verilen cevaplar ilk baş mantıksız geldi ama sonra cevaplardan çözdüm olayı.

Özetle troc sahiplerinde konuşma, insan iletişimi gibi problemler oluyor. Ayrıca paragöz oluyorlar. Geçen ayda problemli bir troc sahibi vardı.

• Bak kardeşim yeni başıma gelen olaydan bahsedeyim.
    Geçenlerde aşırı yağmurdan, arka binanın çatı suyu tahliye borusu kırılmış ve bizim otoparka akmıştı, resmen yarım metre su bastı otoparkımızı. 1.900 TL’ye patladı bizim apartmana ama arka binanın yöneticisi gelip “İsteyerek olan bir şey değil, kusura bakmayın vs vs” diyerek olayı geçiştirdi. 20 haneyiz ve masrafları bölüştük aman aman kimseye dokunmadı, seste etmedik.
    3-4 gün sonra otoparka girecekken, bizim yönetici ki çok seviyorum adamı, o bahsi geçen arka binanın yöneticisi ile biraz yüksek sesle konuşuyorlar. Aracımı park ettim ve ister istemez bende katıldım sohbete. Bizim binanın çatısından birşey mi düşmüş, çim biçme makinesimi çarpmış anlamadım ama arka binanın bir kaç bahçe çiti kırılmış bizden sebep, amcam 400 TL almaya gelmiş. Önce bir sinirlendim tabi yemin ederim dövecektim adamı. Sonra yukarıdan eşim duymuş, kapıda onu gördüm, çıkarttım 400 TL’yi ben verdim herife kavga etmiyim diye, yoksa biliyorum kendimi kavga edeceğim. Bizim yöneticin koluna girip, diğer herife defol şimdi deyip, girdim apartmana. Dedim bu benden apartman yöneticisine ama adam sen kalk git herkesten 20 TL iste. İşin ilginci kimseden birşey istediğim falan yok benim ama yine apartmanda bir cümbüş. Yönetici ile 4. katta biri tartışıyor. İster istemez ben yine maydonoz oldum tabi olaya, adım geçiyor yine. 20 TL’yi vermek istemiyor diğer komşu.
    Ulan 20 TL’yi ben istemiş gibi olduğumamı yanayım, o duruma düştüğümemi yanayım kendimi girdabın içerisinde buluverdim. Daha da uzatmayım ama komşu vermem dedikçe bu sefer benim isteyesim geldi mi. Vereceksin arkadaş, paran yoksa 3 ay sonra 5 ay sonra ama vereceksin demeye başladım. Saçmaladım yani! Herifin milyonluk aracı var ben 20 TL’den bahsediyorum sonraki ay ver diye. Alamadık tabi, sonra öğrendim ki bizim apartman İçin su bastığında harcanan 1.900 TL’nin ona düşen kısmınıda ödememiş, ödemeyecekmiş. Gidin onlardan alın diyormuş ama kendi vermiyor onlara, buldu benim gibi veren kerizi gibi hissettim kendimi.

Demem o ki yukarıdaki olayda kim haklı bilmiyorum, ama kendi canı yanmayan bilmez bu olayları.
    O yüzden öyle atmak tutmak kolay. O aracındaki çiziğin maddi bir değeri yoktur belki senin için ancak sana buradan sittir et ne var ki onda diyenlerin bazıları içinse o para çoookkk büyük para. Şimdi o çiziği her gördüğünde canın sıkılır belki ki benim malım kıymetlidir mesela benim ki sıkılır. O yüzden başkalarına pek takma, o amcamda çocuğa terbiyeyi öğretmeliydi. Belli ki bilerek yapmış velet. Benimde 12 yaşında bir oğlum var bırak böyle başkasının malına zarar vermeyi, yan gözle bakmaz.

Çizik içinse kalsın elleme bence. Biraz pasta-cila yaptır, bir kaç yakın renkte oje al, fırçası ile dokundurarak en yakın rengi bulup hafifçe sür, beyazlığı gitsin. Yapacak çok fazla şey yok.

Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disclosure -- 12 Şubat 2021; 3:14:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: orss

Bilim bilmeden neden boş boş konuşuyorsunuz anlamıyorum. Kendileri teklif etti israr etti bana kimseden bişey istemedim. Kendiniz kurup oynuyosunuz senaryoyu. +Burda bana bu ithamları yapanlarin 5 kuruşluk malına zarar gelse acaba nasıl davranırlar çok merak ediyorum.

kusura bakmada biz yemiyoruz bunları. yok ısrar etmişler yok allahın adını vermişler  

karşı taraf kibarlık yapmış zararı kapamak istemi sende gelmişsin buraya boyatayım mı değiştireyim mi kaskoya mı vereyim pert kaydı mı açtırayım milletten laf öğrenip onlara karşı tarafa satmaya çalışıyosun.

yapacağın şey teşekkür ederim sorun yok olabilir çocuk bu diyip konuyu kapamak. naptılar ayağına mı sarıldılar ödeyelim diye? namus davası mı yaptılar biz sana borçlu kalamayız diye?

çok gözüne batıyosa çocuğun babasıyla gidersin sanayiye boyacıya kardeş şuraya bi pasta cila at dersin 50tl atarsınız biter.

• Aynen kardeeeees sen yeme hiç :')👌🏼

• disclosure D kullanıcısına yanıt

Çok büyük geçmiş olsun kardeşim. Teşekkür ederim anladığın için

• İlgili hikaye dediğin çocuk çizdi karsilayalim dediler. Tek bir cümle. Ama bı tarafıyla anlayan insanlar çıktığı için sildim. SS aldım ben böyle ağlayanlar çıkar diye merak etme atarim sana çok merak ediyorsan :')

• Doğuş trocları bayilerde gusül aldırsın var bu arabalarda bişey

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.