Şimdi Ara

Araba Çok Zor Çalışıyor Broadway (Videolu) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
9.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: o.lut03

quote:

Orijinalden alıntı: sahin261

Karbüratörlü eski araca sahibim. Ayrıca 11 sene toros bindik.

Sorun %30 karbüratör.
    %60 benzin pompası
    %10 ateşleme ile ilgili kısımlar

Karbüratör, temizlendi çok iyi. Ama montajı nasıl yapıldı. Karbüratör en ufak yerinden hava bile alsa araç zor çalışır. Giderken hafif silkeler çok değil belli etmez hatta ama ilk çalıştırmada uzun marş süreleri olur. Motor sıcakken yapmaz.
    Karbüratör ince ayarı- karbüratör hava ayarı mükkemmel yapılmalıdır ki, karbüratör olabilecek en iyi düzeyde çalışsın.

-Benzin pompası. Benzin pompası vakum özelliğini yitirir ve benzini geri kaçırır. Bu da ilk çalıştırmada çok zorlar. Çünkü marş ile oluşan vakum ile taa depodan benzini çekmeye çalışırken marş süresi uzar gider.

-Ateşleme. - Avans ayarı bozuk araçlar ilk marşta zor alır.

yorumunuzu beğendim
    vakum özelliğini gösteren parça karbratörün içinde değilmi ?
    bana da vakum yapmıyor olabilir dediler

Benzini geri bırakmayan mekanizma benzin pompasının içinde bulunur. Aslında basit bir çek-valf'tir, benzini motora doğru geçişine izin verir geri akmasını önler.
    ama tabiki kullandıkça eskiyen bir parça.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: o.lut03

quote:

Karbüratörlü eski araca sahibim. Ayrıca 11 sene toros bindik.

Sorun %30 karbüratör.
    %60 benzin pompası
    %10 ateşleme ile ilgili kısımlar

Karbüratör, temizlendi çok iyi. Ama montajı nasıl yapıldı. Karbüratör en ufak yerinden hava bile alsa araç zor çalışır. Giderken hafif silkeler çok değil belli etmez hatta ama ilk çalıştırmada uzun marş süreleri olur. Motor sıcakken yapmaz.
    Karbüratör ince ayarı- karbüratör hava ayarı mükkemmel yapılmalıdır ki, karbüratör olabilecek en iyi düzeyde çalışsın.

-Benzin pompası. Benzin pompası vakum özelliğini yitirir ve benzini geri kaçırır. Bu da ilk çalıştırmada çok zorlar. Çünkü marş ile oluşan vakum ile taa depodan benzini çekmeye çalışırken marş süresi uzar gider.

-Ateşleme. - Avans ayarı bozuk araçlar ilk marşta zor alır.

yorumunuzu beğendim
    vakum özelliğini gösteren parça karbratörün içinde değilmi ?
    bana da vakum yapmıyor olabilir dediler

Benzini geri bırakmayan mekanizma benzin pompasının içinde bulunur. Aslında basit bir çek-valf'tir, benzini motora doğru geçişine izin verir geri akmasını önler.
    ama tabiki kullandıkça eskiyen bir parça.

bana benzin içeri kaçıyor elinle karbratörün altında kapış var orayı kontrol et tarzında bişey söylediler dediğinz şey ondan farklı mı

• Birkaç defa pedala basarak benzin pompaladın mı hocam anahtar 1.kademedeyken?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hic bir sey yapmana gerek yok; tam gaz verip birak, jikleyi sonuna kadar ac ve marsa bas, tik diye alacak..

15 yasinda basladim r9 kullanmaya; bu yontemle tek seferde calisirdi kara kista bile

• Kardeş sen o arabaya neler neler yaptın. Bi zahmet çalışmasın artık yazıktır
  • maalesef broadwaylerde bu kronik sorun. 10 yıl kadar 98 model broadway kullandık o çalışmaması bizi bitirirdi
  • Aracınızdaki arıza beyinden degiştirin düzelecektir, broadwayların kronik sorunu ileride aracınız hiç çalışmayacaktır, eksozdan çıkan dumana bakın rengi farklıdır çünkü aracınız ateşleme yapamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miu

Bizde de eskiden 94 model R9 Spring vardı, ben kar kış demeden hep tek marşta çalıştırıyordum..12 yaşında satıldı..
    Çalıştırmadan önce, gaza vs dokunmadan sadece jikleyi çekiyorsun ve marşa basıyorsun, çalışınca jikleyi biraz indirip gidiyorsun, motor biraz ısınınca jikleyi tam indiriyorsun..Bu şekilde hiç sıkıntı yaşamadım..

Aynen arkadaşın dediği gibi yapıyorum tek marşta çalışıyor...

• Jikleyi çek ilk calistiracagin zaman gaza dokunma kesinlikle marsa bas çalışır...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.