Şimdi Ara

Araba'da Klima Kullanımı Nasıl Olmalıdır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
3
Favori
11.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam, iklimlendirme de 27° ile kaç dakika kullanıyorsunuz. Çünkü belli bir süre sonra araç iç ısısını 27°'ye getirmesi lazım. Yani şöyle demek istiyorum. Örneğin: iklimlendirmeyi açtınız 27°'de ama aracı 20 dk kullandınız ancak iç ısı 22°/23° oldu. Ancak 2 saat iklimlendirme açık ve 27°'de ise iç ısıyı 27°'ye çekmeye çalışmaz mı?

Araç kaç model bu arada?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klimaların kompressörleri artık çok değişti,hatta bazılarının sürekli döner vaziyette.yüksek devirde klima açmanın zararı eski motorlara olur,bakımlıysa onlara da olmaz.V kayışı hızlı dönerken birden devreye girdiğinden zararı olabilir zamanla,v kayışı eskiyse v kayışını koparabilir,kompressör bozulmaya yakınsa kompressörü bozabilir.tabi bunlar şimdiki araçlar için geçerli değil fazla bunlar.tabi böyle diye de gidip 4000-5000 devirde birden klima açmanında anlamı yoktur.bazı araçlarda birde a/c tuşunu art arda bastığınızda klima kompressörünün sürekli devreye girip çıktığı görülür.bazılarında da kaç kere basarsanız basın devreye anında girmediğini görürsünüz.bu sürekli devreye girip çıkan kompressörlü araçlarda kayışın yıpranmasına ve kompressörün bozulmasına davetiye çıkarır.bu yüzden klimayı sık devreden çıkarıp devreye sokmayın.klima açık kontağı kapatıp ya da açtıysanız da endişelenmeye gerek yok,birşey ifade etmez.sadece çok soğuklarda marş esnasında voltajı düşürür çalışan fan,bu yüzden kışın kapatılır.Ha birde ilk 2-3 dk genelde bir anlamı olmaz,kışın bu süre biraz daha uzar.bu yüzden ilk çalıştırmada kapalı olması daha iyidir.Ama teknik açıdan bir sorun olmaz normal şartlarda açık kapatıp açık çalıştırıldığında.

(Nasıl mobilden bu kadar uzun yazdım bilmiyorum,iyice ansiklopedi gibi oldu konu.Umarım yararı dokunur.)

• drofsyaf D kullanıcısına yanıt
    Tam olarak 27°C ye gelmesi 15 16 dk sürüyor.Az önce işim çıktı,bir yere gidip geldim.O zaman ölçtüm.Arabam 2004 model

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.