|
araba mı satın almak yoksa taksiye mi binmek? (3. sayfa)
-
-
+1
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
arabaya ve arabanın kullanım şartlarına göre cevap değişir
ben arabayı hafta içi rutin olarak kullanıyorum (günlük 60 km) o kadar yolu taksiyle gidip gelirsem arabanın yıllık masrafı + 17 bin lira çıkıyor cebimden. 2 sene de 34 bin lira zarar etmiş olurum ki arabamın ederi zaten o kadar. -
benim evden pendik 10 lira, gidiş dönüş 20 papel yapar. (x2=40 yapar ve milliyetçi hareket parahuahjkaghdjhgaj)
arabayla 5-6 lira anca yakarım. o yüzden benim için konu kapanmıştır. -
quote:
Orijinalden alıntı: r0x
benim evden pendik 10 lira, gidiş dönüş 20 papel yapar. (x2=40 yapar ve milliyetçi hareket parahuahjkaghdjhgaj)
arabayla 5-6 lira anca yakarım. o yüzden benim için konu kapanmıştır.
kasko, trafik sigortası, aracınızdaki değer düşüşü, yatırdığınız parayla yapamadığınız yatırımın getirisi, motorlu taşıtlar vergisi, lastik masrafı, periodik bakım masrafı, arıza tamir gideri, yıkama masrafları, otopark ücretleri ve araba kullanırken harcadığınız emek, yaşadığınız stres... bunları da hesap ederseniz kafa kafaya gelebilir :) -
Ben Bursa'da oturuyorum taksi her zaman bulunuyor. Bir taksiciyle anlaştım. Biraz indirimli oldu. Taksi biraz daha pahalıdır. Fakat daha sorunsuz ve rahattır. Taksinin çizilme ve park sorunu yoktur ve daha çevrecidir. Taksi + toplu taşıma kullanmak en mantıklısıdır. Şahsi araba karlıdır fakat sorumluluk ve iyi bir şoförlük ister anlayacağınız sıkıntıdır. Taksi kullanmak kirada oturmak gibidir. Pahalıdır ama fazla eşyan yoksa istediğin zaman istediğin yerde oturabilirsin. Takside öyledir masraflıdır ama sorunsuzdur.
-
Neredeyse 10 yıllık konuyu hortlatmışsınız :) Şu an ki ekonomik şartlarda arabaya bağlanacak para daha iyi değerlendirilebilir. Ayrıca takside kaza yaptım, ceza yedim derdi yok. Fakat ne olursa olsun kendinize ait bir arabanız olması insana ek bir özgürlük alanı sunuyor.
-
Konu sahibinin yorumunu okuyorum baktım 2007 model araba 60 lira etse yazmış. Sonra baktım ki konu 2015 tarihli.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X