Şimdi Ara

araba mı satın almak yoksa taksiye mi binmek? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
4.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: irish

Yarım saatlik mesafeleri yürüyorum.
    Daha uzunsa toplu taşıma tercih ediyorum.
    Acil durumlarda veya ulaşımın zor olduğu yerlere taksi ile gidiyorum.
    Şehir dışına çıkarken araç kiralıyorum.
    1 senelik masrafım herhangi bir aracın kaskosundan daha az. Otopark ve bakım masrafına girmiyorum bile...
    Üstelik saatler süren istanbul trafiğinde araç kullanarak harcayacağım zamanı okuyarak kazanmış oluyorum.

Bana göre istanbulda araç sahibi olmayınca insanın kafası rahat oluyor,olunca değil.

keşke türkiye deki herkez sizin gibi olsa.
    çok akıllıca, sağlıklı bir tutum.
    çok beğendim.
  • 25 bin tl vergiyi nasıl hesapladınız?
  • Accord'u ele alalım Senin hesabına göre araçlar 0.65 ₺ yakıyor km de, hadi öyle hesaplayalım bakalım ne olacak,

Parayı bankaya koyduğunu varsay, Araç ne kadardı 70.000 Attın bankaya, o para orda kaldı mı ? hayır, Taksi bedava değil.

yılda 15.000 km yaptığını varsaymışsın 8 X 15.000 120.000 km bankaya yatırıp kazandığın parayıda ekleyelim,

km başına maliyet 1.89 TL oldu, henüz arabayı da sattık yalnız bütün bu mesafeyi tek araçla yapıyorsun dikkat et , şimdi gelelim Taksiye, hemen hemen hiçbir takside 30 kilometrenin üstünde yol yapamazsın ortalama olarak. yani her seferinde bir taksimetre açılışı ödemek zorundasın, araçla gittiğin mesafeyi düşünecek olursak 120.000km / 30 = 4.000 kez taksiye ANKARA İÇİN DÜŞÜNÜRSEK bugün için sadece 12.400 tl açılış ücreti ödüyorsun, geçmiş dönemide varsayıp 10.000 TL ye indirelim. km de 2.70 tl maliyet

açılış ücreti 10.000 TL
    120.000 x 2,70 = 324.000 TL taksi ücreti geçmiş dönemi baz alırsak 300.000 TL ortalama.

Yani toplamda 310.000 TL gibi bir ücret çıkıyor ki karşına Bankanın sana kazandırmış olduğu parayı da çıkarsak 250.000 TL gibi bir masraf çıkıyor karşına, Ayrıca bu tamamen havaya giden bir para elinde satabileceğin bir araç da yok,

Ayrıca Bankaya yatırdığın para bu kadar taksi ücretinin yanında bankada kuzu kuzu yatmaz :)

• Hesaba hiç gerek yok taksi herzaman daha pahalıya gelir.
  • Banka beni kazıklıyor heralde.

Bankada faizde bir miktar dolarım var ve bir senedir bir yemek parası anca artmıştır. Sizin hesaba göre %5-10 artmalıydı. Ancak %o1-2 anca artmıştır. Banka size gerçekte 500 kat fazla faiz veriyormuş. Hangi banka ile görüştünüz?
  • En iyisi bir ticari taksi almak. Bütün dertler biter :)

Unutmadan 1-2 gün istanbul da taksiye bindim , tamamen rezalet, mesafeyi beğenmez yolcu almaz vs

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • para sorun olmasa taksiyi tercih ederdim
  • İmkan varsa araba almak daha mantıklı gibi.
  • bu hesaba göre her gün yürürseniz biriktireceğiniz parayla 5 yıl sonra taksi plakasına ortak olabilirsiniz

• İstersem katrilyoner olayım Sirf o bos muhabbetleri cçekmemekiiçintaksiye binmem. AAdam esir alıyorssusmuyor bide üstüne para alıyor. Beynimi yikamisti son bindigim taksici

• Otomobil sadece bir ulaşım aracı değildir, yani en azından bizim gibiler için değildir. Otomobil benim için özgürlüktür, keyiftir, muhabbettir, deneyDir,fotoğraftır, oyuncaktır odur şudur budur kisacasi çok şeydir. Taksi ise sadece ulaşım aracıdır eğer sadece bir ulaşım aracına ihtiyacınız varsa iyi hesap yapıp kendi durumunuza uyanı tercih etmeniz yararınıza olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

25 bin tl vergiyi nasıl hesapladınız?

aslında çok daha fazla çıkar... örnekte belirttiğim arabaların vergi dilimleri üzerinden hesap ettim aslında legend için çok daha fazlası hesap edilebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARES007

Banka beni kazıklıyor heralde.

Bankada faizde bir miktar dolarım var ve bir senedir bir yemek parası anca artmıştır. Sizin hesaba göre %5-10 artmalıydı. Ancak %o1-2 anca artmıştır. Banka size gerçekte 500 kat fazla faiz veriyormuş. Hangi banka ile görüştünüz?

öncelikle elma ile armudu kıyaslıyorsunuz yani dolar faizinden bahsediyorsunuz eğer doları bir kenara koyarsanız 2006'ya göre doların kendi değeri iki misline çıktı zaten... 2006 yılında 145000 liraya legend alan o parayla en az 100 bin dolar alabiliyordu... 9 yılda bu rakam 120bin olar olsa yine bu 300 milyar TL'nin üzerine çıkar... ayrıca TL faizleri bugün %8-9 civarında olsa da 2006-2007-2008 yıllarında %15 civarında idi... 2006 yılndan bu yana bankada kalan bir TL tutarının nerdeyse iki buçuk misline çıkması gerekir, her yıl %10 faizlense bile 10 senede para 2,5 mislinden fazlasına çıkar, bunu 10 kere 10 toplam yüzde 100 diye hesap etmek doğru değildir; faizin de faizlendiğini unutmamak gerek...

• Sigara içip bırakan bir insanın daha sonra sigaraya verdiği parayı bankaya yatırdığını Yada hergün 10TL de şuraya koyayım dediğini görmedim. Buda bence öyle birşey...

• quote:

Orijinalden alıntı: hlkkln

quote:

öncelikle elma ile armudu kıyaslıyorsunuz yani dolar faizinden bahsediyorsunuz eğer doları bir kenara koyarsanız 2006'ya göre doların kendi değeri iki misline çıktı zaten... 2006 yılında 145000 liraya legend alan o parayla en az 100 bin dolar alabiliyordu... 9 yılda bu rakam 120bin olar olsa yine bu 300 milyar TL'nin üzerine çıkar... ayrıca TL faizleri bugün %8-9 civarında olsa da 2006-2007-2008 yıllarında %15 civarında idi... 2006 yılndan bu yana bankada kalan bir TL tutarının nerdeyse iki buçuk misline çıkması gerekir, her yıl %10 faizlense bile 10 senede para 2,5 mislinden fazlasına çıkar, bunu 10 kere 10 toplam yüzde 100 diye hesap etmek doğru değildir; faizin de faizlendiğini unutmamak gerek...

Tl enflasyna uğrayan bir para.
    Aldığımız ürünlerin hemen hepsinin fiyatı dolara endeksli. En basidinden ithal edilebilen bir ürünü adamlar 3 liraya ithal edebiliyorsa size 1 liraya satmaz. İthalat yapar.

Yani 10 sene öncesinin 50 bini günümüzün 100 bininden daha değerli olabilir. En basidinden vaktinde alabileceğim fakat mevkisinden ötürü burun kıvırdığım evler değer olarak 3 katına çıktılar fakat hala dairelerin çoğu boş.

Yani tl olarak paranızın artması zenginleştiğinizi göstermez. Eğer paranız faizde iken dolar cinsinden paranız artmışsa paranız artmış demektir.

Daha somut bir örnekle ufak bir ötv indiriminin olduğu sene corrolla 1.6 orta donanım 33 liraya inmişti. Civic te aynı paraydı. Passat sanırım 38 e düşmüştü. Bu araçların şimdiki fiyatlarını söylemeye gerek yok. Ötv indirimi yanlış hatırlamıyorsam 2009 da olmuştu. Yani 6 sene önce. Bunun 10 sene öncesini düşünürsek bu araçlar daha da ucuz olmalı.

• İşe güce servis vs ile gidiyorsan sadece haftasonu ihtiyacın oluyorsa (tatil Hariç) 60 binliralık araba yaklaşık 10 yılda amorti ediyor kendini.
    Vergi kasko benzin dahil.

• Hayatta herşey para değil.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hlkkln

quote:

Tl enflasyna uğrayan bir para.
    Aldığımız ürünlerin hemen hepsinin fiyatı dolara endeksli. En basidinden ithal edilebilen bir ürünü adamlar 3 liraya ithal edebiliyorsa size 1 liraya satmaz. İthalat yapar.

Yani 10 sene öncesinin 50 bini günümüzün 100 bininden daha değerli olabilir. En basidinden vaktinde alabileceğim fakat mevkisinden ötürü burun kıvırdığım evler değer olarak 3 katına çıktılar fakat hala dairelerin çoğu boş.

Yani tl olarak paranızın artması zenginleştiğinizi göstermez. Eğer paranız faizde iken dolar cinsinden paranız artmışsa paranız artmış demektir.

Daha somut bir örnekle ufak bir ötv indiriminin olduğu sene corrolla 1.6 orta donanım 33 liraya inmişti. Civic te aynı paraydı. Passat sanırım 38 e düşmüştü. Bu araçların şimdiki fiyatlarını söylemeye gerek yok. Ötv indirimi yanlış hatırlamıyorsam 2009 da olmuştu. Yani 6 sene önce. Bunun 10 sene öncesini düşünürsek bu araçlar daha da ucuz olmalı.

tamam ali veli yahut ali veli... enflasyonla paranın eridiğini hesap ettiğimizde de hesap aynı hesap... legend'a verilen 145bin tl o dönem 110.000 dolar civarıydı bugün 110bin dolar 130bin olsa faiziyle işte size 350 milyar lira... ben zaten para artardızenginleşirdik de demiyorum: sadece kullandığımız arabaların sıfırından beri elinde tutan kişiler olarak katlandığımız maliyetten bahsediyorum... bu parayı arabaya gömmek de bir tercihtir, taksiyle gezmek de bir tercihtir, taksiye de binmeyip otobüse binip elde kalan parayla dünyayı da gezeblirsiniz, ev alıp kiradan kurtulabilir veya kiraya verebilir yahut her ne isterse onu yapabilir... önemli olan bizim bu maliyetten haberdar olmamızdır... ben araba almayalım da taksiye binelim demiyorum

• ozaman piyasası olan 1 2 yaşında araç alınır binilir 3 5 sene sonra satılır böyle devam edilir taksiler kendi aracın gibi olurmu hiç
  • Hocam bu sitede ben dahil en az %99'u aldığı otomobili insan taşıma aracı olarak görmüyor.

Otomobil

1-Statü kazandırır.
    2-Hayatına heyecan katar.
    3-Her an kapında hazır durduğundan Allah Korosun acil ihtiyaç anında can kurtarandır.
    4-Sosyalleştirir. Ör: Arabalar vasıtasıyla burada sohbet ediyoruz.
    5-Varsa paran, güzelce harcatır. :)

Taksici amcayla bunların hangisi yapılabilir? Ben bu işin içinde olmak istemem istemem :)

Son olarak Para Hayatta Her şey değildirrr.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi earl2000 -- 8 Nisan 2015; 17:25:49 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.