Şimdi Ara

Araba Ön Cam Çiziği Tamir Olmuyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
31.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: farukakgun

quote:

Orijinalden alıntı: Ordic

quote:

Orijinalden alıntı: camtamir

Kesinlikle cama cerium oksit sürmeyin, camı aşındırır. Camda dalgalanma yapar. Bilginize..

+1

Bir sürü yurt içi yurt dışı uygulama varken nasıl bu kadar eminsiniz? Seryumunda pasta gibi incesi kalını var, çeşitli markaların seryum oksit içeren çizik giderici ürünleri var.

camın ne kadar sert olduğunu zaten biliyoruz. Ben ceriglass ile rayon ped kullanarak uygulama yaptım. Sileceklerin oluşturduğu simetrik yay şeklindeki çizikler gitti. Ancak yerlerine spiral kılcal çizikler geldi. einheil polısaj makinası kullandım yüksek devirlere çıkmadım hava hafif yağışlıydı yinede sürekli olarak camı ıslattım. Bunlara rağmen olumlu netice alamadım. Cama su döktüğümde aşınan yüzeyin (camın kenara yakın kısımlarına müdehalede bulunmadım) suyu kenarlara göre daha fazla tuttuğunu gördüm. Hülasa bu tip müdehalelerden mucize beklememek gerektiğini anladım. Forumlarda sonuçların abartıldığını düşünüyorum. FAbrikasyona yakın bir sonuç hayal ederken eskisinden dahada kötü olabiliyor :) ben şimdi camı bile değişmeyi düşünüyorum. Ancak 2004 model golf aracımda bütün camlar org. olduğu için vede forumlarda değişim sonrası yağmur ve far sensöründe sorunla karşılaşan arkadaşları okudukça ondan da korkar oldum. Beni ceriglass yoluna sokan şey aracıma park halindeyken komşumun sürttüğü çamurluktan dolayı boya için bıraktığım ikitellide bulunan bir kaportacının düzgün izolasyon yapmaması sebebi ile ön cam dahil aracın üzerine boya tozunun yapışmış olması ve bunu 1 hafta sonra fark edip kaportacıya çözüm bulması umudu ile tekrar gittiğimde sorumluğu üzerine almak istemeyerek spatulayla ön cama girişmesinden dolayıdır. (meğer kil ile halledilebilecek bir şeymiş geç öğrendik :) benim gibi beklentileri yüksek birisiyseniz daha iyisi için uğraşırken elde ettiğiniz sonuç hayal kırıklığı yaratabilir.

NOT: İstanbul avrupa yakasında camı gerçek anlamda çiziklerinden arındırabilecek emektar ustaların bulunduğu bir yer biliyorsanız tavsiyelere açığım.

• cam çizigi derinse 600/800/1000/1200/1500/2000/2500/3000 grit silikon karbid zımpara ile zımparalanır.fluğ laşan cam Seryum Oksit ile parlatılır.
    zımpara seçenekleri çizik derinliğine göre seçilir.bu temel prosestir.eline alet edevat almamış adama göre iş değildir.fakat eli yatkın adam için çok basit
    ama zahmetli bir süreçtir.bu konuda malzeme konusunda yardımcı olurum.bilmediğin uygulamadığın konuda fikir beyan etmek dogru bulmadığım
    bir tavır; saygılar
  • Piyasadaki birçok aracın camı yerli ve kaliteli olarak uygun fiyatlarda bulunmakta. Niye cama zımpara ve seryum ile girişiyorsunuz ki? değiştirin gitsin rahatsız ediyor ise.
  • Özet olarak silecek çiziklerine kesin bir çözüm var mı camı değiştirmek dışında?

Benimde kazara cam kuru iken sileceğin altındaki kuş pisliği ve toz-çakılla beraber çalışması sonucu yay şeklinde silecek çiziği oluştu.

Bir bardak soğuk su mu içeceğiz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.