Şimdi Ara

Araba ses sistemini eve kurma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
15.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar elimde 2 adet 150watt gücünde pioneer bass var ben bass ları evde pcde kullanmak istiyorum anfi alıp üstüne hoparlör alsam nasıl olur.Başka bir türlü kullanabilir miyim yardımcı olursanız sevinirim.Ben şuan z506 kullanıyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Evde Oto Ses Sistemi Kurmak: Kapsamlı Bir Kılavuz

Günümüzde, yüksek kaliteli bir ses deneyimi, ev eğlencelerinin ayrılmaz bir parçası haline geldi. Bir oto ses sistemini eve kurmak, aracınızdan ödün vermeden bu deneyimi evinizin konforunda yaşamanıza olanak tanır. İşte evde bir oto ses sistemini kurmak için gerekenler ve adım adım bir kılavuz:

Gerekli Malzemeler:

• Eve oto ses sistemi kurmak için gerekenler:
      • Oto ses sistemi
      • Evrensel montaj kiti veya özel montaj braketleri
      • Kablolar (güç, topraklama, hoparlör)
      • Sigortalar
      • Araçlar (somun anahtarları, tornavida, kesme maşası)

Kurulum Adımları:

• Evde oto ses sistemi nasıl kurulur:
    • Uygun Bir Konum Seçin: Sistemi, engelsiz bir ses yoluna sahip ve ses dalgalarının eşit şekilde dağılacağı bir yere yerleştirin.
    • Montaj Braketlerini Kurun: Montaj braketlerini üreticinin talimatlarına göre monte edin ve sistemi yerine sabitleyin.
    • Güç Kaynağına Bağlayın: Güç kablosunu sistemin güç terminaline ve ardından bir duvar prizine bağlayın.
    • Topraklayın: Topraklama kablosunu sistemin toprak terminaline ve topraklama çubuğuna veya prizin topraklama terminaline bağlayın.
    • Hoparlörleri Bağlayın: Hoparlör kablolarını hoparlörlerin ve sistemin hoparlör terminallerine bağlayın.
    • Sigortaları Takın: Güç kablosuna ve hoparlör kablolarına uygun amperajdaki sigortaları takın.
    • Sistemi Test Edin: Sistemi açın ve doğru çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Sesin net ve bozulma olmadan çıkıp çıkmadığını dinleyin.

İpuçları:

• Eve ses sistemi kurmak için gerekenler:
      • Kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyun ve verilen talimatları izleyin.
      • Kaliteli bileşenler kullanın ve kablolarınızı düzgün şekilde bağlayın.
      • Sistemi, aşırı sıcaklıklardan ve nemden koruyun.
      • Oto ses sistemini eve nasıl kurulur:
        • Güvenli çalışma uygulamalarını uygulayın ve elektrikle çalışırken dikkatli olun.
        • Sistemi kurmadan önce elektrik bağlantısını kesin.
        • Sistemi düzenli olarak bakımını yapın ve gerektiğinde onarın.

Bir oto ses sistemini eve kurmak, teknik bilgi ve beceri gerektiren bir iştir. Kendinize güvenmiyorsanız, kurulumu profesyonel bir teknisyene yaptırmanız önerilir. Ancak, gerekli adımları dikkatlice izleyerek, evinizde keyifli ve etkileyici bir ses deneyimi yaratabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Pek verimli olmaz diye düşünüyorum. Defalarca tartışıldı bu konu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hpBloke

Merhaba arkadaşlar elimde 2 adet 150watt gücünde pioneer bass var ben bass ları evde pcde kullanmak istiyorum anfi alıp üstüne hoparlör alsam nasıl olur.Başka bir türlü kullanabilir miyim yardımcı olursanız sevinirim.Ben şuan z506 kullanıyorum.

Hocam hertürlü sorunuzu sorabilirsiniz kimse cevap yazmamış yardımcı olabilirim.
  • Hocam elimde 2 tane 150watt lık bass var ben bu bassları kullanarak araba ses sistemi gibi başka türlüde olabilir pc de kullanmak istiyorum.ne yapayım
  • quote:

Hocam elimde 2 tane 150watt lık bass var ben bu bassları kullanarak araba ses sistemi gibi başka türlüde olabilir pc de kullanmak istiyorum.ne yapayım

Subwooferların modelini yazarmısınız?
  • Hocam gerçekten bilmiyorum pioneer marka 150watt
  • quote:

Hocam gerçekten bilmiyorum pioneer marka 150watt

Peki subwooferların arkasında rms değeri olarak kaç yazıyor yada resim koyabilirmisiniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oto ses sistemi kurulum
    4 hafta önce açıldı
    Ev için ses sistemi tavsiyesi
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet kullanılır kullanılmaz değil ama öncelikle sağlam bir oto amfisi almanız gerekmekte malum oto ses sitemleri 4 ohm ev ses sistemleri 6 yada 8 ohm dur oto amfisi aldıktan sonra onu besleyecek birde güc kaynağına ihtiyacınız var en az 20 amperlik bunun fiyatıda 120-150 tl arası yada eve akü koyacaksınki bu hem cok itici olacaktır ki o akününde sarj edilmesi lazım neyse güc kaynağı daha pahalıda olabilir ve bilgisayarlarda kullanılan lardan kullanırım diye hesaplıyosan onu unut yükses seste ve bass ta yetersiz gelecektir (gerçek 500 watt ve altı) ayrıca o woofer lara kabin lazım ve evde hos durmazlar ve tek wooferlada bitmeyecek yada birde mid takımı lazım kısaası masraf üstüne masraf

bunca seye rağmen illede kullanmak istiyorum dersen mümkün tabi hem türlü yardımcı oluruz

ama harcayacağın paraya ev ses sistemleri alıp temiz düzenli bi sekilde kullanmak en mantıklısı

• Evde ses sistemini kullanmak gayet rahat ve temiz bir iştir.Bu işi yapmakta biraz hastalıktır ses sistemlerine duyulan sevgidir.Evimde oto tesisatı kurulu imzamda yazan sistem.Aküye felan gerek yok akü çok uzun iş şarj cihazı zararları v.b...
    Kamera adaptörleri var smps adaptör diye satılıyor bunlar en fazla 200 lira o da 50 amperliği.Sistem için en az 30 amper alarak anfiyi yada teypi besleyebilirsiniz 20 amper ile sistemin sesini 20-25den sonra açtığınız zaman besleme çöker ve tat vermez. Eğer anfi ve teyp ikiside kullanılacaksa anfi için en az 35 teyp içinse 30 amper yeterli olacaktır.Umarım yararlı olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jamara -- 20 Nisan 2013; 8:56:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jamara

Evde ses sistemini kullanmak gayet rahat ve temiz bir iştir.Bu işi yapmakta biraz hastalıktır ses sistemlerine duyulan sevgidir.Evimde oto tesisatı kurulu imzamda yazan sistem.Aküye felan gerek yok akü çok uzun iş şarj cihazı zararları v.b...
    Kamera adaptörleri var smps adaptör diye satılıyor bunlar en fazla 200 lira o da 50 amperliği.Sistem için en az 30 amper alarak anfiyi yada teypi besleyebilirsiniz 20 amper ile sistemin sesini 20-25den sonra açtığınız zaman besleme çöker ve tat vermez. Eğer anfi ve teyp ikiside kullanılacaksa anfi için en az 35 teyp içinse 30 amper yeterli olacaktır.Umarım yararlı olmuştur.

bi toplam maliyet cıkartırmısın ne kadar tutucaklar woofer-woofer kabini-mid takımı-mid takım kabini- amfi-güc kaynagı-kablolar teype gerek yok
    ama şöyle vurdumu inletsin midler tizler bass lar dengeli olacak sekilde hangi ürünleri kullanmak lazım ona göre bilgi verirsen sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: xxömür

quote:

Evde ses sistemini kullanmak gayet rahat ve temiz bir iştir.Bu işi yapmakta biraz hastalıktır ses sistemlerine duyulan sevgidir.Evimde oto tesisatı kurulu imzamda yazan sistem.Aküye felan gerek yok akü çok uzun iş şarj cihazı zararları v.b...

bi toplam maliyet cıkartırmısın ne kadar tutucaklar woofer-woofer kabini-mid takımı-mid takım kabini- amfi-güc kaynagı-kablolar teype gerek yok
    ama şöyle vurdumu inletsin midler tizler bass lar dengeli olacak sekilde hangi ürünleri kullanmak lazım ona göre bilgi verirsen sevinirim

1000 lirayada sistem kuruluyor 2000 lirayada bütçe yazarsan daha iyi yardımcı olurum.

• quote:

quote:

quote:

1000 lirayada sistem kuruluyor 2000 lirayada bütçe yazarsan daha iyi yardımcı olurum.

en uygununu :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

en uygununu :)

İnletsin diyorsan 2 subwoofer olabilir. Sesler net çıksın diyorsan mid takımı şart.

Subwoofer olarak 2 tane olacak:http://www.aktepesound.com/?urun-2086-SOUNDMAGUS-FY-03-12-30CM-SUBWOOFER.html

Subwooferlar için mono anfi tam güçte beslemek için:http://www.aktepesound.com/?urun-4192-SOUNDMAGUS-DK1800-MONO-AMPLiFiKATOR.html

Mid takımı olarak 2 takım hertz esk 165:http://www.sanalpazar.com/Hertz-Esk-165-16cm-Mid-Takimi__isp4845565

Midler için stereo anfi:http://www.aktepesound.com/?urun-1417-JBL-GTO-1004-E-4-KANAL-AMPLiFiKATOR.html

Kablo olarak dls nin rca kabloları olabilir. Güç kablosu olarakda cadence nin kullanabilirsiniz. Dediğiniz gibi bu sistemle inletirsinizde seside fazlasıyla hissedersinizde

• evde kullanmak için en uygun fiyatı çıkartayım bakalım nekadara çıkacak ( tekrar diyeyim ev için öyle gümbür gümbür olmayacak ama ideal)
    5 kanal bi anfi + 4 tane ovel hop + 1 tanede sub olsun bide güç kaynağı

anfi: EDİSON ED-5000 AB 5 KANAL anfi Subwoofer Çıkışı 1x150W 4x50 hoperlör Çıkışı = 270 tl

hop:Pıoneer TS-A6965S Oto Oval Hoparlör 400W-60W RMS 2 takım =190 tl

sub:KICKER ES 124 30 CM SUBWOFER+ÖZEL İŞLEMELİ KABİN 125 W RMS =190 tl

güç :12 VOLT 30 AMPER 350 WATT =60 tl

hopalör kabini MDF OVAL 6x9 PANDİZOT + 2 takım =80 tl
    +________
    =790 tl
    tabi bunları internetten almaya kalksan kargo parasıda var 100 tlde ona versen =890 tl yanı 900 tlyi buldu

birazda iyileştirme yapsan 1000 tlye olur bu iş

• quote:

Hocam elimde 2 tane 150watt lık bass var ben bu bassları kullanarak araba ses sistemi gibi başka türlüde olabilir pc de kullanmak istiyorum.ne yapayım

adaptör alman gerekiyor hopları sorunsuz kullanmak için :)
  • evde araba hoparlörleri kullanmış biri olarak söylüyorum sağır edici bir etki yapar ama benim oda ufak olduğu için arabaya yatkınlığı vardı yani büyük bir odada desibel farklılıklarından dolayı istediğin verimi alamayabilirsin ama şunu söyleyebilirimki ev sinema hoparlörleri kullanıp lfe çıkışına araba anfisyle araba bası sürebilrisin denedim evde deprem oluyor yani ama kesinlikle adaptörü güçlü bişiy al şahsen ben kendim özel trafo sardırmıştım amperiini anfinin çektiğinde baya üstünde almıştım çünkü peak'lerde hiç bayılma yapmasın istedim ki sanada alcağın adaptörde amperi sağlam bir adaptör almanı öneririm.
  • konu dikkatimi çekti kendi kullandığım sistemden örnek vereyim diye cevapladım. bende 2005'den beri bilgisayarımda araba ses sistemi kullanıyorum ve sanırım konudaki en ekonomik sisteme sahibim :D Arkadaşda sanırım benim gibi olayı çok dallandırmadan bişeyler yapmak istiyo, ben trident marka 4*40W mosfet çıkışlı bir oto teybinin AUX girişine bilgisayarın ses çıkışından giriş verdim, teybi 300W pc power'i ile besliyorum ki bu psu oto teybi için fazlasıyla yeterli geliyo 75*30*40 cm büyüklüğünde bi kabin yaptırdım üstünde dört adet 20cm hoparlör var markası universal gayet ucuzdular :D dört adetde mid var toplasan 250tl masrafla kurmuştum ve çok iyi ses alıyorum. bence anfi felan bağlamak ancak müstakil bi evin varsa olacak şey onun haricinde bi çift kaliteli oval hoparlörü iyi bir kabine takıp AUX girişi olan bir oto teybine bağlamak ve çok pahalı olmayan bir pc psu'su ile beslemek gayet tatminkar bir ses almayı sağlar

• Şöyle bir sistem var :D gezerken görmüştüm,araç ses sistemini eve uygulayanlardan

80',90'larin ışıklarını arıyorum bende şu videodaki 5'li gibi,sağ üsttekiler 2.50 de gözüken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackdaniels™ -- 20 Ağustos 2013; 15:32:03 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.