|
SAMSUNG HW-Q990D SOUNDBAR KULLANICILAR KULÜBÜ
-
-
Merhaba, yeni eve taşınınca kablo yayıntısını min.a indirmek istediğim için eski pioneer vsx-321'i iptal ettim ve Sony XF9005 TV'mde kullanmak için Samsung Q990D soundbar aldım. Pioneer 4K aktarmadığı için xbox'ı direkt HDMI 2'ye bağlıyordum. Yeni soundbar için de 2.1 HDMI desteğini ve passthroug özelliğini görünce, görüntüyü bu sefer soundbar üzerinden aktarırım diye düşündüm. Yeni soundbar ile her şey iyi güzel ancak xbox'ı dün bağlayabildim. Xbox için grafik modunda özel bir ayar yapmıştım tam canlı ve parlak renkler için. ARC olan HDMI 3 için de aynısını uyguladım ancak 1-2 gariplik sezdim. Öncelikle xbox 4K tanımlama eskiden neyse aynı, TV 120 HZ desteklemiyo, bunun harici neredeyse tüm olanaklar ✔ şeklinde. Ancak o renkli canlı ekranı ana menüde göremedim. Sonra baktım HDR'a geçmemiş TV otomatik olarak (eskiden ana menüde bile HDR aktifti diye hatırlıyorum). Sonra farkettim ki HDR amblemi oyun yüklenince aktif oluyor ama yine o canlı renkler yok. Ben mi yanlış hatırlıyorum diye soundbardan iptal edip direkt TV HDMI 2'ye bağladım renkler eskisi gibi canlandı. Sadece xbox olsa hadi HMDI 2'ye bağla geç diyeceğim ama PS5 de eklemek istiyorum ve kablo tak çıkart yapamam. Sistemi baştan kurup sorunsuz kullanmak istiyorum.
Şimdi burada sıkıntı nerede sizce? Kablo olarak her ikisinin de orijinal kablolarını kullandım. TV'de 2.1 desteği olmamasına rağmen yine de her ikisi için (ki xbox kablosunda sıkıntı olmadığına eminim, direkt bağlantıda problem yok çünkü) 2.1 destekli bir kablo alsam fark yaratır mı? Ya da atladığım veya bilmediğim (hem tv hem de soundbar için) bir adım olabilir mi?
Benzer problem yaşayan arkadaşların yorumlarını rica ederim
-
Bende Series X i ilk başta 990D ye bağladım ancak dediğiniz gibi hdr ototmatik devreye girmedi menüde ve en çokta cihazı açtığımda çoğu zaman görüntü gelmedi, tekrar açıp kapatmak zorunda kaldım defalarca. Çare olarak series x i tv nin hdmi 2 sine bağladım ve keyifle kullanıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben daha sonra tv ayarlarından çözdüm. Dolby'i xbox ayarlarından iptal ettim. Oyun açılınca HDR aktif ve daha önceki yüksek ayarlarımda. Dolby açık olursa sadece Dolby içinde izin verdiği kadar ayar yapabiliyorum resimde, o da diğerine göre çok cansız kalıyor.
-
Çözebilmenize sevindim hocam 990d ye bağladığımda zaman zaman cbox açılsa da tv ye görüntü gelmeme sorunu yaşadığım için earc dan devam edeceğim ben.
Merhaba ben de 3 haftadır bu soundbarı kullanıyorum. TV Samsung tek kumanda ile kullanıyorum. Q990d hdmı3 e arcdan bağlı kullanıyor. Son zamanlarda TV açınca ses sistemi açık görünüyor ama ses gelmiyor. Ses sistemini kapatıp açınca düzeliyor. Bugün de TV açık yayın akiciyken ses kesik kesik geldi. Soundbar kablosunu çıkarıp takınca düzeldi. Sorun ne olabilir. Geçenlerde elektrik bir kaç kere gitti geldi cihaza zarar vermiş olabilir mi.
Selam soundbar ınız güncel mi smart uygulamasından kontrol edin, güncellemesi varsa yapın. Sorun devam ederse de servis çağırın ben böyle bir sıkıntı yaşamadım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Versiyon şu şekilde hocam güncel mi. Amazon'un 1 aylık iade süresi içindeyim servisle uğraşmadan iade mi etsem diye düşünüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MentosKola -- 7 Kasım 2024; 12:24:7 >
Evet hocam sürümünüz güncel, siz bilirsiniz aldığınız fiyatlara varsa iade ediğ tekrar sipariş verebilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: AKA_33Evet hocam sürümünüz güncel, siz bilirsiniz aldığınız fiyatlara varsa iade ediğ tekrar sipariş verebilirsiniz.
Şuan aldığım zamanki fiyat ve kampanya yok hocam. Maxipuan ile 28.800 e gelmişti cihaz.
Arkadaşlar bu soundbar'ı almayı düşünüyorum, arka hoparlörler için ayak arıyorum, ne tavsiye edersiniz, sonorous sp 200 marka buldum ancak taşıma kapasitesi 4 kg diyor, taşır mı emin olamadım, birde ultimate spg 100 buldum 2.el onun da taşıma kapasitesi 5 kg, uyumlu olur mu emin olamadım ne önerirsiniz?
Ben arkaları duvara astım, çokta memnunum. Ayak alsam temizlikte vs sorun olacaktı düşünürsen linki bırakıyorum.
amazonCozycase 2 Adet Hoparlör Duvara Montaj Braketleri - Ayarlanabilir Uydu Hoparlörü Duvara Montaj Kiti | Dönebilen | Surround Ses Hoparlörleri için Eğilebilir, 3,5 kg'a kadar dayanabilir, Siyahhttps://www.amazon.com.tr/dp/B0B38PV833?ref=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_PASCMD9856F92F5DD3YS&ref_=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_PASCMD9856F92F5DD3YS&social_share=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_PASCMD9856F92F5DD3YS&starsLeft=1&skipTwisterOG=1
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Samsung 75Q80B tv yi görseldeki Lg 5.1 blu-ray ses sistemi ile kullanıyorum. Arkada da 2 tane kabolusuz surround kule tipi hoparlör dahil. Tek eksiği dolby atmos yok. Bu soundbarı almak mantıklı bir şeçim olur mu? Özellikle surround hoparlörlerin dolby atmos başarımı nasıl?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dHmann -- 14 Kasım 2024; 21:41:28 > -
Avrli sistemi Atmosa güncellemek cidden çok külfetli. Vsx 921 ve wharfedale diamond 9 seti vardı. Bunları satıp bu soundbara geçtim ve çok memnunum. Tamamının kablosuz olması ayrı bir güzellik. Hanım çok sevdi o yüzden :) Atmos efektini %60 veriyor bu arada şaşırdım. Tabi tavanın yapısı sesi yansıtmasıda önemlidir burada.
-
Avr den geçip büyük oranda memnun kalmanıza sevindim,. Genelde avr kullananlar pek beğenmiyor atmos performansını.
Atmos işi çok külfetli hocam. Dün Subwoofer'ımı almaya gelen arkadaşta sanrıım 5.1.4 atmos sistem vardı. 2 sub. konfigürasyona geçmek için benimkinide aldı. Kablolar + bir sürü masraf herkese göre değil. Dediğim gibi %60-70 veriyor atmos efektini. Ben beğendim.
-
bu seçenek iyiymiş ben de ayak bakıyordum. güç kablosunu engellemiyor değil mi aparat?
-
Hiç sıkıntı yok hocam çok memnunum yerde kalabalık yapacağına bunu tavsiye ederim herkese
Teşekkürler
arkadaşlar kutu içeriğinden 4 adet güç kablosu çıkıyor, 2'si uzun 2'si kısa hangisi arka hoparlörlere ait acaba?
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Ben arkaları duvara astım, çokta memnunum. Ayak alsam temizlikte vs sorun olacaktı düşünürsen linki bırakıyorum. amazon Cozycase 2 Adet Hoparlör Duvara Montaj Braketleri - Ayarlanabilir Uydu Hoparlörü Duvara Montaj Kiti | Dönebilen | Surround Ses Hoparlörleri için Eğilebilir, 3,5 kg'a kadar dayanabilir, Siyah https://www.amazon.com.tr/dp/B0B38PV833?ref=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_PASCMD9856F92F5DD3YS&ref_=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_PASCMD9856F92F5DD3YS&social_share=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_PASCMD9856F92F5DD3YS&starsLeft=1&skipTwisterOG=1 |
Benzer içerikler
- lg soundbar subwoofer bağlantı sorunu
- dünyanın en iyi hoparlör markası
- spdıf nedir
- 5+1 ses sistemi tv bağlantısı resimli anlatım
- uyduda görüntü var ses yok
- en iyi ses sistemi
- en iyi hoparlör markaları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X