bos bir su sisesine su dolduruyorum ilik oda sicakligi veya biraz daha ilik arabayi calistirp klimayi buhar alici konuma getiriyorum suyu dok hemen cozulur
hic bir kimyasalla kartonla falan ugrasmiyorum
evet arkadaşlar bu yöntemi bende 2-3 yıldır deniyorum, kesinlikle çok başarılı 1 lt'lik şişeye oda sıcaklığından bir kaç derece daha yüksek su koyun ve buzlu cama dökün. buzun çözülmesi yanlızca 3 sn. ama sakın daha sıcak su kullanmayın, camı çatlatabilirsiniz..
hadi ya bende cama sıcak su döksek nasıl olur diyordum iyi oldu söylediğin :))
bu arada benim aracın kaloriferi 10 dk da ancak sıcak hava üflüyor nasıl kaloriferse :((
selmand
kullanıcısına yanıt
ben biraz saf alkol aldım donmuş kar ve buz üzerine döküyorum anında çözüyo
Dün den beri bayağı kar yağıyor geceden güneşliği arabanın ön camına açtım, uçlarından da yan aynalara bağladım, sabah camın kenarındaki karı az temizleyip güneşliği kaldırıp camın bir bölümüne baktığımda tertemiz durduğunu gördüm , artık ön camdan buz kazımaya gerek yok,
quote:
Orijinalden alıntı: ceycuş
ben biraz saf alkol aldım donmuş kar ve buz üzerine döküyorum anında çözüyo
nerde satılıyor
Kaynar su kesin çözüm
quote:
Orijinalden alıntı: createemir
Kaynar su kesin çözüm
Aferim donmuş cama kaynar su dökmeye devam et sen
selmand
kullanıcısına yanıt
medikal ve kimyevi malzeme satılan yerler var hastanede çalışan tanıdık personel bulursan oradan da temin edebilrisin
quote:
Orijinalden alıntı: createemir
Kaynar su kesin çözüm
Tam bunu yazmak için girmiştim, bi tas kaynar su, sonra doğru camcıya
Bilerek yazdım çünkü başımıza geldi Babam arabanın üstünü temizlerken çalıştığı yerdeki biri sıcak su dökmüş ön cama, ön cam ortadan boydan boya çatlamış. Grupta fiyatını onun için sordum
gazete koyanlar var buzlanma için ama ben denemedim
buz çözücü spreyler var 5-6 liraya onları kullanabilirsiniz. ya da arkadaşların dediği gibi akşamdan gazete koyun sabah gazeteyi kaldırınca camlar ayna gibi oluyor. tecrübeyle sabittir :)
Seneler önce Şahin kullanırken kapı kilitlerine kadar donuyordu mübarek Babam çözümü evden çıkmadan önce bir pet şişeye sıcak su yapıp kilide dökerek açmakta ve camlara serpip buzları eritmekte bulmuştu. Küçük ilçede yaşadığımızdan 5 dakikada ulaşıyorduk işe okula o yüzden yeniden donma olmuyordu.
Ben Eskişehir'de yaşıyorum. 60A.h lık harici bi akü ile bi inverter bağlayıp sabah aracıma geçip saç kurutma makinesiyle ısınıyorum, ısıtıyorum. 1 dk da mis...
3/2 izo propil alkol 3/1 su
karıştırıp 2 fısfıs yola devam uğraşmayın abidik gubidik işlerle
quote:
Orijinalden alıntı: hoksi
oran yanlış olmuş.
2/3 izopropil 1/3 su
yani 1 birim su, 2 birim alkol.
Camıjn üstünde fazla kar varsa iyice süpürüp daha sonra buz çözücü sıkıyorum. Cam tertemiz, yola devam. Buz çözücü olarak cam sil de kullanabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk
quote:
Orijinalden alıntı: hoksi
oran yanlış olmuş.
2/3 izopropil 1/3 su
yani 1 birim su, 2 birim alkol.
evet 2ondan 1 ondan
arabanin koloriferi var -10da bile 5dkda cam tertemiz
hoksi
kullanıcısına yanıt
Bu benim hiç aklıma gelmedi, molaritesi ne oluyor bakalım onun?
Hiç bir şey bulamıyorsanız, akşamdan camı gazeteyle örtün sabah buz falan olmaz.