Şimdi Ara

Araba soğukken ön camda tutan buzu çözmenin pratik bir yolu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
93.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu sıralar ankaranın sabah soğuğunda her sabah ön ve arka camın buz tuttuğunu görüyorum. arka cam neyse , rezistans var , ancak ön camın buzunu çözmek sorun oluyo. cam suyum antifrizli olmasına rağmen yine de etki etmiyo. o şekilde yola çıkıp, sıkışık olan trafikte arabanın ısınmasının bekliyorum.

siz nasıl yapıyorsunuz? kazımak dışında ön camın buz tutmasını yada bunu hızlıca gidermenin bir yöntemi var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabanın Camı Buz Tutarsa Ne Yapmalı?

Araba camındaki buz soğuk kış günlerinde sürüş güvenliğini tehlikeye atabilir. Buzu çözmek için aşağıdaki pratik yöntemleri uygulayabilirsin:

• Motoru Çalıştır ve Isınmasını Bekle: Motoru çalıştırmak ve ısıtmasına izin vermek, camlardaki buzun erimesine yardımcı olacaktır. Ayrıca, bu yöntem aracın içini de ısıtacaktır.

• Ilık Su Dök: Camlara ılık (kaynar değil) su dökmek buzun erimesini hızlandıracaktır. Ancak, sıcaklık farkının camda çatlaklara neden olabileceğini unutma.

• Buz Çözücü Sprey Kullan: Özel olarak tasarlanmış buz çözücü spreyler, buzun hızla çözülmesine yardımcı olabilir. Spreyi cama uygulamadan önce talimatları dikkatlice oku.

• Karton Koy: Camın önüne gece boyunca karton koymak buz oluşumunu önleyebilir. Karton, camı soğuk havadan izole ederek buz oluşumunu engeller.

• Buz Kazıma Aparatı Kullan: Buz kazıma aparatı, camdaki buzu nazikçe kazımak için kullanılabilir. Metal kazıyıcıları kullanmaktan kaçın, çünkü cama zarar verebilirler.

• Alkol Çözeltisi Sprey Et: %50 izopropil alkol ve %50 su karışımı buz çözme için etkili bir çözümdür. Çözeltiyi cama sprey et ve bir bezle silerek buzu çıkar.

Buz Tutmamayı Önlemek İçin İpuçları:

• Camlara Su İtici Sprey Uygula: Su itici spreyler, camın yüzeyinde su damlacıklarının oluşmasını önleyerek buz tutmayı azaltır.
    • Camlara Sirke Sür: Sirke, suyun camda donmasını engelleyen doğal bir buz önleyicidir. Camlara sirke sürmek buz tutma riskini azaltabilir.
    • Aracı Kapalı Alanda Park Et: Aracı kapalı bir garaj veya otoparkta park etmek, camların dışarıdaki soğuk havayla temas etmesini önler ve buz tutma olasılığını azaltır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kendim denemedim ama birinden duydum o yüzden biraz çekinerek yazıyorum.

buzdolabına konan ince paketleme naylonları vardır ya, işte onları ön cama araç akşam sıcakken yapıştırıp silwecekleri de üstüne koyarak koruma yapıldığını duydum.Sabah ise naylon kalkınca iş tamam oluyormuş ancak hemen sonra hafifi bir buzlanma olabilmesine karşı da antifirizli su çözüm oluyor diye duydum.Ancak dediğim gibi biraz tuhaf metodlar ancak belki işe yarar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vezir

kendim denemedim ama birinden duydum o yüzden biraz çekinerek yazıyorum.

buzdolabına konan ince paketleme naylonları vardır ya, işte onları ön cama araç akşam sıcakken yapıştırıp silwecekleri de üstüne koyarak koruma yapıldığını duydum.Sabah ise naylon kalkınca iş tamam oluyormuş ancak hemen sonra hafifi bir buzlanma olabilmesine karşı da antifirizli su çözüm oluyor diye duydum.Ancak dediğim gibi biraz tuhaf metodlar ancak belki işe yarar.
    akşamdan tuzlukla tuzlayıp bırakmak en iyisi , ama sabah silgeçleri çalıştırmamak gere çizebilir aracı

• dedem sabah kalkıp limon sürermiş buzun üstüne
    deneyin bi..
    quote:

Orjinalden alıntı: _KUZEY

bu sıralar ankaranın sabah soğuğunda her sabah ön ve arka camın buz tuttuğunu görüyorum. arka cam neyse , rezistans var , ancak ön camın buzunu çözmek sorun oluyo. cam suyum antifrizli olmasına rağmen yine de etki etmiyo. o şekilde yola çıkıp, sıkışık olan trafikte arabanın ısınmasının bekliyorum.

siz nasıl yapıyorsunuz? kazımak dışında ön camın buz tutmasını yada bunu hızlıca gidermenin bir yöntemi var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mendel50

akşamdan tuzlukla tuzlayıp bırakmak en iyisi , ama sabah silgeçleri çalıştırmamak gere çizebilir aracı

Alıntıları Göster
    10 milyona spreyler var,bir kış sadece ön cam için rahatlıkla yetiyor..

max 3 dakikada çözülüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: happycar

10 milyona spreyler var,bir kış sadece ön cam için rahatlıkla yetiyor..

max 3 dakikada çözülüyor.

Alıntıları Göster
    buz kazımakla uğraşmayın sorunu daha oluşmadan
    çözün. tecrübeyle sabittir; aracın öncamına karton koyun
    silecekleri de kartonun üstüne alın sabah cama baktiğinizda
    mükemmel sonucu göreceksiniz CAM GİBİ CAM hiç buz yok
    güzel durmuyor karizmam çizilir vs demek yerine deneyin bence

• quote:

Orijinalden alıntı: hasanmustafa06

buz kazımakla uğraşmayın sorunu daha oluşmadan
    çözün. tecrübeyle sabittir; aracın öncamına karton koyun
    silecekleri de kartonun üstüne alın sabah cama baktiğinizda
    mükemmel sonucu göreceksiniz CAM GİBİ CAM hiç buz yok
    güzel durmuyor karizmam çizilir vs demek yerine deneyin bence

Alıntıları Göster
    Evet karton yada benzeri(büyük bir bez) birşeyler koyunca buzlanma olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sade100 -- 10 Şubat 2008; 3:00:44 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sade100

Evet karton yada benzeri(büyük bir bez) birşeyler koyunca buzlanma olmuyor.

Alıntıları Göster
    bende buzlanma değil ama buzlanmaya yakın çiğ gibi bişe oluşuyor o kadar çözülmesi uzun sürmüyor ama anlamadığım bir konu var aynı arabadan da yandaki komşumda var onun arabası sabahları hiç birşey yok sanki onun orda güneş var benim burda soğuk anlamıyom gitti. aramızdaki tek fark onun arabasının sadece üst tarafı kapalı benim üst taraf açık acaba ondan dolayımı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: superxp

bende buzlanma değil ama buzlanmaya yakın çiğ gibi bişe oluşuyor o kadar çözülmesi uzun sürmüyor ama anlamadığım bir konu var aynı arabadan da yandaki komşumda var onun arabası sabahları hiç birşey yok sanki onun orda güneş var benim burda soğuk anlamıyom gitti. aramızdaki tek fark onun arabasının sadece üst tarafı kapalı benim üst taraf açık acaba ondan dolayımı.

Alıntıları Göster
    Ağrı da şöforler bezdeb bir torba içine bir iki avuç kadar tuz koyup camı onla silerlerdi hemen açılırdı buzlar bir deneyin isterseniz gerçekten işe yarıyor ve çizmiyor camı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ata orkun

Ağrı da şöforler bezdeb bir torba içine bir iki avuç kadar tuz koyup camı onla silerlerdi hemen açılırdı buzlar bir deneyin isterseniz gerçekten işe yarıyor ve çizmiyor camı.

Alıntıları Göster
    Sabah ki manzaradan sonra bu konu benim de ilgimi çekti şimdi.
    Ben bezle önce sildim sonra silecek+antfirizli su kullandım. Biraz amelece oldu ama sabah sabah başka çarem de yoktu.
    İşin kötüsü buz gitti, bu sefer de ön cam dışardan nem yapmaya başladı!

Tecrübeleri almaya devam edelim...

Not:El frenini çekmeden viteste tutmayı da unutmuyoruz herhalde kış günü.

• quote:

Orijinalden alıntı: engineer97s

Sabah ki manzaradan sonra bu konu benim de ilgimi çekti şimdi.
    Ben bezle önce sildim sonra silecek+antfirizli su kullandım. Biraz amelece oldu ama sabah sabah başka çarem de yoktu.
    İşin kötüsü buz gitti, bu sefer de ön cam dışardan nem yapmaya başladı!

Tecrübeleri almaya devam edelim...

Not:El frenini çekmeden viteste tutmayı da unutmuyoruz herhalde kış günü.

Alıntıları Göster
    Ben de antifirizli silecek suyu aldım ama fıskiyeler de donup tıkandığı için pek işe yarıyor diyemeyeceğim :)))

Ama şu uzaktan kumandayla arabayı çalıştıran alarmın çok işe yarayacağını düşünüyorum. 2-3dk önce çalışsa araba en azından az biraz ısınır. Yada akşamdan kalorifer ayarı maksimumda bırakılırsa araba 3dk boyunca cama hava üflerse o da işe yarayabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkannaber2 -- 26 Aralık 2007; 9:32:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serkannaber2

Ben de antifirizli silecek suyu aldım ama fıskiyeler de donup tıkandığı için pek işe yarıyor diyemeyeceğim :)))

Ama şu uzaktan kumandayla arabayı çalıştıran alarmın çok işe yarayacağını düşünüyorum. 2-3dk önce çalışsa araba en azından az biraz ısınır. Yada akşamdan kalorifer ayarı maksimumda bırakılırsa araba 3dk boyunca cama hava üflerse o da işe yarayabilir

Alıntıları Göster
    sileceklerin altına ince bir karton koyarsanız buzlanmayı başından önlersiniz ama birisi o kartonu alana kadar. eğer mümkünse arabanın önü duvara dik gelecek sekilde yanaşabildiğiniz kadar yanaşarak park edin bu da işe yarıyor. ben cam suyu antifirizini sulandırmadan boş bir camsil kutusuna doldurdum yan camların buzlanmasını önleyemiyorum park etme yönü itibariyle hep buzlanıyor. cam suyu antifirizini püskürtünce buzlar çabucak çözünüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: @levent@

sileceklerin altına ince bir karton koyarsanız buzlanmayı başından önlersiniz ama birisi o kartonu alana kadar. eğer mümkünse arabanın önü duvara dik gelecek sekilde yanaşabildiğiniz kadar yanaşarak park edin bu da işe yarıyor. ben cam suyu antifirizini sulandırmadan boş bir camsil kutusuna doldurdum yan camların buzlanmasını önleyemiyorum park etme yönü itibariyle hep buzlanıyor. cam suyu antifirizini püskürtünce buzlar çabucak çözünüyor.

Alıntıları Göster
    şu karton koyma işinde katron ıslanmıyor mu merak ettim? yoksa donup kazık gibi mi kalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: vezir

şu karton koyma işinde katron ıslanmıyor mu merak ettim? yoksa donup kazık gibi mi kalıyor.

Alıntıları Göster
    araba doğuya doğru yada sabah güneşini alacak bir yere konursa gene buzlanmıyor.bu sabah dikkat ettim gölgedekiler hep buz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIMERIDER -- 26 Aralık 2007; 13:19:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TIMERIDER

araba doğuya doğru yada sabah güneşini alacak bir yere konursa gene buzlanmıyor.bu sabah dikkat ettim gölgedekiler hep buz.

Alıntıları Göster
    kışın pek güneş olmuyor sabahları, bugünlerde güneşli ama , binalar bile kesiyo ışığı, çok pratik olmaz sanırım bu, ben sprey alıcam bu h. sonu, o kafama yattı, karton da iyi fikir.

quote:

Orjinalden alıntı: RomuLUSThEBiG

• quote:

Orijinalden alıntı: _KUZEY

kışın pek güneş olmuyor sabahları, bugünlerde güneşli ama , binalar bile kesiyo ışığı, çok pratik olmaz sanırım bu, ben sprey alıcam bu h. sonu, o kafama yattı, karton da iyi fikir.

quote:

Orjinalden alıntı: RomuLUSThEBiG

Alıntıları Göster
    cama karton bez vs. yapıştırmak hava sıcaklığına göre sonucu değiştirir. çok soğuk olursa cama yapışıp kalır;buzun yanında bonus olarak camdaki kartonu/bezi de çözmek zorunda kalabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: _Lupara_

cama karton bez vs. yapıştırmak hava sıcaklığına göre sonucu değiştirir. çok soğuk olursa cama yapışıp kalır;buzun yanında bonus olarak camdaki kartonu/bezi de çözmek zorunda kalabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Ben de antifrize su katmadan kullanıyorum ama Ankara'nın soğuğunda işe yaramıyor. Araba ısınıncaya kadar antifrizli su da ince bir tabakayla camı kapatıyor.
    Memnun olanlar hangi antifrizi kullanıyor. Yazabilirler mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: şavşatlı

Ben de antifrize su katmadan kullanıyorum ama Ankara'nın soğuğunda işe yaramıyor. Araba ısınıncaya kadar antifrizli su da ince bir tabakayla camı kapatıyor.
    Memnun olanlar hangi antifrizi kullanıyor. Yazabilirler mi?

Alıntıları Göster
    Bu sabah bez de işe yaramayınca 3-4 dakka kaloriferin tüm ısısını ön cama püskürterek çözdüm buzu; gayette başarılıydı.
    Bu yöntem bana daha makul geldi. İşe geç kalmamak için 4-5 dakika önceden arabaya gidilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: engineer97s

Bu sabah bez de işe yaramayınca 3-4 dakka kaloriferin tüm ısısını ön cama püskürterek çözdüm buzu; gayette başarılıydı.
    Bu yöntem bana daha makul geldi. İşe geç kalmamak için 4-5 dakika önceden arabaya gidilebilir.

Alıntıları Göster
    soyle bir kapidan bakiyorum
    buzlu ise

bos bir su sisesine su dolduruyorum ilik oda sicakligi veya biraz daha ilik arabayi calistirp klimayi buhar alici konuma getiriyorum
    suyu dok hemen cozulur

hic bir kimyasalla kartonla falan ugrasmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: polotje

soyle bir kapidan bakiyorum
    buzlu ise

bos bir su sisesine su dolduruyorum ilik oda sicakligi veya biraz daha ilik arabayi calistirp klimayi buhar alici konuma getiriyorum
    suyu dok hemen cozulur

hic bir kimyasalla kartonla falan ugrasmiyorum

Alıntıları Göster
    ben de ılık su ile buzun çözülmesinin daha çabuk olacağını düşünüyorum. ben soğuk suyla denemiştim faydasını gördüm.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.