Şimdi Ara

Arabada ilk kalkış-En kolay yöntem?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
9.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Yavaş yavaş ehliyet yaşım geliyor ama arabayı kaldırma konusunda pek iyi değilim. Kaldırdıktan sonra rahat bir şekilde her yerde kullanabiliyorum. Ancak kırmızıya yakalanmamak için adeta ecel teri döküyorum. Peki bana nasıl öğrettiler arabayı kaldırmayı.

Vitesi attın ayağını debriyajdan çekme. Yavaş yavaş gaza bas aynı anda yavaş yavaş debriyajdan ayağını çek. Bu şekilde bir türlü ayarlıyamıyorum. Araba stop etmiyor ama nasıl desem birden fırlıyor yerinden hotlatıyorum yani.

Birde başka bir yol duydum ancak henüz deneyemedim. Oda şu.

Vitesi attıktan sorna ayağın debriyajda basılı ancak gaza basmadan debriyajı yarıya kadar çek araba titreyince gaza bas. Bunu henüz deneyecek fırsatım olmadı. Ancak bu iki yoldan hangisini yapmak daha kolay ve mantıklı olur. Ehliyet sınavında kalsak kalsak bu durumdan kalacağız herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovakhin19 -- 25 Temmuz 2013; 4:42:11 >

• sana kullanmayı nasıl öğrettiler bilmiyorum da o dediğin 2. yöntemi yokuşta kullancan düz yolda onu yapmaya gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: dalkhanas

sana kullanmayı nasıl öğrettiler bilmiyorum da o dediğin 2. yöntemi yokuşta kullancan düz yolda onu yapmaya gerek yok

Sıkıntıda orada. Şu ana kadar hep ilk yöntemi kullandım düz yolda, önüm boş dahi olsa yani beni telaşlandırmaya dair bir şey olmasada ben bir türlü gaz debriyaj arasındaki bağlantıyı ayarlayamıyorum. Kalkmaya acelede etmiyorum. Yavaş yavaş gaza basıyorum yavaş yavaş debriyajdan ayağımı çekiyorum. Ama beklediğim kalkış olmuyor araba stop etmiyor ama hoplayarak kalkıyor. Pati çekse yine iyi bildiğin fırlıyor koltuğa yapışıyorum. 2. yöntemi düz yolda denesem araba hoplarmı ve 2. yöntemin arabanın balatalarına falan bir zararı olur mu?
  • sen arabanın kavrama noktasını anlamaya çalış orada gaza basmaya başla ve ayağını olabildiğince yavaş çek dediğin gibi hoplayarak kalkmaz 2.yöntem evet balatalara zarar verir onu yokuşta kullanacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: dalkhanas

sen arabanın kavrama noktasını anlamaya çalış orada gaza basmaya başla ve ayağını olabildiğince yavaş çek dediğin gibi hoplayarak kalkmaz 2.yöntem evet balatalara zarar verir onu yokuşta kullanacaksın

Geçenlerde şehir içi ben kullanıyordum arabayı kırmızıda durmuştum. Durduğum noktan biraz rampaydı. Yani benim gibi birisi arabayı kaldırana kadar araba en az 2 metre geri giderdi. Ve arkama bir araç sokulmuştu. Ama öyle böyle değil bildiğin yapışmış. Cesaret edemedim yeşil yanmadan sağ koltuğa geçtim.

Bu dediğim hoplama olayı eski tip (Broadway, renoult) tipi araçlarda oluyor. Bu güne kadar en çok broadway kullandım hiç birinde doğru düzgün kalkamadım. Geçen yaz abim fiat fiorina kiralamıştı. Nasıl olduysa onu normal bir araç kullanıcısı gibi kaldırabiliyordum. Acaba yeni araçlarda hoplama sorunu yokmu?

• dovakhin19 D kullanıcısına yanıt
    olur hepsinde diyorum ya kavrama noktasını anla çok yukarda kavrıyosa belki ondan alışamamışsındır fiorine dizeldir muhtemelen o daha kolay hareket ettirilir debriyajdan ayağını çekince hareket eder dizel arabalar sende ardından gazla gidersin
  • Kalkışta gazı hafifçe pompalayın(dibine kadar basmanıza gerek yok),özellikle yokuşlarda debriyajına alışkın olmadığım arabalarda çok işe yarıyor.Tabi motor sesi ve kavradığı ana göre nerede gaza basıp çekmek gerektiğini anlamak lazım.

Ekleme: Kamyoncular çok yapar genelde,belki denk gelmişsinizdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oznk40 -- 25 Temmuz 2013; 12:04:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Debriyajdan oldukça yavaş çek ayağını, ben ilk öğrenirken debriyajı sanki bi an önce çekmem, kurtulmam gereken bir şeymiş gibi algılamıştım yanlış öğrenmişim, ayağını kavramada tut gazı ver araba hareket etmeye başlasın lastik bir tam tur attıktan sonra çek, bir iki kere dene mantığı kapacaksın. En önemli nokta, kavramada bekletip oldukça yavaş çekmek.
  • araba 1-2 metre yürümeden ayağını debriyajdan çekme. o zaman kolay öğrenirsin.
  • Aynı bende senin gibyim bizim 2.ci araçta reno 21 concorde bu tip eski araçların debriyajları hem set hemde biraz yukarda kavradığı için bendede aynı sorun oluyo yeni araçlarda sıkıntı yok ama bir tülü alışamadım
  • asıl rampada debriyajdan önce gaz vermen lazım devri biraz yükseltip debriyajı salman lazım yoksa rampada sen gaza basana kadar araba geri kaçar arkadakine dokunur yada rampada el freni ile kalk en garanti yöntem.el frenini yarıya kadar çek normal frenden ayağını kaldır sağ elin el freni üzerinde olsun düzdeymişin gibi debriyaj gaz ilişkisini kur araba zaten sallanacak yürümek isteyecek tak indir el frenini devam et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tassa -- 25 Temmuz 2013; 16:57:26 >
  • debriyajdan ayağını çekme, gaza yarıya kadar yüklen arabanın motoru bağırsın, sonra yavaş yavaş debriyajı çek bak ne güzel kalkıyosun. bu dediğim yöntem yeni öğrenenler için, alıştıkça motoru bağırtmadan kaldırmayı öğrenirsin. örnek: benim hanım:)
  • Bende başka bir yöntem anlatayım; düz yoldayken ayağını yavaş yavaş debriyajdan kaldır hiç gaza dokunma araba kendiliğinden ilerleyecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dovakhin19

Merhaba arkadaşlar. Yavaş yavaş ehliyet yaşım geliyor ama arabayı kaldırma konusunda pek iyi değilim. Kaldırdıktan sonra rahat bir şekilde her yerde kullanabiliyorum. Ancak kırmızıya yakalanmamak için adeta ecel teri döküyorum. Peki bana nasıl öğrettiler arabayı kaldırmayı.

Vitesi attın ayağını debriyajdan çekme. Yavaş yavaş gaza bas aynı anda yavaş yavaş debriyajdan ayağını çek. Bu şekilde bir türlü ayarlıyamıyorum. Araba stop etmiyor ama nasıl desem birden fırlıyor yerinden hotlatıyorum yani.

Birde başka bir yol duydum ancak henüz deneyemedim. Oda şu.

Vitesi attıktan sorna ayağın debriyajda basılı ancak gaza basmadan debriyajı yarıya kadar çek araba titreyince gaza bas. Bunu henüz deneyecek fırsatım olmadı. Ancak bu iki yoldan hangisini yapmak daha kolay ve mantıklı olur. Ehliyet sınavında kalsak kalsak bu durumdan kalacağız herhalde.

Hepimiz geçtik o yollardan. İğnesi yok, hapı yok. İşin özü bol tekrar..

sürekli dur, kalk, dur, kalk ..... ne zaman, öğreninceye kadar...

• Zamanla alışacaksın her arabanın debriyaj kavrama yeri vardır kimi arabalar kaldırdığın an kavrar kalkar kimi arabalar ise ortaya getirdiğinde kavrar ve kalkar.O ikinci dediğin yöntemde ayağını fazla debriyajda bekletme bu sefer debriyaj balatasını yakarsın.Ve genelde yokuşlarda zorlanıyorsan el freni ile kalkmayı dene ama alışacaksın bol bol pratik yapmaya çalış.
  • Aracı boş bir alana çek.
    Olayı iyice kavrayana kadar dur-kalk, dur-kalk.
    Gerekiyorsa 100 kere dene.
    İyice kavradıktan sonra çık bir rampaya, kalkmaya çalış.
    Dik rampalarda el frenini kullanabilirsin eğer kaldıramam diyorsan.

Bol deneme yapmazsan zor öğrenirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nk061 -- 25 Temmuz 2013; 20:03:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Aracı boş bir alana çek.

Bu adamı dinleyin kendisi uçak bile kaldırabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ITALIAN CAR'S

quote:

Aracı boş bir alana çek.

Anlayamadım hocam şimdi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ITALIAN CAR'S

quote:

Aracı boş bir alana çek.

Anlayamadım hocam şimdi

91 Kartal kaldıran uçakta kaldırır diyorum hocam

• TOFAŞ kullanan herşeyi kullanır mantığını baya baya benimsemişsiniz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.