Şimdi Ara

Sert Fren Yaptıktan Sonra Frenlerin Daha İyi Tutması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
4.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hyundai getz 1.5 dizel aracımda 2 defa sert fren yapmak zorunda kaldım.Hafif bir koku geldi.3. kez normal frene bastığımda fren eskisi gibi tutmuyordu ışıklarda zor durdum.5 dakika sonra frenler kendisi eskisinden daha iyi oldu.Abs gibi tutuyor.Hafif fren yapsan hemen kapıyor.Eskiden bu kadar memnun değildim frenden.

Bu bir sorunmudur.Yoksa daha önceden içine su çamur bişey bulaştıda o yüzden mi tutmuyordu bu kadar?

• Arka frenler kampana mı Getz de?
  • aslında ısındıktan sonra zayıflaması gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Arka frenler kampana mı Getz de?

Evet.Benim soruma bilgili bir arkadaştan cevap bekliyorum.
  • Benim aracımda da böyle. Sert fren yaptıktan sonra pedala eskisi gibi bassam da daha sert fren yapıyor. Ya güvenlik sistemleri panik fren algıladığı için olası bir kazayı engellemek için fren hassasiyetini artırıyor ya da mekaniksel olarak diskler balatalar falan temizleniyor. Ön arka disk var aracımda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir teori: Disk ısındığı için genleşiyor fakat aşırı sıcaklık tutunmayı engelliyor. Fakat sıcaklık biraz düşüp daha ideal bir kıvama gelince disk daha geniş olduğu için balatalara yaklaşıyor. Bu da freni güçlendiriyor.
  • Diskler zamanla kirlenir. Kirlendikcede tutma azalir. Sert fren yaptikca diskteki kiri basi yagi alirsiniz. Disk temiz oluncada frenler daha hassas olur tabiki.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Abs gibi tutmak nedir? Bizi aydınlatırmısınız.
  • ayrıca disk ve balata ideal ısısına ulaşıyor.

10 tane daha sağlam fren yapın, bu seferde yumşadığını belki hissedersınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ideal sıcaklıkta frenler daha iyi iş yapıyor o ideal ısıya getiriyor olma ihtimaliniz yüksek ama daha zorlarsanız zayıfladığını görürsünüz
  • fren tertibatlarınız nekadar ısınırsa okadar kacırma ve tutmamazık yapar tertibatı serin tutun rampa assağı salarken mutlaka vites kuculterek ve ayagınız frende değil kucuk viteste inin
    bir anımı paylaşıyım aracımızı zeytinburnunda servise bıraktıktan sonra yedek arac ford fiesta 1.4 tdcı ile sarıyere donuyordum
    sarıyer rampasını (radarlı) bilen bilir uzun dik bir yoldur ben hala altımda arabam var diye rahat gıdıyorum :) rampaya gelince frenlere hafif asıldım
    frenlerden bir ses bır ısı ayaklarım yandı resmen sonucundada frene basmama ragmen sankı hıc basmıyorum gibi şişme
    sadakamız varmıs radar oldugundan cok hız yapmamıstım
    aman dikkat!
  • quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

aslında ısındıktan sonra zayıflaması gerek

illa öyle olacak diye birşey yok, kimi araç sıcakken daha kısa mesafede duruyor kimi soğukken...
  • quote:

Orijinalden alıntı: maestro_34

quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

aslında ısındıktan sonra zayıflaması gerek

illa öyle olacak diye birşey yok, kimi araç sıcakken daha kısa mesafede duruyor kimi soğukken...

y0k aslında bu fizik kanunu ısınınca daha zayıf 0lması şöyle birşey balatalar yağlı kirli 0lduğunda temizlenirse daha iyi tutar belki böyle bişeydir
  • Kampana frenlerde belli periyodlarda kapmana içindeki balata tozunun temizlenmesi gerekir. Kapmana ve balatalara yapışan toz tutmayı zorlaştırır. Ani fren yaptığınızda yapışmış olan tozu geçici olarak balata ve kampanadan kazımışsınız, bu arada oluşan yüksek ısınma kısa süreliğine fren tutmasına olumsuz etki ederken soğuduğunda daha iyi tutunma sağlamış.

Benim tahminlerim bu yönde, mutemelen kampana temizliği yapılmazsa bir süre sonra toz tekrar yapışarak tutunmayı zorlaştıracaktır.
  • quote:

Kampana frenlerde belli periyodlarda kapmana içindeki balata tozunun temizlenmesi gerekir. Kapmana ve balatalara yapışan toz tutmayı zorlaştırır. Ani fren yaptığınızda yapışmış olan tozu geçici olarak balata ve kampanadan kazımışsınız, bu arada oluşan yüksek ısınma kısa süreliğine fren tutmasına olumsuz etki ederken soğuduğunda daha iyi tutunma sağlamış.

Benim tahminlerim bu yönde, mutemelen kampana temizliği yapılmazsa bir süre sonra toz tekrar yapışarak tutunmayı zorlaştıracaktır.

ya ne kampanası arabayı arka fren mi durduruyor???
  • quote:

Orijinalden alıntı: evoXr

quote:

Kampana frenlerde belli periyodlarda kapmana içindeki balata tozunun temizlenmesi gerekir. Kapmana ve balatalara yapışan toz tutmayı zorlaştırır. Ani fren yaptığınızda yapışmış olan tozu geçici olarak balata ve kampanadan kazımışsınız, bu arada oluşan yüksek ısınma kısa süreliğine fren tutmasına olumsuz etki ederken soğuduğunda daha iyi tutunma sağlamış.

Yoo süs olsun diye koymuşlar.
  • quote:

quote:

etkisi var ama sanırım aynısını diskler içinde söylemiş

• quote:

Orijinalden alıntı: WARNİNG

fren tertibatlarınız nekadar ısınırsa okadar kacırma ve tutmamazık yapar tertibatı serin tutun rampa assağı salarken mutlaka vites kuculterek ve ayagınız frende değil kucuk viteste inin
    bir anımı paylaşıyım aracımızı zeytinburnunda servise bıraktıktan sonra yedek arac ford fiesta 1.4 tdcı ile sarıyere donuyordum
    sarıyer rampasını (radarlı) bilen bilir uzun dik bir yoldur ben hala altımda arabam var diye rahat gıdıyorum :) rampaya gelince frenlere hafif asıldım
    frenlerden bir ses bır ısı ayaklarım yandı resmen sonucundada frene basmama ragmen sankı hıc basmıyorum gibi şişme
    aman dikkat!

Ayakların yandı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkcanvardali

quote:

Orijinalden alıntı: WARNİNG

fren tertibatlarınız nekadar ısınırsa okadar kacırma ve tutmamazık yapar tertibatı serin tutun rampa assağı salarken mutlaka vites kuculterek ve ayagınız frende değil kucuk viteste inin
    aman dikkat!

Ayakların yandı ?

cok ısındı ve rahatsız edicek sekılde direksiyonun altından sıcak vurmustu

• quote:

quote:

quote:

Yoo süs olsun diye koymuşlar.

O hangi mantıkla sorulmuş bir sorudur öyle

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.