Merhabalar. Aracımı değiştirmeyi düşünüyorum ve almayı düşündüğüm araçları sizinle paylaşacağım. Bunlar hakkında tecrübesi olan arkadaşlar tecrübelerini, kronik sorunlarını vs. paylaşırsanız sevinirim. Ayrıca, bir aracın piyasa fiyatını belirlerken neler önemli oluyor sizin için?
Almayı Düşündüğüm Araçlar : - Punto 1.4 2012 ve 2013 model - Corsa 1.4 2012 ve 2013 model - Auris 1.33 2012 model - Ibiza 1.4 Style 2012 model - Polo 1.4 2011 ve 2012 model
Bu araçların fiyatları 40000TL ile 52000TL arasında değişiyor. Daha çok piyasası olan değişeni az, boyalı parçası 3 parçayı geçmeyen, tramer kaydı 5000TL'yi geçmeyen araçları buldum.
Önceliğiniz nedir hocam? İkinci el mi yoksa fiyat/performans tarzı bir şey mi düşünüyorsunuz? Ayrıca Ibiza hakkında sorularınız varsa yanıtlayabilirim.
quote:
Orijinalden alıntı: Şıh Hazretleri
Önceliğiniz nedir hocam? İkinci el mi yoksa fiyat/performans tarzı bir şey mi düşünüyorsunuz? Ayrıca Ibiza hakkında sorularınız varsa yanıtlayabilirim.
Önceliğim Auris. İkinci el alacağım. Zaten seçtiğim araçlar beygir olarak yüksek değiller. O yüzden beni yokuşta üzmesin yeter. Ibiza'lar kullanışlı mıdır? Satarken zorlanır mıyım? Yakıtı nasıldır? Kronik bir sıkıntı ile tecrübeniz var mı? Yedek parçalarının fiyatları nasıldır?
quote:
Orijinalden alıntı: Zlatanera
Önceliğim Auris. İkinci el alacağım. Zaten seçtiğim araçlar beygir olarak yüksek değiller. O yüzden beni yokuşta üzmesin yeter. Ibiza'lar kullanışlı mıdır? Satarken zorlanır mıyım? Yakıtı nasıldır? Kronik bir sıkıntı ile tecrübeniz var mı? Yedek parçalarının fiyatları nasıldır?
Alıntıları Göster
O konuda çok da üzeceğini sanmıyorum Ibiza'nın. Bende 2014 1.4 Lpgli Reference vardı, çok da yormuyordu yokuşlarda. Ama Lpg ile kullanınca, stepne olduğu için, bagaj ufak kalıyor. Ayrıca aracın arkası dar geliyordu bana, çocuk oturacaksa sıkıntı olmaz ama iki yetişkin oturunca rahatsız olabilirler biraz. Onun haricinde yakıtı LPG ile güzel, az yakıyor. Benzin ile biraz fazla yakıyor, atmosferik olduğu için. Parça fiyatları çok pahalı da değil, ucuz da değil. Nihayetinde Vag grubu bir araç. İç mekan ve bagaj sıkıntı olmaz ise gayet güzel araçtır.
Aslında Bütçenizi biraz daha arttırıp Megane alabilirsiniz. Bu aralar Renault da çok büyük indirimler var liste fiyatından 50-60 bin TL indirim yapıyorlar . Son model bir C+ sınıf bir araç ile , 2. el daha önce nasıl kullanıldığını bilmediğin B sınıf bir araç ile arasındaki farkı hissedersin. Bence bütçeyi arttırıp , bindikce sizi mutlu edecek bir Megane sahip olmaya bakın
hepsinin piyasasi var. iclerinde en temizini bul al bin.