Şimdi Ara

Araba tavsiyesi... (öğrenci) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: maksimumhız

maşallah zengin bir öğrencisin :D ben de öğrenciyim ama BİS ten yukarı çıkamıyorum, belki küçük bir ihtimalle -ki en iyi ihtimal- Peugeot 205 alırım

kardeş cevabın çok hoşuma gitti ya çok güldüm başlığı açan arkadaşada güldüm tabi öğrenciyim 20 bin ytlye araba alacam demiş yanlış anlamayın ikinizde allah herkesin gönlüne göre bol bol versin inşallah dilediğiniz arabayı alırsınız saygılar
  • vay be öğrencıler varmış.biz otobbüs parası bulamıyorduk adamlara bak 20.000 ytl dıyor
    demek zaman öğrenci zamanı....
    çalış çalış bındıgın araba tipo
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sessiz@Saglıkcı

vay be öğrencıler varmış.biz otobbüs parası bulamıyorduk adamlara bak 20.000 ytl dıyor

E BUNADA ŞÜKÜR BE SERDAR ABİ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: CeNgİzHaN.

quote:

vay be öğrencıler varmış.biz otobbüs parası bulamıyorduk adamlara bak 20.000 ytl dıyor

çok şükür abicim çok şükür... allah daha iyileriniz sizlere versin.ben sadece öğrencılık hayatımda hiç arabam olmamıştı.
    ama demek durumu ıyı arkadaşın.neysemmm kolay gelsınnnn

• Arkadaşım sana

1.3 Fiat Punto,
    1.4 hdi 206
    1.4 tdci fiesta

Tavsiye ederim.Yakıt tüketimleri gayet düşüktür bu araçların.Vergileri yıllık toplam 1.3 lerin 350 ytl.1.4 ler de 450 falan olması lazım.

Birde herkes neden garipsemiş bu durumu anlamadım.Arkadaş tavsiye istemiş.Bu forumda ben dahil bir çok arkadaşımız öğrenci ve çoğumuzunda arabası var.

Allah gönlüne göre versin arkadaşım.4 sene önce Öss den sonra aynı heyecanı bende yaşamıştım güzel bi duygu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Little F.K -- 10 Ocak 2008; 20:31:04 >
  • alfa 156 öğrenciyken kullanıyodum aşk hayatım baya hareketliydi alfam olmadığı zamanlara oranla....
  • quote:

Orjinalden alıntı: 10ur_1

alfa 156 öğrenciyken kullanıyodum aşk hayatım baya hareketliydi alfam olmadığı zamanlara oranla....

yani arabana bakıodu kızlar öylemi?
  • bahsettiğiniz üç araba arasında kaldıysansınız gp yi tavsiye ederim.
  • vergilerle ilgili link
    http://forum.donanimhaber.com/m_20099421/tm.htm

lpg de ayrıca vergi yok. 2 yılda bir sızdırmazlık muayenesi var. yaklaşık 25 ytl.
  • Arkadaşlar bu kadar çok aşırı derecede kınamanıza gerek yok durumu şöyle izah edeyim ;

Ailemin öss 'de başarılı olman durumumda (ilk 1000) 10.00 ytl kadar bir araba sözü vardı . ( annem emekli olacak - memur- toplu para hesabı )
    Sonuçta ben 2 yıl önce girdiğim sınavda 86. oldum ve devlet 3*KrediYurtlar bursu veriyor ( aylık 480 ytl )
    Bende kendi çapımda 2 seneye yakın bir süre zarfında 10.000 ytl para biriktirdim...

Kısacası olay budur ; ne araba alacak kadar çok zenginim , ne de artislik atmaya çalışıyorum kimseye ; sadece gerçekten hayatımda zevk aldığım 2 konudan birisi arabadır...

Başka yerlere çekmeye gerek yok , umarım daha iyi anlamışsınızdır.

Tavsiye de bulunan arkadaşlara da ayrıca çok çok teşekkür ediyorum.
  • bi önceki kasa opel corsa dizel tavsiye ederim. Hem de njoy modeli + spor paketde olabilir belki.
  • fazla yapılı değilsen grandepunto ama mümkünse dinamik paket olsun
  • Öğrenci adama ekonomik araba gider tabi, eğer kasası ve ortada olan göstergeleri hoşuna gidecekse 2007 model toyota yarise bir bak derim. bagajı küçük iç mekanı geniş ve ferahtır. 5 yıldızlı güvenlik falan konforu yerinde bi araba. Arka koltuklar dümdüz yatabiliyor öğrencisin lağzım eder
  • http://www.araba.com/940297.html

http://www.araba.com/891370.html

http://www.araba.com/955066.html

Bunlar sade örnek amaclı bu modellerin daha uygun fiyatlılarını falan bulursun bence dikkate al bunları..

• quote:

Orjinalden alıntı: c4timer

Arkadaşlar önerileriniz için çok teşekkür ederim ; gerçekten piyasadan bir haberdim ; yavaş yavaş bilgi topluyorum ...

Bu arada bazı arkadaşlar çok zenginsin galiba filan demişler ; orta direkt sayılırız , bu araba ösys başarısı sonrası ailemin bana verdiği bir sözdü ve
    maddi durumumuz şu an uyduğu için ; alabileceğiz yoksa başka türlü zannetmiyorum ki alsınlar..

Ford fiesta vallahi - yeni mi eski kasa mı - bilmiyorum ; tipi nedense hoşuma gidiyor ; Pejolarda hoşuma gidiyor fakat benim gibi ilgisiz biri bile pejonun çok sorunlu olduğunu duydu... Şimdilik Fiesta , GP ya da Stilo arasından bir seçim yapacağım gibi duruyor , baqalım hayırlısı .. Başka önerileriniz varsa da duyabilirim ...

Stilo 'da kafamı çok kurcalayan bir seçenek oldu ; 1.6 alsam sıralı bir lpg , aşırı özellik var ama ; galiba pek tutmadı , kronik sorunları var mıdır? Ya da tutmamasının nedeni nedir ki ? Türkiye 'ye bir geldi sonra bitti..

Soru: Şimdi ben 1.3 dizel alsam ; yıllık ödeyeceğim toplam vergi miktarı ne olur? Ya da 1.6 benzinli , çok fiyat farkı var mıdır? (LPG li olursa benzinli araç ek vergi oluyor mu ) Evet gerçekten bi haberim bu piyasadan , kendime , yardım eden arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum...

hocam arkadaşta vardı stilo.gerçekten güzel araba.tutmamasının nedenlerine gelince bence yanlış şirket politikası...yani bu arabalar avrupada çok iyi tutuluyo satıyo biniliyo ama türkiyede pazarı yok bu meretlerin...donanımı süperdir aletin gerçekten yok yok o modeline göre ama çok yakar...altı yere çok yakındır.altını önemli deil dersin ama arabada yakıt problemi gerçekten çok büyük sorun...diyceksinki başka hiçmi çok yakan araba yok var ama ben performans arabası olmadıgı halde o kadar yakan hatchback başka arabaya binmedim...ama tabiiki var...şöyle deyim arkadaş severdi arabasını,gerçekten iyi kalkardı araba ve iyi basardı ama arkadaş yakıtına sabredemedi ve sattı. o da öğrenciydi

• quote:

Orjinalden alıntı: c4timer
    Bu arada bazı arkadaşlar çok zenginsin galiba filan demişler ; orta direkt sayılırız , bu araba ösys başarısı sonrası ailemin bana verdiği bir sözdü ve
    maddi durumumuz şu an uyduğu için ; alabileceğiz yoksa başka türlü zannetmiyorum ki alsınlar..

Benim ailemde bana söz vermişti üniversiteyi konyada okursan 2 sınıfta alacağız diye ama 4 sınıfın üniversite bitti şimdide üniversiteyi bitir alırız diyorlar,üniversite bitincede kendi paramı kazanınca da diyecekleri lafı şimdiden söyleyim "kendi paranı kazanıyorsun artık alırsın"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alaattin(bjk) -- 12 Ocak 2008; 11:49:42 >
  • Adam derece yapmış bide paranın yarısını kendi toplamış. İnşallah böyle bir evladım olur.
  • Oha yav, adaletmi buda ben daha dersleri anlayamıyorum adam anlayabiliyor ve 10.000 ytl para biriktiriyor. Şans işte off off...
  • clio veya corsa al. ikisini de sevmem ama 20bin ytl'ye alınabilecek en iyi arabalar. ben olsam clio alırdım.
  • Ben de üniversite sınavında iyi bir derece yapmıştım. 1120. gibi birsey. Benim öğrencilik zamanımda bırak benim olmasını, babamın bile arabası Serçe'ydi. Mecburen iki kardeş bizi üniversitede okutmak için arabaya falan para veremiyorlardı. O arabayı da annemin emekli ikramiyesiyle almışlardı. Çok şükür ben okulu bitirip iyi bir işe girip para kazanınca babama bir araba almıştım.

Ailenin değerini bil bak fedakarlık yapıp sana böyle bir imkan sunuyorlar. Sen de başarılı bir öğrencisin, arabayı alınca arkadaşların seni yoldan çıkarmasına izin verme. Gezmeye eğilip de dersleri savsaklama aman.

Araba olarak benim önerim, Fabia, Fiesta, 206, Polo olabilir.

Arabandan keyif alman ve hayatta başarılı olmanı dilerim.

Özgür

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: CeNgİzHaN.

quote:

çok şükür abicim çok şükür... allah daha iyileriniz sizlere versin.ben sadece öğrencılık hayatımda hiç arabam olmamıştı.
    ama demek durumu ıyı arkadaşın.neysemmm kolay gelsınnnn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur23 -- 12 Ocak 2008; 17:57:54 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.