Şimdi Ara

Araba titriyor ama direksiyon titremiyor. Balans bozuk olma ihtimali var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 gün önce yazlık lastiklere geçiş yaptım. Bu sabah yolda giderken 100 km'yi geçince kasanın hafif hafif titrediğini ama direksiyonda hiç sorun olmadığını farkettim. Şehir içi olduğundan henüz 110 üstüne çıkıp deneme yapma imkanım yok fakat balans bozuksa illa direksiyonun titremesi mi gerekir?

Araç: 20 bin kilometrede Corolla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 8 Nisan 2025; 9:48:3 >

• Lastik havaları fazla şişikse de yapar bunu. Lastikçiler lastik değişimlerinde havayı biraz fazla kaçırabiliyor. 30-32 seviyelerine düşürüp öyle deneyiver.

• KaSaTuRa. kullanıcısına yanıt

Lastikçilere güvenmediğim için çıktıktan sonra kaliteli lastik basınç ölçer kalemle kapı içi etiket değerine düşürdüm hocam. Etikette 32 yazıyordu ben de 32 yaptım. Göstergede basınç sensöründe hepsi 32 gözüküyor şu an.

• Jant eğilmiş olabilir.

Bir ihtimal de lastik formunu kaybetmiş ve yamulmuş olabilir.

Bu iki durumda da direksiyon titremez, araba titrer.

• zeytinkoy kullanıcısına yanıt

3 gün önce takılan yazlık lastikler fabrikadan aracın üstünde gelen lastikler hocam. 15 bin km yol yapıldı. jantlarda bir eğiklik durumu sanmıyorum araç güncelde 20 bin kmde ve büyük çukur vb girmedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arka lastiklere balans ayarı yaptır genelde lastiktikçiler sadece öne yapar belli bir hızdan sonra arkalar bozuk olduğu zaman araç komple titrer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arsinli61900 -- 8 Nisan 2025; 20:49:53 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zeytinkoy kullanıcısına yanıt

Jant eğilirse de direksiyon titrer ama lastik balon yaptıysa bir ihtimal titremez ancak 90-100 km hızlarda her türlü direksiyonu titretmesi lazım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.