Bildirim
Arabada 220 volt (Saç Kurutma Makinası)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Arkadaşım yapmak istediğin şey için sana dc to ac converter lazım olacak vede aşağıda benim bulduğum en yüksek gücü veren converter şeması var. Fakat sorun su ki bu devre en fazla 500W lık yükleri sürebiliyor. Yani istediğin gibi çok yüksek güçte değil.
Belki daha araştırırsan bulursun bilemiyorum...İyi şanslar ve kolaylıklar diliyorum....
http://www.electronics-lab.com/projects/power/033/index.html -
EN İYİSİ SEN SAT O ARABAYI AMA YİNEDE SATMAM DİYORSAN GİT YAPTIR -
kaloriferi iç hava ile üfletirsen buğu yapar
dış hava kullanmalısın kalorifer ayarlarına bak bulursun
yada bir parça pril i köpürtüp camı onunla silersen proble kalmaz -
Sac kurutma makineleri yuksek miktarda elektrik tuketirler, mesela 1500Watt. Diyelim 0 kayipla (ki bu mumkun degildir pratikte) akuden ceviriyorsun:
1500W / 12V = 125 Amper gibi muthis bir akim gerekir. Bu kadar yuksek bir akimi kontrol etmek, tasimak cok zor bir istir. Imkansiz degil ama sirf bunu yapabilmek icin 80-100 kilo tutacak dev aletler koymazsin herhalde arabana... -
ön camın buğu yapması camın sağuk olması ve araç içindeki havanın dışardakinden daha nemli olması dolayısıyla suyun ön camda yoğunlaşmasından kaynaklanır... Arabaya saç kurutma makinası takmak çok mantıksız bence sen git hava üfleyen kompresörünü deiştir bide diyorsanki motorum geç ısınıyor o ısınmadanda sıcak hava üfleyemiyorum cama o zmn bir düğmeye bağlı bir ısıtıcı koy kompresörün önüne en azından motorun ısınana kadar aküden çekeceğin akımla havayı ısıtır ve ön cama üflersin ve araç dışından aldığın havayla bu işlemi yapacağından daha iyi sonuç elde edersin en temizi ön cama reziztans takmak ama oda garip olur be =) Sen dediğimi yap hem maliyet hem kullanım kolaylığı olarak çok daha iyi olur... (benimde 1.3 dizel motorum var ve aynı sorun bendede var motor ısınmadan sıcak hava üflenmediğinden hem araç içi buz gibi oluyor hemde aşırı buğu yapıyor ben bu tarz bişiy düşündüm ama henüz uygulayamadım...)
Şu bi gerçek kompresörün artık işe yaramaz durumda çünkü sen dışardaki havayı ısıtmadan bile ön cama versen buğuyu engellemesi gerekirdi...
-
KeNoKiNG ciddi ol -
arkadaşım sen böyle masraflara girme ben ORBİL white kozmetik ürünleri sahibinin oğluyum şu an okuyorum aynı zamanda kabin işiyle uğraşıyorum.kendi imalatımız olan buğ önleyici ve buz çözücü bir ürünümüz var.şu an yurt dışına kadar ihracatımız var.05556401033 nolu telden bana ulaş sana göndereyim.saygılarımla -
BİR REZİZTANSÇI BULUP 12 VOLTLA ÇALIŞACAK BİR REZİZTANS YAPTIRABİLİRSİN.BUNU BİR FANIN ÖNÜNE MONTE ETTİNMİ TAMAMDIR. -
bu olayın çözümü için elektronik bir araca ihtiyaç yok.. piyasada camların buğulanmaması için satılan likid ürünler var..kolayca işini görür
ya da en basitinden sedail arkadaşın dediği gibi pril i köpürtüp camı onunla silersen problemin kalmaz. . -
Madem açılan konu buraya kadar kaydı.O zaman ben de yazayım. Merak etmeyin buhu yapmayan cam üretmişler ve üretime geçilecek kadar maaliyeti azmış ( uçuk değil yanii) -
termostatı değiştir 90 derece taktır , araç kalofirifer fanın kontrol et :) -
quote:
Orjinalden alıntı: newton
Ardaşlar benim arabada kışı ön cam sürekli buğu yapıyor. Kalerüfer yetmiyor. Bi şekilde arabanın ön cam üfleme yerine güçlü bir saç kurutma makinası takmak istiyorum. Nasıl bir cihaz kullanmam gerekir. Akü 75Amper . Araba 1974 model kaplumbağa
İlgileriniz için şimdiden teşekkürler.
dostum senin aradığın şeyler karaköyde mevcuttur... Dc 12 to ac 2000 watt türü çevirici cihazlar mevcuttur..
Yani devre değil ama araba çakmağına taklarak ordan aldıı elektriği 220 volt yapan cihazlar var orda...
sora sora bulursun gerçi karaköyde...
saygılar...
crazyboy1
-
quote:
Orjinalden alıntı: crazyboy1
quote:
Orjinalden alıntı: newton
Ardaşlar benim arabada kışı ön cam sürekli buğu yapıyor. Kalerüfer yetmiyor. Bi şekilde arabanın ön cam üfleme yerine güçlü bir saç kurutma makinası takmak istiyorum. Nasıl bir cihaz kullanmam gerekir. Akü 75Amper . Araba 1974 model kaplumbağa
İlgileriniz için şimdiden teşekkürler.
dostum senin aradığın şeyler karaköyde mevcuttur... Dc 12 to ac 2000 watt türü çevirici cihazlar mevcuttur..
Yani devre değil ama araba çakmağına taklarak ordan aldıı elektriği 220 volt yapan cihazlar var orda...
sora sora bulursun gerçi karaköyde...
saygılar...
crazyboy1
O senin dediklerin (inverter) en fazla 100-150 Watt destekliyor. Adam sac kurutma makinesi diyor, 150 watt ne ise yarar?
-
quote:
O senin dediklerin (inverter) en fazla 100-150 Watt destekliyor. Adam sac kurutma makinesi diyor, 150 watt ne ise yarar?
dostum bende var bitane küçük çevirici öle büyük bi akım veriyo 1500 watt kadar...
pikniğe gittiğimde televizyon kurutma makinası lamba gibi cihazlar çalıştırdım ben bu çevirici ile
neden bahsettiğimi anla sonra konuş arkadaşım...
bendeki cihaz yalnız bizim çakmak araç çalışırken çalıştığı için motor çalışır durumda yapıyoruz işi artı
akünün bitmemesi için zaten aracın çalışması lazım... çalışması lazim ki akü şarz dinamosu çalışsın aküyü şarz etsin..
bilmediğiniz şeylere yorum yapmayın lütfen küçükte olsa küçük kutu kadarda olsa var böle çeviriciler...
-
Hoca kaplumbağalarda kalorifer nasıl bilmiyorum ama hava soğutmalı olduğuna göre standart bir oto kaloriferi takamazsın, egzost borusunun etrafına bir boru sarıp ısıtılan havayı içeri verdiklerini duymuştum. -
quote:
quote:
dostum bende var bitane küçük çevirici öle büyük bi akım veriyo 1500 watt kadar...
neden bahsettiğimi anla sonra konuş arkadaşım...
Valla sen once akimin Watt cinsinden belirtilmedigini anla da sonra bana tavsiye de bulun...
O dedigin seyin 1500 Watt verebilmesi imkansiz tamam mi... Diyelim ki alet 0 kayipla calissin. (Bu pratikte imkansizdir...)
1500 W / 12 V = 125 Amper eder. 125 Amperi cakmakliktan aldigini iddia edenle burada baska hicbir seyi tartismam...
quote:
bilmediğiniz şeylere yorum yapmayın lütfen
Evet, ozellikle de sen...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramgen -- 16 Ocak 2006 14:30:23 >
-
SANIRIM ARKADAŞTA 12VDC İ 220 AC E ÇECİREN BİR İNVERTÖR VAR. BUNA GÖRE 1500 W / 220 = 6,81 AMP. YAPIYOR.BU HESABA GÖRE AKÜNÜN KALDIRMASI LAZIM.( TARAFSIZ GÖZÜYLE ) -
quote:
Orjinalden alıntı: EGEHAYDAR
SANIRIM ARKADAŞTA 12VDC İ 220 AC E ÇECİREN BİR İNVERTÖR VAR. BUNA GÖRE 1500 W / 220 = 6,81 AMP. YAPIYOR.BU HESABA GÖRE AKÜNÜN KALDIRMASI LAZIM.( TARAFSIZ GÖZÜYLE )
Tamam, bizim dedigimiz de 12 VDC yi 220 VAC ye ceviren alet. Arabanin cakmakligina takilip calistiriliyor...
Yaptigin hesapta hata var. Tamam, 1500 Watt gucu 220 Volt-6.8 Amper le tasiyabilirsin ama ayni gucu invertera gelene kadar 6 Amperle getiremezsin.
Eger inverterda hic kayip yoksa (hicbir zaman bu mumkun olamaz pratikte) 1500 Watt lik gucu su sekilde donusturursun:
Invertera kadar 12 VDC-125 Amper olarak getirirsin, Inverterdan sonra 220VAC-6.81 Amper olarak alirsin. Tabi pratikte eger 1500 Watt cikis almak istersen giris olarak (ceviricinin verimine gore de bu degisir tabii) 1700-1800 Watt vermen gerekir
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X