Şimdi Ara

çamaşır makinesi fazla köpük uyarısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
41.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    yeni bosch wak20210tr makine aldım ama her yıkamada fazla köpük işareti çıkıyor ne yapmam lazım sizce makine de sorun mu var?

Güncelleme:
    arkadaşlar sorun devam ediyor aldığım yere sordum.
    makine boşken durulama programında çalıştır köpük dozajı sıfırlanır geçer o dedi.Dediğini yaptım fakat hala durum aynı.
    resmide ekliyorum servisi arasam ilgilenirler mi sizce? veya buradan sorunun çözümünü bilen varsa söylerse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highflyeer -- 29 Eylül 2014; 23:02:07 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çamaşır Makinesinde Fazla Köpük Uyarısı: Nedenleri ve Çözümleri

Çamaşır makinende "fazla köpük" uyarısı alıyorsan, bu genellikle aşırı deterjan kullanımı veya uygun olmayan bir deterjan türünün kullanılması nedeniyle oluşan aşırı köpük oluşumunu gösterir. İşte bu sorunun nedenleri ve çözümleri:

• Aşırı Deterjan Kullanımı: Çamaşır makinelerinde belirli bir deterjan miktarı için tasarlanmıştır ve bu miktarı aşarsan aşırı köpük oluşabilir. Deterjan kullanım talimatlarını dikkatlice uygula ve çamaşırlarının miktarına göre önerilen miktarda deterjan kullan.

• Uygun Olmayan Deterjan Türü: Her çamaşır makinesi türü için özel olarak tasarlanmış deterjanlar vardır. Örneğin, Siemens çamaşır makineleri için Siemens deterjanı kullanmak, Bosch çamaşır makineleri için Bosch deterjanı kullanmak daha iyidir. Uygun olmayan bir deterjan türü kullanmak aşırı köpük oluşumuna neden olabilir.

• Kirli Deterjan Bölmesi: Deterjan bölmesinin zamanla deterjan kalıntılarıyla tıkanması, deterjanın düzgün dağılmamasına ve aşırı köpük oluşumuna neden olabilir. Deterjan bölmesini düzenli olarak temizle.

• Yumuşatıcı Fazlalığı: Çok fazla yumuşatıcı kullanmak da aşırı köpük oluşumuna neden olabilir. Yumuşatıcıyı talimatlara uygun olarak kullan ve aşırı miktarda ekleme.

• Uygun Olmayan Su Sıcaklığı: Soğuk suda deterjanlar daha az çözünür ve bu da aşırı köpük oluşumuna neden olabilir. Mümkünse sıcak suda çamaşır yıka.

• Makine Arızası: Yukarıdaki nedenlerin hiçbiri soruna çözüm bulamıyorsa, çamaşır makinende bir arıza olabilir. Bu durumda, yetkili bir servis teknisyenine başvurmalısın.

Aşırı köpük uyarısıyla karşılaştığında, şu adımları izle:

• Makineyi Durdur: Fazla köpük uyarısı aldığında, çamaşır makinesini hemen durdur.

• Köpeği Dışarı Çıkar: Çamaşır makinesinden çamaşırları çıkar ve fazla deterjanı veya yumuşatıcıyı gidermek için durulama döngüsü çalıştır.

• Deterjan Miktarını Azalt: Deterjan miktarını azalt ve yıkama döngüsünü yeniden başlat.

• Uygun Deterjanı Kullan: Çamaşır makinesi türüne uygun deterjan kullandığından emin ol.

Bu adımları izleyerek genellikle çamaşır makinendeki fazla köpük sorununu çözebilirsin. Sorun devam ederse, bir servis teknisyenine başvur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Peki makinede köpük görüyor musunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deterjan dozajini azaltın ve ek durulama ekleyin

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

Peki makinede köpük görüyor musunuz ?

Hayir ilk basslarda olmuyo sonuna kadarda bakmadim makinenin baslat tusuna bastign anda uyari cikiyor ekranda

• arkadaşlar sorun devam ediyor aldığım yere sordum.
    makine boşken durulama programında çalıştır köpük dozajı sıfırlanır geçer o dedi.Dediğini yaptım fakat hala durum aynı.
    resmide ekliyorum servisi arasam ilgilenirler mi sizce? veya buradan sorunun çözümünü bilen varsa söylerse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highflyeer -- 29 Eylül 2014; 23:01:49 >
  • @highflyeer

Merhaba;

Makinenizde sorun yok hocam o köpük işareti yıkama aşamasında olduğunu gösteriyor. Ortadaki su dolu leğen durulamada olduğunu, sondaki helezon gibi şekilde son sıkmada olduğunu gösteriyor.

Makinenizde sorun yok bence. Aşırı köpük olduğunda o köpüklü gösterge sanırım yanıp sönüyordu.
  • Hocam teşekkür ederim : ) gözden kaçmış yanıp sönme olayı kitapçıkta arıza işaretleri kısmından öyle kalmış aklımda tekrar baktım dediğiniz gibi yazıyor.

@Felice Forte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highflyeer -- 29 Eylül 2014; 23:24:04 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @highflyeer

Rica ederim hocam ne demek iyi geceler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.