Şimdi Ara

Arçelik Kurutma Makinesi kurutma bitti ikazı çalışmıyor SS li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ustası değilim ama sanırım biraz merak ve cesaretle beyaz eşyalarımın ufak arızalarını tamir edebiliyorum. önceki çamaşır makinemde bir çok kez tamir ettim. hatta arka bilyesini bile değiştirmiştim.

Arçelik 2772 kurutma makinemi tambur dönerken düzenli bir ses çıkarıyordu tambur destek plastiği sıcaktan sertleşip 4.yılında parçalanmış . servisten yenisi alıp değiştirdim... vs

geçen gün start/stop düğmesi basmıyordu. açıp resmini çektim önce kablo yerlerini hatırlayamam diye. komple söktüm ön paneli arkasındaki şeffaf plastik parça kırılmış. japonla geçici olarak yapıştırdım. servisten yenisini istedim. fiyatını söylüyorum 3,-TL üç tl :) 2 tane istedim bende.

sorunuma geleyim. çamaşır kurutması bittiğinde sesli ikaz veriyordu herşey yolunda ama o ses çıkmıyor. bitirmiş oluyor ama ikaz vermiyor eskisi gibi sesle neden olabilir ?

Arçelik Kurutma Makinesi kurutma bitti ikazı çalışmıyor SS li
    Arçelik Kurutma Makinesi kurutma bitti ikazı çalışmıyor SS liArçelik Kurutma Makinesi kurutma bitti ikazı çalışmıyor SS li

• merhaba

kolay gelsin

Büyük ihtimalle kart üzerindeki buzzer parçada sorun vardır.
    Bu buzzer parça sesi üreten küp şeker yüksekliğinde,
    ancak dairesel,
    Çapı 1,5 santim ila 3 santim, siyah plastik yuvarlak bir parça ve üst yüzeyinde, tam ortada 2-3 mm lik, ses çıkan bir delik bulunur ve altındaki karta 2 noktadan (bunlara bacak deniyor) lehimlenir. Senin koyduğun fotoğrafta kabloların girdiği kart üzerinde, fotoğrafa göre üst tarafta dörtgen pencere gibi boşluğun altındaki yassı siyah, çeyrek daire şekli ile görülen eleman olacaktır büyük ihtimal.
    kapasitörlerde bu şekil ama daha uzun oluyorlar, boyalı metal silolar oluyorlar ve üst yüzeyi alüminyum rengi olur ve üzerinde delik olmaz. Onlarla karıştırma.

servis kartı değiştirir bu problemi gidermek için. ufak bir tamirat aslında. birçok kullanıcı varsın sessiz olsun o kadar akıllı ve etkileşimli olmasın der kullanır gider hocam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyigun -- 3 Aralık 2018; 9:31:23 >

• iyigun kullanıcısına yanıt
    teşekkürler, kondansatörleri tarif ediyorsun onlarla karıştırmam ama dediğine bakacağım bir ara. sesin benim sökme takma işlemi sonrası gitmesi kafamı karıştırdı. bir de ses bizim evde önemli şu açıdan kapısı kapalı bir ara var makineler orda. ötünce gidip alıyordu hanım şimdi bitiyor ve biliyorsundur içinden almazsan 5 10 dk da bir iki tur daha attırıyor nemlenmesin diye sanırım :) bu yüzden o bip sese ihtiyaç oluyor

tşk.

buna benzer bir şey senin taifin sanırım TIKLA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueice32 -- 3 Aralık 2018; 12:48:21 >

• blueice32 kullanıcısına yanıt
    sesin benim sökme takma işlemi sonrası gitmesi kafamı karıştırdı
    bu yeni bir bilgi. ucu açıkta duran soket ara madem, boşta soket mi kaldı yahut tam yerine geçmeyen soket de olabilir, bir daha sök tak yapınca geçer belki..

içinden almazsan 5 10 dk da bir iki tur daha attırıyor nemlenmesin diye sanırım
    kazan program bittikten sonra, sen çamaşırları alana kadar arasıra kazanda çamaşırları çevirmeyi;
    kırışmasın, kolay ütü olsun diye yapıyor.
    Nem bakımından hareket ediyor olması çok farketmez kazan içinde kapalı olduğu için, nem gitmez.
  • blueice32 kullanıcısına yanıt
    attığın fotoğrafta benim buzzer olmalı dediğim
    siyah çeyrek dairesi üst kapaktaki boşluktan gözüken parçanın hemen yanında boş (kablo takılı olmayan) bir soket
    ve
    panele bağlı bu karta gelen kablo demetini fotoğrafta izlediğin zaman, fotoğrafın en sağında, bu sokete girmesi muhtemel, boşta bir soket var sanki, fotoğrafın en sağında kablo demetinin yeşil kablolarının hemen üstünde yanpiri duruyor sanki bir soket, tam bilemedim, o soket bir yere bağlı mıdır değil midir.. yanpiri yanpiri duruyor.. veya bu soket gibi duran uzun şey, bir erkek bir dişi soket çifti, başka bir hat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyigun -- 3 Aralık 2018; 17:44:9 >
  • iyigun kullanıcısına yanıt
    öncelikle resmin aşağısında çıkmış gibi görünen kablo aslında öyle kalmadı onu takmıştım. kuruluk seviyesi zımbırtısı o aslında :)

diğer konuda kesinlikle haklısın o çeyrek siyah daire ses buzzer ı olabilir dediğin gibi ve yanındaki soket boş evet tekrar bir açıp bakacağım boşta kablo mu var diye. ama işin en garibi ilk çektiğim foto ları açtım baktım onlarda da o soket boş. son çare artık lehimine bakacağım. kartı sökünce onu öttürmenin bir yolu var mı ?

teşekkürler...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.